- 24 Haziran 2019
- 92
- 345
- 8
- 33
Sana kimse babana siginti ol vs bisey demedi kiÇok teşekkür ederim. Fakat ben ailemin yanına dönmek istemiyorum. Bunun için de geçerli sebeplerim var. Ben kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum. Çalışıp okumak istiyorum. Tek başıma babamın dayaklarından kurtulmak için çare olarak gördüğüm sevgilime bir gece yarısı elimde iki bavulla gittim. Geri baba evine gitmek istemiyorum. Ben kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Evet babam Müteahhit. Durumu iyi fakat ben yıllarca baba parası yedim fakat aman aman bir sevgi şefkat göremedim. Şimdi istiyorum ki dimdik paramı biriktirip sınava hazırlanıp boşanma davamı açmak istiyorum. Gerçekten yazdıkların için hem sana, hem de diğer hanımlara teşekkür ederim.
Canım neden öyle düşünüyorsun,ilk baş tepki verseler de evlatsin sen evlat.Yaşama sebebimizsiniz.Eger eşinle mutlu değilsen,bunun ilerisi yoksa ,olmiyacaksa baba evine dön.Arkana bile bakma.Hem oku,hem çalış.Bunlar imkansız değil.Kendine inan ,daha çok gençsin.Esini sevmiyorsan,hadi hamile kalsan ne olacak?Sana da o bebeğe de yazık değil mi?. Düşün taşın karar ver.Ama beni kabul etmezler deme sakın.Dönemem çünkü ablam zaten kızıyle boşandı ve geri döndü baba evine. Ama benim gidecek yüzüm yok.
Boşanmış ablanın evde olması senin için bir avantaj. Destek olursunuz birbirinize. Nasıl o döndüyse evine, senin de dönmeye hakkın var. Bu şartlarda tek başına ayakta durma planıyla, kocandan kurtulman gerçekten zor olur. Anlattığın adam boşanmayla da bırakmaz peşini.
Ailenin evi bir süre korur seni. Kocan kendi yoluna bakana kadar. Sonra kurarsın kendi hayatını. Mantıklı düşün. Herşeyi aynı anda çözmeye çalışma. Adım adım. Önce çocuğun olmadan eşinden ayrıl.
Bu adamın yanında, ne sınava çalışabilirsin, ne okul okuyabilirsin. Sağlık ocağına göndermiyor diyosun. Üniversite okuyacağım diyorsun.
Kaçtıysan kaçtın, arkadaşların dediği gibi, babanın evine geri kaç. Haydi bekliyoruz iyi haberlerini
Canım kaçarak evlenmiş olmanın ezikliği diye birşey yok asla. Eğer ki sen tesettüre girmek istemiyorken zorla kapatıldınsa, gündüz dahi duşarı çıkamıyorsan,hakaret ve şiddet görüyorsan sen çek kapıyı git sığınma evine niye durup doğum kontrol yöntemi için fikir bekliyorsun canım? Kim ki bu adam seni köle yapmış? Seninle isteğin dışında birlikte oluyorsa bu bile tecavüzden yargılanma sebebi sen hayallerin için bu adamdan kurtul önce. Sevdiğin için mi hala evlisin?Daha önce çok bahsetmiştim. İki yıllık evliliğim iki ay önce boşanmanın eşiğinden dönmüştü. Şiddet, hakaret, evden tek başıma markete bile gitmemi istemeyen bir koca.Okumama bile karşı.Zorla kavga döğüş ailesi tesettür istiyor diye tesettüre soktu beni.Kaçarak evlendiğim için eziklik var tabi çoğu şeye sesimi çıkarmadım.Bunun gibi verebileceğim bir sürü örnek var.21 yaşındayım. Daha önce de bahsetmiştim.Lise mezunu olunca pek iyi bir meslek sahibi olunmuyor artık. Üniversite okumak istediğimi ve bu yıl hazırlanmak istediğimi de konularmda yer vermiştim. Fakat eşim ısrarla çocuk istiyor.Ve evet korunmuyor. Ben de korunmayayım diye hastaneye göndermiyor.Daha önce bir çoğunuz kadın sığınma evine gitmemi önermiştiniz ama biraz para biriktirip ve sınava kadar sabretmeyi düşünüyorum.Bende siz tecrübeli hanımlara derdimi yöneltmek istiyorum. Evet hanımlar ben ne yapabilirim,o korunmuyor benim de korunmamı istemiyor. Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkürler.
En büyük önlemi günlerdir kendimden uzak tutarak alıyorum, zorla. Üslubunuz çok yanlış. Ve sanırım bunu öğrenmek için de çok geç kaldınız.Gerçekten merak ediyorum ; " eşim korunmuyor " hamile kalmak istemiyorum değip bunun için ne yapıyorsunuz mesela ?
Nasıl önlem alıyorsunuz yani ?
Hayır ben daha çok para biriktirip gitmeyi planlıyorum. Bu yüzden hala ayrılmadım.Canım kaçarak evlenmiş olmanın ezikliği diye birşey yok asla. Eğer ki sen tesettüre girmek istemiyorken zorla kapatıldınsa, gündüz dahi duşarı çıkamıyorsan,hakaret ve şiddet görüyorsan sen çek kapıyı git sığınma evine niye durup doğum kontrol yöntemi için fikir bekliyorsun canım? Kim ki bu adam seni köle yapmış? Seninle isteğin dışında birlikte oluyorsa bu bile tecavüzden yargılanma sebebi sen hayallerin için bu adamdan kurtul önce. Sevdiğin için mi hala evlisin?
Köle hayatı çekilir mi? Git önce çalışıp para kazanmak zor değil kendine bunu yapma lütfen canım sevmediğin kişi sanacsokunuyoe ve korunmuyor yazık değil mi sana? Ama illa korunma yöntemi dersen aylık iğneler vurulabilirsin eczaneden alıp.Hayır ben daha çok para biriktirip gitmeyi planlıyorum. Bu yüzden hala ayrılmadım.
Hint sinemasının yaşayan efsanesi Aamir Khan'ın çok sevdiğim bir sözü var."İyi gitmeyen bir evliliği kurtarmak için çocuk yapmak, batmaya başlamış bir gemiye yeni bir yolcu almaya benzer. Oysa her çocuk güvenli bir gemide yolculuk yapmayı hakeder." Yorumunuz, düşünceleriniz o kadar yanlış ki.Üzgünüm ama size katılmıyorum.Sizi kırmak istemem ama ne kadar cahil bir insansınız
Ha belki degilsiniz ama okuduklarımdan böyle bir sonuca vardım
Babamın evine gidemem,esim korunmuyor,ben esir hayatı yasıyorum,okumak istiyorum,ayaklarımın üstünde durmak istiyorum bla bla ...
Sizin önceliginiz o evden bir sekilde uzaklasmak olmalı,ister baba evi ister sıgınma evi
Ama bence sizinde cocuk yapma niyetiniz var
Cünkü cocuk olunca evlilik düzelir sanıyorsunuz
Sizin geminiz güvenli mi yaniHint sinemasının yaşayan efsanesi Aamir Khan'ın çok sevdiğim bir sözü var."İyi gitmeyen bir evliliği kurtarmak için çocuk yapmak, batmaya başlamış bir gemiye yeni bir yolcu almaya benzer. Oysa her çocuk güvenli bir gemide yolculuk yapmayı hakeder." Yorumunuz, düşünceleriniz o kadar yanlış ki.Üzgünüm ama size katılmıyorum.
Hayır buradan anlayacağınız şey sizde çocuk istiyorsunuz dediniz bende bu evlilikte çocuk istemediğimi size Bilindik bir Ünlünün sözü ile karşılık vermek istedim.Sizin geminiz güvenli mi yani
Bunu mu anlamalıyız
Aynı konuyu yazmıyorum. Eşimle olan bir sürü derdimi yazıyorum. Ve buradaki derdim de eşim korunmuyor ben korunmak istiyorum, çocuğumun olmasını istemiyorum. Burada o kadar güzel insanlar var ki, akıl akıldan üstündür diye yazıyorum.Daha önceki konumla bu Konum bağlantılı olduğu için hepsini yazayım ki düşüncesini paylaşmak isteyenler net bir şekilde anlasınlar olayı.Keşke çocuk olsam. Elimden arkadaşım oyuncağımı aldı diye kendimi anneme acındırsam. Böyle günlere dönmeyi çok isterdim.Ama inanın kendimi acındırmakla uğraşmaktan çok daha büyük sorunlarım var.Lütfen kırıcı olmayın.Düşünüyordum ben bu mesajın aynısını daha önce yazmıştım diye.
Döndüm buldum yine sizin konunuzmuş. Herkes ama herkes de benzer yorumlar yapmış.
Kusura bakmayın ama, aynı konuyu tekrar etmenizden, ve verdiğiniz cevaplardan, biraz kendinizi acındırmayı sevdiğiniz hissine kapıldım.
Esinden gizli herturlu korunabilirsin o oyle dedi diye her dedigini yapman cok sacmaDaha önce çok bahsetmiştim. İki yıllık evliliğim iki ay önce boşanmanın eşiğinden dönmüştü. Şiddet, hakaret, evden tek başıma markete bile gitmemi istemeyen bir koca.Okumama bile karşı.Zorla kavga döğüş ailesi tesettür istiyor diye tesettüre soktu beni.Kaçarak evlendiğim için eziklik var tabi çoğu şeye sesimi çıkarmadım.Bunun gibi verebileceğim bir sürü örnek var.21 yaşındayım. Daha önce de bahsetmiştim.Lise mezunu olunca pek iyi bir meslek sahibi olunmuyor artık. Üniversite okumak istediğimi ve bu yıl hazırlanmak istediğimi de konularmda yer vermiştim. Fakat eşim ısrarla çocuk istiyor.Ve evet korunmuyor. Ben de korunmayayım diye hastaneye göndermiyor.Daha önce bir çoğunuz kadın sığınma evine gitmemi önermiştiniz ama biraz para biriktirip ve sınava kadar sabretmeyi düşünüyorum.Bende siz tecrübeli hanımlara derdimi yöneltmek istiyorum. Evet hanımlar ben ne yapabilirim,o korunmuyor benim de korunmamı istemiyor. Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkürler.
En büyük önlemi günlerdir kendimden uzak tutarak alıyorum, zorla. Üslubunuz çok yanlış. Ve sanırım bunu öğrenmek için de çok geç kaldınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?