Sevgili, cute biz birbimizi tanımıyoruz, bazı konular da karşılaşıyoruz bekli farklı fikirleri bile savunmuş olabiliriz, buraya ilk üye olduğumda dikkatimi çeken 3-4 kişiden biriydin yorumlarınla , hani tanımadan kanın kaynar ya , yada negatif elektrik alırsın, ben senden pozitif elektrik almıştım, konularını da takip ettim, bu olay hakkında fazla yazmadım , yazamadım, ne evliyim ne çocuklu,,ama yüreğimde hissettim okurken yaşadıklarını Allah bize annelik duygusunu vererek yaratmış ya ondan sanırım empati yapabildim, bol bol dua ettim,sen benim gözümde bir ton zorluk yaşamış ama dimdik ayakta durabilmiş,hayata ben varım diyebilmiş bir bayansın,pes edenlere ah vah demek yerine ne oluyor arkadaş kendine gel diyen nadir insanlardansın,Hayat böyle birşey yaradan her daim biz kullarını sınıyor, kimini para ile kmini sağlık kimini sevdiği ,bize düşen sabır etmek zor olsa'da,zaten elden başka birşey gelmiyor,
şimdi HAYIRLISI ALLAHTAN DİYİP YOLA DEVAM ETME VAKTİ, EVLADINA,SEVDİKLERİNE SIMSIKI SARILMA VAKTİ,bu sınavı da atlatacaksın inşallah, Korkma,çaresiz hissetme , aslında biliyormusun Peygamber Efendimiz (asm) buyurur ki: Şüphesiz ben, Cennet kapısında durup girmemekte ısrar eden bir düşük çocuğa varıncaya kadar diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim. Bu çocuğa: Cennete gir! denilecek. O da: Yâ Rabbi, Annem babam da girsin. diyecek. Bunun üzerine ona: Anneni ve babanı da alarak Cennete gir. denilecektir.7Çocukların vefatlarında azap değil, şefkat; gazap değil, merhamet; korku değil, ümit söz konusu; insafsız bir emir değil, acıyan bir elin izleri görünmektedir. Çünkü çocuklar düpedüz Allahın rahmetine ve Cennetine uçmaktadırlar. Öyle ki, kendileri Allahın rahmet dairesine girmekle beraber, anne ve babalarının da kurtulmalarına şefaatçi olabileceklerini Resulullah Efendimiz (asm) müjdelemektedir.
Peygamber Efendimiz (asm) küçük yaşta ölen çocuklarla ilgili buyurdu ki:
*Müminlerin ölen çocukları Cennette bir dağdadırlar. Kıyamet Günü babalarına teslim edilinceye kadar bakımlarını Hazret-i İbrahim (as) ve hanımı Sâre üzerine alır.
Ergenlik çağına gelmeden önce ölen çocuklar, Cennette çok canlı ve hareketli balıklar gibidirler. Birisi babasını karşılar, elbisesinden tutar, Allah ebeveynini de kendisiyle birlikte Cennete koyuncaya kadar bırakmaz.( Alıntıdır) üzülme cute inşallah bunları okuyunca bir nebze ferahlarsın arkadaşım. Ve lütfen bana kızmayın amacım konunun dışına çıkıp dini vaazlar vermek değil ,en azından cute beni anlayacaktır