derdini paylaşmayan sevgili/koca

NilCeren

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2008
1.093
805
323
İzmir
bu konudan sadece ben mi muzdaribim bilmiyorum ama sevgilim derdini benimle paylaşmıyor, içine kapanıyor. belki huyu böyle, kabulleneyim diyorum ama ben derdim olduğunda birilerine anlatıp hafiflemeyi tercih ederim mesela. erkeklerin çoğu böyle mi ya?

Çok erkek tanimadim ama gozlemlerime gore çoğu böyle evet. Erkekler bi derdi olduğunda icine kapanmayı tercih ediyormuş kadınlar da anlatıp açılmayı.
Bu yüzden KK var baksaniza!
Erkekler klubu var mi ki olsa da BDV bölümü yoktur bence ..

"Erkekler Marstan Kadınlar Venüsten" adlı kitabı okumanızı öneriyorum. Orada erkeklerin kadınlar gibi anlatarak rahatlamadıkları, genel olarak kendi mağaralarına çekilmeyi tercih ettikleri ve durum böyleyken nasıl davranmanız gerektiğini falan anlatıyor. Çok güzel bir kitap eminim ilişkiniz için fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Anlatip paylasanda var,sır küpü olanda var...kime anlattiklari onemli ama,genelde onyargili olan kisileri secmiyorlar dinleyici olarak,daha cok cozum odakli,ne anlatirsa anlatsin kendini dinleyip,sert bir elestiri duymayacagi kisileri tercih ediyorlar.bu kriterlere uymuyormusunuz acaba.

Aslinda erkekler de anlatma ihtiyaci duyuyorlar. Ama belki size anlatmiyor. Bir arkadasiyla dertlesiyordur. .
Bilemedim ki..

bu ihtimali düşünmemiştim

teşekkür ederim tavsiyenize, gerçekten böyle bi durumda ne yapacağımı bilmiyorum.

aksine iyi bir dinleyiciyimdir, yargılamam, neyse onu söylerim. ama sevdiğiniz insanın bunu yapması üzüyor ister istemez.

Bu durum genellenemez bence, bazısı anlatır bazısı kabuğuna çekilir, tamamen yapısal bişey yani. Demekki sizinki böyle. Yani sizinle paylaşması için ikna edebilirsiniz başkada napılır bilmiyorum. Belki arkadaşlaryla paylaşıyodur

benim eşimde tam tersi hep derdini anlatır , güzel şeyleri arkadaşlarıyla paylaşır kutlar.işyerinde girdiği zarar ziyan ne varsa haberim vardır ama kazandığı parayı yaptığı yatırımı ruhum duymaz.

Ben de sizin gibiyim birine anlatip hafiflemeyi tercih ediyorum, konuşacak hiç kimseyi bulamasam kağıda dokerim kendi kendime konuşurum .
Benim de sevgilim sizin erkek arkadaşınız gibi içinde yaşamayı sever. Ben neyin var diye sordukca geri çeker kendini hepten sus pus olur. Oysa arkadaşları onun moralindeki değişimi bile fark etmezler ce haliyle neyin var diye sormazlar yani morali bozukken arkadaşlarıyla gülerken bulurum ama bana gelince depresif yanını gösterir. Size yardım edebilmeniz için fırsat tanıması gerektiğini söyleyin ya da evlendiginizde bir problem olduğunda başka odaya kaçıp kendi içinde mi yasacaak sorununu illa ki konuşulacak bunu söyleyin. Erkekler biraz anlık düşünüyorlar, siz uzun vadede olabilecek örnekler gosterirseniz mantıklı gelecektir.
Sevgiler :)

evet beni endişelendiren de evlendiğimizde de bunu devam ettirecek olması. ne yapayım ben böyleyim diyor geçiştiriyor ama onu üzgün gördükçe ve derdini paylaşmayınca ben üzülüyorum. bir de beni derdini paylaşacak kadar yakın mı görmüyor ki bu ihtimali düşününce de üzülüyorum

ben anlattırana kadar didiklerim. ama üstüne giderek değil hissettirmeden alttan alta... önce kendisini rahat hissetmesini sağlarım. huzurlu bir ortamda sevdiği kadının yanında olduğunu hisseder. (sarılmak olur dizlerinize yatırıp saçını okşamak olur) sonra canını sıkan nedir derim üstü kapalı tek cümleyle anlatır anında hak veririm. öyle öyle ufak sorurlarla çaktırmadan anlattırırm. kendi haline bırakınca anlatmıyor çünkü bunlar. anlatmayınca o gerilim başka yerden patlıyor.

iyi günde kötü günde diye bir yola çıkılıyor ya bence bunu erkeklerin kafasına soka soka yerleştirmek lazım. ne var mutluluğunu da paylaşsa.

ahh yanımda olsa onu yapardım da şu an askerde, ama gelince bu taktiği deneyeyim :) biz kadınlar maşallah attığımız adımı anlatırız erkeklerin ağzından cımbızla alıyoruz lafı

ahh yanımda olsa onu yapardım da şu an askerde, ama gelince bu taktiği deneyeyim :) biz kadınlar maşallah attığımız adımı anlatırız erkeklerin ağzından cımbızla alıyoruz lafı
allah kavuştursun. askerlik çok değişik bir psikoloji. 31 yaşımdayım askere giden her erkekte bunu gözlemledim depresyondalar, kendilerini soyutlanmış hissediyorlar çok farklı anlayamayacağımız bir psikolojiye giriyorlar. alttan alın ne dese alttan alın. gelince çıkarırsınız acısını:)

Üzülmeyin,yakın gormese sizinle olmazdı :)
çok hak veriyorum,onun halini gördükçe uzulmenize çünkü ben de öyleyim.. Sevgilimin sesinden bir moral bozukluğu olduğuna kanaat getirip agladigimi bilirim..
Askerdeymis, Allah kavustursun :) askerlik çok değişik bir psikoloji, belki bu sebepten şu ara sizinle sıkıntılarını anlamayacaginizi düşünerek paylasamiyordur, aslında derdini anlarsınız ama erkek kafası işte..

evet tam da tarif ettiğiniz gibi şu anda. gelince çıkarıcam tabi acısını aylardır her şeye he demekten yoruldum :)

büyük ihtimal şu an askerde olmasının da payı var evet, zaten çabuk bunalan bir tip bi de askerlik iyice yordu onu ve beni de :)

Iliskiniz yeniyse anlatmak istemiyordur dogal olarak siz kendinizi cok yakin gorebilirsiniz ama dusman dost olur ,dost dusman..
Bikac aylik birine sevgilide olsa bende herseyi dokmezdim
bazen bilmesi gerekmez.

Uzun bir iliskiyse yapisi boyledir zorlamanak lazimdir. Arada bir yoklanır o isterse anlatir

Yok askerde boyle olduysa gelince halledersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…