Derdini söylemeyen derman bulamaz :)

Ayy ne kadar iyi olmuş. Ben konu açmıştım ama sizede sorayim. Adet tarihime gore 7+5 te ilk kontrolume gittim. Hersey normaldi. Doktor daha ufak gozukuyo falan demedi. Arada rutinlerimi falan yaptirdim. Bugun için gel demisti bende gittim. Tam 10+0 olmasi gerekiyodu doktor bi hafta geriden geliyo gec yumirtlama olabilir 8+5 dedi bebegim icin. Korkmam gereken bi durum olabilir mi yani gec dollenme degilde gelisim geriligi olması ihtimali var mi? Moralimde bozulmadi degil
Kesin birsey olsa doktorunuz soylerdi zaten bazen ultrason aletinden aletine degisik sonuclar cikabiliyor bence simdiden strese girmeyin

Merhaba.
Gebeliğimin son haftasında bebeğimin down sendromlu olabileceğini söyledi başka hastanede.

Şu an da 40ımız çıkmadı. Yeniyiz.
Aklımdan gitmiyor. Devlet böyle deri bende özelde Doğum yaptım orda Bebek doktoru kontrolünü yapınca bişey söylemedi. Olsa kesin söyler miydi ? Hemen anlaşılır mı ?

Kromozom testi yapılmadı mı?

Hamileliğimin ik aylarındayım en son muayenede doktor kesinlikle cinsel ilişkiyi yasakladı. Ama herhangi bir sorunum yok herşey gayet iyi gidiyor diyor, gercekten zararlımı?
Ilk aylarda dusuk ihtimali daha yuksek oldugu icin doktorunuz yasaklamis izin verene kadar doktorunuzu dinlemenizde fayda var

Kesin birsey olsa doktorunuz soylerdi zaten bazen ultrason aletinden aletine degisik sonuclar cikabiliyor bence simdiden strese girmeyin
Ultrasonlarima ayni doktorda ayni makinede bakildi. Adet dongusu 28 gunde olur ya hani benimki hep 35 gunu geciyodu ondan gec yumurtlama gec dollenme ihtimali yuksekmis bi arkadasim internette okumus. Sizede sormak istedim. Valla cok iyi olmus boyle bi konu acmanizz cok sagolunn:anneadayı:

Ultrasonlarima ayni doktorda ayni makinede bakildi. Adet dongusu 28 gunde olur ya hani benimki hep 35 gunu geciyodu ondan gec yumurtlama gec dollenme ihtimali yuksekmis bi arkadasim internette okumus. Sizede sormak istedim. Valla cok iyi olmus boyle bi konu acmanizz cok sagolunn:anneadayı:
O zaman doktorunuzun dedigi gibi gec dollenme olabilir ne demek rica ederim :)

Merhaba kızlar. Nickimden anlaşıldığı gibi ebelik mezunuyum yeni evlendigim icin suan çalışmıyorum. Ee butun evde durunca da buraya takılmaya basladim. Sonra dedim ki neden birilerine yardimci olmayayim :) eğer kadin dogum hamilelik bebek bakımı gibi konularda soru sormak danismak isterseniz yardimci olmaya çalışırım.
Bütün sayfaları okuyamadan yazdım yazdıktan sonra okuyacağım belki sorulmuştur ama o zamana kadar cevap vermiş olursunuz inşallah;) hamilelikte en erken belirti nedir sıklıkla görülen herkesde farklı evet ama şöyle olduysa hamilesinizdir diyeceğiniz bişey var mı :KK66:

Bütün sayfaları okuyamadan yazdım yazdıktan sonra okuyacağım belki sorulmuştur ama o zamana kadar cevap vermiş olursunuz inşallah:KK66: hamilelikte en erken belirti nedir sıklıkla görülen herkesde farklı evet ama şöyle olduysa hamilesinizdir diyeceğiniz bişey var mı :KK66:
Adet gecikmesi yorgunluk goguslerde hassasiyet bas donmesi bulanti kusma sık idrara cikma kabizlik mide yanmasi ruh hallerinde degisme bel agrisi bir cok belirtisi olabilir :)

Bugün nst bağlayan hemşire karnım sivri diye erkek dimi dedi hayır kız dedim bize öyle öğrettiler dedi ne öğretiyorlar size :) sivri olunca erkek yayık olunca kız oluyo mu diyolar nedir doğruluk payı

Bugün nst bağlayan hemşire karnım sivri diye erkek dimi dedi hayır kız dedim bize öyle öğrettiler dedi ne öğretiyorlar size :) sivri olunca erkek yayık olunca kız oluyo mu diyolar nedir doğruluk payı
Bana oyle birsey ogretmediler :)

Adet gecikmesi yorgunluk goguslerde hassasiyet bas donmesi bulanti kusma sık idrara cikma kabizlik mide yanmasi ruh hallerinde degisme bel agrisi bir cok belirtisi olabilir :)
Yorgunluk göğüsde hassasiyet kabızlık ruh hallerinde değişme ki bu hep var :KK70:en çok da bel ve kasık ağrısı inşallah bebekte vardır...:anneadayı: teşekkür ederim :KK200:

@ebecikk merhaba guzel bir konu olmus :)
Ben 8 ay once normal dogum yaptim. Cok zor bir dogum oldu 12 saat suni sanci ardindan 40 dk dogum safhasi surdu. Epizyo da oldu haliyle. Oglum 3700 du asiri kilolu degildi yani catimin da dar olmadigini soylemisti doktorum.
Dogum sonrasi dikislerin atilmasi tam tamina 2.5 saat surdu :( doktor dokun dikis tutmuyor dedi sizce bu dogru mu boyle bir sey mumkun mu?
Sonrasinda 5. gun dikislerim acildi, doktor kendiliginden kaynar dedi. Sonrasinda da bir daha o doktora kontrole gitmedim cunku psikolojim bozuldu ciddi bir travma yasadim. Baska doktora kontrol ettirdim, 40 gun boyunca pansuman yaptim her wc sonrasi. En son kapanmis ama yamuk kaynamis dedi. Bu bir sorun mu sizce?
En onemli sorum bu yasananlarda doktor hatasi var midir? Yoksa gercekten vucudun dikis tutmamasi soz konusu olabilir mi?
Tesekkurler simdiden.

@ebecikk merhaba guzel bir konu olmus :)
Ben 8 ay once normal dogum yaptim. Cok zor bir dogum oldu 12 saat suni sanci ardindan 40 dk dogum safhasi surdu. Epizyo da oldu haliyle. Oglum 3700 du asiri kilolu degildi yani catimin da dar olmadigini soylemisti doktorum.
Dogum sonrasi dikislerin atilmasi tam tamina 2.5 saat surdu :KK43: doktor dokun dikis tutmuyor dedi sizce bu dogru mu boyle bir sey mumkun mu?
Sonrasinda 5. gun dikislerim acildi, doktor kendiliginden kaynar dedi. Sonrasinda da bir daha o doktora kontrole gitmedim cunku psikolojim bozuldu ciddi bir travma yasadim. Baska doktora kontrol ettirdim, 40 gun boyunca pansuman yaptim her wc sonrasi. En son kapanmis ama yamuk kaynamis dedi. Bu bir sorun mu sizce?
En onemli sorum bu yasananlarda doktor hatasi var midir? Yoksa gercekten vucudun dikis tutmamasi soz konusu olabilir mi?
Tesekkurler simdiden.
Evet bazen dikildiginde ignenin girdigi yerden tekrar yirtilabiliyor deri olabilir yani yamuk kaynamasi da gorunum acisindan sorun yaratir heralde daha buyuk bir sorun olacak olsaydi 8 aydir olurdu

Merhaba :) 13 haftalık hamileyim. 2 günde yüzümün 4 5 farklı yerinde sivilceler çıktı. Normalde böyle bu kadar yoğun yaşamazdım bu hamilelikle ilgili birşey olabilir mi.
Hamilelik öncesi regl dönemlerinde en fazla 1 2 tane çıkardı ve onlara da hametan sürerdim iz kalmaması için. şimdi de sivilce ve izleri geçene kadar sürsem bebek için zararı olur mu?

Back
X