• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdiniz ne ki?

İyi de arkadaşlar Cahide'nin sitesinde çalışma konusu sadece temizlik, çocuk bakımı yada karı koca ilişkisi üzerinden açıklanmamış ki.

Din konuşmak yasak ama söylemeden geçemedim. Cahide Hanım olayı kadının evde kalması ve günahtan uzak durması temelinde değerlendiriyor. Siteyi incelerseniz göreceksiniz. Çok uç ve mantıksız değerlendirmeleri var.

Ev hanımı olanda, çalışan da emek sarfediyor ama yine de meslek sahibi olmak bir avantaj bence. Bütün insanlar çalışmalı, meslek sahibi olmalı, kimseye muhtaç olmamalı. Evlilikte olsa, hayat müşterek. Evde de sorumluluklar paylaşılmalı, dışarda da. Fakat herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil.

Bunu tartışmaya gerek yok, kişisine göre, şartlara göre değişir.

Son düzenleme:
Bilmem hatırlatmama gerek var mı, burası bir forum.
Hiçbir şeyin tam olarak doğrusu veya yanlışı yoktur. Foruma, farklı fikirleri görelim, ne düşündüğümüzü bir parça paylaşalım diye girmemiz gerekirken, sizin tek amacınız "ben doğruyum, ben haklıyım" demek, bunu kanıtlamak.
Ben ne zaman bir yorum yazsam aranızdan bunu anlayabilecek zeka ve entellektuel seviyede insan çıkmadı. Yorumumu alıntılayıp karşı çıktınız ama sizin yazdıgınız, benim yorumumla alakası olmayan belki de yorumumla aynı kapıya çıkan şeylerdi. Amaç sadece beni haksız, kendinizi haklı göstermek.
Yukarıdaki yorumlara baktım, bişey kapayım da karşılık vereyim diye ama yok.
Burası kaynar kesin, size iyi eğlenmeler.

Bilmem hatırlatmama gerek var mı, burası bir forum.
Hiçbir şeyin tam olarak doğrusu veya yanlışı yoktur. Foruma, farklı fikirleri görelim, ne düşündüğümüzü bir parça paylaşalım diye girmemiz gerekirken, sizin tek amacınız "ben doğruyum, ben haklıyım" demek, bunu kanıtlamak.
Ben ne zaman bir yorum yazsam aranızdan bunu anlayabilecek zeka ve entellektuel seviyede insan çıkmadı. Yorumumu alıntılayıp karşı çıktınız ama sizin yazdıgınız, benim yorumumla alakası olmayan belki de yorumumla aynı kapıya çıkan şeylerdi. Amaç sadece beni haksız, kendinizi haklı göstermek.
Yukarıdaki yorumlara baktım, bişey kapayım da karşılık vereyim diye ama yok.
Burası kaynar kesin, size iyi eğlenmeler.

Sen memurların kendilerini çalışan kategorisine koymasina bile karşı olduğunu belirttin. Sana göre memur yata yata maaş alıyormus da yorgun olan insan buraya da giremezmis de falan da filan da. .. sacmaladigin için elbette cevap alacaksın. Sen salla başını memursan herkesi de kendin gibi sanma ! Bizi kendi genellemelerinden, kendini de benim konumdan uzak tut.hadi uğurlar ola :KK31:

maalesef cahide sultanla fikirlerimiz uyuşmadığı için takibi bıraktım,yemeklerine de bakmıyorum.pek çok tarif blogları var,onlardan bakarım.çalışmıyorum ama çalışan hanımlara imrenirim.daha düzenliler,daha planlılar.her işin üstesinden de gayet iyi geliyorlar.takmayın fikirlerinizin uyuşmadığı insanların yazdıklarına:KK66:

calisan calismayan bilmem. ama muhafazakar goruste oldugum halde gicik oluyorum o kadinin paylasimlarina. benim de surekli paylasan bi arkadas var:
ya ben buna inat feminist musluman diye sayfa acip yayin yapicam bi gun :27:

Bugün çok sinirliyim.üst üste geldi sanki anlaştılar yaa.Çalışan kadın batıyo bunlara.face de iki arkadaşımda çalışan kadınla ilgili cahide sultan mıymış bilmem neymiş onun yazısını paylaşmışlar.sonra da yorumlamışlar!çalışan kadının evi pismiş,çalışan kadının çocuğu sefilmiş. :KK62: çalışan kadının evinde huzur yokmuş,aldatmalar bu yüzden artmış.utanmasalar çalışan kadın sevişemiyor yorgunluktan dicekler! :KK11:yok anam çatlayın patlayın evim miss gibi.evimde huzurum var.çatır çatır da sevişiyorum çatlayın.tembellikten aşağılık duygusundan çalışan kadına saldıran benden cevabını misliyle alır.ki verdim de.:KK53: ohhh beee:KK14:

O sayfa bir yemek sayfası geçen sene bıraktım takibini o zamanda başka bir konu da sinir etmişti beni yani şu yazdığınız cümleleri yadırgamam asla beklerim o sayfadan :KK12:

Kıskanacak bişey yok, ben de memurum.
Şimdi yorumumu tekrar oku istersen.
Ayrıca ben yorumumda tam da senin bu tavrını eleştirdim, ama bir, her doğru her yerde soylenmez, iki, anlamayana davul zurna az.
Senin memur olmadigina eminim hazimsizsin belliki kendini zeka küpü sananlardansin ama seviye yerlerde diyecek bir sey yok catlasan da patlasan da belki oturduğun evin arsasinin imara açılıp acilmayacagina karar verecek bir pozisyonda çalışıyorum ben oyle salla basi al maasi degil. Kisi kendinden bilirmis isi hadi canim sen git kumda oyna.

Hanımlar lütfen herkes fikrini yazsın ama birbirinizi rencide etmeden yazarsanız daha iyi olur.

iki staj yaptim ikisinde de memuriyet is gibi degildi. gelen ufak tefek isleri de biz stajyerler yapiyorduk. onlar aksama kadar cay kahve cene kitap internet.
ha tabi cok yogun olan memuriyetler de var ama o kadar luzumsuz , olan kisi sayisinin yarisiyla yapilabilecek isler var ki. havadan para aliyorlar resmen.

çalışıyorum, ama çalışmasam da kocamdan para istemek ağırıma gitmezdi.. bunun yanında varyemez amca gibi altın havuzunda yüzsem de çalışmayı seviyorum.. bu kişisel bir tercihtir, ne çalışan ne de çalışmayan ezik değildir.. yeminle bu forum sayesinde "genelleme" lafından bile tiksindim..
ben kocamdan para istemem,kendisi bana verir.hiç bir şeyden eksik kalmam ama ben çalışmıyorum diye de çalışanlara laf edemem tabii ki.çalışan kadınlara imreniyorum.:)

esten para isteme konusu.
esimin butun hesaplari kartlari bende. bisey alacaksa o arar rica eder gunluk hesabina biraz havale yapmam icin. :27:
istedigim gibi de harcarim parasini hic esimin parasi gibi dusunmuyorum o da oyle hissettirmiyor.
kimi esler var ki calisan kadinin kartini alip eline harclik veriyor ve bunu kadinlar cok normalmis gibi benimsiyor. ben niye yapmiyayim :P

Ben de bir ara çalıştım, evim dağınıktı, çalışmıyorum yine dağınık. Çalıştığım zaman da şimdi de eşimin maaşı ben de durur, ben ona harçlık veririm. Ben de her zaman nakit bulunur, eşim parası bitince benden ister.
Yani yok birbirimizden farkımız.

iki staj yaptim ikisinde de bolumun hayet is gibi degildi. gelen ufak tefek isleri de biz stajyerler yapiyorduk. onlar aksama kadar cay kahve cene kitap internet.
ha tabi cok yogun olan memuriyetler de var ama o kadar luzumsuz , olan kisi sayisinin yarisiyla yapilabilecek isler var ki. havadan para aliyorlar resmen.

Bunu gorunce yazmak ihtiyaci hissettim halbuki konuyla alakasiz olacak ama, bizim bolumun hakki da takribi 15 asistan olmasina ragmen 5-6 kisiyle dondurulmeye çalışılıyor isler. Herkesin is yuku yuzde bilmem kac artiyor. Ama baska yerlerde de senin dedigin gibi rahatliklar mevcut. Millet izindir rapordur catir catir kullanirken biz süt izni dahi kullanamiyoruz. cogu zaman ogle arasi dahi yapamiyoruz yapsak da ya toplanti ya ders vs oluyor. Adaletin bu mu ey devlet baba

tercih meselesi çalışıp çalışmamak.iki tarafında çalışan kadın böyledir çalışmayan kadın böyledir sözleri çok yersiz.bu konuda da çok var üstelik sizin dert etmenize rağmen, çalışanlardan da çalışmayanlardan da.hiç bi kadın egolarını böyle tatmin etmemeli bence.gerçek anlamda saygı duymalı.

Siz hiç mesaili çalışan üst düzey yönetici karısı gördünüz mü? Süreyya Yalçınlar, Eda Taşpınarlar'ı mesaili çalıştırabilir misiniz? En basit mandıra filozofu mantığı der ki : Çalışmak iyi birşey olsaydı üstüne para vermezlerdi :)

Çalışmak ve ev dışında da üretmek güzeldir de ne zaman? Çocuklarınla doyasıya ilgilenip arabanla istediğin saatte kreşine bırakıp peşinden de brunch'tan çıkıp kocanın holdinginde imza yetkini kullanmaya gittiğin zaman :) Sabahın kör karanlığında vicdanın sızlaya sızlaya çocugu kreşe bırakıp sonra da 3 kuruş için sıfatsız sıfat sahibi adamların emrinde tüm gününü 4 duvara hapsettiğin zaman değil :)

Ah konu sahibi, konundan sonra şu kadını merak ettim. O günden beri sürekli takip edip sinir sistemimi bozuyorum :)

En son instagramda Atatürk'e maymun demesinden sonra kendisine yorum yazmıştım. Şuursuz olduğuma kanaat getirdi, sonra da engelledi :)

O kadar sinirlendim ki, facebooktan da yorum yaptım oradan da engelledi :) Yetmedi oyun için açtığım bi hesabım vardı şimdi oradan muhalif oluyorum kendisine :)

Yalnız bir şeye karar verdim, mezun olup avukat olduktan sonra ettiği hakaretlerden dolayı dava açmak :)

Ah konu sahibi, konundan sonra şu kadını merak ettim. O günden beri sürekli takip edip sinir sistemimi bozuyorum :)

En son instagramda Atatürk'e maymun demesinden sonra kendisine yorum yazmıştım. Şuursuz olduğuma kanaat getirdi, sonra da engelledi :)

O kadar sinirlendim ki, facebooktan da yorum yaptım oradan da engelledi :) Yetmedi oyun için açtığım bi hesabım vardı şimdi oradan muhalif oluyorum kendisine :)

Yalnız bir şeye karar verdim, mezun olup avukat olduktan sonra ettiği hakaretlerden dolayı dava açmak :)

O gün geldiğinde bana da haber ver, bende şikayetçi olmak isterim..

Ben görmedim o hakaretlerini, görsem haddini bildirirdim ama tüm muhalif yorumları siliyor kendisi.

O gün geldiğinde bana da haber ver, bende şikayetçi olmak isterim..

Ben görmedim o hakaretlerini, görsem haddini bildirirdim ama tüm muhalif yorumları siliyor kendisi.

Haber veririm tabi ki, ben kendisini itinayla takip ediyorum.

Ben haddini bildireyim dedim, anında engelledi beni.

Back
X