Derdiniz ne ki?

21 yıldır çalışıyorum; b....muzla oynamıyoruz çok şükür
Evim pırıl pırıl, mutfağım tam, kocamla ilişkilerim gayet iyi
Bu iddialar tamamen saçmalık
Çalışmayan kadın yok aslında,evde oturan denilenler de benim kadar yoruluyorlar
Bazen imkan,bazen de tercih meselesi çalışmak
Ben memnunum, pasaklı diyenler de halt yerrrr :)

bence çalışıp çalışmamakla iligisi yok bu temizliğin disiplinin bu yaradılış insanın içinden gelen bir şey

çalışmayıp temizlik nedir bilmeyenlerde var çalışıp bilmiyenlerde

calısmak calısmamak herkesin kendi tercihi ya boyle kıyaslamalar yapmak cok yanlıs bence ..calısıpda evi pis olana rastlamadım ben benim arkadasım iki kucuk cocugu oldugu halde calısıyor evi cok guzel kuzenim aynı sekilde bir tane kucuk cocugu var calısıyor ustelik evde kendi el emegiyle birseyler yapıyor hobi olarak onları satıyor ama hem evde oturup hemde bunların hicbirini yapmayan bayanlarda mevcut kadınların birbirine bunu yapmaması lazım

Bu tarz yazılar ve söylemler hem çalışan hemde çalışmayan bayanlara haksızlık bence .. Çalışan bayanlarında ev hanımlığını tercih eden bayanlarında eksikleri var zaten kimse mükemmel olamaz .. Çalışan bir anne nin çocuğu olarak keske annem çalışmak zorunda kalmasaydı derim hep çünkü okuldan geldiğinde annem işte olurdu hep annemi özlerdim ama bana fazlasıyla annelik görevini yaptı yukarda allah var .. Ben ev hanımı olmayı tercih ettim bende bu şekilde mutluyum çalışmayı tercih eden bayanlarda o şekilde mutlu .. Bence bu tarz yaxılar yazan yazarlar kesinlikle provakasyondan başka bir şey yapmıyor gereksiz polomiğe sebeb oluyorlar .. Hiç pirim vermemek lazım şu hayatta böylelerine

Bi de şey vardı geçmişteki konularda yapılan yorumlardan,birisi yazmadan ben yazayım, biz çalışmayan kadınlar ped paramızı bile kocamızdan alırken utanmıyormuymuşuz :KK57:

Bu tür yorumlar gelmesin nolur, çok kırıcı oluyor.

Son düzenleme:
don almak icin bole kocasindan para alan kadin olmaktansa, sefil olurum..
calismayan bayanlarin kilif uydurmasindan baska birsey deil..
tercih meselesi isteyen calisir isteyen calismaz..

bence büyük konuşmayın yorumunuzu yapın iyi güzel ama tartışma ortamı hazırlıyacak şekilde ezik göstermek küçümsemek hoş değil

kocasından don parası istemek lafı şık degil

Birazdan buraları karışır ,ben daha iyiyimlerle :KK14::KK14:KK da 5000 defa açılan konulardan biri ,çalışan,çalışmayan kadın...Sonuç var mı ? Hayır ..
Ben tartışma başlatma gibi bi niyette değilim.sadece sinirlendim ve sıkıntımı yazdım

Abarttığınızın farkında mısınız ?

Bu tip konulardan gerçekten de nefret ediyorum.Nedense konu iş hayatına mesleklere gelince herkese bir şeyler oluyor.Bir ötekileştirme,hor görme başlıyor her durumda.

Çalışan çalışmayana,çalışmayan çalışana karışamaz,karışmamalı.

valla sekerim, benim cevrem calismayan ve calisan bayanlarla dolu. Biz birbirimize o gozle bakip ayirmayiz. Ama mesela nete giriyorum, cocuk gelismiyle ilgili biseyler okiyim diye, pisman oluyorum.
Oyle bir tablo ciziyor ki bazi calismayan bayanlar bloglarinda calisan annelerin cocuklariyla olgili.
Insanin cani baya sIkIliyor yani.

Kıskançlık bastırdıkları kompleks baska bsey değil bu yaptıkları ! :KK11:

Meraktan açıp yazısını okudum. Bir kesit paylaşayım.

At yarışına sokar gibi çalıştırdığımız,sınavlara hazırladığımız kızlarımız hangi ideallerin,hangi hayallerin kurbanıdır?Kızının sınavı kötü geçti diye ağlayan anne hangi modern baskıcının oyuncağıdır?

Şoklardayım...

çalışıyorum, ama çalışmasam da kocamdan para istemek ağırıma gitmezdi.. bunun yanında varyemez amca gibi altın havuzunda yüzsem de çalışmayı seviyorum.. bu kişisel bir tercihtir, ne çalışan ne de çalışmayan ezik değildir.. yeminle bu forum sayesinde "genelleme" lafından bile tiksindim..

Herkesin tercihi,seçimi kendine.
Bizde erken kalkılır,en geç 8'de başlar gün.
Bu gidişle ben de çalışmayan kesimden olacağım,atamalar sağ olsun.
Kapıyı kapattın mı herkes dışarıda kalıyor.Ağzı olan konuşuyor.
Bırak,herkes ne hali varsa görsün.

Ben tartışma başlatma gibi bi niyette değilim.sadece sinirlendim ve sıkıntımı yazdım

yok ben siz demedim zaten ama maalesef empati yapılmıyor bende çalışan bayan yanlısıyım ancak bir türlü orta nokta bulunamıyor ..

don almak icin bole kocasindan para alan kadin olmaktansa, sefil olurum..
calismayan bayanlarin kilif uydurmasindan baska birsey deil..
tercih meselesi isteyen calisir isteyen calismaz..
Size burada çalışmayan kadınların hepsi bu şekilde yaklaşıp sefil mi dedi de yok don alırken para alan diye aşağılıyorsunuz?
Ben uzun yıllar çalıştım çalışmayanları kocasından don parası isteyen zavallılar olarak görmedim
Şimdi çalışmıyorum ve çalışanları sefil görmüyorum

çalışıyorum, ama çalışmasam da kocamdan para istemek ağırıma gitmezdi.. bunun yanında varyemez amca gibi altın havuzunda yüzsem de çalışmayı seviyorum.. bu kişisel bir tercihtir, ne çalışan ne de çalışmayan ezik değildir.. yeminle bu forum sayesinde "genelleme" lafından bile tiksindim..

Hemfikirim.

Bi de şey vardı geçmişteki konularda yapılan yorumlardan,birisi yazmadan ben yazayım, biz çalışmayan kadınlar ped paramızı bile kocamızdan alırken utanmıyormuşuz :KK57:

Bu tür yorumlar gelmesin nolur, çok kırıcı oluyor.

Evet,
Birbirimize camur atmamamiz lazim. Kesinlikle haklisin.
Ben cok inciniyorum calisan kadinlara sacma sapan laf edilince, calismayan bayanlar da inciniyor.
Herkesin hayati kendisine sonucta.

Yorumlar çok kırıcı neden bütün çalışmayan kadınları ezik sınıfına koyuyorsunuz bende çalışmıyorum Allaha şükür ezikte değilim eşimden para almaktanda utanmıyorum bazı dengesizler siz çalışanları pasaklı vs.. Olmakla suçladıysa sizde yorumlarınızı o bazı dengesizlere söyleyin genelleme yapmayın çalışıyor olmak kimseyi üstün kılmaz bu kibir niye

valla sekerim, benim cevrem calismayan ve calisan bayanlarla dolu. Biz birbirimize o gozle bakip ayirmayiz. Ama mesela nete giriyorum, cocuk gelismiyle ilgili biseyler okiyim diye, pisman oluyorum.
Oyle bir tablo ciziyor ki bazi calismayan bayanlar bloglarinda calisan annelerin cocuklariyla olgili.
Insanin cani baya sIkIliyor yani.

Tamam da ben de şu an okuduklarımdan çalışan bayanların çalışmayanları hor gördüğünü çıkardım mesela.
Hala bir ötekileştirme çabası.Çalışsanız bana ne çalışmasanız bana ne ? Saygıyı yitirdikten sonra kazanılan 2 kuruş paranın ya da yapılan bir yemeğin ne gibi bir faydası olacak size ? Bunu size değil genel anlamda konuşulan ve söylenilen şeyler hakkında söyledim bu arada.

Back
X