Derdiniz ne ki?

Tamam da ben de şu an okuduklarımdan çalışan bayanların çalışmayanları hor gördüğünü çıkardım mesela.
Hala bir ötekileştirme çabası.Çalışsanız bana ne çalışmasanız bana ne ? Saygıyı yitirdikten sonra kazanılan 2 kuruş paranın ya da yapılan bir yemeğin ne gibi bir faydası olacak size ? Bunu size değil genel anlamda konuşulan ve söylenilen şeyler hakkında söyledim bu arada.

Valla ben hic bir zaman gormuyorum, kendi adima konusayim. Hor gorenleri savunmak bana dusmez.
benim tek istedigim herkesin birbirine kirici olmadan konusmasi, ve birbirini suclamamasi.
Herkes kendi hayatini ovebelilir, ama baskasina kaka tutu demesin valla.
Cunku calisan bayan olarak ben cok incitildim deyisik zamanlarda, hem de en hassas yanimdan.

Çalışan kadınının fantazi dünyası cok geniş gelmiştir onlara : )

O cahidenin kafası cogzel

Meraktan açıp yazısını okudum. Bir kesit paylaşayım.

At yarışına sokar gibi çalıştırdığımız,sınavlara hazırladığımız kızlarımız hangi ideallerin,hangi hayallerin kurbanıdır?Kızının sınavı kötü geçti diye ağlayan anne hangi modern baskıcının oyuncağıdır?

Şoklardayım...
Kadın niye çalışsın ki?adam çalışsın.yetmezse daha çok.o da yetmezse daha daha çooook çalışsın

Valla ben hic bir zaman gormuyorum, kendi adima konusayim. Hor gorenleri savunmak bana dusmez.
benim tek istedigim herkesin birbirine kirici olmadan konusmasi, ve birbirini suclamamasi.
Herkes kendi hayatini ovebelilir, ama baskasina kaka tutu demesin valla.
Cunku calisan bayan olarak ben cok incitildim deyisik zamanlarda, hem de en hassas yanimdan.

Sizin o yapıda bir insan olmadığınızı anladım zaten yorumlarınızdan ama bazı arkadaşlar bize kötü söz söylenmişse biz de kötü söz söyleriz mantığıyla yaklaşıyorlar olaya ve genelliyorlar insanları.

don almak icin bole kocasindan para alan kadin olmaktansa, sefil olurum..
calismayan bayanlarin kilif uydurmasindan baska birsey deil..
tercih meselesi isteyen calisir isteyen calismaz..
Tercih meselesi diyorsunuz yazdiklarinizla celisiyorsunuz.
Saygisiz bir ifade bence. Calismayan bazi kadinlarin o soylediklerinden ne farki oldu bu yazdiklarinizin ?
......

Hayat ortaktir. Birisi ev duzenini saglar dunyanin en zor islerinden biri olan evladini büyütür, iktisat yapar evi cevirir, digeride dış işlerle ugrasir. Hayat devam eder.
Evlendigimden calisiyorum.
......

Burada okuduklarima cok sasiriyorum. Kadinlar ne cok övünüyor çalısmalariyla.

Cekememislerdir. Asagilik kompleksine girmislerdir. Hayir, calismamak asagida olmak degil, ama durduk yere boyle kotuledilerse demek ki bayagi yaralari var bu konuda, uste cikmak icin cabaliyorlar. Baska aciklamasini bulamiyorum. Yoksa sen kendine baksana, calismiyorsan calisandan sanane? Ayrica calisiyorsan da calismayanin evinden cocugundan sanane? bu konularin iki kutuplu tartismaya, sidik yarisina donmesi hos olmuyor. Herkes kendine baksin. Gucune giden, otekini cekemeyen de calisma durumunu degistirsin yani.

Ya ben o siteyi bi ara okuyordum ama oradaki yazılar hep birikerini eleştirmekten öteye gitmiyor, kadın kendisi yazsın alıntı yapsın farketmez, çocuğunu kreşe gönderenlerden tut, kendi tarzına uygun bulmadığı şekilde giyinenlere, çalışan kadınlara vs. Herkese bi veryansın halinde, sanırsın dünyadaki tek doğru kendi doğruları. Bunlar hoşuma gitmediğinden okumuyorum sıkıntı basıyor kendisini de fikirlerini de ciddiye almıyorum bence siz de almayın

Bazilari çok abartmis, sinirlari asiyor. Terbiyesizlige lüzum yok. Çalışana laf eden kadindan ne farkiniz var?
Yok don almak için kocadan para istemek yok dilenmek yok eziklik, ayip denen bir sey var. Kocan seni donsuz ve donlu görebiliyorsa don almaniz icin ihtiyaciniz olan para neden sorun oluyor ki?
Ne o bahsettiginiz kadin ne de şurada hakaretin dibine vuran sahislarin benim gozumde hicbir farki yok.
o zaman doktor bir hanim da 6 yil okudu diye digerlerine ezik, pis, tahammülsüz falan desin?
"Fakirler ölsün Porsche'dan selamlar" diyen kizdan hicbir farkiniz yok bana göre çünkü o da bu iki mantik gibi bir mantik. hatta o daha samimi geliyor nedense. Çünkü ne oldugu belli ama siz? Yakisiyor mu bu laflar size? ?
Ne calisan calismayana ne de calismayan calisana laf etmesin lütfen.. Çünkü terbiye sınırları asiliyor...

Bugün çok sinirliyim.üst üste geldi sanki anlaştılar yaa.Çalışan kadın batıyo bunlara.face de iki arkadaşımda çalışan kadınla ilgili cahide sultan mıymış bilmem neymiş onun yazısını paylaşmışlar.sonra da yorumlamışlar!çalışan kadının evi pismiş,çalışan kadının çocuğu sefilmiş. :KK62: çalışan kadının evinde huzur yokmuş,aldatmalar bu yüzden artmış.utanmasalar çalışan kadın sevişemiyor yorgunluktan dicekler! :KK11:yok anam çatlayın patlayın evim miss gibi.evimde huzurum var.çatır çatır da sevişiyorum çatlayın.tembellikten aşağılık duygusundan çalışan kadına saldıran benden cevabını misliyle alır.ki verdim de.:KK53: ohhh beee:KK14:

boşver dostum herşey hasetliklerinden...
evim pasaklı arkadaş benim..
sile batıra oturuyorum, pek de memnunum halimden..
çok sıkılırsam temizlikçi çağırıyorum..
sabahtan akşama ziv ziv ev temizleyin durun siz, bizim için kafa yormayın..

Sizin o yapıda bir insan olmadığınızı anladım zaten yorumlarınızdan ama bazı arkadaşlar bize kötü söz söylenmişse biz de kötü söz söyleriz mantığıyla yaklaşıyorlar olaya ve genelliyorlar insanları.

Dedigim gibi, o zaman cahide den farklari kalmaz.

Kadinlar bunu her kulturde yapiyor inanirmisin.
Niyeyse birbirimizden ustun olsak sanki basimiz goge eriyor ?
Cok garibiz cins olarak.

bazıları takipçi sayısı bol olunca ne diyeceğini şaşırıyor.. yemek tarifi için bile olsa takip etmiyorum bu tip insanları.. sürekli başkalarını eleştiren, başkalarının (kendilerine göre) açıkları sayesinde pirim yapanlardan alacağım herhangi bir kek tarifi olamaz..

Cahide hanımı severek, beğenerek takip edenlerdenim...

bu forum da (özellikle belirli bir kitle tarafından ) sevilmemesi de hiç şaşırtmadı..

her zaman ki kk kadınları... :KK59:

Kızlarımıza; kocaya itaat etmek gerektiğini, kocanın bir adım gerisinde durmanın önemini, oğullarımıza; kızların korunup kollanması gereken hassas varlıklar olduğunu öğretelim.
Cahide hanımı severek, beğenerek takip edenlerdenim...

bu forum da (özellikle belirli bir kitle tarafından ) sevilmemesi de hiç şaşırtmadı..

her zaman ki kk kadınları... :KK59:

Şu yukarıda yazdığım zihniyette bir kadını hicbirimiz takip etmemeliyiz, sevmekten bahsetmiyorum bile

Burada çalışan kadınlara tek kelime edilmedi ki
Kim kötüledi çalışanları da böyle feveran ettiniz?
Hatta birkaç kişi bende dahil çalışırken evimizin daha düzenli olduğunu yazdık
Ve sonraki yazılanlara ben şok oldum resmen

boşver dostum herşey hasetliklerinden...
evim pasaklı arkadaş benim..
sile batıra oturuyorum, pek de memnunum halimden..
çok sıkılırsam temizlikçi çağırıyorum..
sabahtan akşama ziv ziv ev temizleyin durun siz, bizim için kafa yormayın..

ziv ziv ev temizleyin

don parası almam

hiç hoş değil

azıcık saygı kızdığınız insandan ne farkınız var?

Kadın niye çalışsın ki?adam çalışsın.yetmezse daha çok.o da yetmezse daha daha çooook çalışsın

Bu kadın hangi kafada merak ettim. Allah akıl fikir versin.

Durumun çok çok iyi değilse günümüzde çalışmak kadın için çokta tercih meselesi değil malesef. Hem ne güzel bi ata sözümüz var işleyen demir pas tutmaz diye. Tüm gün aktif olunca daha mutlu daha dinç oluyor insan. Tüm gün evdeyken miskinlesenlerdenim ben.

Yine de ne çalışmayanlara ne çalışanlara laf edilmemeli. Dünya hali bu hiç belli olmaz.

Back
X