dermabrazyon (dermabrasion)

aborjinos

sükürler olsun Allah 'im
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
1.729
6
358
İzmir
Dermabrazyon yaptırmak isteyenlere bilgi vermek amacıyla açılan konu başlığıdır.

Dermabrazyon nedir nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını internetten çok rahatlıkla bulabilirsiniz, o yüzden böle bir açıklama yazmıycam. Dermabrazyon operasyonu geçirmiş biri olarak sizlere neler yaşadığımı neler hissettikerimi gün be gün anlatıcam. Ben amelıyata girmeden önce çok araştırdım ama hiç bu işlemi daha önce yaptırmış birinden bilgi alamadım bunun çok kötü yanlarını yaşadığım için isteyen herkese elimden geldiğince bilgi vermek ve yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.Sonlarında da yolumuz açık olsun diyorum...
Umarım sizlere benim gibilere yardımım dokunur...

Son düzenleme:
ve dermabrazyon ameliyatına girmeden yapılanlar:
Doktor yüzümdeki skarların derinliği yüzünden en iyi işlemin dermabrazyon olduğuna karar verdi. Fotoğraflarıda ekliycem en kısa zamanda. Bu ameliyat çok geniş bi alana uygulanmıyacağı için local anestezi ile gerçekleşti.Ama tüm bunların öncesinde (yaklaşık 7 hafta öncesi) cildimin bu ameliyata tepkisini ölçmek amacıyla test sürüşü yapıldı. Saçımla rahatca örtebileceğim ufacık bir alana. Bu işlemide kısaca anlatayım;
Öncelikle test yapılan alan temizlendi ve ufacık bir iğneyle serum bağlandı.Aslında o serum local anestezi için. ve yavaşca yüzüm şişmeye başladı serumun etkisiyle. Baya bi gerilmiştim o an neredeyse yumruk gibi şişti (yani içi serum suyuyla doldu). sonra o serumu çıkartılar şişen kısıma deydiklerinde hissetmiyordum hibirşey ve işlem başladı kulağımın dibinde vızzzzzzz die öten bir aletle :18: İşlem bir dakika sürdü anca hiç bir acı sızı hissetmeden :) . O gün izinliydim çünkü şişlik çok belirgindi. Ertesi güne şişlik indi yara çok pembeydi hafif kabuk bağlamış. Zaten çok küçüktü belli belirsiz.Ben birsey anlamadım ama 6 hafta sonra gittiğimizde doktor pigmentasyon olmuycak iyi dedi.Asıl ameliyat işte şimdi başlıyordu :18:

size scar ların ilk durumunu göstermek için fotoğraflar yolluyorum.Amelıyattan sonraki değişimi birlikte görelim istedim yada ameliyatın ne kadar başarılı olduğunu. Ameliyattan önce ;
sol yanağım çok problemli değildi ama sağ yanağım çok problemliydi

bunların hepsi roaccutane kullandıktan sonra oldu. Doktorun hatasıydı yada bende böle sonuçlandı orasını hala sorgularım neden sonuc bu kadar kötü oldu diye çünkü bu ilacı kullanmadan önce yanağımda hic delik yoktu sadece ufak tefek sivilceler.Ve duyduklarıma gördüklerime görede bu ilaç bazı kişilerde çok güzel sonuçlar veriyor ama maalesef bende çok büyük pişmanlık bıraktı geriye...

Eklentiler

• $sagyanak.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 5.611
  • $solyanak.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 3.522
Son düzenleme:
ve şimdi ameliyata gelelim. Ameliyat ünv. hastanesinde oldu.Doktor kısa bir konuşma yaptı olayı anlattı son kararlar verildi ve büyük bir korkuyla artı heyecanla yola koyuldum. Cok sorguladım kendımı acaba buna değicekmi ya sonu yine berbat olursa die. Denemem lazımdı çünkü insanların benimle konuşurken yüzümdeki deliklere bakmasından nefret ediyordum artık yada neden böle oldu sorularını yanıtlamaktan.
Yeşil ameliyat kıyafetlerini giydim ve local anestezi için bi odaya alındım.Yanaklarım yine aynı şekilde serumla şişirildi ama bu kez deneme tahtası olacağımı anladım. Anesteziyi yapan doktor çok küçüktü belliki asistan yanaklarıma belki 10 kez iğne soktu cıkarttı canım yanmıyordu ama hiç hoş bir durum değildi bu. Neredeyse 2 saat local anestezide bekledim. nabzım ve kalp atışlarım dinlendi falan pişman.. Ve sonunda kurba gibi oldum. O an aynaya bakmanızı pek tavsiye etmem. Ameliyattan yaklaşık 5 dakika önce yanıma biri geldi genc bir bayan hemşire olduğunu düşünmüştüm ama merhaba ben doktor.. dedi. O an mahvolduğum andı çok genc bir asistan. Dua ettim inşallah ameliyatı kendisi yapmaz die. Burdan kesinlikle aşalamıyorum kimseyi ama bu ameliyat için heleki yüz için kesinlikle deneyimli doktorlar görevlendirilmeliydi. Sonuçta o benim yüzüm bişey olursa leke iz kalirsa kim vericekki bunun hesabını.Ben hiç böyle birşeyi düşünmediğim için önceden doktora sormamıştım bile ameliyatı asistanınızmı yapıcak die .Aslinda hata benimdi.Bol bol dua ettim sadece..Sonra ameliyathaneye alındım. Cok heyecanlı oldugumdan sakinleştirici yapıldı, gözlerime bişey sürüldü ameliyat esnasında acamıyayım die.Kendi doktorumun sesi gelmeye başladı sonra azda olsa rahatladım deneyimli ellerdeydim.Ameliyata kendi doktorum sağ (kötü olan) yanağımdan başladı.Hiç canım yanmadı 2 dakka falan sürdü.Sonra durdu ve asistanına bişeyler dedi .kendi anlatıyordu şöle yapıcaksın böle yapıcaksın die.Aaman Allahım dedim sol yanağımı asistan yapıcak hiç bişey diyemedim o sıra sadece dua ettim. Asistanın gerçekten ilk deneyimi bendim konuşulanlardan anladığım kadarıyla ve acayip canımı acıttı kendileri. bi kaç kez ahh dediğimi hatılıyorum.Siz bunları mutlaka konusun doktorunuzla ve sakın deneyimsiz ellere teslim etmeyin kendinizi.Sonuçları birlikte görelim şimdide ameliyattan sonra ki 2. günde çekilmiş fotoğraflar....

Eklentiler

• $sol.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 3.200
  • $sag.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 3.239
bende takipçisiyim bu konunun arkadaşım inşallah çözüm olurda kurtulursun,bende sivilcelerden kurtulmak için roccatune kullanmayı düşünüyordum ama zaten delik deşik yüzüm dahada beter olursa...
zaten sürekli makyaj yapmak zorundayım bu gidişle hava alıp iyileşemezde yüzüm...

Biseydegil canlarim bende cok aradim böyle seyler ameliyata karar vermeden ama bulamamistim zor bir karardi o yüzden.Umarim size yardimci olabilirim bu konuda.
Ameliyatin üstünden 1 ay gecti. yüzüm eskisi kadar olmasada hala pembe bende makjaj yapiyorum suanda.Yeni birkac foto daha ekliycem suanki haliyle.
Bide makyaj yapmanin cok iyi olmadigini sölemislerdi bana roccatune kullanirken hic yapmadim ama valla makyaj yapan arkadaslarimin cildi süper oldu benim ki berbat üstelik bu ilactan önce hic delik yoktu cildimde kullanmaz olaydim o ilaci keske ama suanda yapcak bisey yok gectii gitti
Bu arada sonuc cok mükemmel degil özellikle sag yanagimda ama bi derece daha iyi eskiye nazaran. Sanirim bu islemin 2 -3 kez daha tekrarlanmasi gerekli. Neyse fotograflari yükleyince bakarsiniz.
Byee herkese..

Son düzenleme:
öncelikle çok geçmiş olsun inş çektiginiz zahmete deger istediginiz sonuçları elde etmenizi dilerim
nolmuş asistan diger yanagı yapınca sag yanak müthişşş , olay, dehşet güzel de sol yanak rezalet bir durumda mı ??? sen yaptırmazsam ben yaptırmazsam nerde nasıl tecrübe kazanacaklar ? hoca olanlar gökten zembille inmiyorlAR diye bilmekteyim eger canınız çok kıymetliyse bir de yüz yani hocaya tatmin edecek bir rakam karşılıgında özel hastanede tamamen kendine yaptırmadınız işlemi ? (hepsinin anlaşmalı oldugu öel kuruluşlar var takriben 750-1000lira civarı olan artı oda ücreti ödendigi taktirde anında ordalar)
hem de hoca yaptıgı halde hiç beklenmeyen komplikasyonla karşılaşanlar acaba az dua mı etmişlerdir ya da onlar kötü kullardır da yakarışları kabul mu olmamıştır sizin dualarınızın tutar oranı nedir
siz bizlerle kıymetli tecrübelerinizi paylaştınız bir de bu sorularımı cevaplarsanız daha da aydınlanmış olurum

Öncelikle geçmiş olsun diyorum ve tez zamanda iyileşir arzu ettiğin cilde kavuşeusun inşallah.
Tabiki bende dahil kimse bir asistanın ilk deneyimi olmak istemez nede olsa cildimiz deneme tahtası değil bizler zaten bozulmuş olan cildimizin düzelmesini istediğimiz için para verip doktorlara gidiyoruz, deneyimlerini en azından doktor yanında iken yapsınlar, asistanı hastayla bırakıp gitmek ve kaderine bırakmak da nasıl bir sorumsuzluktur anlayamadım.

:98:
vakti zamanındaa bn de bir asistanın deneme tahtası olmuştum dikişleri yanlış attığı için büzme yaptı ve iki ameliyat daha geçirmek zorun da kalmıştım. üstelik ameliyatı üniversite hastanesin de görevli bir doçent yapmıştı. sanırım daha önce üniversitede bir öğretim görevlisine muayene olmadınız yada ameliat yaptırmadınız çünkü üniversite hastanelerin öğretim görevlilerine muayene olmak ta ameliyat yaptırmakta çok yüksek ücretlidir öyle 1000 liraya fln razı olmazlar..
ben heralde sizin yazdıklarınızdan ikinci guruba giriorum kötü bir kul olduğumdan dualarım kabul olmamış olsa gerk. hem parama yazık oldu hemde dizimee. bu gün hala orda iki parmak kalınlığın da 10cm uzunluğun da bir dikiş izim var. benden size bir tavsiye kızlar canınızı emanet ettiğiniz doktorlarınızı iyi araştırın baştan da pazarlığınızı yapın asistanların deneme tahtası olmayın onlar mesleğini daha iyi öğrenecekler diye daha fazla acı çekmeyin. ben de bir asistanım ama beceremiyeceğim işler için kendimi ortaya atmıyorum. uygulamanın öğrenmede yeri büyük ama bunun için insanlar değil kadavralar kullanılmalıı...

Bu konunun duaylan alakasi yok canim. Bu islem yüzünüze yapilan bir islem ve mutlaka deneyimli ellere teslim edilmeli.Kol bacak degilki bu yüzün canim.Ki maalesef asistanin yaptigi yanak sonucu kötü derin yaptigindan kirmizilik gecmedi ki bunu onayladi kendi cilt doktorum.Diger yanak gecti bile. Bu tip ameliyatlarin kesinlikle asistana yaptirilmamasi lazim tabi özellikle yüzündeyse.Yüz egitim yeri degildir oyuncakta degildir her önüne gelene teslim edersek yüzümüzü vay halimize. Benim hatamdi sormam gerekirdi asistan var mi bu isin icinde die ama sormadim aklimin ucundan dahi gecmedi.Ama siz siz olun yüzünüzü mutlaka DENEYIMLI ellere birakin daha o aleti yeni tutmayi ögrenen birine degil.
Ordan konusmasi kolay caninin kiymetiyle alakasi yok kendine dürüstce sor bakalim yüzünü deneyimsiz bir ele birakirmiydin acaba??

Canım cevabın için ve burada verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. İyi sonuç almana çok sevindim. İçime bir umut doğdu şimdi. Yarın doktora gidince bu işlemi konuşacağım. Acaba ne kadar süre dışarı çıkmamam gerekir? Yüz olunca, insanın kaygısı da artıyor. Ciğer gibi bir suratla insanların dikkatli bakışlarına hedef olmak ne kötü!

Bu kadar yararlı bir başlık açılmış ve ayrıntılarıyla anlatılmış inan çok şaşırdım ve minnetar kaldım.Keşke tekrar okusan ve şuanki durumun hakkında bilgi versen...

Canım son durum ne şu an nasıl öğrenebilir miyim bende düşünüyorum:26:

Arkadaş sanırım artık foruma girmiyor bende bu konuyu araştırıyorum şimdi bi çözüm olur diye dr oytun idil in kendi sayfasında bu konu ile ilgili açıklamalar var birde resim göndererek soru sorabiliyorsun belirli kriterler çerçevesinde. Bende resimleri ekledim şimdi bi kaç soru sordum 2 güne geri dönülüyormuş mail olarak. Eğer bende yaptırır isem adım adım eski fotolarda dolduğu için karşılaştırma yaparakj birlikte takip ederiz daha acısız yöntemlerde araştırıyorum bakalım hakkımıza hayırlısı olur inşallah tez zamanda artık bir çözüm bulurumda sizlerinde dertlerine derman olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…