Çocuk Hastalıkları Dermal Sinüs Traktı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

muhasebe22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
250
1
96
Edirne
Merhabalar 8 aylık bebeğim doğduğunda makatının 1 cm falan üstünde küçük bir delik vardı. Çocuk doktorumuz önemli değil 6 aylık olunca emar çektiririz dedi.Beyin cerrahi profesöre götürdüm dermal sinüs traktı diye bişey söyledi.Nette epey araştırdım.7 eylülde emar çekilecek bebeğime.Tabi uyutulacak çekilirken ama dr Atarax diye şurup alın gelirken onunla uyutulacak dedi.Şurupun etkilerini okuyorum genel anesteziden önce ve sonra da kullanılır yazıyor.Acaba bebeğime anestezi de verilecekmi eşim soramamış.Böyle bir durum yaşayanlar varsa lütfen yazsın.Herkese sağlıklı günler diliyorum.

canım aynı dertten bendede var bebeğim 4 aylık oldu.aynı açıklıktan benimkindede var doğduğunda önce çock cerrahına beyin cerrahına filan gösterdim ultrason çekildi omurilikle bi bağlantısı yokmuş yağ doksna kadar uzanıyormş.2 hafta önce çapaya götürdüm nöroloji drları baktılar mr çekilmesini istediler ertesi gün uyutularak mr çekildi.süt sağıp götürdüm 20ml kadar onun içine ilaç kattılar öle uyuttk.yaklaşık 25dak.yarım saat sürdü.1 hafta sonra sonucnu aldık allaha şükürler olsun bi sorun çıkmadı.bu 1 yaşına kadar kapanacqk dediler korkulacak bişi yokmuş.yapılacak bişeyde merak etme yani.beni çokk korktmuşlardı.buradaki açıklık omriliğe uzanıyorsa eğer açık bi hatsa dışardan enfeksiyon kapar çock menenjit geçirir dediler.kapalıysa bi sorun olmaz dediler.allaha şükürki omriliğe kadar uzanmıyormş.çok rahatladım daha geçen çarşamba günü aldım sonuçları darısı sana inşallah ama bi sorun olucağını sanmıyorum.buarada insanda 3 nokta en son kapanıyormuş bu kalça üstü damak ve kalp büyüdükçe oradaki delik kapanacak.,oraya fazla dokunmamamya çalış birde temiz tut. allah bebeklerimizi hertürlü şeyden korusun...

lizacım bişi sorucam sna oraya bastırdığında ağrı filan oluyomu benim kızım ağlamaya başlıyor oraya bastırdığımda.ayrıca etrafı doğum lekesi gibi kırmızı ve üzerinde kıllar var.seninkiside öylemi

hayır canım benim kızımda ağrı olmuyor bastırınca.
etrafında da leke veya kıl yok sadece açıklık var.

Son düzenleme:
önce özel hastaneye götürdüm ama hepsi üni. hast göttür dedi oralarda hergün böle şeyler görmüyoruz dediler üni hastanesinde bunları söylediler bana bayada içim rahat etti.bişi daha sorucam delikte büyüme olmadı değilmi

bişi daha söliycem kızımı dermatoloğada götürdüm oda kıl dönme bölgesi burası dedi.en son kapanan yerdir burası dedi ayrıca bu açıklık herkeste varmış ancak doğum anına kadar kapnıyormuş normalde.

Teşekkür ederim arkadaşlar inşallah bizde de birşey çıkmaz inşallah.ayın 7 sinde salı günü emar çekilecek.Bize atarax şurup alın gelirken dediler bununla uyutacakmışlar.Bizim o bölgenin üstünde hafif kıllanma var.Şu an oğlum 8 ayı bitirdi hep dikkat ediyorum oradan akıntı falan gelmiyor.Hareketleri falanda normal Allaha şükür bir problem yok.üniversitede profesör şu anda bir problem yok çocuk gayet sağlıklı ama bu açıklık omuriliğe kadar uzanıyorsa 1-1,5 yaşlarında tam boy uzama zamanında omuriliğin gerilmesine neden olabilir dedi.Arkadaşlar dua edin lütfen birşey çıkmasın sonuçlarda.Artık sonuçları bayramdan sonra alırız herhalde.Herkese sağlıklı günler diliyorum.

benim kızımınkindede kıllanma var çok az.eğer açıkllık olsaydı orası çoktaaannn enfekte olmuştu inşallah benim kızımın sonucu gibi çıkar.çok geçmiş olsun sonuçlarını bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar epeydir yazamadım.7 eylülde malesef çekilemedik emar.Oğlumu uyutamadık.Atarax ters etki yaptı saatlerce uyumadı yavrum.O gün uykusu varken gittik fakülte hastanesine hem açtı da mamayı versem hemen uyuyacaktı.Bekleyin vermeyin dediler ama dayanamadık uyudu görevli geldi damar yolu açılacak çekilirken aydınlatıcı madde verilecek dedi.Damar yolu açıldı ama bizim uykumuzda açıldı tabiki korktuk.Görevli atarax şurubu verin sıra size geliyor dedi verdik ama uyku yok malesef.4-5 saat bekledik uyudu deniyelim dediler daha yatırır yatırmaz başladı ağlamaya.Dedim ne olacak şimdi görevliye damar yolunu çıkaralım gidin başka yerde çektirin dediler burası koskoca tıp fakültesi siz bana bu cevabı veriyorsunuz nasıl oluyor bu dedim.Prosedürleri öyleymiş gelen bebekleri aileleri kendi imkanlarıyla uyutursalar çekiyorlarmış.Şaşırdım kaldım muayene için gittiğimiz yard.doçente gittim asistanı ordaydı o da şaşırdı.Şimdi yakın akrabamız anestezi teknisyeni onunla görüştük her kilo başına 1mg atarax ve paranox fitil önerdiler.O gün bize verilen ataraxın dozu da az gelmiş herhalde.Şimdi yine randevu alacaz tıp fakültesinden.Acaba ultrason ile anlaşılamıyormu bu merak ettim.Bilgi olan varsa lütfen yazın.Sağlıklı günler diliyorum.

merhaba canım tesadüfen açtım pcyi uzun zamandır bekliyodum gelmeni.hangi ünii hastanesiymiş o yaa ala ala benim kızımı kendileri uyuttlar.bize 3 defa usg çekildi belli oluyo tabiki ama yinede benim pimpirikliğimden ve drn nolr nolmaz demesi üzerine mr çektirdik biz.

Merhaba byolog sağol Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gittik.Bize hiç ultrasondan bahsetmediler bile.Size ultrason sonucu ne demiştiler emarla aynı sonuç mu çıktı.Çıldıracam ya inşallah hayırlı sonuçlar alırız.Sağlıklı günler diliyorum.

Merhabalar emar için 9 kasıma randevu aldık tekrar.Bu kez atarax dozu arttıracaz ve paranox Phenobarbital fitil kullanıp deneyecez.Bakalım inşallah hayırlısıyla çekiliriz bu kez.

ala ala nasıl üniymiş orası öyle ameliyatada hastaları aileleri uyutup sokuyo galiba.kızdım valla.neyse herişte bi hayır vardır diyelim bu arada benim kıza damar yolu filan açmadılar.hemde 3 ayrı bölgede (bel boyun kalça )mr çekildi omurilik boynca yani.biz usg çektirdikk daha 5 günlüktü özel hastanede orada açıklık yok dediler 2 3 hafta sonra kızımın orasına dokununca ağrısı olduğunu farkettim hemen aynı dra götürdüm tekrar usg çekti ve bi başka arkadaşına gönderdi ben açıklık göremiyorum ama iççime kurt düşürdünüz dedi arkadaşıda çekti usg oda açıklık yok dedi . ohhh içimiz rahat etti filan derken bi dr bulduk üniden götürdük usg çektiler özel hastaneye güvennmeyip orda uzmanmıydı artık bilmiyorm burda açıklık var göremedilermi dedi tabi kurt başladı gene beni yemeye hemen ertesi güne randevu mr için sabahına mr çekildi 10 gün sonra sonuç allaha şükürler olsun açıklık çıkmadı sonrakileride biliyosun zaten.götürdük saabah anestezi dr ilacı getirsdi sütün içine kattı içirdi 10 dakka sonra uymuştu benim minnoş bi sorn çıkmadı yani.hadi haberlerini bekliyorum çok geçmişler olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…