oncelikle, burada deneyimlerini paylasarak insanlara iyi/kotu yol gosteren herkesi tebrik ediyorum.
ben de herkes gibi turk veya yabanci kaynaklardan arastirmalar yaparak dermaroller kullanmaya karar verdim.
2mm ve 0.5mm derinliginde dermarollerlar aldim ve 3 gun once yuzume uyguladim, sizinle bu asamalari paylasacagim.
masamdaki malzemeler nelerdi; emla krem, oksijenli su, etil alkol, gul suyu, pamuk, bapanthen merhem, bepanthen krem, evicap kapsulleri.
ilk olarak yuzumu her zamanki temizleyici jelim ile yikadiktan sonra gul suyu ile silip, ardindan pamuga oksijenli su dokerek yuzumu son kez temizledim.
zaten sterilize halde paketlenmis olan rolleri acip direkt yuzume uyguladim + ve x yonlerinde, saymadim kac defa geciyorum diye ayni yerden, cok acimadigi icin sanirim kizarana kadar devam ettim ve yanma hissi olusana kadar.
ardindan her zaman kullandigim serumumu surdum yuzume, bahsedilen ozel serumlardan vitamin kokteyllerinden hicbirini almadim.
serum sonrasi 1 saat bekledikten sonra yine kendi nemlendiricimi surdum. yuzum gunes yanigi gibi hafif kabarik ve kizarik halde kaldi tum gun.
AKSAM, yuzumu gul suyu ve tonigim ile temizleyip serum ve nemlendirici adimini tekrarladim.
2.GUN SABAH, yuzum hala kirmizi ve kabarik haldeydi. endiselenmedim, cildim hassas ya da fazla uyguladim rolleri diye dusundum ve bu kez nem maskemi uyguladim ve temizlemedim, zaten cildim ne sursem yok ediyor aninda emiliyor.
3.GUN bu sabah yine kizarik haldeydi cildim ama daha az. ve sirasi ile yikama jeli + gul suyu + serum + spf20 iceren renkli nemlendirici + bronzer uyguladim. yuzum kasiniyordu gun icinde, eve dondugumdeyse pul pul soyulmaya baslamisti, endiselenmedim. cilt yenileniyor diye dusunerek cilt temizligimi yapip gul suyu ile silerken o soyulan parcalar pamukla bilrikte uctu gitti.
benim cildim karma/hassas ve 3. gun normale dondu. cildimde aktif akneler ve akne izleri vardi baslarken, artar akneler diye endiselenmedim.
artacaksa dahi olup olacaklar birden cikip yok olur diye dusundum.
akneler artmadi. hic cikmadi hatta. kist dedikleri gibisinden cikti 2 tane sadece, endiselenmedim. cildim suan daha homojen gorunuyor, izlerim daha az goze batiyor sanki ve en onemlisi cilt surdugunuz herseyi emiyor! sirf bunun icin bile olsa roller kullanmaya devam edecegim.
roller uygulamasi sonrasi rolleri kaynar su dokerek aritip sonra oksijenli su icinde beklettim bir sure. yeniden kullanmadan once ise alkol icinde bekletip yeniden kaynar su ile aritacagim.
rollerlarinizi ve cildinizi dogru temizleyip iyice dezenfetke etmezseniz, her bolgeye dogru roller derinligini uygulamazsaniz, gereginden kisa arakliklarla sabirsizca kullanirsaniz endiselenmelisiniz.
** akne probleminiz varsa cildinize gun icinde elinizi bile surmeyin. bu en onemli detaydir. yuzunuze mecbur kalmadikca dokunmazsaniz akneleriniz azalir.
bunlarin disinda endiselenmeyin, sabirli olun, kendinizi uzup stres yasatmayin bunyenize ki guzel olsun her sey.
asil sonuclar icin en az 3 ay beklemeliyiz diye dusunuyorum, bu sure icinde kabarip kizarip soyulup sonecek cildimiz muhtemelen.
roller uygularken tam dumduz bir hat uzerinde kaydirmadan 4 kereden fazla gecebileniniz var mi?? ben bunu basaramadim milim milim kayiyor yuvarlandikca. endise etmemeye calistim bu konuda da yine.
3 gunluk roller maceramin detaylari simdilik bu kadar.