Ders çalışamıyorum..

NeuroCathy

❤.❤ Çoook şükür Allah'ım ❣
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
2.817
4.745
83
Arkadaşlar hiç ders çalışamıyorum...doktora öğrencisiyim 2 ders aldım bu dönem topu topu ...sene başında çok zor zaman geçirdim düğün ertelendi vs ailem hala sıkıntılı annem yeni yeni toparlıyor ama ben toparlayamadım hiç ders bakamıyorum...Bu 2 dersten kalmak istemiyorum biraz moral motivasyon desteğe ihtiyacım var:( önerilere de...teşekkürler :(

bende çok şey yasadım atlattım bu yasanan olaylar beni daha çok guçlendirdi.kişisel gelişim videoları izledim surekli sende video izleyebilirsin.dgs hiç aklımda yoktu ve şuan kendi gücümün farkına vardım dgs ye hazırlanıyorum kımsenin sorunsuz bir hayatı yok diye düşün

Diplomaya odaklan. Ben de yüksek lisans tez zamanı gece yarılarına kadar mesai yaparken eve gelip sabahlayarak tez yazdım, birkaç saatlik uykuya işe- akşam mesaileri kısır döngüsüne geri döndüm. Derse başlamadan ben kendimi hazırlamak İçin dua okurdum, sonra derse başlardım, bana iyi gelirdi. sen de denebilirsin ( 1 ayetel K., nas ve felan)

Tezinin kabul olacağı, mezun olacağın o güzel hayale odaklan 👍🏻

Rabbim muvaffak etsin inşallah

Ben de pek ders çalışmayı seven birisi değilim. Derslerin el veriyorsa, müzik açarak çalışsan? Mesela kısa aralıklar çalışmaya başlarsan sıkılmazsın da. Yarım saatle başlayın isterseniz.

Ben de pek ders çalışmayı seven birisi değilim. Derslerin el veriyorsa, müzik açarak çalışsan? Mesela kısa aralıklar çalışmaya başlarsan sıkılmazsın da. Yarım saatle başlayın isterseniz.
kısa aralıklarla başlamak çok mantıklı zaten bir çalışsam sanki devamı gelecek...bir başlasam...

bende çok şey yasadım atlattım bu yasanan olaylar beni daha çok guçlendirdi.kişisel gelişim videoları izledim surekli sende video izleyebilirsin.dgs hiç aklımda yoktu ve şuan kendi gücümün farkına vardım dgs ye hazırlanıyorum kımsenin sorunsuz bir hayatı yok diye düşün
önerebileceğiniz bir kanal var mı youtubeda ya da videolar?

Diplomaya odaklan. Ben de yüksek lisans tez zamanı gece yarılarına kadar mesai yaparken eve gelip sabahlayarak tez yazdım, birkaç saatlik uykuya işe- akşam mesaileri kısır döngüsüne geri döndüm. Derse başlamadan ben kendimi hazırlamak İçin dua okurdum, sonra derse başlardım, bana iyi gelirdi. sen de denebilirsin ( 1 ayetel K., nas ve felan)

Tezinin kabul olacağı, mezun olacağın o güzel hayale odaklan 👍🏻

Rabbim muvaffak etsin inşallah
aminn dua ederek başlamayı deneyeceğim
sandığımdan daha farklı fikirler geldi ne güzel:) teşekkür ediyorum hepinize <3

Doktora öğrencisi oldugunuz icin çalışma disiplininiz var aslinda. Ama yasadiginiz durumlar sizi yormuş. O anlarda dünya karariyor sanki yaşam amaciniz elinizden alınmış gibi oluyor. Bu konuda kendime bir faydam olmadığı için size ne diyebilirim ki. Kendinize belli bir süre verip bu sürede zihinsel olarak ders çalışmaya kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Ben pomodoro tekniğini kendime göre modifiye edip kullanmıştım. İşe yaramıştı. Tavsiye ederim. İnternette detaylı anlatımı var.

Doktora öğrencisi oldugunuz icin çalışma disiplininiz var aslinda. Ama yasadiginiz durumlar sizi yormuş. O anlarda dünya karariyor sanki yaşam amaciniz elinizden alınmış gibi oluyor. Bu konuda kendime bir faydam olmadığı için size ne diyebilirim ki. Kendinize belli bir süre verip bu sürede zihinsel olarak ders çalışmaya kendinizi hazırlayabilirsiniz.
süre veriyordum ama sınav ve teslimler zamanı geldi:)

önerebileceğiniz bir kanal var mı youtubeda ya da videolar?

Kanal ve youtube’a bakana kadar geçin masanıza, telefon internet ne varsa hepsini odadan çıkarın. Dersin başına oturun, 2 saat çalışacağım diye şartlayın kendinizi. 2 saat sonra ara verin.

Motivasyon insanın içinde olan bir şeydir. Dıştan güdülenmeyle sadece bugün çalışırsınız, yarın yine boş geçer. Kendi kendinizi güdüleyin, youtube vidyo kişisel gelişim ıvır zıvır boş şeyler, artık böyle düşünüyorum. Köyde yaşayan çobanlık yapan çocuklar nasıl bi kişisel gelişim, motivasyon alıyor da türkiye derecesi yapıyor ki? Kendi içlerinde var çünkü.

Kanal ve youtube’a bakana kadar geçin masanıza, telefon internet ne varsa hepsini odadan çıkarın. Dersin başına oturun, 2 saat çalışacağım diye şartlayın kendinizi. 2 saat sonra ara verin.

Motivasyon insanın içinde olan bir şeydir. Dıştan güdülenmeyle sadece bugün çalışırsınız, yarın yine boş geçer. Kendi kendinizi güdüleyin, youtube vidyo kişisel gelişim ıvır zıvır boş şeyler, artık böyle düşünüyorum. Köyde yaşayan çobanlık yapan çocuklar nasıl bi kişisel gelişim, motivasyon alıyor da türkiye derecesi yapıyor ki? Kendi içlerinde var çünkü.
iyi de şu an içimde yok işte sorun o zaten:)

Doktoramı bitirene kadar akla karayı seçtim. Çok zor bir süreç evet ama yapılabilir. Sen sen de farkındasın zaten önemli olan motivasyon. Ben hep kendimi doktoramı bitirmiş olarak hayal edip o şekilde çalışıyordum. Bir de gerçekten ilgini çeken bir konu da mı yapıyorsun doktoranı? Çünkü doktora öyle bir şey ki bazen insana gına getiriyor. Çok sevdiğin konuda çalışırken bile öffffffff beee diyebiliyorsun. Son bir şey daha; doktor ünvanına sahip olacaksan o işin uzmanı olacaksın demektir. O yüzden bu güzel ünvanın hakkını ver lütfen. ☺️ Başarılar.

Doktoramı bitirene kadar akla karayı seçtim. Çok zor bir süreç evet ama yapılabilir. Sen sen de farkındasın zaten önemli olan motivasyon. Ben hep kendimi doktoramı bitirmiş olarak hayal edip o şekilde çalışıyordum. Bir de gerçekten ilgini çeken bir konu da mı yapıyorsun doktoranı? Çünkü doktora öyle bir şey ki bazen insana gına getiriyor. Çok sevdiğin konuda çalışırken bile öffffffff beee diyebiliyorsun. Son bir şey daha; doktor ünvanına sahip olacaksan o işin uzmanı olacaksın demektir. O yüzden bu güzel ünvanın hakkını ver lütfen. ☺ Başarılar.
tezim henüz belli değil
doktora 2. dönemindeyim ders dönemi

Aynı sorun bende de vardı o masanın başına oturunca oflayıp pofluyordum sonra böyle bi çözüm buldum :KK53: :-) sırf bunları kullanabilmek için ders çalışıyorum:KK53:
51D999DD-9B6D-412E-9602-9C9928128779.webp

benimde başlamam lazım ama başlayamıyorum.zaten ne istediğimide bilmiyorum:KK14:

Back
X