- 28 Ocak 2009
- 34.586
- 58.391
- 1.123
- Konu Sahibi misskokulumm
-
okuldan kimseye söylemek istemiyorum..geçen sene benzer bi olayı isim vermeden eski müdüre çıtlattım..adam bana cephe aldı selamı kesti ben kötü oldum..meğer isim vermedğim için kendi akrabası olan öğretmeni ima ettiğimi düşünmüş!!yeni atanan müdürü de tanımıyorum nasıl tepki verir.kime laf eder.kestiremiyorum.İdareci arkadaşlar hiç mi öğretmenler odasına gelmiyor?.. Nasıl bir okul böyle kim kime dum duma? Hizmetlilere falan söyleseniz onlar idareye çıtlatsa nasıl olur acaba? Daha olmadı güvendiğiniz bir Veliye Alo 147 yi aratın
valla tenhada sıkıştırıp ıslak sopayla dövesim geldi. sinir olurum bu tip insanlara.sevmiyor diyelim ama haftalık tam ekders almasını iyi bilir..haftasonu yetiştirme kursları akşam okulları hiç birini es geçmez..ben de sizin gibi düşünüyorum ve çok sinir oluyorum bugün hiç selam dahi vermedim!!
eski müdür öğretmenler odasında bu arkadaşın arkasından konuşur dururmuş..lakin ne bir uyarı aldı ne bir ceza..yeni müdürün haberi var mı bilemiyorum..Okul idarecileri bilmiyor mu peki?
Ad soyad isterler gibime geliyor? Okulda öğrencisi olan güvendiğin bir veli yok mu?okuldan kimseye söylemek istemiyorum..geçen sene benzer bi olayı isim vermeden eski müdüre çıtlattım..adam bana cephe aldı selamı kesti ben kötü oldum..meğer isim vermedğim için kendi akrabası olan öğretmeni ima ettiğimi düşünmüş!!yeni atanan müdürü de tanımıyorum nasıl tepki verir.kime laf eder.kestiremiyorum.
147yi bugün ciddi düşündüm ben de ..veli gibi arasam bunun girdiği sınıflardan bir öğrencinin velisiymiş gibi..acaba sistem tam ad soyad mı istiyor bu tür şikayetlerede bulunan var mı aramızda?
bizim okuldaki veliyle görüşmemiz imkansız gibi bir sey..gelmezler görmeyiz..Bence müdürle veya okul yönetimiyle direkt kendiniz konuşmayın.
Hiçbir şeyden çekinmiyor gibi algılıyorum. Bu adam bu kadar rahatsa sırtını yasladığı biri olabilir yönetimde. Ucu gelip size dokunabilir.
Bir arkadaşın önerdiği gibi bir veliye 147 yi aratabilirsiniz. Hemen ilgileniyorlar.
Veya İlçe Eğitim Müdürlüğüne bizzat giderek konuyu görüşün. İlçelerin de çoğu hemen ilgileniyorlar.
yok..Ad soyad isterler gibime geliyor? Okulda öğrencisi olan güvendiğin bir veli yok mu?
MEB'in sitesinde bu hatla ilgili şöyle yazıyorbizim okuldaki veliyle görüşmemiz imkansız gibi bir sey..gelmezler görmeyiz..
acaba ben arasam şu okulda şu sınıfta öğrencim var şeklinde ama adımı vermek istemiyorum vs. desem işleme koyarlar mı ki?
bizim okuldaki veliyle görüşmemiz imkansız gibi bir sey..gelmezler görmeyiz..
acaba ben arasam şu okulda şu sınıfta öğrencim var şeklinde ama adımı vermek istemiyorum vs. desem işleme koyarlar mı ki?
isim vermeden aramayı bir dene istersen...
işte bu tipler yüzünden bu öğretmen müsveddeleri yüzünden biz gencecik aktif beyinler bir kpss yi kazanamıyoruz diye bekletiliyoruz yıllardır !! bunlar çıksa bir önümüzden şu emekli olmayan moruk ayaklı tabutlar bir emekli olsa bir önümüz açılsa bir buluşsak öğrencilerimizle bu ülke işte o zaman daha iyi kalkınacak!!Evet sayın kk.bayanları uzunca süredir düşünüyorum.En sonunda burası aklıma geldi akıl danışacağım..zira eşim sen karışma sanane diyor..
ben çok bloklu büyük bir lisede görev yapıyorum..okul yapı itibariyle denetlenmesi zor şekilde büyük..idareciler de kayıtsız,bıkmış,yaşlı personel diyelim..
Bu ana karakter arkadaşla 2 senedir bu okulda çalışıyoruz..ve aynı branş öğretmeniyiz..bahsettiğim kişi bir erkek..
Şahıs geçen yıldan beri derslere girmiyor.Girse bile girdiğiyle çıkığı bir oluyor.bi fotokopi dağıtıyor yada öğrencinin birine kitap verip tahtaya yazması için görevlendirip çıkıp geliyor öğretmenler odasında ya kitap okuyor ya nette geziniyor yada çene yapıyor..Bu yıl onun girdiği sınıflara derse giriyorum.çocuklar da benzer şeyleri söylüyor..ben de susun bakıyım ayıp dedikoduya mı başladınız deyip lafı tıkıyorum ağızlarına...çoğu arkadaş da farkında ama genel olarak herkes arkasından konuşuyor.
Bu sabahtan örnek vereyim..arkadaş ilk dersin bitmesine 5 dk. kala gelmiş okula..bir arkadaş söyledi.2. ders ben öğetmenler odasında ufak bi işim vardı gittim geldim..bu geldi dersin 15. dakikasıydı.oturdu kitabını açtı ve okumaya başladı..sonraki ders ise teneffüste geldiğimizde kahve yapılmış kahve içmişti.biz geldğimizde kalktı yıkadı...
benim bu aşamada vicdanım sızlıyor artık 1 değil 2 değil..müdüre vs. gidip bir şey demek istemiyorum.ne yolla bu arkadaşı kendine getirebiliriz acaba?ben kendine süylüyorum bu arada geçen seneki sınıfların bir şey bilmiyor nasıl bu kadar yüksek notla geçtiler vs. diye ama adam pişkin..amaaann iyi çocuklar geçir ve notlarını nolacak sanki cebinden mi çıkıyor diye gülüyor bir de!!!
doğrudur bu hat düzgün çalışıyor şikayetler geldğinde bakanlık müfettişleri anında okulda oluyor.sümen altı da edilemiyor burdan yapılan şikayetler..yalnız ifşa olmaktan korkuyorum..MEB'in sitesinde bu hatla ilgili şöyle yazıyor
İletişim Merkezimize gelen tüm çağrılara uzmanlarımız tarafından doğrudan cevap verilecek ve ilk görüşmede talepler sonuçlandırılmaya çalışılacaktır. Çağrıların bir inceleme ve araştırmayı gerektirmesi veya Bakanlığımızca işlem yapılmasını zorunlu kılması nedeniyle hemen cevap üretilemediği durumlarda anında kurum ve kuruluşlarımızla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplerle ilgili telefon, SMS veya e-mail aracılığıyla geri dönülecektir.
haklısın arkadaşım benim okulda en az 20 tane 50 yaş üzeri var..yaşları neyse de kalmamı hiç bir beklentieri ne öğrenciden ne meslekten..amaç evde sıkılmamak..paranin azalmaması vs.çoğuyle dalga geiyor zaten öğrenciler.zorunlu emekliliği bekliyorlar.işte bu tipler yüzünden bu öğretmen müsveddeleri yüzünden biz gencecik aktif beyinler bir kpss yi kazanamıyoruz diye bekletiliyoruz yıllardır !! bunlar çıksa bir önümüzden şu emekli olmayan moruk ayaklı tabutlar bir emekli olsa bir önümüz açılsa bir buluşsak öğrencilerimizle bu ülke işte o zaman daha iyi kalkınacak!!
işte onlar yüzünden gençliğim gidiyor elimden tutamıyorum saçlarım döküldü ders çalışmaktan onların istemeyerek yaptığı işe ben ulaşmak için neredeyse ömrümü vereceğim neden ya neden gttikçe soğuyorum bu meslekten üstelik çok çok isteyerek kazanmıştımhaklısın arkadaşım benim okulda en az 20 tane 50 yaş üzeri var..yaşları neyse de kalmamı hiç bir beklentieri ne öğrenciden ne meslekten..amaç evde sıkılmamak..paranin azalmaması vs.çoğuyle dalga geiyor zaten öğrenciler.zorunlu emekliliği bekliyorlar.
yazıklar olsun böyle eğitimcilere.bizlerde veli olarak çocuklarımız okusunlar biryerlere gelsinler diye didinip duruyoruz o öğretmenin aldığı maaş nasıl geçiyo boğazından acabaçoluk çocuğuna ailesine nasıl yediriyor helal sanıyordur büyük bir ihtimallaeEvet sayın kk.bayanları uzunca süredir düşünüyorum.En sonunda burası aklıma geldi akıl danışacağım..zira eşim sen karışma sanane diyor..
ben çok bloklu büyük bir lisede görev yapıyorum..okul yapı itibariyle denetlenmesi zor şekilde büyük..idareciler de kayıtsız,bıkmış,yaşlı personel diyelim..
Bu ana karakter arkadaşla 2 senedir bu okulda çalışıyoruz..ve aynı branş öğretmeniyiz..bahsettiğim kişi bir erkek..
Şahıs geçen yıldan beri derslere girmiyor.Girse bile girdiğiyle çıkığı bir oluyor.bi fotokopi dağıtıyor yada öğrencinin birine kitap verip tahtaya yazması için görevlendirip çıkıp geliyor öğretmenler odasında ya kitap okuyor ya nette geziniyor yada çene yapıyor..Bu yıl onun girdiği sınıflara derse giriyorum.çocuklar da benzer şeyleri söylüyor..ben de susun bakıyım ayıp dedikoduya mı başladınız deyip lafı tıkıyorum ağızlarına...çoğu arkadaş da farkında ama genel olarak herkes arkasından konuşuyor.
Bu sabahtan örnek vereyim..arkadaş ilk dersin bitmesine 5 dk. kala gelmiş okula..bir arkadaş söyledi.2. ders ben öğetmenler odasında ufak bi işim vardı gittim geldim..bu geldi dersin 15. dakikasıydı.oturdu kitabını açtı ve okumaya başladı..sonraki ders ise teneffüste geldiğimizde kahve yapılmış kahve içmişti.biz geldğimizde kalktı yıkadı...
benim bu aşamada vicdanım sızlıyor artık 1 değil 2 değil..müdüre vs. gidip bir şey demek istemiyorum.ne yolla bu arkadaşı kendine getirebiliriz acaba?ben kendine süylüyorum bu arada geçen seneki sınıfların bir şey bilmiyor nasıl bu kadar yüksek notla geçtiler vs. diye ama adam pişkin..amaaann iyi çocuklar geçir ve notlarını nolacak sanki cebinden mi çıkıyor diye gülüyor bir de!!!
yarın annemin nosundan arayasım var ..eşimin de duymasını istemyorum hiç..isim vermeden aramayı bir dene istersen...
hımm evet..ancak bakanlıktan gelen müfettişlerin ağzı durmazsa müdüre söyleyebilir gibi...Bence koymazlar, 147 mutlaka isim istiyor. Fakat kesinlikle bildirmiyorlar ismi okul yönetimine veya başka birine.
Ancak, okul veya öğretmen yani şikayet muhatabı derse ki bu şikayet sebebi ile davacıyız o zaman mecburen dava konusu olduğu için açıklıyorlar isminizi.
Yani isim vermek şart.
Bence direk kendiniz 147 ya da bimere şikayette bulunmayın .İspiyoncu durumuna düşmeniz büyük bir olasılık gibi görünüyor.Okul numarasını arayıp müdürle bir veli gibi konuşun (numarayı gizlemeyi unutmayın),durumu anlatın çözüme kavuşmazsa bimere şikayette bulunacağınızı söyleyin .Böyle bir durumda müdür kendisi de risk altında olacağı için sorun çözülür diye düşünüyorum.Evet sayın kk.bayanları uzunca süredir düşünüyorum.En sonunda burası aklıma geldi akıl danışacağım..zira eşim sen karışma sanane diyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?