Evet sayın kk.bayanları uzunca süredir düşünüyorum.En sonunda burası aklıma geldi akıl danışacağım..zira eşim sen karışma sanane diyor..
ben çok bloklu büyük bir lisede görev yapıyorum..okul yapı itibariyle denetlenmesi zor şekilde büyük..idareciler de kayıtsız,bıkmış,yaşlı personel diyelim..
Bu ana karakter arkadaşla 2 senedir bu okulda çalışıyoruz..ve aynı branş öğretmeniyiz..bahsettiğim kişi bir erkek..
Şahıs geçen yıldan beri derslere girmiyor.Girse bile girdiğiyle çıkığı bir oluyor.bi fotokopi dağıtıyor yada öğrencinin birine kitap verip tahtaya yazması için görevlendirip çıkıp geliyor öğretmenler odasında ya kitap okuyor ya nette geziniyor yada çene yapıyor..Bu yıl onun girdiği sınıflara derse giriyorum.çocuklar da benzer şeyleri söylüyor..ben de susun bakıyım ayıp dedikoduya mı başladınız deyip lafı tıkıyorum ağızlarına...çoğu arkadaş da farkında ama genel olarak herkes arkasından konuşuyor.
Bu sabahtan örnek vereyim..arkadaş ilk dersin bitmesine 5 dk. kala gelmiş okula..bir arkadaş söyledi.2. ders ben öğetmenler odasında ufak bi işim vardı gittim geldim..bu geldi dersin 15. dakikasıydı.oturdu kitabını açtı ve okumaya başladı..sonraki ders ise teneffüste geldiğimizde kahve yapılmış kahve içmişti.biz geldğimizde kalktı yıkadı...
benim bu aşamada vicdanım sızlıyor artık 1 değil 2 değil..müdüre vs. gidip bir şey demek istemiyorum.ne yolla bu arkadaşı kendine getirebiliriz acaba?ben kendine süylüyorum bu arada geçen seneki sınıfların bir şey bilmiyor nasıl bu kadar yüksek notla geçtiler vs. diye ama adam pişkin..amaaann iyi çocuklar geçir ve notlarını nolacak sanki cebinden mi çıkıyor diye gülüyor bir de!!!