Derse girmeyen öğretmen!!!! arkadaş

körler sağırlar birbirini ağırlar misali hem dersleri boş geçiyor hem yüksek notlarla geçiyorlar.Zira sıvan sorularını da önceden veriyor öğrencilere..Öğrenciler memnun hallerinden yalnız bir sonraki sene başka bir öğretmen girdiğinden derse kalakalıyorlar bu sefer sızlanmaya başlıyorlar..
öğrenciye de güven olmaz hiç gidin şikayet edin fln. diyemem gidip söylerler.bu yaştan sonra ispiyoncu diye anılmak da istemem doğrusu.
Kac yasinda ogretmen mis kokulu gercekten uzucu bir durum

Arkası nin sağlam olmasi demek illaki milli eğitimde n idareden dayisinin olmasi demek değil dir. Konu basliginizda bile arkadas diye bahsetmissiniz. Ne arkadasi! Öyle insanlar toplumdan bi sorun kilde ihraç edilme duygusunu yasasalar bu kadar gorevini kötüye kullanma rahatligini bulamazlardi kendilerinde.
Ben de çalışan biriyim. Emin olun yillardir gozlemledigim şey insanlar yalnizlastirilinca simarikliklarini egolarini frenleyebiliyorlar.
Uzun oldu. Sizi de anlıyorum. Vicdaninizin sizlamasi iyi bişey ama olağanüstü bisey de degil. Diyecegim o ki pas vermeyin oylelerine burnu surtsun. Inslh da bi denetleme olur da herkes haril haril isinin basina döner.

a
oyle aman aman konustugu pek kisi de yok zaten.ona sorsan iyi ogretmen.ogrenciler kotu zaten anlamiyorlar ne ugrasayim kafasinda bir adam.tavirdan sozden etkilenecek olsa benim soylediklerime gulup gecmezdi.ceza istiyor kendine gelebilmesi icin.onu verdirtmek lazim

Bir de bransdasim.Ustune ustuk neredeyse bana yakin gorev yili.Nasil mudehale edilmez? Nasil idare ses cikarmaz? O parayi nasil hak ettim diyebiliyor ?? Idareyle kimseyke mi aran yok lafin arasinda sokustur lafi.Hic affetmem derdim.
okulum ciftlik gibi herkes kafasina gore takilir.mudur ve yardimcilarini ortak sinavlarda isimiz duserse gorruz.selam bile vermezler .garip bir okul yani.bir de bu kadar cekinmemin nedeni esimle ayni okulda gorev yapmam.islerin boyutu degisir desifre olursam diye dusunuyorum.esim olmasa gider direk mudurle konusurdum.

İdarenin farkinda olmadigini sanmam. Adamin yasi kac? Neden bu haller yani? Atanamayan binlerce genc ogretmene kufur gibi bu ne ya. Aldigi parayi helal diye yiyo bu adam.

Öğrencilerin işine geliyordur. Bizim okulda da var böyle bir öğretmen. Laf söylesen dahi üstüne alınmıyor. Hiçbir törene katılmaz. Notlar tavan, derslerde türkü söyleniyor. Öğrenciler yalvarıyor bizim derse gelsin diye. Şikayet etmek mi baba öğretmen o. Biz ders işlediğimiz için bizden kötüsü yok, soruları vermediğimiz için ortalamayı tutturacağız diye uğraşıyoruz.

Siz şikayet edin demeyin arkadaşın babası müfettiş. Ceza almıyor, aksine aman bir daha olmasın diye tembihlenip gönderiliyor.

Evet sayın kk.bayanları uzunca süredir düşünüyorum.En sonunda burası aklıma geldi akıl danışacağım..zira eşim sen karışma sanane diyor..
ben çok bloklu büyük bir lisede görev yapıyorum..okul yapı itibariyle denetlenmesi zor şekilde büyük..idareciler de kayıtsız,bıkmış,yaşlı personel diyelim..
Bu ana karakter arkadaşla 2 senedir bu okulda çalışıyoruz..ve aynı branş öğretmeniyiz..bahsettiğim kişi bir erkek..
Şahıs geçen yıldan beri derslere girmiyor.Girse bile girdiğiyle çıkığı bir oluyor.bi fotokopi dağıtıyor yada öğrencinin birine kitap verip tahtaya yazması için görevlendirip çıkıp geliyor öğretmenler odasında ya kitap okuyor ya nette geziniyor yada çene yapıyor..Bu yıl onun girdiği sınıflara derse giriyorum.çocuklar da benzer şeyleri söylüyor..ben de susun bakıyım ayıp dedikoduya mı başladınız deyip lafı tıkıyorum ağızlarına...çoğu arkadaş da farkında ama genel olarak herkes arkasından konuşuyor.
Bu sabahtan örnek vereyim..arkadaş ilk dersin bitmesine 5 dk. kala gelmiş okula..bir arkadaş söyledi.2. ders ben öğetmenler odasında ufak bi işim vardı gittim geldim..bu geldi dersin 15. dakikasıydı.oturdu kitabını açtı ve okumaya başladı..sonraki ders ise teneffüste geldiğimizde kahve yapılmış kahve içmişti.biz geldğimizde kalktı yıkadı...
benim bu aşamada vicdanım sızlıyor artık 1 değil 2 değil..müdüre vs. gidip bir şey demek istemiyorum.ne yolla bu arkadaşı kendine getirebiliriz acaba?ben kendine süylüyorum bu arada geçen seneki sınıfların bir şey bilmiyor nasıl bu kadar yüksek notla geçtiler vs. diye ama adam pişkin..amaaann iyi çocuklar geçir ve notlarını nolacak sanki cebinden mi çıkıyor diye gülüyor bir de!!!

müdür yok mu okulda ya?kimse farketmiyor mu bu adamı?

böyle insanlara hakkımı helal etmiyorum bir vatandaş olarak. o kahvesini içsin diye ikibin küsür para verilmiyor. bence keisnlikle müdüre kadar söylemelisin. ispiyoncuylukla ne ilgisi var ki görevini yapmayan , gelecek nesli kötü eğiten , kopyaya üçkağıtçılığa alıştıran bi insan var karşında.
ayrıca o kadar genç öğretmenin de atanmak için yanıp tutuştuğunu da unutmamak lazım , kaç bin kişinin hakkına giriyor bunun gibi pislik insanlar

Evet sayın kk.bayanları uzunca süredir düşünüyorum.En sonunda burası aklıma geldi akıl danışacağım..zira eşim sen karışma sanane diyor..
ben çok bloklu büyük bir lisede görev yapıyorum..okul yapı itibariyle denetlenmesi zor şekilde büyük..idareciler de kayıtsız,bıkmış,yaşlı personel diyelim..
Bu ana karakter arkadaşla 2 senedir bu okulda çalışıyoruz..ve aynı branş öğretmeniyiz..bahsettiğim kişi bir erkek..
Şahıs geçen yıldan beri derslere girmiyor.Girse bile girdiğiyle çıkığı bir oluyor.bi fotokopi dağıtıyor yada öğrencinin birine kitap verip tahtaya yazması için görevlendirip çıkıp geliyor öğretmenler odasında ya kitap okuyor ya nette geziniyor yada çene yapıyor..Bu yıl onun girdiği sınıflara derse giriyorum.çocuklar da benzer şeyleri söylüyor..ben de susun bakıyım ayıp dedikoduya mı başladınız deyip lafı tıkıyorum ağızlarına...çoğu arkadaş da farkında ama genel olarak herkes arkasından konuşuyor.
Bu sabahtan örnek vereyim..arkadaş ilk dersin bitmesine 5 dk. kala gelmiş okula..bir arkadaş söyledi.2. ders ben öğetmenler odasında ufak bi işim vardı gittim geldim..bu geldi dersin 15. dakikasıydı.oturdu kitabını açtı ve okumaya başladı..sonraki ders ise teneffüste geldiğimizde kahve yapılmış kahve içmişti.biz geldğimizde kalktı yıkadı...
benim bu aşamada vicdanım sızlıyor artık 1 değil 2 değil..müdüre vs. gidip bir şey demek istemiyorum.ne yolla bu arkadaşı kendine getirebiliriz acaba?ben kendine süylüyorum bu arada geçen seneki sınıfların bir şey bilmiyor nasıl bu kadar yüksek notla geçtiler vs. diye ama adam pişkin..amaaann iyi çocuklar geçir ve notlarını nolacak sanki cebinden mi çıkıyor diye gülüyor bir de!!!

bence bu öğretmen müsfettesinin okul müdürüne falan değil direk milli eğitim bakanlığına şikayet edilmesi gerekiyor. çünkü binlerce on binlerce insan öğretmen olabilmek için atama bekliyor, benim gibilerde eğitim fakültesi kazanabilmek için bi iki sene gece gündüz kitaplara gömülüyor yani bize haksızlık oluyor böyle öğretmen odasında kahve kitap ikilisi acilen şikayet edin lütfen

okulum ciftlik gibi herkes kafasina gore takilir.mudur ve yardimcilarini ortak sinavlarda isimiz duserse gorruz.selam bile vermezler .garip bir okul yani.bir de bu kadar cekinmemin nedeni esimle ayni okulda gorev yapmam.islerin boyutu degisir desifre olursam diye dusunuyorum.esim olmasa gider direk mudurle konusurdum.

140 kisilik koy okuluyiz ki ilcenin en kus ucmaz kervan gecmez okuluyuz bizde boyle bir durum yok.147 ye gizliden sikayet edin.Zaten isim soyad cikmiyor.En azindan bir incelemeye alsinlar.Boyle is mi olur ya.Tas catlasin 27-28 yasinda adamin yaptiklarina bak.Nasil bir okulsa da orasi.O idarecilerde cidden idarecilrrin yuzkaralariymis.

O öğretmenin ne yaptığından ne yapmadığından idarenin kesinlikle haberi vardır.
Bilerek göz yumuyorlar bell ki.
Bence sen de karışma,sorumluluk idarenin nihayetinde.
Sen üzerine düşeni yapıyorsun bir öğretmen olarak.
İdari bir meseleyi halletmeye kalkışmak sana düşmez.
Sen gidip şikayet etsen miskokuluk olarak,şikayetin emin ol şahsi bir şikayet olarak işleme konulacaktır.
En güzeli öğrenci velilerinden bir tepki gelmesi.
MEB veya BİMER e yapılacak bir şikayetle hallolur.
Eninde sounda patlak verecektir bir süre sonra.

bir de adamın ne gücü olacak ya öğretmen olmuş işte :) adam pişkin sadece ben bir çok kere söyledim eşim kızdı sen ne karışıyorsun okulda 200 personel 15 idareci var sana mı düştü takibi dedi..
doğru dğeil bence başkaları görevini yapmyıorsa biz demi yapmayacağız. o zaman herkes kafasına göre yaşasın. bu öğretmenin yaptığının hırsızlıktan farkı yok benim gözümde

aynı durumu çalıştığım okulda ve daha önce çalıştığım bir okulda daha yaşadım emin olun idarecilerin haberi vardır muhtemelen aralarında da bir ahbaplık vardır malesef

Endüstrimeslek lisesi olmasından kaynaklı gitsin bi anadolu lisesi de de kahve içsinde görelim. Şikayet üstüne şikayet alırdı. Demem o ki öğrenciler bu durumdan şiksyet etmiyorsa yönetimde göz yumuyorsa size pek bir şey yapmak düşmüyor belki direkt o öğretmenle bir iki konuşursunuz konuyu bundan baska bir sey yapmanız bence gereksiz

çocuklara yazık...
mutlaka şikayet edin..
böyle bir eğitim anlayısı olmaz..
neden eğitimci olmayı tercih etmiş, yatmak için mi ?

benim çocuğumun öğretmeni böyle yapsa elimden geleni ardıma koymazdım şahsen, çiftlik değil orası herkesin bir görevi var, görevini yapmayanın da orada işi yok. bunun için para alıyor insanlar..
ayrıca orada çocukların geleceği, birikimi söz konusu.
velilerin durumu öğrenip gereken kişi ve birimlere iletmesi lazım

Endüstrimeslek lisesi olmasından kaynaklı gitsin bi anadolu lisesi de de kahve içsinde görelim. Şikayet üstüne şikayet alırdı. Demem o ki öğrenciler bu durumdan şiksyet etmiyorsa yönetimde göz yumuyorsa size pek bir şey yapmak düşmüyor belki direkt o öğretmenle bir iki konuşursunuz konuyu bundan baska bir sey yapmanız bence gereksiz
ben anadou lisesinde okudum.. aynı böyle bir matematikçi vardı müdürler bir şey yapmıyor, ilçe eğitim, il eğitime kadar bile özellikle yüksek nufuslu veliler gitti fakat bir şey olmadı... ve adam hala orda.. 10 yıldır aynı, benden önce de 15 yıl orda çalışmış... 25 yıldır dokunan yok adama...emeklisi geldi...

Back
X