Derse girmeyen öğretmen!!!! arkadaş

ben anadou lisesinde okudum.. aynı böyle bir matematikçi vardı müdürler bir şey yapmıyor, ilçe eğitim, il eğitime kadar bile özellikle yüksek nufuslu veliler gitti fakat bir şey olmadı... ve adam hala orda.. 10 yıldır aynı, benden önce de 15 yıl orda çalışmış... 25 yıldır dokunan yok adama...emeklisi geldi...
Bende al mezunuyum ama tüm öğretmenlerimiz iyi ve iyimin üstüydü senin söylediğin gibi şikayettende sonuç çıkmıyorsa boşuna kendini yormadına çıkıyor yine konu sahibinin yspacağı birşey kslmıyor nerden tutsak rezillik

Çocuklar nazil olurda şikayet etmiyor sasirdim
Bence igrencilere fisildayin şikayet etsinler müdüre si arayi bozmayin

Bu yazıyı alıntı yaptığımda kesin meslek lisesidir o okul diyecektim ki altta konu sahibi yazmış..

ben endüstri meslek lisesinde çalışıyorum.öğrencilerimiz genel itibariyle sorunlu ailelerden geliyor yada ilgisiz aile çocukları..zaten biraz ilgi görseler böyle olmazlar büyük ihtimalle

Bende endüstri meslek lisesinde okudum şimdiki aklım olsa kesinlikle okumazdım her öğretmen demeyelim ama bazı öğretmenlerimiz meslek lisesi zaten ne işlerine yarayacak bilmem ne diye ders anlatmazdı hep sohbetle şakayla gırgırla geçerdi ha tabi öğrencilik aklı o zamanda bilemiyosun işimize geliyordu yazılı zamanında soruların cvbını tahtaya yazardı herkes olduğğu gibi kağıda geçerdi ve herkese kafasına göre not verirdi özellikle son sınıfta nerdeyse hiç ders yapmıyoduk 2 ders dışında onda 1er saat derslerdi hatta hocalarımız ya şu son sınıfların hiç biri okula gelmiyo siz neden geliyosunuz diyorlardı...

Bende al mezunuyum ama tüm öğretmenlerimiz iyi ve iyimin üstüydü senin söylediğin gibi şikayettende sonuç çıkmıyorsa boşuna kendini yormadına çıkıyor yine konu sahibinin yspacağı birşey kslmıyor nerden tutsak rezillik
bizim de diğer öğretmenlerimiz çok iyiydi koca okulda bi o adam vardı ama bütün sınıfların dersine girdiği için herkes dert yanıyordu... o zaman bir şey çıkmamıştı umarım bu sefer çıkar....

bizim bi hocamız vardı sağolsun derse girerdi.. ama masasında oturur gazete okurdu.. artık canımıza tak etmişti 2-3 kişi yanına gittik.. hocam ders yapacak mısınız dedik.. "yok seda sen çok bilmişsin ya sen anlat ben dinleyeyim" demişti.. ben de tamam demiştim 40 dakika ders anlattım.. sınıfça imza topladık müdüre, ilçeye yolladık "dersimize öğrenci arkadaşımız sedanın girmesini istiyoruz hocamız gazete okumaktan ayrı düşmesin diye" dedik.. ben disipline verildim hoca başka sınıfa verildi.. hocamız değişti yani.. bahçede oturma eylemi yapmıştı diğer sınıf bize yolladınız diye müdür de bahçe hortumu ile su sıktırmıştı.. ama hoca pes etti gazeteyi bırakıp ders anlatmaya başladı..

Evet sayın kk.bayanları uzunca süredir düşünüyorum.En sonunda burası aklıma geldi akıl danışacağım..zira eşim sen karışma sanane diyor..
ben çok bloklu büyük bir lisede görev yapıyorum..okul yapı itibariyle denetlenmesi zor şekilde büyük..idareciler de kayıtsız,bıkmış,yaşlı personel diyelim..
Bu ana karakter arkadaşla 2 senedir bu okulda çalışıyoruz..ve aynı branş öğretmeniyiz..bahsettiğim kişi bir erkek..
Şahıs geçen yıldan beri derslere girmiyor.Girse bile girdiğiyle çıkığı bir oluyor.bi fotokopi dağıtıyor yada öğrencinin birine kitap verip tahtaya yazması için görevlendirip çıkıp geliyor öğretmenler odasında ya kitap okuyor ya nette geziniyor yada çene yapıyor..Bu yıl onun girdiği sınıflara derse giriyorum.çocuklar da benzer şeyleri söylüyor..ben de susun bakıyım ayıp dedikoduya mı başladınız deyip lafı tıkıyorum ağızlarına...çoğu arkadaş da farkında ama genel olarak herkes arkasından konuşuyor.
Bu sabahtan örnek vereyim..arkadaş ilk dersin bitmesine 5 dk. kala gelmiş okula..bir arkadaş söyledi.2. ders ben öğetmenler odasında ufak bi işim vardı gittim geldim..bu geldi dersin 15. dakikasıydı.oturdu kitabını açtı ve okumaya başladı..sonraki ders ise teneffüste geldiğimizde kahve yapılmış kahve içmişti.biz geldğimizde kalktı yıkadı...
benim bu aşamada vicdanım sızlıyor artık 1 değil 2 değil..müdüre vs. gidip bir şey demek istemiyorum.ne yolla bu arkadaşı kendine getirebiliriz acaba?ben kendine süylüyorum bu arada geçen seneki sınıfların bir şey bilmiyor nasıl bu kadar yüksek notla geçtiler vs. diye ama adam pişkin..amaaann iyi çocuklar geçir ve notlarını nolacak sanki cebinden mi çıkıyor diye gülüyor bir de!!!

lisede geometri hocamız aynen anlattığınız arkadaş gibiydi. herkesin kayıtsız kalması çok üzücü bi durum. sınavlarda bile soruları dağıtırdı kendisi dışarda gezinirdi tabi o zamanlar bu durum öğrenci olarak bizlerin hoşuna giderdi ve hep yüksek notlar alarak geçtik geometriyi. ama şimdi pişmanım o hocayı gereken yerlere şikayet etmediğim için. ve hala kızgınım diğer hocaların buna göz yumduğu için. böyle bir durumda hiç kimse kayıtsız kalmamalı, bi emek yok ortada onca öğrencinin hakkı yeniyor.

Öğrencilerin ve velilerin şikayet etmesi gerekir
Aynı zamanda öğretmenler de suçlu
madem adam derse girmiyor neden kimse nöbet defterine derse girmeyen öğretmenin ismini yazmıyor?

bunun gibilerle aynı maaşı aldığıma utanıyorum...Ara hocam 147 yi ,kendi adınla yapamıyorsan bile veli gibi ara, en azından birilerinin kulagına gider

Emekli olmayan öğretmenlerle dalga geçen bir kaç saygısız gördüm de babamı düşünerek cevap yazmadan duramadım.
58 yaşında İngilizce öğretmenidir kendisi ve emekli olmayı can-ı gönülden istese de gelirinde 1000 TL gibi bir düşüş yaşanacağından ve henüz okuyan 2 kardeşim olduğundan emekli olamıyor.
Kusura bakmayın kimse atanamayan falancayı düşünmez, herkes kendi çocuğuna, kendi yuvasına öncelik verir elbette.
Konuya gelirsek işini layıkıyla yapamayanlar için de kafa patlatmaya gerek yok, herkes her şeyi şikayet etmeye çok meraklıyken bu derece anormal bir durumda ne düşünülüyor ki?

okuldan kimseye söylemek istemiyorum..geçen sene benzer bi olayı isim vermeden eski müdüre çıtlattım..adam bana cephe aldı selamı kesti ben kötü oldum..meğer isim vermedğim için kendi akrabası olan öğretmeni ima ettiğimi düşünmüş!!yeni atanan müdürü de tanımıyorum nasıl tepki verir.kime laf eder.kestiremiyorum.
147yi bugün ciddi düşündüm ben de ..veli gibi arasam bunun girdiği sınıflardan bir öğrencinin velisiymiş gibi..acaba sistem tam ad soyad mı istiyor bu tür şikayetlerede bulunan var mı aramızda?

Alo 147 isim ve soyadla yapılıyor. 3 gün içerisinda size başvurunuzla ilgili geri dönüş yapıyorlar. 147 İlçe Milli Egitim e şikayeti iletiyor. Milli Egitim Okul dan savunma istiyor. Müdür ögretmenden vs. vs.

147 bu gibi durumlarda cok cok hızlı. dedigim gibi 3 gün içerisinde savunma alıp savunmanın detayını size aktaran bir birim. lakin veliler şikayet etsin ve ne kadar cok sikayet giderse o kadar etkili.

İlçe Milli Egitimden dilekce yazsanız 1 ay da sonuçlanırken Alo 147 üç günde olayı sonuçlandırıyor. Bizzat yerinden bilgi aldım bir kinum için.

Bizim okulda da öyle tipler vardi. Idare biliyordur onlar aralarinda anlasmislardir. Bizimkiler birbirlerini iyi idare ediyorlardi

Bir geometri hocam var ki iki senedir sağolsun geometri adına hiçbir şey öğrenemedim. Üstelik geçen sene hem matematiğime hem geometrime giriyordu. Kadın fotokopi veriyordu. Sandalyede oturuyordu bütün ders. Şimdi bu sene de bir arkadaşa kitabı veriyor tahtada ne yazıyorsa onu geçiriyoruz. 2 sene sonra üniversite sınavına gireceğim. Geometriyle ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Burdan ona selam söylüyorum.

çocuklar size şikayet ederken bu şikayetleri ailelerine iletmelerini söyleyin olur mu öyle yaa :/

Bizde de vardı. Çocuklarda biter iş. Birkaç kez "hocam hayırdır evinizde oturun direk ne diye zahmet ediyorsunuz, bu şekilde sizi şikayet etmek zorunda kalırım" demiştim, kaile almayınca da etmiştim. Çaaat başka okula. Sonra o çocuklar üniversite sınavına kör cahil giriyorlar. Temel yok bir eğitim yok. Olmaz öyle şey.

Emekli olmayan öğretmenlerle dalga geçen bir kaç saygısız gördüm de babamı düşünerek cevap yazmadan duramadım.
58 yaşında İngilizce öğretmenidir kendisi ve emekli olmayı can-ı gönülden istese de gelirinde 1000 TL gibi bir düşüş yaşanacağından ve henüz okuyan 2 kardeşim olduğundan emekli olamıyor.
Kusura bakmayın kimse atanamayan falancayı düşünmez, herkes kendi çocuğuna, kendi yuvasına öncelik verir elbette.
Konuya gelirsek işini layıkıyla yapamayanlar için de kafa patlatmaya gerek yok, herkes her şeyi şikayet etmeye çok meraklıyken bu derece anormal bir durumda ne düşünülüyor ki?

Ah koalina sence burda bu konuda dalga gecenler biliyorlar mi ki maasin asgarinin biraz ustune talim olacagini bir emekli ogretmenin? Benim babam da 30.senesinde birakti ben uni den mezun olunca.Herkesin derdi ayri iste.Dedigin gibi henuz okuyan evlatlari olan bir ogretmen nasil biraksin meslegi?? Emekliliginde onu bu kadar maasa talim edenler utansin !!!!

O çok bilmiş, sözde bilinçli, kendisinin uzman pedagog oldugunu zanneden veliler şikayet edecekse işte bu gibileri şikayet etsinler.

İngilizce..ve yaşı da öyle yaşlı falan değil genç henüz 5 yıllık öğretmen.

Hay allahım ya meslektaşımmış.
Benim de çalıştığım okulda hoca bilgisayardan türkçe bi çizgi film falan açıyordu fotokopi dağıtıp çıkıyordu. Ama idare ile arası iyiydi o yüzden görmezden geliyorladı.

Ah koalina sence burda bu konuda dalga gecenler biliyorlar mi ki maasin asgarinin biraz ustune talim olacagini bir emekli ogretmenin? Benim babam da 30.senesinde birakti ben uni den mezun olunca.Herkesin derdi ayri iste.Dedigin gibi henuz okuyan evlatlari olan bir ogretmen nasil biraksin meslegi?? Emekliliginde onu bu kadar maasa talim edenler utansin !!!!
Onlar da öğretmen adayları olunca bilmekeri gerektiğini düşünüyor insan. Yoksa 30 yıllık kaç öğretmen zevkine çalışmak ister ki?
Bir de 30 sene önce çalışmış, çabalamış,hizmet etmiş bir insan "yürüyen tabut" gbi saygısız ifadeleri hak etmiyor bence.

Back
X