• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dershane problem çıkarıyor

Parasini odediginiz surece cayabilirsiniz ve dershaneyi birakabilirsiniz. Sonucta hak iki taraflidir. Onlarin da senetle korununmus hakki var.
Almadığım hizmetin ücretini ödeyerek caymış mı oluyorum ? Tabikide hak iki taraflıdır kimse mağdur olmasın. Fakat girmeyeceğim derslerin yüzde yüz parasını ödemek diye birşey olmamalı.

Yapamazlar canım 2 defa senet imzaşadım istediğim verimi alamadım 2 kerede iptal ettirdim para falanda ödemedim. Tüketici haklarına gidersin para ödeyiptr girmediğin ders varsa onu bile iade alırsın öyle diyeyim sana.

Almadığım hizmetin ücretini ödeyerek caymış mı oluyorum ? Tabikide hak iki taraflıdır kimse mağdur olmasın. Fakat girmeyeceğim derslerin yüzde yüz parasını ödemek diye birşey olmamalı.
Almadığım hizmet dediğiniz şey derslerin boş geçmesi, vaadedilen çalışmaların uygulanmaması türü şeyler. Sizinki keyfi bırakma, ve herkes sizin gibi yapacak olsaydı bu kurumlar bayağı zararda olurdu. Senet imzalayarak kendi ve sizin hakkınızı korumuşlar. Senede uymayarak siz mağdur eden taraf olmuş oluyorsunuz, parayı vermeme hakları var.

Almadığım hizmet dediğiniz şey derslerin boş geçmesi, vaadedilen çalışmaların uygulanmaması türü şeyler. Sizinki keyfi bırakma, ve herkes sizin gibi yapacak olsaydı bu kurumlar bayağı zararda olurdu. Senet imzalayarak kendi ve sizin hakkınızı korumuşlar. Senede uymayarak siz mağdur eden taraf olmuş oluyorsunuz, parayı vermeme hakları var.
Sizin dediğiniz şey olsaydı alamadığım hizmet olurdu. Ben böyle bi durum olduğunu iddia etmedim.

Ayrıca keyfi bırakmak dediğiniz şey "canım istemedi gitmiyorum” demek oluyor. Ben verim alamadığımdan bahsediyorum . bu keyfilik mi oluyor ?

Alınmayan hizmetin bedeli ödenmez.
Belli bir cayma bedeli karşılığında iptal edebilirsiniz.

MEB'e ve tüketici haklarına şikayet edeceğinizi söyleyin.

Başka şehre taşınmış olsaydınız ne olacaktı?

Yapamazlar canım 2 defa senet imzaşadım istediğim verimi alamadım 2 kerede iptal ettirdim para falanda ödemedim. Tüketici haklarına gidersin para ödeyiptr girmediğin ders varsa onu bile iade alırsın öyle diyeyim sana.
Bazı dershaneler bu konuda daha insafiyetli davranıyorlarmış sanırım . özellikle isim yapmışsa. Benim gittiğim dershane maaslef adı sanı duyulmuş bi yer değil.
Neyse şikayet edebileceğim yerlere edceğim ama sınava odaklanmam gereken zamanda bunlarla uğraşıyorum. En sonunda bütün parayı verip sildireceğim kaydımı sanırım.

2 yıl önce bende KPSS dershanesiyle aynı problemi yaşamıştım. Yönetmeliği araştırdım şehir değişikliği, ölüm vs gibi ciddi nedenlerden olusan madde ve bir diğer madde ise kurum insiyatifine bağlı bir şekilde diye hatırlıyorum.

Ben direk gidip milli eğitime şikayet ettim. Milli eğitim şefi ordaymıs gittiğimde hemen ilgilendi benimle. Hatta dershane müdürünü yanımda aradılar. Tamam gelsin işlemleri halledelim dediler. Gittim yine aynı seyleri zırvalıyor ama pes etmedim tekrar milli eğitime gittim. Bu sefer şef müdürü arayıp ben sizin iyiliğiniz için sizi aramıstım bayanın dilekcesini bekletmiştim ancak yapacak bir şey yok dilekçeyi işleme koycam dedi. Sonra beni kendileri arayıp gelin paranızı alın dediler.

Demekki böyle olabildiyse bi hakkımız var diye düşünüyorum. Pes etmeyin. Mevzu sadece para değil insanı enayi yerine koymaya calışıyorlar.
arkadaşın denediğini dene

Alınmayan hizmetin bedeli ödenmez.
Belli bir cayma bedeli karşılığında iptal edebilirsiniz.

MEB'e ve tüketici haklarına şikayet edeceğinizi söyleyin.

Başka şehre taşınmış olsaydınız ne olacaktı?
Adam meble işimiz yok falan dedi. Merdiven altı üretim gibi bi yer sanırım bu dershane. MEB e bağlı olmayan dershane oi olur. Anlamadım.
Başka şehire taşınma durumunda yine belli bi ücret verip siliniyor kayıt ama bu yönetmeliğe göre. Bizim dershane kafasına göre takılıyor.

Adam meble işimiz yok falan dedi. Merdiven altı üretim gibi bi yer sanırım bu dershane. MEB e bağlı olmayan dershane oi olur. Anlamadım.
Başka şehire taşınma durumunda yine belli bi ücret verip siliniyor kayıt ama bu yönetmeliğe göre. Bizim dershane kafasına göre takılıyor.

MEB'e bağlı değilse daha kötü
Şikayet edip kapattırırsınız.

Bence şikayet edin

Bir yakinimiz dersane muduru sordum durumunuzu bu durumlarda geri odeme yapildigini soyledi. Eger zorluk cikarirlarsa meb ilgilenirmis.

Meb le isimiz yok demesi sizi caydirmak icin. Meb e gitmeyip parayi vereceksiniz. Merdiven alti dersaneyse iki kere sanslisiniz meb e sikayet edin X dersanesine gittim boyle boyle oldu diye belgeleri yoksa yandilar. Kesinlikle meb e gidin.

Bir yakinimiz dersane muduru sordum durumunuzu bu durumlarda geri odeme yapildigini soyledi. Eger zorluk cikarirlarsa meb ilgilenirmis.

Meb le isimiz yok demesi sizi caydirmak icin. Meb e gitmeyip parayi vereceksiniz. Merdiven alti dersaneyse iki kere sanslisiniz meb e sikayet edin X dersanesine gittim boyle boyle oldu diye belgeleri yoksa yandilar. Kesinlikle meb e gidin.
Teşekkür ederim yorum için.
İlk konuştuğum zaman neyin ne olduğunu bende bilmiyordum araştırmadığım için . şimdi daha bilinçli bir şekilde tekrar konuşacağım. İnsanı salak yerine koyuyorlar. Artık kendileri bilir

Bazı dershaneler bu konuda daha insafiyetli davranıyorlarmış sanırım . özellikle isim yapmışsa. Benim gittiğim dershane maaslef adı sanı duyulmuş bi yer değil.
Neyse şikayet edebileceğim yerlere edceğim ama sınava odaklanmam gereken zamanda bunlarla uğraşıyorum. En sonunda bütün parayı verip sildireceğim kaydımı sanırım.
Benim ki ingilizce kursuydu senin dediğini yaptılar tüketici haklarına gittim baktım alttan almaya başladılar üste para verdiler bide.
Diğeride epilasyon merkeziydi duyulmuş biyer değil 3-4 kez zorladılar mecbursun diye. Bende açtım ağzımı yumdum gözümü. Somra aradılar iptal edicez diye aldım senetleri

dershanedeki çalışanlara ilk öğretilen konu budur. öğrenci iptal etmeye kalkarsa "üstü kapalı tehditli vazgeçirme". öğrencinin gözü korkar ve istemese bile parayı verir.
ya meb'e yada bulunduğun yerde ilçe meb varsa oraya gidiyorsun. memura anlatıyorsun durumu. onlarda gerekeni ya sana söylerler yada dershaneye haddini bildirir. sakın tırsma, onların istediği de bu zaten. hakkını aramak çok basit.

Herkese iyi geceler arkadaşlar.

Sıkıntım dershaneyle alakalı.

2 ay önce KPSS için bir dershaneye kayıt oldum. Derslerden yeteri verimi almadığımı ve bana sadece zaman kaybı olduğunu düşündüğüm için dershaneden kaydımın iptalini istedim. Ama bana böyle birşeyin mümkün olmadığını bütün parayı verirsem ancak kayıt silebilceğini söylediler. Bnde MEB de bu konuyla ilgili geçen maddeyi söyledim. Orada dershaneden kayıt iptali yapmak isteyen öğrenciden dershane ücretinin %10 u + girdiği ders ücreti alınır ve kayıt iptal edilir yazıyordu.

Fakat dershane sözleşmede böyle bişey olmadığını ve senet imzaladığım için parayı ödemek zorunda olduğumu söyledi.

Her dershane MEB e uygun olmak zorunda değil mi? İlla sözleşmede olması mı gerek ?

Bu durumu yaşayan ya da bilgisi olanlar lütfen cevap yazabilir mi? Çok sitrese girdim. Boşu boşuna dershaneye gitmek istemiyorum. Verim alamıyorum ve sadece benim için zaman ve para kaybı .
Ücretlerin iadesi

MADDE 9 – (1) Aşağıda belirtilen sebeplerden bir veya birkaçının oluşması hâlinde kurumdan ayrılanların, ayrılış tarihinden sonraki aylara, günlere ve saatlere isabet eden ödenmiş ücretleri iade edilir.

(2) Ücretlerin iade edilebilmesi için;

a) Okullarda, öğrencinin başka bir kuruma nakli,

b) Sağlık raporu alarak öğrenci ve kursiyerin sağlık sebebiyle kurumdan ayrılması,

c) Kurumun kapanması,

ç) Kurumun eğitim-öğretim ortamının olumsuz yönde değiştiğinin tespit edilmesi,

d) Kurumların öğretime başlamasından önceki bir tarihte veya öğretim süresi altı aydan fazla olan kurumlarda öğretime başlanmasından bir ay sonra öğrenci ve kursiyerin herhangi bir sebeple kurumdan ayrılması ve ayrılmak için müracaat etmesi,

e) Kursiyer ve öğrenci velisinin, öğrenci ve kursiyerin kurumda okutamayacak duruma düştüğünün, resmî kurumlarca belgelendirilmesi

gerekir.

(3) Kurumlara yeni kaydolan öğrenci ve kursiyerlerden; ilköğretim ve ortaöğretim okullarında öğretim yılı, diğer kurumlarda dönem başlamadan ayrılanlara, ödemiş oldukları ücretin yüzde sekseni iade edilir.

(4) Eğitim-öğretim başladıktan bir ay sonra ayrılanlardan bir aylık ücreti alınır, ücretin geri kalan kısmı iade edilir.

Sizinki sanırım hiçbirine girmiyor.

Ücretlerin iadesi

MADDE 9 – (1) Aşağıda belirtilen sebeplerden bir veya birkaçının oluşması hâlinde kurumdan ayrılanların, ayrılış tarihinden sonraki aylara, günlere ve saatlere isabet eden ödenmiş ücretleri iade edilir.

(2) Ücretlerin iade edilebilmesi için;

a) Okullarda, öğrencinin başka bir kuruma nakli,

b) Sağlık raporu alarak öğrenci ve kursiyerin sağlık sebebiyle kurumdan ayrılması,

c) Kurumun kapanması,

ç) Kurumun eğitim-öğretim ortamının olumsuz yönde değiştiğinin tespit edilmesi,

d) Kurumların öğretime başlamasından önceki bir tarihte veya öğretim süresi altı aydan fazla olan kurumlarda öğretime başlanmasından bir ay sonra öğrenci ve kursiyerin herhangi bir sebeple kurumdan ayrılması ve ayrılmak için müracaat etmesi,

e) Kursiyer ve öğrenci velisinin, öğrenci ve kursiyerin kurumda okutamayacak duruma düştüğünün, resmî kurumlarca belgelendirilmesi

gerekir.

(3) Kurumlara yeni kaydolan öğrenci ve kursiyerlerden; ilköğretim ve ortaöğretim okullarında öğretim yılı, diğer kurumlarda dönem başlamadan ayrılanlara, ödemiş oldukları ücretin yüzde sekseni iade edilir.

(4) Eğitim-öğretim başladıktan bir ay sonra ayrılanlardan bir aylık ücreti alınır, ücretin geri kalan kısmı iade edilir.

Sizinki sanırım hiçbirine girmiyor.
Ben dün meb in sitesinden baktım ve orda son olarak şöyle bir şey vardı. En son değişime uğramış hali bu sanırım

Eklentiler

• Screenshot_2016-12-13-02-21-28.webp
    Screenshot_2016-12-13-02-21-28.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 59
dershanedeki çalışanlara ilk öğretilen konu budur. öğrenci iptal etmeye kalkarsa "üstü kapalı tehditli vazgeçirme". öğrencinin gözü korkar ve istemese bile parayı verir.
ya meb'e yada bulunduğun yerde ilçe meb varsa oraya gidiyorsun. memura anlatıyorsun durumu. onlarda gerekeni ya sana söylerler yada dershaneye haddini bildirir. sakın tırsma, onların istediği de bu zaten. hakkını aramak çok basit.
Maalesef dediğiniz gibi.sanki mafyalar bi tehdit etmedikleri kaldı zaten.

Back
X