• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dershaneden kayıt silme? kardeşim üniversiteye hazırlanmak istemiyor :(

geranio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2012
5.018
4.072
198
Arkadaşlar merhabalar,

Benim lise son sınıfa giden bir erkek kardeşim var. Kendisi ilkokuldan beri ders çalışmayı, okumayı sevmeyen biri. Bu sene bir hevesle üniversiteye hazırlanmak için dershaneye kaydettirdik. Ama gel zaman git zaman aylardır üniversiteye hazırlanma çabası yok. Ailecek bıktık sürekli dürtmekten.

Oyun bağımlılığı vardı çok şükür bu sene daha iyi, kontrol edebiliyor kendini haftaiçi oynamıyor. Ancak telefona sardı bu aralar şimdi de anime delisi oldu çıktı.

Geçen gun aldım karşıma konuştum düzgünce. Yok adam ben sıkamam kendimi saatlerce çalışamam diyor. En sonunda alın dersaneden dedi. Teknik lisede okuyor dolayısıyla yatay geçişe güveniyor.

O günden sonra biraz korkar dank eder dedim ama yok. Bugün sordu aldınız mı dersaneden diye yok dedim. O kadar mı istemiyorsun dedim yapamayacağımı anladın zorlamaya gerek var mı dedi.

Dersaneden alınmasına gönlüm razı değil. Ama çalışmadığı sürece boşa para gitmiş olacak. Durumumuz orta halli, ben kendi harçlığımı onun dersanesine verdim yeterki hazırlansın diye. Şu an beş parasız okula gidip geliyorum.

Ne yapmalıyız sizce? Dershane ile sözleşme imzalandı kaydını nasıl alabiliriz bu yönde adım atarsak daha önce kaydını silip senetleri alan var mı?

Sözleşme yapmışsınız,senet imzalamissiniz hiç bir şekilde iade etmezler paranızı da senetleri de... mecbur gidecek kardeşiniz

alma imkanınız varsa alın gitsin.ileride çok vurur başını.

Sözleşme iptali gibi bişey yok mudur?
Dershaneler öğrenci avında adeta,sizde iptal ederler mi? Imzalamasaydiniz der çıkarlar işin içinden. Geçen yıl arkadaşım kayıt olmuştu şehir değişimi nedeniyle sözleşmeyi iptal ettirmek istedi,etmediler. Parası yandi

Dershaneler öğrenci avında adeta,sizde iptal ederler mi? Imzalamasaydiniz der çıkarlar işin içinden. Geçen yıl arkadaşım kayıt olmuştu şehir değişimi nedeniyle sözleşmeyi iptal ettirmek istedi,etmediler. Parası yandi
Bizimde yanacak yani :(

bence dershane için ikna edin . yapamıyorsan hocalarınla konuş de . günde her dersten sadece 1 test çöz en azından de . 2 yıllık yatay geçiş yapsa bile geleceği çok parlak mı onu düşündür bi . ama çok sıkma bunaltma yani

Sözleşme iptal edilmez derlerse böyle bi hakkımız olduğuna emin olmak istiyorum. Yoksa diretemeyiz diye düşünüyorum.
valla şimdi bende tam resmi durumu bilemiyorum , araştırın , tüketici haklarından bilgi alabilirsin
bakın tüketici haklarının sitesine bir göz atın yada netten tüketici şikayetleri gibi yerleri araştırın
ben iptal ettirmiştim , para felan da ödemedim
şu an tam hatırlayamaıyorum çok uzun zaman oldu yanlız bana tabi ki sözleşme iptal etme hakkınız var demişlerdi , zaten dershanenin maddi bir kaybı olmayacak çünkü girdiği derslerin parasını ödemek zorunda

Belirli bir hafta içinde cayma hakkı var diye biliyorum sonrasında çamura yatıyorlar ..Ve ödemek zorunda bırakıyorlar ..Size üzüldüm ,okuyormuşsunuz bir de 5 parasız dediniz ya içim cız etti :KK43:

bence dershane için ikna edin . yapamıyorsan hocalarınla konuş de . günde her dersten sadece 1 test çöz en azından de . 2 yıllık yatay geçiş yapsa bile geleceği çok parlak mı onu düşündür bi . ama çok sıkma bunaltma yani
Neler konuşmadık neler yapmadık ki. Çok değil düzenli çalış dedim. Çalışman için nasıl bi ortam istiyorsun söyle yapalım dedim. Evde olmuyorsa okulda dersanede çalış dedim. Ama hiç mi hiç istek heves yok.
Ben kendimi zorlayamam bunu beklemeyin diyor. Olamayacağını anladım diyor. Önünde okuyan da okumayanda örnekleri var. Ama yok hiç biri işe yaramıyor:(

valla şimdi bende tam resmi durumu bilemiyorum , araştırın , tüketici haklarından bilgi alabilirsin
bakın tüketici haklarının sitesine bir göz atın yada netten tüketici şikayetleri gibi yerleri araştırın
ben iptal ettirmiştim , para felan da ödemedim
şu an tam hatırlayamaıyorum çok uzun zaman oldu yanlız bana tabi ki sözleşme iptal etme hakkınız var demişlerdi , zaten dershanenin maddi bir kaybı olmayacak çünkü girdiği derslerin parasını ödemek zorunda
Tamam bir bakayım sitesine. İnternetten araştırdım ama direk tüketici hakların bakmamistim.

Belirli bir hafta içinde cayma hakkı var diye biliyorum sonrasında çamura yatıyorlar ..Ve ödemek zorunda bırakıyorlar ..Size üzüldüm ,okuyormuşsunuz bir de 5 parasız dediniz ya içim cız etti :KK43:
Ağustos'ta kayıt yaptırdık cayma halkımızın kaldığını düşünmüyorum. Bende okuyorum kredim kesildi bu sene. Ufak bi yardım alıyordum onuda eve veriyorum artık yeterki gitsin hazirlansin diye ama işe yaramadi malesef.

Back
X