• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dershaneden kayıt silme? kardeşim üniversiteye hazırlanmak istemiyor :(

Neler konuşmadık neler yapmadık ki. Çok değil düzenli çalış dedim. Çalışman için nasıl bi ortam istiyorsun söyle yapalım dedim. Evde olmuyorsa okulda dersanede çalış dedim. Ama hiç mi hiç istek heves yok.
Ben kendimi zorlayamam bunu beklemeyin diyor. Olamayacağını anladım diyor. Önünde okuyan da okumayanda örnekleri var. Ama yok hiç biri işe yaramıyor:KK43:
dershane derslerine düzenli girsin dershane ödevlerini yapsın o bile artı

Ağustos'ta kayıt yaptırdık cayma halkımızın kaldığını düşünmüyorum. Bende okuyorum kredim kesildi bu sene. Ufak bi yardım alıyordum onuda eve veriyorum artık yeterki gitsin hazirlansin diye ama işe yaramadi malesef.

Yani çok çok çokkkk kızdım eşşek herif ailesinin yok canından onun için bir şeyler yapmaya çalıştığını görmüyor mu ? Bir insan nasıl bu kadar vurdumduymaz olabilir ? Verin bir işe çalışsın kendi borcunu kendi ödesin o zaman ..Hem çalışıp hem okuyan bir sürü insan var ..Yazık günah yaa :KK62:

Kpss hazırlık için uyduruk bir dershaneye sadece gk için yazılmıstım, egitimini begenmedigim için gitmemiştim, yaprak test, kitap filan verdikleri yoktu. Hocalar da keyfi gelmiyorlardı bazen. Catır catır almıslardı parayı her ay. Bir de mesaj atıyorlardı. Aslında sözlesmedeki sartlara uymadıkları için vermeme ihtimalim varmıs parayı, bunu sonradan ögrendim ama. Gerci bilseydim de iki kurus için mahkemelerle ugrasır mıydım bilmiyorum. Dershanede bir sıkıntı yoksa vermek zorundasınız.

dershane derslerine düzenli girsin dershane ödevlerini yapsın o bile artı

Anlatmak istediğim o zaten. Test çözüyorum diyor günde 20 30 soruyu geçmiyor. Derslere gidiyor ama denemelerde artış değil düşüş oluyor. Gönlüm çalışmasa da gitmesinden yana ama maddi olarak zaten sıkışığız çalışmayacaksa boşa para vermiş olucaz.

Şimdi onu okuyordum bende :)

Burada 2010 yılından bahsediyorlar kanun değişmiş midir?

Anlatmak istediğim o zaten. Test çözüyorum diyor günde 20 30 soruyu geçmiyor. Derslere gidiyor ama denemelerde artış değil düşüş oluyor. Gönlüm çalışmasa da gitmesinden yana ama maddi olarak zaten sıkışığız çalışmayacaksa boşa para vermiş olucaz.

bilmiyorum canım , pek zannetmiyorum değiştiğini
sen önce milli eğitime bir de tüketici haklarına sor

bende dershaneye gidiyorum günde 30 soru çözmeyen çok kişi var belki de yapamam duygusuna kapıldığı için yapamıyordur rehberliğe gitse aslında çok iyi olur . hee baktınız olmuyor iptali araştırmak lazım tabi

Yani çok çok çokkkk kızdım eşşek herif ailesinin yok canından onun için bir şeyler yapmaya çalıştığını görmüyor mu ? Bir insan nasıl bu kadar vurdumduymaz olabilir ? Verin bir işe çalışsın kendi borcunu kendi ödesin o zaman ..Hem çalışıp hem okuyan bir sürü insan var ..Yazık günah yaa :KK62:
Zor durumda olduğumuzu görüyor bende anlamıyorum nasıl bu kadar umursamadığını. Yani çalışmayacaksan baştan niye istedin. Bilmiyorum o kadar üzülüyorum ki... :(
Kpss hazırlık için uyduruk bir dershaneye sadece gk için yazılmıstım, egitimini begenmedigim için gitmemiştim, yaprak test, kitap filan verdikleri yoktu. Hocalar da keyfi gelmiyorlardı bazen. Catır catır almıslardı parayı her ay. Bir de mesaj atıyorlardı. Aslında sözlesmedeki sartlara uymadıkları için vermeme ihtimalim varmıs parayı, bunu sonradan ögrendim ama. Gerci bilseydim de iki kurus için mahkemelerle ugrasır mıydım bilmiyorum. Dershanede bir sıkıntı yoksa vermek zorundasınız.

Anladığım kadarıyla bazıları insafa gelip senetleri veriyor bazıları sonuna kadar parayı istiyor. Gitmediği derslerin parasını alamıyorlarmış öyle okudum ama bunu kabul etmezlerse mahkemeyle mi uğraşıcaz yani :/

Kardeşimde aynı şekilde dersaneye gitmek şstemıyordu aslında ostıyorduda bu sene dersanelere bıseyler olmus hiç ilgi falan yok.kardesimde sildirelim dedi gittik ama silmediler malesef boşuna ucbin tl odendi

bilmiyorum canım , pek zannetmiyorum değiştiğini
sen önce milli eğitime bir de tüketici haklarına sor
Anneme söyleyeyim konuşsun o zaman inşallah çıkar bi yolu.
bende dershaneye gidiyorum günde 30 soru çözmeyen çok kişi var belki de yapamam duygusuna kapıldığı için yapamıyordur rehberliğe gitse aslında çok iyi olur . hee baktınız olmuyor iptali araştırmak lazım tabi
Bu sene için geçerli bi durum olsa idi izin vermezdim dersaneden alınmasına. Neredeyse 12 senedir böyle ve ben artık umudu kestim malesef :( bana dese ki ben bundan daha fazlasını çalışamam ama dersaneye gidicem yine tamam. Ben adamın burnu sürtsün isterken kendi diyo bana aldınız mı zorla olmuyo işte diye.
Gitmezse gitmez ama paranızı geri alamazsınız.

Gitmediği derslerin parasını alamıyorlarmış tüketici haklarına göre sanırım. Ama işi yokuşa sürerler mi bilmiyorum.

Zor durumda olduğumuzu görüyor bende anlamıyorum nasıl bu kadar umursamadığını. Yani çalışmayacaksan baştan niye istedin. Bilmiyorum o kadar üzülüyorum ki... :KK43:/QUOTE]

Çok mu üstüne düşüyorsunuz ,her dediğini yapmaya mi çalışıyorsunuz ? Yani taş olsa ailesinin zor durumunu görür ..Bence dersaneyle siz konuşun böyle böyle zor durumdayız bakın bende okuyorum kardeşim de okusun istedik ama olmuyor de ..İnsanlarsa belki bir karşılık görürsünüz .Allah yardımcınız olsun ..

asgari ücretle çalışırken hatırlar bu günleri

Kardeşimde aynı şekilde dersaneye gitmek şstemıyordu aslında ostıyorduda bu sene dersanelere bıseyler olmus hiç ilgi falan yok.kardesimde sildirelim dedi gittik ama silmediler malesef boşuna ucbin tl odendi
Karşımızdakinin insafına kaldık sanırım:(
Çok mu üstüne düşüyorsunuz ,her dediğini yapmaya mi çalışıyorsunuz ? Yani taş olsa ailesinin zor durumunu görür ..Bence dersaneyle siz konuşun böyle böyle zor durumdayız bakın bende okuyorum kardeşim de okusun istedik ama olmuyor de ..İnsanlarsa belki bir karşılık görürsünüz .Allah yardımcınız olsun ..

Cok teşekkürler. Yani evet çalışsın diye bi çaba var evde ama onun dışında çok sıkılan biri değil. Ama zorlamayla olmuyor sanırım içinden gelmiyor. Bildim bileli pek önemsemez o zaten böyle şeyleri. Yok ailesi üzülüyormuş yok zor durumdaymış. Geleceğin bi odunu da benim kardeşim olacak sanırım:(

Arkadaşlar merhabalar,

Benim lise son sınıfa giden bir erkek kardeşim var. Kendisi ilkokuldan beri ders çalışmayı, okumayı sevmeyen biri. Bu sene bir hevesle üniversiteye hazırlanmak için dershaneye kaydettirdik. Ama gel zaman git zaman aylardır üniversiteye hazırlanma çabası yok. Ailecek bıktık sürekli dürtmekten.

Oyun bağımlılığı vardı çok şükür bu sene daha iyi, kontrol edebiliyor kendini haftaiçi oynamıyor. Ancak telefona sardı bu aralar şimdi de anime delisi oldu çıktı.

Geçen gun aldım karşıma konuştum düzgünce. Yok adam ben sıkamam kendimi saatlerce çalışamam diyor. En sonunda alın dersaneden dedi. Teknik lisede okuyor dolayısıyla yatay geçişe güveniyor.

O günden sonra biraz korkar dank eder dedim ama yok. Bugün sordu aldınız mı dersaneden diye yok dedim. O kadar mı istemiyorsun dedim yapamayacağımı anladın zorlamaya gerek var mı dedi.

Dersaneden alınmasına gönlüm razı değil. Ama çalışmadığı sürece boşa para gitmiş olacak. Durumumuz orta halli, ben kendi harçlığımı onun dersanesine verdim yeterki hazırlansın diye. Şu an beş parasız okula gidip geliyorum.

Ne yapmalıyız sizce? Dershane ile sözleşme imzalandı kaydını nasıl alabiliriz bu yönde adım atarsak daha önce kaydını silip senetleri alan var mı?

bu zamana kadar geçen sürenin , kitapların,dergilerin vs.ücretini alırlar o kadar zor bir şey değil

bu zamana kadar geçen sürenin , kitapların,dergilerin vs.ücretini alırlar o kadar zor bir şey değil
Ama burada sonuna kadar ödeyenler olmuş? Şimdiye kadarkileri alsınlar zaten sorun değil. Gitmeyeceklerini almasınlar yarısından fazlası duruyor hala.

Ama burada sonuna kadar ödeyenler olmuş? Şimdiye kadarkileri alsınlar zaten sorun değil. Gitmeyeceklerini almasınlar yarısından fazlası duruyor hala.

aslında dersaneden dersaneye de fark var eğer köklü bir dersaneyse umursamaz.küçük çaplı dersaneyse kuruşunu bile bırakmaz.iyice konuşup anlaşmak lazım.

liseden sonra bi rahatsızlık geçirmiştm ben.dersaneye gidiyordum 2 ay geri kaldm.bu yüzden devam edemedm.o zamana kadar ki masraflar düşüldü.kalan senetleri iade ettiler.

aslında dersaneden dersaneye de fark var eğer köklü bir dersaneyse umursamaz.küçük çaplı dersaneyse kuruşunu bile bırakmaz.iyice konuşup anlaşmak lazım.
Baya köklü bir dersane dergileri kitapları olan.

Bir kaç hafta daha bekleyeceğiz sanırım. Annemlerde almaktan yana değil. Ama durum değişmezse ufukta almak görünüyor.

Baya köklü bir dersane dergileri kitapları olan.

Bir kaç hafta daha bekleyeceğiz sanırım. Annemlerde almaktan yana değil. Ama durum değişmezse ufukta almak görünüyor.

anladım o zaman umursayacağını düşünmüyorum.hayırlısı

Back
X