dersten kalıp okulu uzatmak...

brittt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2015
156
60
kızlar özel bi üniversitede burslu elektrik elektronik mühendisliği okuyorum.fakat alttan 6 tane dersim var başka bi üniversitede yaz okulunda bu dersleri alabilir miyim ve kaç tanesini alabilirim.yoksa seneye kredi başı okula para yatırmam gerekiyor ama maddi olarak buna elverişli değilim.aileme de söyleyemiyorum napabilirm bi önerisi ya da fikri olan var mı bu konuda?????

hayır her türlü kaldım zaten fakat bunu başka bi devlet üniversitesinde alabilir miyim ya da kaç tanesini alabilirm diye merak ettiğim için sormuştum amaç en azından seneye daha az ders bırakmak zaten

Son sinifta olup bu konulari bilmemenize sasirdim acikcasi. Her yaz okulunda en fazla 3 ders alabilirsin. Okulunuz yaz okulu acmiyorsa anlastigi baska bir okulda acilan dersleri alabilirsiniz.
Ozel okulda yaz okuluna gidince kredi basi 500-600 tl oduyorsunuz 3 ders icin toplam maliyet en az 4500tl eder.
Bunuda odemeniz mumkun degil sanirim.

Son sinifta olup bu konulari bilmemenize sasirdim acikcasi. Her yaz okulunda en fazla 3 ders alabilirsin. Okulunuz yaz okulu acmiyorsa anlastigi baska bir okulda acilan dersleri alabilirsiniz.
Ozel okulda yaz okuluna gidince kredi basi 500-600 tl oduyorsunuz 3 ders icin toplam maliyet en az 4500tl eder.
Bunuda odemeniz mumkun degil sanirim.
yeni bi üniversite olduğu için sistem tam oturmamış bu yüzden pek fazla bilgi alamıyorum.teşekkür ederim cevabınız için..

kızlar özel bi üniversitede burslu elektrik elektronik mühendisliği okuyorum.fakat alttan 6 tane dersim var başka bi üniversitede yaz okulunda bu dersleri alabilir miyim ve kaç tanesini alabilirim.yoksa seneye kredi başı okula para yatırmam gerekiyor ama maddi olarak buna elverişli değilim.aileme de söyleyemiyorum napabilirm bi önerisi ya da fikri olan var mı bu konuda?????

Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun :)
Sizi çok iyi anlıyorum şunu sormak istiyorum
1 Okulunuzun adı
2 Gelecek yıl yerinde uygulama dersi varmı
3 Ortalamanız kac
4 Bildim kadarıyla tek dersten kalanlara özel bir imkan var okulu arayıp sordunuz mu?

Arkadaş sen ne yapmışsın öyle yaa... Geçmiş olsun.

Ogrenci işleriyle yada danisnaninizla falan konusun okulunuzun sistemini onlar bizden daha iyi bilirler.

Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun :)
Sizi çok iyi anlıyorum şunu sormak istiyorum
1 Okulunuzun adı
2 Gelecek yıl yerinde uygulama dersi varmı
3 Ortalamanız kac
4 Bildim kadarıyla tek dersten kalanlara özel bir imkan var okulu arayıp sordunuz mu?
Ortalamam pek yüksek değil.evt tek dersten kalanlara imkan var ama 6 ders olunca sıkıntı işte

Çoğu üniversitede ders kaldığı zaman burs kesilir diye biliyorum.
Sadece dersin değil, dönemin de parası verilir.
Şahsen benim okuduğum ünide böyleydi.
Öncelikle bunu bir araştırın, alttan 6 ders varken ortalamayı tutturmanız ve bursunuzun kesilmemesi zor bir ihtimal.

Bu arada benim de bursum kesilmisti ameliyattan dolayi 4 dersten kalmistim ama yaz okuluna.kalmadim.ben.
Eger 1 dersi bile gecseydim 3 dersle kurtaracaktim. Eger sizin uni de boyleyse 3unu verip kurtulabilirsiniz. Dediğim gibi uniyle irtibata gecin. Burada yanlis bilgi verip yakmak istemez.kimse sizi

An
Bu arada benim de bursum kesilmisti ameliyattan dolayi 4 dersten kalmistim ama yaz okuluna.kalmadim.ben.
Eger 1 dersi bile gecseydim 3 dersle kurtaracaktim. Eger sizin uni de boyleyse 3unu verip kurtulabilirsiniz. Dediğim gibi uniyle irtibata gecin. Burada yanlis bilgi verip yakmak istemez.kimse sizi
anlıyorum çok teşekkür ederim

hayır her türlü kaldım zaten fakat bunu başka bi devlet üniversitesinde alabilir miyim ya da kaç tanesini alabilirm diye merak ettiğim için sormuştum amaç en azından seneye daha az ders bırakmak zaten

Son yılınız mı ?eyer öyleyse nasıl devlet okuluna girebilirsiniz ki?

allah allah, kalkmadı mı o kredi başına para olayı? bi araştır sen bu konuyu.
başka okuldan alabiliyor musun onu ben de bilmiyorum...

Yatay geçiş kolay mı sanıyorsunuz?

Son yılınız mı ?eyer öyleyse nasıl devlet okuluna girebilirsiniz ki?

Yanlış anlaşımışsın. Konu yatay geçiş değil. Özel üniversitede bazı derslerden kalındığında, eğer şartlar uyuyorsa Devlet Üniversitesine ait yaz okuluna devam edilip dersler verilebilir ve yeni dönemde yine kendi özel üniversitesinde devam edebilir.

Yanlış anlaşımışsın. Konu yatay geçiş değil. Özel üniversitede bazı derslerden kalındığında, eğer şartlar uyuyorsa Devlet Üniversitesine ait yaz okuluna devam edilip dersler verilebilir ve yeni dönemde yine kendi özel üniversitesinde devam edebilir.
Evet evet tebrik ederim ben yatay geçişten bahsetmiyorum yaz okulunda dersleri vermekten bahsediyorum çok iyi özetlemiştim arkadaşım

X