Dersteyim acil yardım :(((

yarem11

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2016
65
47
8
38
Çok acil yardım lazım bayanlar (

Aktüel medya ve şu anda kullanmakta olduğumuz teknolojik alet ve edavat güzellik algımızı bozmakta mıdır?

2 tane argüman lazım. Yarım saatim kaldı teslim etmem lazım. Bana yardımcı olur musunuz lütfenn (

Barbi algısı manasında mı soruyorsun ya da çizgi filmlerdeki rujlu vs kadın figürleri

Yoksa klasik Mahmut emmi yi elindeki tele bakıp da değerlendirmek mi

E bozar tabi. Eskiden birkac urunle onemli gunlerde makyaj yapilirken simdi zibilyon cesit urunle katman katman makyaj yapiyor hanimlar. Anneannemin zamaninda zayif ve guzel olmak icin anoreksiya hastaligina yakalanan da duymadim.

Barbi algısı manasında mı soruyorsun ya da çizgi filmlerdeki rujlu vs kadın figürleri

Yoksa klasik Mahmut emmi yi elindeki tele bakıp da değerlendirmek mi

Hepsi

Bozmaktadır. 10 yıl önce sıfır beden güzelken bugün yuvarlak koca popolu kadınlar güzel kabul ediliyor. Bir dönem Zayıflamak için millet blumik olmuştu. Şimdi ise Kim Kardashian poposu için millet squat yapıyor.

bozabilirde, bozmayabilirde,
yeni bir akım başladı mesela yarım kaş, bana göre güzel, diğerine göre değil ve güzellik algılarımızla oynanıyor.
bu yaşam görüşünde ihtişam kadar sadelikte var .

umarım konuyu doğru anlamışımdır
rezil oldum yoksa kk ya ayol

Evet bozuyor.Dizilerde evin hizmetlileri, evladı can çekişirken hastanedeki anne,hapiteki kadaın v.s. hepsi ince topuklu

ayakkabılar stillettolarla geziyorlar.Pazara bile onla gidiyorlar.Var mı böyle bir kadın gerçek yaşamda???

Bozuyor tabi ki dışarı çıkıp gençlige bakmak yeterli sanırım bunu anlamak için!

Bence güzellik algısı bozulmak yerine kişiselleliyor. Önceden tek tip şeyler güzel kabul edilirken (mesela 0 beden, sarışın, bronz ten, renkli göz vs) günümüzde bir çok farklı tarz var. Mesela Vitiligo hastası vir manken var, ismi de Winnie Harlow. Bu tarz algıların oluşmasının sebebi insanların internet sayesinde daha önce görmedikleri onlara yabancı gelen herşeye hızlı erişimlerinin olması. Bundan yirmi yıl önce de yabancı ümlüler tanınıyordu ama sadece magazin aracılığıyla. Artık sosyal medyadan onları arkadaşlarımız gibi takip edip hayatları hakkında bilgi ediniyoruz. Belki yüzkerce belki binlerce farklı tarzda, görünüşte ve görüşte milyonlarca insana tek tıkla erişim sağlayabiliyoruz. E bu da haliyle güzellik algısını tek düzelikten çıkartıp çeşitlendiriyor.

E bozar tabi. Eskiden birkac urunle onemli gunlerde makyaj yapilirken simdi zibilyon cesit urunle katman katman makyaj yapiyor hanimlar. Anneannemin zamaninda zayif ve guzel olmak icin anoreksiya hastaligina yakalanan da duymadim.

Ahahahaha
Kendime baktım, bu tarif ettiğinizi gördüm.
Makyaj bilgim: Fondöten, ruj, pudra, allık, far, rimel ve göz kalemi.

Şimdi arada bir youtube izliyorum, iyi ki bu devirde genç olmamışım diyorum: Yok makyaj bazı, yok far bazı (doktor alooo far bazı neeee), bir de kontür için tuval gibi yapıyorlar yüzlerini, zaten resim dersim kötüydü, isabet olmuş benim zamanımda olmadığı. Rimel altına başka bir baz var, sonra rimel sürüyorlar. Takma kirpikler farz olmuş neredeyse. Öncesi sonrası arasındaki fark benimle annem arasındaki fark gibi.

Ben seyrederken yoruluyorum.

Bozmak değilde değiştirmektedir makyaj demiş arkadaşlar evet makyaj herkes yapıyordu şimdi daha profesyonel anlamda yapılıyor ve bir sanata dönüştü ha yaparmıyım hayır

Ahahahahahhaha cok guldurdun sagol. Ben de bazen eglencesine acip birinci dakikadaki ilk haline bakip sonra son dakikaya atliyorum wowww acayip degisti demek icin. Ben bu kadar makyaj, takma kirpik, takma sac vs.urunlerin gunluk kullanimini kesinlikle psikolojik olarak da fiziksel olarak da zararli buluyorum. Ozellikle gencler zaten gencligin verdigi dogal bir guzellige sahip. Bir goz kalemi bile yeter. Zamanlarina da harcadiklari paraya da emege de yazik.

aletler bozmaz. algıyı yoneten insanlar. arac olarakds neti tvi dergi vb.. kullanıorlar.

Tamamiyle bozuyor hemde.
İnsanlar kendilerine yakışanı değil, medyanın yakıştırdıklarını benimsiyor.
Suratına makyaj yapıyor ama bir makyaj için fondoten,aydınlatıcı, yok bronzerı yok efendimn eyeliniri takma kirpiği, kaşıydı bıyığıydı derken resmen kendini o iğrenç kimyasallara bırakıyor insanlar.
Etrafıma bakıyorum kızın suratı 30 duruyor biyolojik yaşı 18.
İnsanlar kendilerne zarar vermekten hiç çekinmeden o iğrenç şeyleri suratına sürüyolar.
Magazinlerin, bloggerların, youtuberların videolarını açıp bir bakın hepsi markalı şeylerle video çekip yada o markalı şeyleri tanıtıp överek belkide hiç parası olmayan insanı bile heveslendirmekten baska hiç bir şey yapmıyorlar.
12-18 yaş arasındaki kızların bu kadar makyaj heveslisi olmasının nedeni bundan baska bi şey değil.
Ben 16 yasında rimeli daha yeni sürmeye baslarken simdi 14 yasındaki kızlar haylayter denilen şeyi suratlarına bulamac ediyolar.
Bunlar izlediğimiz videolardaki güzellik algısının beynimize yerleştirilmesinden kaynaklanıyor.
Syamkla bitmez. Eskiden beri biliriz ki kadınlar suratlarına jilet vurmazlar ama şimdiki videolara bakıyorum surata jilet vurmanın faydalarını savunan bir sürü topluluk var. Ve bu topluluğa inanıp sorgulamadan yapanlar var. Yıllardır kadınlar jilet suratına vurmazken şimdi neden vursunlar ki? Yada neyi mantıklı gelip yapıyorlar anlamıyorum.
Ve daha bunlar gibi niceleri.

Ah zaman geçti sanırım, bu konu benim de ödevimdi. Hem kültür emperyalizmi açısından ele alıp toplumu tektipleştirdirdiğini yazmıştım hem de genç yetişkinler açısından ele alıp yeme bozuklukları konusunu işlemiştim reklamlar üzerinden.

33 yaşındayım mesajınızı okuyunca direkt haylayter nedir diye gugıldan arattım.

33 yaşındayım mesajınızı okuyunca direkt haylayter nedir diye gugıldan arattım.

gereksiz bir makyaj ürünü işte. güya aydınlatma özelliği veriyor elmacık kemiklere.
hani siz 33 yasındasınız ben 24 yasındayım bu genç nesile daha yakın bir yaşım var ama gelin görün ki onlara bakınca kendimi 40 yasında hissediyorum. O kadar gereksiz şeylere heveslenip yapmaya çalışıyolarki gerçekten gülüyorum komikler allah anne babalara sabır versin bu devirde cocuk yetiştirmek zor.

13-18 yaş aralığını çok fazla etkiliyor. Kuzenim 14 yaşında kontür paleti var, şişe şişe fondoten bitiriyor ve sürekli inst dan makyaj videoları seyrediyor. Oradaki hatunlara filan özeniyor. Ben markete eşofmanla çıkıyorum bir baktım kız kot pantolonunu çekmiş saçını makyajını yapmış dedim hayırdır? Markette uzakta değil 5 dakika git gel için yarım saat uğraşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…