Çok acil yardım lazım bayanlar(
Aktüel medya ve şu anda kullanmakta olduğumuz teknolojik alet ve edavat güzellik algımızı bozmakta mıdır?
2 tane argüman lazım. Yarım saatim kaldı teslim etmem lazım. Bana yardımcı olur musunuz lütfenn(
Barbi algısı manasında mı soruyorsun ya da çizgi filmlerdeki rujlu vs kadın figürleri
Yoksa klasik Mahmut emmi yi elindeki tele bakıp da değerlendirmek mi
E bozar tabi. Eskiden birkac urunle onemli gunlerde makyaj yapilirken simdi zibilyon cesit urunle katman katman makyaj yapiyor hanimlar. Anneannemin zamaninda zayif ve guzel olmak icin anoreksiya hastaligina yakalanan da duymadim.
Ahahahahahhaha cok guldurdun sagol. Ben de bazen eglencesine acip birinci dakikadaki ilk haline bakip sonra son dakikaya atliyorum wowww acayip degisti demek icin. Ben bu kadar makyaj, takma kirpik, takma sac vs.urunlerin gunluk kullanimini kesinlikle psikolojik olarak da fiziksel olarak da zararli buluyorum. Ozellikle gencler zaten gencligin verdigi dogal bir guzellige sahip. Bir goz kalemi bile yeter. Zamanlarina da harcadiklari paraya da emege de yazik.Ahahahaha
Kendime baktım, bu tarif ettiğinizi gördüm.
Makyaj bilgim: Fondöten, ruj, pudra, allık, far, rimel ve göz kalemi.
Şimdi arada bir youtube izliyorum, iyi ki bu devirde genç olmamışım diyorum: Yok makyaj bazı, yok far bazı (doktor alooo far bazı neeee), bir de kontür için tuval gibi yapıyorlar yüzlerini, zaten resim dersim kötüydü, isabet olmuş benim zamanımda olmadığı. Rimel altına başka bir baz var, sonra rimel sürüyorlar. Takma kirpikler farz olmuş neredeyse. Öncesi sonrası arasındaki fark benimle annem arasındaki fark gibi.
Ben seyrederken yoruluyorum.
aletler bozmaz. algıyı yoneten insanlar. arac olarakds neti tvi dergi vb.. kullanıorlar.Çok acil yardım lazım bayanlar(
Aktüel medya ve şu anda kullanmakta olduğumuz teknolojik alet ve edavat güzellik algımızı bozmakta mıdır?
2 tane argüman lazım. Yarım saatim kaldı teslim etmem lazım. Bana yardımcı olur musunuz lütfenn(
33 yaşındayım mesajınızı okuyunca direkt haylayter nedir diye gugıldan arattım.Tamamiyle bozuyor hemde.
İnsanlar kendilerine yakışanı değil, medyanın yakıştırdıklarını benimsiyor.
Suratına makyaj yapıyor ama bir makyaj için fondoten,aydınlatıcı, yok bronzerı yok efendimn eyeliniri takma kirpiği, kaşıydı bıyığıydı derken resmen kendini o iğrenç kimyasallara bırakıyor insanlar.
Etrafıma bakıyorum kızın suratı 30 duruyor biyolojik yaşı 18.
İnsanlar kendilerne zarar vermekten hiç çekinmeden o iğrenç şeyleri suratına sürüyolar.
Magazinlerin, bloggerların, youtuberların videolarını açıp bir bakın hepsi markalı şeylerle video çekip yada o markalı şeyleri tanıtıp överek belkide hiç parası olmayan insanı bile heveslendirmekten baska hiç bir şey yapmıyorlar.
12-18 yaş arasındaki kızların bu kadar makyaj heveslisi olmasının nedeni bundan baska bi şey değil.
Ben 16 yasında rimeli daha yeni sürmeye baslarken simdi 14 yasındaki kızlar haylayter denilen şeyi suratlarına bulamac ediyolar.
Bunlar izlediğimiz videolardaki güzellik algısının beynimize yerleştirilmesinden kaynaklanıyor.
Syamkla bitmez. Eskiden beri biliriz ki kadınlar suratlarına jilet vurmazlar ama şimdiki videolara bakıyorum surata jilet vurmanın faydalarını savunan bir sürü topluluk var. Ve bu topluluğa inanıp sorgulamadan yapanlar var. Yıllardır kadınlar jilet suratına vurmazken şimdi neden vursunlar ki? Yada neyi mantıklı gelip yapıyorlar anlamıyorum.
Ve daha bunlar gibi niceleri.
33 yaşındayım mesajınızı okuyunca direkt haylayter nedir diye gugıldan arattım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?