• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert Bende Derman Sende

Boşver değişsin modeller ona bakarsan çeyizi alıyorsun evleniyorsun 1 sene sonra modeller yine değişiyor yenisini mi alıyorsun sanki:KK53:
Zevkin az çok bellidir, kullanışlı şık şeyler seçersen her daim kullanırsın
En azından paran nereye gidiyor bilirsin
Diğer türlü paran nereye gidiyor bilmiyorsun
Kocayı da bulunca "çeyizim hazır:KK59:" dersin havalı olur:KK53:
Yok tatlım kendimi biliyorum inan ki cok değişkenim şimdi alsam o zamanlar geldiğinde baska bişey begenip hevesim kaçacak o yüzden mantıklı olan birikim yapmak
Ha şöyle olabilir mesela denk geldiğim standart değil de değişik şeyleri alabilirim

Mesela üst kata bir mutfak yaptırsan hem paran boşa gitmez hem insanlar rahat eder. Evlenecek yaşa gelmişsin kimsenin sırtında kambur olmasanız paran çok işe yaramış olur.
Kız senin benimle alıp veremedğin ne hayırdır bizim gelinin tanıdığı falan mısın ki acaba bana cephe alıyosun :sinirli::sinirli:

Kısa sürede çalışsam kenara para atmıştım evleneceğim zaman o kadar iyi geldi ki.. belki babamda alacaktı ama ben gönlümden ne geçiyorsa pahalı ucuz demeden aldım. Ayrıca babam da bir anda sıkışmış olmadı..
Kendinize bir hesap açın ve biriktirin bütün bekarlar birikim yapmalı bence sonra çok zor oluyor
Bak ne kadar güzel söyledin aslında birikim yapsam hem onlar için hem benim için iyi olacak ama gelde anlat bunu bizimkilere:kızgın:

Çünkü konu sahibi işine gelince kocaman kadınım tek kalabilirim kendi kararımı verebilirim diyor işine gelince evin buyumemis çocuğu gibi rahat yaşamak istiyor. Zaten ben oldum olası çalışıp ailesinin evinde geçinenler neden karar vermek istemez anlamadım. Aile çalışmaya başlandığı halde bakmaya mecbur gibi.
Bence onu bırde gelın hanıma sormak lazım ..

Keşke geçim dertlerı olsaymıs . bune böyle hala anne evınde çocuk gibi ..
Gezmeye giderkende icazet alıyorlarmı ?
Yok daha neler ne diye izin alsınlar

Maaşın ne kadar bu önemli olan. Memur falansan bütün maaşı veriyorsan nolur alınma ama büyük saflık yapıyorsundur. Ha bin civarı verip yine aynı miktarda kendine ayırıyorsan çok sıkıntı yapma ayda iki üç çeyrek at kenara yeter. Madrm böyle bir hayat tarzı kurulmuş peki siz gidince nasıl geçinecekler?
Memurlar ne kadar maaş alıyor ki kuzum?

Selamın aleyküm canlarım,

Uzun zamandır yoktum biri demiş öldü; şimdi de yazsınlar kral geri döndü ..
Nedendir bilmiyorum böyle bir giriş yapmak geldi içimden :KK70:

Derdime gelecek olursak
Daha önceki konumda da bahsetmiştim abim evli ve birlik yaşıyoruz daireler farklı fakat yatmadan yatmaya ayrılıyoruz, keseler bir
4,5 yıldır çalışma hayatındayım şimdiye kadar kazandığım parayı hep eve verdim.
Ama evlilik çağındayım artık eve maaş vermeyip birikim yapmak istiyorum ceyiz için
Anneme söyledim ama anlamıyor sürekli benden para alma derdindeler
Hayır yani borç vs olsa aileme tabiki destek olurum ama öyle bi durumda yok
Eve 3 maaş ve 1 kira parası giriyor
Evin gelirleri şöyle: Babamın maaşı, abimin maaşı, kira getirisi, benim maaşım
Vermesem sürekli para para diye başımın etini yiyolar
Acaba fuzuli para harcarım diye mi maaşımı alıyolar evleneceği zaman biz karşılarız diye
Bu durumda sizce ne yapmalıyım?
Şu "birlik yaşama"yı hiç anlamayacağım. Buradaki dertlerin %70 i bundan kaynaklanıyor.

Kız senin benimle alıp veremedğin ne hayırdır bizim gelinin tanıdığı falan mısın ki acaba bana cephe alıyosun :sinirli::sinirli:
Yok valla sahsi olarak bi derdim yok olamaz da ama işte o garibana üzülmeden edemiyorum. Hayatının içine edilen bir gelinden bahsediyoruz ki sende keşke hemcinsin olarak onu biraz düşünüp ona göre davranıp ayrı yaşasan yaşasanız.

Yok valla sahsi olarak bi derdim yok olamaz da ama işte o garibana üzülmeden edemiyorum. Hayatının içine edilen bir gelinden bahsediyoruz ki sende keşke hemcinsin olarak onu biraz düşünüp ona göre davranıp ayrı yaşasan yaşasanız.
Ben küs olduğum için üst katta yaşıyorum fakat annem babam orda yaşıyor

kesinlikle katılıyorum abim neyse de yengemle aynı evde yaşamak zorunda mıyım zaten hiç hoşlanmıyorum kendisinden

Yengenize sorsanız inanın o da istemiyordur. Belki böyle birlikte yaşamasanız daha seviyeli ve güzel ilişkiniz olurdu. Kaldı ki abim neyse de diyemezsiniz artık evli çünkü.

Back
X