- 21 Şubat 2017
- 3.816
- 7.460
- 88
- 32
- Konu Sahibi QUEENofTURKEY
-
Yok ben bu konudaki kadar gerizekalı değilim. Öyle de görünmediğimi umuyorum.bazıları kendi yaşadıkları şeyleri arkadaşım yaşıyor diye anlatıyor inşallah sizde öyle değilsinizdir
Ayrılsın
Aynen öyle, üstelik sosyoloji okuyan ve bu tarz olaylarla iç içe olan insanlardık. Kadına şiddet olsun, kadın hakları olsun, aile düzenlenmesi olsun. Ama bakıyorum da boşa gitmiş.Ulke daha ileriye gidecegine geri gidiyor , kadinlarimiz daha guclu olacagina daha da ezik oluyor
Bunun egitimle de alakasi yok , iste universite mezunu kiz kendine reva gordugu hayata bak , benim zamanimda yoktu boyle kadinlar cidden varsa da cok azdilar
Arkadasiniza soyleyin bari evlenecekse de cocuk yapmasin , onlari da kendi gibi yetistirecektir yazik o cocuklara
Benim de aklıma geldi bu.O kaynanada bilerek,sırf sorun çıkarmak adına elini yıka dememiştir ki akşam oğlunu doldurup üzerine salsın. Merak ettim sorsanıza arkadaşınıza daha ne yaşaması gerekiyormus ayrılmak için. Daha beterini mumla arasa bulamazda.
Hala sinirlerim bozuk, arkadaşım olsun ya da olmasın böyle ezik, kendine bunu yakıştıran kadınlar beni çıldırtıyor.Bu konuda kizin kendine hayri kalmamis ki yolundan dondurelim...ve bence sende derdiyle dertlenme cunku bu bir dert degil bir secim...garibimin kendine layik gordugu seylere bak...uzuldum
Aynen.Gidin böyle adamlara köle olun ya.
Gerçekten.
Kendinize bu hayatı yakıştırıyorsanız gidin köle olun.
Ayaklarını öpün bu adamların.
Yeter ki bu insanları kapın bırakmayın ki çoluğumuza, çocuğumuza fazla musallat olmasınlar.
Yeter ya, valla.
Ay evlenirse ben onla görüşmem. Zaten bu duyduklarımdan sonra da görüşme konusunda fazla iyimser değilim. Aynen bu tipleri izin vermiyor diye satan tipler. Ben böyle bilmezdim.Arkadaşının kedine saygısı yok. Daha kendini sevmeyen mantık kalp dengesi kurmayı öğrenememiş ezilmeyi kendine müstahak gören bir insan için ben olsam hiç uğraşmam. Anladım gözünü açmaya çalışıyorsun iyi niyetlisin falan ama arkadaşın umutsuz vaka. Bence sende daha fazla uğraşma. Evlenince bak gör görüşmeyecek seninle. Kocişim izin vermiyor der yada sen bizim aramızı bozmaya çalışıyorsun falan der. Tam o kafada bi kız bu belli. Sen olursun üzülen sal gitsin
,Arkadaşlar arkadaşım bende yatılı kalıyor. Derdini anlattı ben de buraya yazmayı sizin de görüşlerinizi almayı teklif ettim, kaynana konusu olunca.Olaya geçiyorum.
Arkadaşım kaynanasından hiç hoşlanmıyor. Nişanlı kendisi, 2 yıldır. Hala evlilik planları yok. Nişanlılar ama sanki sevgililik döneminin meşrulaştırılmış şekli. Aileler hiç muhatap olmuyor.
Bunun kaynana haftada bir bunu türlü bahanelerle temizliğe çağırıyormuş. Gelmediğinde ise nişanlısına kızı kötülüyormuş. Bir kere boynunu sıkmış nişanlısı kızın. ( Annesi yüzünden tartışmışlar, annesine gerizekalı demiş arkadaşım). Arkadaşımın babası da maddi olarak arkadaşımı elinde tutmak için zaten aldırmıyor.
Kaynanasının ara sıra temizliğine gittiği halde bir de kaynanasının kaynanasının evini temizliğe gitmişler. Eltisi hamileyken hastanede bizim kız kalmış. Ve kadının eşi yani arkadaşımın kayını da eve gidip uyumuş. Para olarak da kendi cebinden harcamış. Eltinin ailesi şehir dışında. Sabah kaynını aradığında işe gitmem lazım diye kayını benim de işe gitmem lazım diyerek bunla kavga ediyor. Kendi karısının yanına gelmiyor ki babalık izni veriliyormuş normalde. Neyse nişanlısı abisini savunmuş.
Bizim kız kaynanasıyla birlikte yaşamak için iki yıldır bekliyor. Bir yatak odası alamadılar yani. Nişanlısı denen kişi maddi durumumuz iyi diye geziyor ama sürekli ortamlarda para yiyormuş. Üstelik çocuk bundan sürekli arabamızın tamiri diye para sömürüyor. Kapanacaksın diyormuş. Evde başın kapalı gezeceksin, babamın annemin yanında dikkatli oturacaksın, her lafa girmeyeceksin. Fiziğine, bakımına dikkat edeceksin. Her gün duş alacaksın ben sevmem öyle diyormuş.
Son olay ise şu; kaynanasına temizliğe gittiğinde, kaynanası dolaba yaprak hazırlıyormuş. Bu temizliği bitirmiş. Kaynanası çay koy da içelim demiş neyse çayı koymuş. Sonra otur yaprağa yardım et demiş. Bu da önceden eline krem sürmüş. Kolonyalamış ellerini, kasıtlı yapmamış, temizlik yaptığı için rahatlamak için yapmış, yaprakları öyle sarmışlar. Bu eve gitmiş. Akşam nişanlısı buna küfürlerle mesajlar atmış. Annesi yapraktan pişirmiş kolonya, krem kokusu sinmiş, kadın o kadar para verdim bayrama yapıyordum diye sinir krizi gb bagırmalara girmiş. Nişanlısını aradıgında arkadan annesinin sesleri hakaretler. Nişanlısı buna beceriksiz, rezil ettin tarzı konuşmuş.
Tabi ki ne yapacağım diye soruyor. Kesinlikle ayrılması, hatta iyi bir sövmesi taraftarıyım. Bizim kız öyle ki şu an konuşmuyoruz diye ağlıyor. Üniversitede iyi bir ganosu olan gelecek vaat eden bir arkadaşımın son hali bu işte. Yorumları okutursam belki aklı başına gelir. Teşekkürler.
Ay yok azıcık hakaret edilsin de benim de sinirin yatışsın istedim. Mazoşist evet. Hatta yorumlarda da dedim sert yorum yapın diye. Çünkü benim mantık sınırım almadı. Gerekli konuşmayı yaptım ama hala acabaları olan bir aklını kullanmayı unutmuş insan olunca karşımda.Arkadaşınız mazoşit mi? Yahu gram aklı olan bir saniye durmaz. Hala ne yapsın diye soruyorsunuz.
Böyle konularda acaba birileri aklımızla dalga mı geçiyor diyorum.
Sizin buraya akıl danışmanız bile hata.
Valla karşımda aklını kullanmayan birisi varsa feriştahı olsa tavrım aynı olur. Uyardım, anlattım ama hala acabaları olan, ağlayan bir kız. Kaldı ki böyle zekasını kullanmayan, kendine bunu yapan birine dönüştüğünü farketseydim kesinlikle evime kabul etmedim. Bir kadın bu kadar saf olmamalı. Kaldı ki beyni var lütfen kullansın. Yoksa dalga da geçerim, küfür de ederim.Konu sahibi sizin üslubunuz da yanlış. Alay eder gibi garip bir tavrınız var. Bence bu kız seninle arkadaşlığını da sorgulasın. Hemde nişanlısından Ayrılsın
Kapanacaksın diyormuş. Evde başın kapalı gezeceksin, babamın annemin yanında dikkatli oturacaksın, her lafa girmeyeceksin. Fiziğine, bakımına dikkat edeceksin. Her gün duş alacaksın ben sevmem öyle diyormuş.
Nişanlısını aradıgında arkadan annesinin sesleri hakaretler. Nişanlısı buna beceriksiz, rezil ettin tarzı konuşmuş.
hala ne mi yapacağım diyor? gitsin evlensin şekerim... neyi bekliyor kaçar mı böyle aile..Tabi ki ne yapacağım diye soruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?