- Konu Sahibi kayradorugum
-
peki kızlar herkesin yazısını okudum garip ama benim başıma gelen olay gibi tuhaf bişey olamazmı
bende bi halayım 3 yıl önce abimin oğluna ilk doğum gününde künye aldım tanıdık bi kuyuncu değildi 14 ayar diye aldım 5 gram dedi bide işçilik var dedi ben aldım tan bir yıl çocuğun kolunda kaldı sonra kırıldı yengem bunu verip daha kalın bişey alalımmı dedi tamam dedim evimize yakın bi kuyumcuya gitik bize bu 8 ayar para tutmaz hatıra diye saklayın bence dedi öyle utandım ki kaç gram diye sordum 4 gram dedi aldığım yere götürdük adam bunu size ben satmadım dedi ve sizi tanırdım ben ilk kez görüyorum dedi ve o künye hala duruyo allahtan abim ve yengem benden hiç şüphelenmediler inanın insanlar artık çok tuhaf benim düğünümde 4 tane sahte çeyrek altın takılmıştı ve eminim bunu hiçbir tanıdığımız bilerek yapmaz
peki kızlar herkesin yazısını okudum garip ama benim başıma gelen olay gibi tuhaf bişey olamazmı
bende bi halayım 3 yıl önce abimin oğluna ilk doğum gününde künye aldım tanıdık bi kuyuncu değildi 14 ayar diye aldım 5 gram dedi bide işçilik var dedi ben aldım tan bir yıl çocuğun kolunda kaldı sonra kırıldı yengem bunu verip daha kalın bişey alalımmı dedi tamam dedim evimize yakın bi kuyumcuya gitik bize bu 8 ayar para tutmaz hatıra diye saklayın bence dedi öyle utandım ki kaç gram diye sordum 4 gram dedi aldığım yere götürdük adam bunu size ben satmadım dedi ve sizi tanırdım ben ilk kez görüyorum dedi ve o künye hala duruyo allahtan abim ve yengem benden hiç şüphelenmediler inanın insanlar artık çok tuhaf benim düğünümde 4 tane sahte çeyrek altın takılmıştı ve eminim bunu hiçbir tanıdığımız bilerek yapmaz
canım senin durumun farklıbenim kızkardeşim çok uyanıktır kırk kuyumcu dolaşır birşey alıcaksa ben arkadaşın görümcesinin art niyetli olduğunu düşünüyorum açıkçası
birşey alamıycaksan canım dersin hediyesini sonra takıcam şimdilik bir kıyafet alır götürürsünzor değil utanmıyorlar hiç hemde
benim ailt komşum okadar durumları iyiki bizim bebeğe ikibuçuk liraya şapka almış on yıllık komşum ben utanırım vermeye
yok bizimki seviyo ama sadece seviyo eşim evlenmeden önce görümcemin kızına hep bişi alır gidermiş ve bizde şimdi gücümüz yettiğince almaya çalışıyoruz ama benim oğluma henüz bişey görmedim (künye dışında) neyse anlattım rahatladım takmıyom artık allaha şükür oğlumun bişeysi eksik değil onun dağ gibi ana babası var biz olduğumuz sürece onu kimseye muhtaç etmeyiz..zamanı gelince ben cevabımı vercem ona...kötükedihüso
ama insanın zoruna gıdıyor dimi..bişey bekledıginden degıl konduramıyor sadece..mesela benım oğlum 8 aylık oldu..eşimin .kuzenlerı var iş güç sahıbı..45 dk aramız var ferıbotla..inan daha gelmedıler bebek görmeye.bıirde kardeş gıbı büyümüşler eşimle hepsi..ve ılk torun benım oğlum..bişey bekledıgımden degıl ama önemsememeleri üzülüyorum yani..
elbette vardır gecerli bir nedenlerı..ama ben olsam ne yapıp eder gıderdım..herkesi kendım gıbı sanırıyorum ve bekledıgımı bulamayınca işte böyle..
kendı kuzenlerım gelmese şaşırmam..ama eşim tarafı cok baglı bırbırıne
oooo 8 aydır gelmemişler sen bekleme hiç onları canım boşver kafanı takma senin yerinde olsam onlarında bir durumu olduğunda gitmezdim
pek görüşmüyorum. eskıden işi gereği eşime işleri cok düşerdi cok ararlardı ama şimdi düşmüyor...
ya neden bunları sorun ediyorsunuz anlamıyorum
kızmayın ama ben onun cocuguna sunu yaptim o yapmadi demek ne kadar abes
baskasinin getirdigi hediyenin maddi degeri onemli mi bu kadar, dusunmus almis ne olursa olsun
yani baska ugrasacak derdiniz yok mu ki bunu dert edindiniz kendinize
cimri veya degil sizin onun hediyesine ihtiyaciniz mi var ki
Valla şimdi ben böyle altındı takıydı bilmemneydi gibi şeyler hiiiç ama hiç takılam....
Ama bazen insan kendini enayi gibi hissediyor...
Eşimin babası emekli yanlız yaşıyor kendi kirada ama ödediği kiradan daha fazla kira geliri var...
Tek yaşıyor, yemesi içmesini ise görümcemde yapıyor yani çok fazla masrafı yok.... Ama hep parasız hep parasız.... Geçen badana yaptırcam param yok diye laf çarpıtıyor.... Oğulların para versinler de badana yapılsın diye... Neyse 100-200 versin sorun değil...
Ama biz bir bebek bekliyoruz. Eylülde doğum olacak.... Ve eminim ki en fazla bi çeyrek alıp takar... Ki bu adam memleketlileri olan meşhur bir avukat var onun oğlunun düğününe çağırıldı diye 200 euro taktı (neymiş ayıp olurmuş)...
Ona ayıp olur ama bize olmaz.. Ein ğlunun düğününe 200 euro takar ama kendi torununa yok...
Düğünümde taktığı bileziği eşim kendi alıp eline tutuşturdu bunu tak diye....
Buna karlık annemler sana altın takmak istemiyorum kızım oğlana bi cumhuriyet takıcaz da sana ne alalım kolye mi istersin(şu yeni çıkan tuğralıları gösteriyor nerden baksan 3 cumhuriyet eder) yoksa spor taşlı bi set mi alalım diyor... Dedim hiçbiri... Bebeğe ne takacaksanız takın o kadar ben bişey istemiyorum... Onlar hiçbişey yapmazken sen neden para harcıyorsun dedim... Tak etti canıma... O onların ayıbı kızım onlar oğularına verdiği değeri biz sana verdiğimiz değeri gösteriyoruz dedi....
Gene de bişey aldırmıycam anneme...
Çünkü eşim aradaki farkı görmez... Benim babamın durumu yok der çıkar işin içinden.. Oysa ki benim babam da emekli yani arada bir gelir farkı da yok yani.... Onunki çarçur ediyor bizimkiler biriktiriyor tek fark bu... Bir de o oğularını yemeyi seviyor bizimkiler çocuuklarına destek olmayı tercih ediyor....
Ne ailemin ne kocamın ailesinin altınına ihtiyacım yok, ama takılan altın sana ne kadar değer verdiğinin göstergesidir... Sana değer vermiyorsa sen de ona değer vermezsin olur biter...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?