- 24 Nisan 2015
- 6.985
- 7.192
- 398
- Konu Sahibi eftelya2015
-
defalarca konuştum ama sonuç hep aynı,...!Çözümsüz sorunlar gibi gelmedi bana sizin problemleriniz .
Eşin anladığım kadarıyla sizden fena halde çekiniyor, ve sıkışınca yalan söyleme gibi bir huyu da mevcut .
Bunu ciddi ve sakin konuşmalarala aşabilirsiniz bence .
para konusunda sorumsuzluğu eve de yansıyor kızdığım nokta bu....dominant yapınız gereğinden dolayı yalanı başvurabilir. kendıde ıtıraf etmıs zaten. biraz ılımlı yaklaşşanız size herseyını anlatabilir belkide.. bence bu bosanma sebebi değil. eğer sorumluluk sahıbı ise.
para konusunda sorumsuzluğu eve de yansıyor kızdığım nokta bu....
evde ne eksik bilmez, taksit fatura vs hep gecikmeli yatar, kızımız var haliyle onunda ihtiyaçları var ama ben söylemezsem asla sormaz birşey lazımmı falan filan diye....
bendede para isteme huyu yoktur..
bir söylerim iki söylerim o da kendim karşılayamazsam , sonra kendi düşünsün moduna geçiyorum çünkü hep hatırlatmaktan yoruldum...
haliyle düşüncesiz davranması, olmayanı harcaması , akabinde borç yapıp hazır ne varsa satması -satacak şey yoksa krediye dadanması yani borcuda borçla kapatması ve bunları bana danışmadan benım onayımı almadan yapması beni geriyor..
defalarca konuştum ama sonuç hep aynı,...!
bendede şeytan tüyü mü var ne hep bir şekilde öğreniyorum, deşersem altını en ince ayrıntısına kadar öğreniyorum ama artık deşmeyi bıraktım..
soru cevap takılıyorum hatta önceden olsa bağırır çağırır hatta ağlardım sinirden şimdi lafımı söyleyip cevabını alana kadar beklıyorum eğerki birşey söylemezse ki haksızsa genelde susar yada olayı kendi tarafına çekmek için sesini yükseltir...evde kalmam gerekli ise ayrı bir odaya gidip muhattap olmuyorum yada 3-5 gün evden uzaklaşıyorum böylelikle sinirim geçiyor ve o da düşünecek ve yaptığının yanlış olduğunun farkına varacak zamanı buluyor ama belli aralıklarla aynı şeyleri tekrarlamaya devam ediyor...
yalan söylemesi de bir kaçıs yolu ....
karşılıklı sevgimiz, cinsel çekimimiz, ortak zevklerimiz var....
eşiniz genel anlamda size karışmaz giyim,para harcama mevzusu, gezme , aile ile görüşme vs vs...
zaten ben kişilik olarak biraz domınant ve özgürlükçü biriyim izin alma yoktur benim lugatımda -haber veririm sadece, o da öyle hatta bazen son dakika golleri attığı da olur...şu da var ki kendi kazancım ve aile desteğim var maddi ve manevi anlamda... yani eşime yük değil desteğim maddi anlamda ailemde aynı şekilde bize destek (ev aldık peşinat ailemden geldi mesela) ama bunun lafını yapan insanlar değiller...
evde temizlik yemek ütü beklemez ama kendide bir işe elini sürmez o nedenle herşeyi siz yaparsınız ütüsü hariç onu hep kendisi yapar....
ailenize karşı saygılı , size de saygısı var ama tartışma esnasında bazen kırıcı sözleri ve davranışları olabilen ama sonrasında ben demedim vs vs inkar eden kolay kolay özür dilemeyen ama kırgınlıkları uzatmayan bir adam...
kendime gelirsek haklı sebeplerle tartıştıgımdan kırıcı ve ağır laflarda ettiğim olmuştur ama sinirim geçince küs kalmam, çözüm arayışına girer gerekirse özrümü dilerim, unutmam ama sorun olarak devam ettirmem olanları kapatırım üstünü...
evlatlarına karşı her anlamda ilgili...
sadakatına güvenim var ama erkektir sonuçta babama bile %100 güvenmem...
beni en çok kıran üzen ve sinirlendiren huyu para konusundaki sorumsuzluğu ve bu nedenle ben kızarım diye benden bazı şeyleri saklaması ve bazende yalan söylemesi... yada doğrusunu bana söylememesi ...
mesela gereksiz harcama yapar , sıkışır ödeyemez borcunu kredi çeker, evdeki altın vs bozdurur ( bir kez benden habersiz bozdurdu ben tesadüfen öğrendim boşanacaktım az kalsın), geçen yine eve ihbarname geldi kredi çekmiş benden habersiz bir taksidi gecikmiş neden söylemedin deyince kızarsın diye söylemedim diyor EVET KIZDIM ama zamanında bana danışsa belki başka bir yol bulurduk yada benimde onayım olurdu tepki vermezdim çok fazla....
şimdi siz olsanız böyle bir adamla evliliğinizi sürdürür müsünüz?
Para eve harcanmıyor, örnek vereyim iki adet kredi çekmiş biri 5000 diğer 10000 tl..Peki gizliden çektiği kredi vs. nereye harcıyor ?? eve mi ikiniz için mi ? işin bu kısmı da önemli bence .
Aslında konuşmaktan çok sert yaklaşımınız varsa onu biraz yumuşatabilirsiniz .
Belki de eşinizin çocukluktan kalma bir travma sonucu yalana eğilimi var ..
Bunu çift veya bireysel terapi ile çözümleye de bilirsiniz .
Ama boşanmak en son seçenek olmalı, çözümsüz kalmanız durumunda bir şık oluşturmalı bence ..
Para eve harcanmıyor, örnek vereyim iki adet kredi çekmiş biri 5000 diğer 10000 tl..
Bankadan tanıdık vasıtasıyla onaylattım birini eve gelen ihbarname ile öğrendim, diğerini de ben sorgulattım süpheye düşüp birken oldu sana iki kredi...
5000 tl yi kardeşi için çekmiş, sordum kardeşi de onayladı ki yalan söylemez asla kardeşi dürüst biridir...
zaten eşimin ona borcu varmış o da sıkışmış biz evlenmeden çekilmiş ama hala ödemesi devam ediyor ve eşim kardeşi taksitleri ödeyecek diye çekmiş ama birkaç ödemeden sonra eşim ödemeye devam etmiş taksitleri çünkü kardeşi borcuna sayıp ödememiş ( kardeşine lafım yok sonuçta o para onun borcuna istinaden alınan bir para ve ödemek zorunda değil geri)
Kalan 10000 i ise kendi borçları için çekmiş, o da ne borcu alışveriş yapmak için şirketin parasını kullanıyor, iş değişikliği olunca açığı kapatması gerekiyor haliyle nakit yok kredi çekiyor, üç beşte kart borcunu ödüyor ama hala kredi kartında limit sıfır çünkü hep herşeyi ordan döndürüyor...
Yani bize harcanan para olsa amenna ama değil kendine , şahsi harcamalarına geçmiş borçlarına harcanan şeyler..
bızde ortak hesap yok, olsa ordakı tum parayı harcar emınım adam para harcama ve borc yapma makınesıbu borç para nasıl oluyor
yani kendi işi falan mı var iş dönsün diye mi borç
yoksa örnekler tamamen farazi de 2500 maaşı var gidip her ay 500 Tl mont 500 Tl iddia vs mi harcıyor
yani o kredi vs çekiyor ya o paraları ne yapıyor
bence önemli olan bu
bir de evet kızmak yerine daha yakın olmayı denseniz daha erken öğrenebilirsiniz mali sorunları
eve bir şey lazım mı demez demişsiniz ya günümüz erkekleri öyle
zira artık kadının da parası var gidip alıyor lazımsa pareası yoksa ya da büyük bir şeyse de söylesin alalım diyorlar
yani ne bileyim çocuğa pijama lazım alalım hiç demedim mesela çocuk 6 yaşında
onlarca pijama aldım ve giydi
eşim de hiç bu pijamalar nereden geliyor demedi biliyor ki alıyorum tabii bizim hesabımız ortak tek bir hesaptan tüm harcamalar zaten ondan para istemek gibi bir durumum yok
onuda teklıf ettım zamanında okey dedı ama elıme para vermedı, kı o yola da basvurmak pek ıstemıyorum yanı o bana harclık vermıyorsa bende ona vermek ıstemem...Eşin biraz benim babam gibi ..
Babam iyidir hoştur . Ama heryere yeteyim derken açılır da açılır .
Ve bunu annemin laf etmemesi için gizliden yapar, ama sonunda hep açığa çıkar .
Bence eşinle bir terapiste gidin, sonuçta bazen sadece konuşmak bişeyleri değiştirmiyor .
Bu süreçte de evin gelir ve gidirini sen idare etsen. Eşin kabul eder mi bilemiyorum ama .
karşılıklı sevgimiz, cinsel çekimimiz, ortak zevklerimiz var....
eşiniz genel anlamda size karışmaz giyim,para harcama mevzusu, gezme , aile ile görüşme vs vs...
zaten ben kişilik olarak biraz domınant ve özgürlükçü biriyim izin alma yoktur benim lugatımda -haber veririm sadece, o da öyle hatta bazen son dakika golleri attığı da olur...şu da var ki kendi kazancım ve aile desteğim var maddi ve manevi anlamda... yani eşime yük değil desteğim maddi anlamda ailemde aynı şekilde bize destek (ev aldık peşinat ailemden geldi mesela) ama bunun lafını yapan insanlar değiller...
evde temizlik yemek ütü beklemez ama kendide bir işe elini sürmez o nedenle herşeyi siz yaparsınız ütüsü hariç onu hep kendisi yapar....
ailenize karşı saygılı , size de saygısı var ama tartışma esnasında bazen kırıcı sözleri ve davranışları olabilen ama sonrasında ben demedim vs vs inkar eden kolay kolay özür dilemeyen ama kırgınlıkları uzatmayan bir adam...
kendime gelirsek haklı sebeplerle tartıştıgımdan kırıcı ve ağır laflarda ettiğim olmuştur ama sinirim geçince küs kalmam, çözüm arayışına girer gerekirse özrümü dilerim, unutmam ama sorun olarak devam ettirmem olanları kapatırım üstünü...
evlatlarına karşı her anlamda ilgili...
sadakatına güvenim var ama erkektir sonuçta babama bile %100 güvenmem...
beni en çok kıran üzen ve sinirlendiren huyu para konusundaki sorumsuzluğu ve bu nedenle ben kızarım diye benden bazı şeyleri saklaması ve bazende yalan söylemesi... yada doğrusunu bana söylememesi ...
mesela gereksiz harcama yapar , sıkışır ödeyemez borcunu kredi çeker, evdeki altın vs bozdurur ( bir kez benden habersiz bozdurdu ben tesadüfen öğrendim boşanacaktım az kalsın), geçen yine eve ihbarname geldi kredi çekmiş benden habersiz bir taksidi gecikmiş neden söylemedin deyince kızarsın diye söylemedim diyor EVET KIZDIM ama zamanında bana danışsa belki başka bir yol bulurduk yada benimde onayım olurdu tepki vermezdim çok fazla....
şimdi siz olsanız böyle bir adamla evliliğinizi sürdürür müsünüz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?