Dert degil ama takildim iste

Melegimiz89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
267
159
103
36
Konunun basliginda yazdigi gibi dert degil ama takildim iste.

Iyi bir KV ve KP'im var. Gercekten haklarini odeyemem bazi konularda.

Gelelim asil meseleye. Bir eltim bir de gorumcem var. Birinin iki (2+4 yas), birininde bir (4 yas) cocugu var. Benim henuz cocugum yok ama aralarinda en cok calisan benim. KV 18 kisilik davet verir beni cagirir yardima. Bir gunu olur, onlara bir cesit bana iki cesit yaptirir. Simdi 5 haftaligina tatile gitti ve evini temizlemesini bakmasini bana birakir. Tamam gorumcem ve eltim de tatile gidecekler ama ozamana donmus oluyorlar. Benim sucum ne? Cocugum olmamasi mi veya aralarinda en kucuk olmam mi? Onlara birsey aldiklarinda kapilarina kadar birakirlar, bizim evin uzak geldigini soylerler. Biraz dusundurmeye basladi artik.. Bilmiyorum belkide sikayet etmemem gerek. Daha ornekler varda bukadar yazmam yeter sanirim.. Sizce normalmi? Benmi takinti yaptim? Dedigim gibi cok haklarida var baska konularda uzerimde. Daha iki yillik evli oldugum icin daha onceleri nasildi bilmiyorum.

İyi insanlar diyorsunuz, kendinizi doldurmayın ufak şeylerle.
Yapmak istemediğiniz şeylere hayır derseniz ortada kıyas yapıp kendinizi üzecek mesele kalmaz.

Eğer kayınvalidenize iki çeşit yapmak istemiyorsanız, bugün iyi hissetmiyorum, kendimi yormasam iyi olur, sadece sunu yapayım yada yapmayayım, diyebilirsiniz.
Onlara alıyor size almıyor olsa ayırıyor derim. Bunda bir şey yok. Çocuklarla dışarı çıkmalarındansa kapısına götürüyordur.
Evler de aynı mesafede olmayabilir? Bilemedim.
Ev temizlik işlerine ben olsam hiç girmezdim. Kendi evime bile gücüm yetmiyor. O konuya bir şey diyemiyorum :)

Yardıma gerçekten ihtiyacı oluyorsa kv'nin, görümce ve eltinin çocuklarından dolayı yardım istemek konusunda çekinip, seni daha uygun gördüğü için senden rica ediyor olabilir.

Fakat;
eğer ki bunu hizmetçilik boyutuna getirmeye kalkışıp, diğerlerini prenses seni külkedisi olarak gördüğünü sezdiğin bir nokta olursa şayet, orda dişini göstermen gerekir diye düşünüyorum

Sizi cantada keklik goruyolar kendinizi kullandirmayin derim.yaptiginiz iyilikler onlarin gozunde gorev haline donusmus.keske bu kadar taviz vermeseydiniz

Galiba bende kendimi dolduruyorum. Bunlari yazdiktan sonra icime batmaya basladi. Oraya oturmaya gittigimizde bana surekli birak kalsin, otur zahmet etme der birsey yapmaya kalktigimda. Elim bos ciktigimi hic bilmem ordan.

Iyi hissetmedigim zaman corbami gonderdigi bile olmustur.. Galiba biraz vesvese donuyor kafamda :)

Haklisin. Bazen kafami karistiriyor esit davranmamasi. Ama mesela soyle dusunursek iki senedir bir kere bile evini temizlemisligim yok. Ilk kez rica etti

Kadın bildiğiniz görev dağılımı yapıyor Allah aşkına ne saçmalık.

İçinden gelen yardım eder,içinden gelen temizlik yapar.Ama oturduğu yerden sen şunu yap sen bunu demesi beni çok sinir ederdi. Bence siz azı çoğu ben yapıyorumu bırakıp bunu dert edinin.

Sadece siz değil herkesin ailesi işi gücü var.Mecbur musunuz??

Neden temizligini vs siz yapıyosunuz?
Evet hastalık gibi mecburi durumlarda yardım edilebilir
Ama bir görevmiş gibi yapılmamalı..
Herkesin düzeni ve evi ayrı..

Ya ne güzel :) böyle davranan insana yaptıklarınız helal olsun bence. Hani düşüncesiz biri olsa, hep sizden beklese, hiç kendi bir şey yapmasa rahatsız olmakta haklısınız.
Ama hastalığınızda çorba gönderecek kadar nezaket sahibi insana, bir pasta bir börek yapmak elime yapışmazdı :)
Temizlik mevzusu biraz rahatsız etti, ama 2 senedir ilk defa istemiş onu da ki, anladığım kadarıyla size kirli ev bırakıp gitmez bu kadın. Hani boşken ne kadar toz olursa onu kastetmiş sanki.
Güzel bir ilişkiniz var gibi :) maşallah diyelim :)

Sizi yakın gördüğü için size nazı geçiyor.
Kötü bir şey göremedim ben..
Temizliği çok sahiplenmeseydiniz iyi olurdu ama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…