Dert degil ama takildim iste

Kadın bildiğiniz görev dağılımı yapıyor Allah aşkına ne saçmalık.

İçinden gelen yardım eder,içinden gelen temizlik yapar.Ama oturduğu yerden sen şunu yap sen bunu demesi beni çok sinir ederdi. Bence siz azı çoğu ben yapıyorumu bırakıp bunu dert edinin.

Sadece siz değil herkesin ailesi işi gücü var.Mecbur musunuz??

Evet hani ben desem birsey yapayim mi veya evi ben hallederim gibi birsey daha hos olur sanki. Ev temizlik konusu biraz emri vaki oldu. Esim diyor digerlerinide cagiracaksin gun yaklasinca tek basina yapmayacaksin ama bakalim.

Neden temizligini vs siz yapıyosunuz?
Evet hastalık gibi mecburi durumlarda yardım edilebilir
Ama bir görevmiş gibi yapılmamalı..
Herkesin düzeni ve evi ayrı..

Ev tozlanir 5 haftada bir supurursun, birde toz alirsin. Silmeye falan gerek yok dedi. Herkes o an oturuyordu. Keske birlikte yapin falan dese gercekten agirima gitmeyecekti

Konunun basliginda yazdigi gibi dert degil ama takildim iste.

Iyi bir KV ve KP'im var. Gercekten haklarini odeyemem bazi konularda.

Gelelim asil meseleye. Bir eltim bir de gorumcem var. Birinin iki (2+4 yas), birininde bir (4 yas) cocugu var. Benim henuz cocugum yok ama aralarinda en cok calisan benim. KV 18 kisilik davet verir beni cagirir yardima. Bir gunu olur, onlara bir cesit bana iki cesit yaptirir. Simdi 5 haftaligina tatile gitti ve evini temizlemesini bakmasini bana birakir. Tamam gorumcem ve eltim de tatile gidecekler ama ozamana donmus oluyorlar. Benim sucum ne? Cocugum olmamasi mi veya aralarinda en kucuk olmam mi? Onlara birsey aldiklarinda kapilarina kadar birakirlar, bizim evin uzak geldigini soylerler. Biraz dusundurmeye basladi artik.. Bilmiyorum belkide sikayet etmemem gerek. Daha ornekler varda bukadar yazmam yeter sanirim.. Sizce normalmi? Benmi takinti yaptim? Dedigim gibi cok haklarida var baska konularda uzerimde. Daha iki yillik evli oldugum icin daha onceleri nasildi bilmiyorum.
Önce evliliğin ne olduğunu idrak etmen gerek.Evlilik gidip kayınvalidenin evinde iş yapmak demek değildir.İşi varsa yetişemiyorsa kadın tutsun.Kendini ezdirmenin suçunu eltine ve görümcene atamazsın.Onlar yapmamayı tercih ediyorsa suçlu değiller.

Ya ne güzel :) böyle davranan insana yaptıklarınız helal olsun bence. Hani düşüncesiz biri olsa, hep sizden beklese, hiç kendi bir şey yapmasa rahatsız olmakta haklısınız.
Ama hastalığınızda çorba gönderecek kadar nezaket sahibi insana, bir pasta bir börek yapmak elime yapışmazdı :)
Temizlik mevzusu biraz rahatsız etti, ama 2 senedir ilk defa istemiş onu da ki, anladığım kadarıyla size kirli ev bırakıp gitmez bu kadın. Hani boşken ne kadar toz olursa onu kastetmiş sanki.
Güzel bir ilişkiniz var gibi :) maşallah diyelim :)

Evet, bugune kadar gercekten herseyi icimden gelerek yaptim. Sadece en son temizlik olayi cok agirima gitti. Herkes otururken supurup toz alirsin demesi. Keske toplanin yapin falan deseydi belki bu vesveseler hic aklima gelmezdi bile. Yok canim zaten tatile cikmadan ugradigimizda evi piril piril etmisti.

Bizim eve toplandigimizda bana mesela sadece salata corba yap ben lahmacun getirecegim der veya pisi yapar getirir kahvaltiya. Evimin baharati, hamur isi, tereyagi olsun birseyin eksik etmezde. Nebileyim taktim iste :))

Sizi yakın gördüğü için size nazı geçiyor.
Kötü bir şey göremedim ben..
Temizliği çok sahiplenmeseydiniz iyi olurdu ama..

Sahiplenmedimki. Yola cikmadan once dedi bi supurur toz alirsin baska bisey yapmana gerek yok. Bende o an sasirdim yuz ifadem istemsiz degisti.

Ev tozlanir 5 haftada bir supurursun, birde toz alirsin. Silmeye falan gerek yok dedi. Herkes o an oturuyordu. Keske birlikte yapin falan dese gercekten agirima gitmeyecekti

Ya bak bunu mesela bende yapabilirdim ama ben isteyip ben teklif ederdim yani emrivaki seyleri sevmiyorum . eline yapısmaz yapsan evet ama bi tek senin yapman sorun.. ya hic dert etmeyip yapıp geciceksin yada laf söyliceksin bu sefer kötü olucaksın zor valla

siz hizmetçi değilsiniz aşçı değilsiniz 18 kişi ağırlamak zorunda değilsiniz. yapmayın. göreviniz gibi üzerine yapışmasın.

Yok canim yemekleri yapmisti. Ben sadece servise yardim ettim. Onun disinda bana birsey yaptirmadi. Misafirler gittikten sonra hic birseye dokundurmadi birak dedi oturduk

Evet, bugune kadar gercekten herseyi icimden gelerek yaptim. Sadece en son temizlik olayi cok agirima gitti. Herkes otururken supurup toz alirsin demesi. Keske toplanin yapin falan deseydi belki bu vesveseler hic aklima gelmezdi bile. Yok canim zaten tatile cikmadan ugradigimizda evi piril piril etmisti.

Bizim eve toplandigimizda bana mesela sadece salata corba yap ben lahmacun getirecegim der veya pisi yapar getirir kahvaltiya. Evimin baharati, hamur isi, tereyagi olsun birseyin eksik etmezde. Nebileyim taktim iste :))

Yok canim yemekleri yapmisti. Ben sadece servise yardim ettim. Onun disinda bana birsey yaptirmadi. Misafirler gittikten sonra hic birseye dokundurmadi birak dedi oturduk

Ben böyle bir insanla 2 senede bir defa süpür dedi diye kötü olmam :)
Yarın öbür gün hamileliğiniz olur, doğumunuz olur, bir tencere corbanın önemi o zaman ortaya çıkar. Kimse kimseye bakmak yada kimsenin işini görmek zorunda degil. Ama burada karşılıklı anlayış var.
Bence hiç başkasını da çağırmayın. Kendiniz söylüyorsunuz, evi pırıl pırıldı zaten diye.
3 kişi bir süpürge yapacak değilsiniz.
Ben ayağınıza dolanan cocuk yok diye sşze söylediğini düşünüyorum. 1 saatlik iş, 2 yaşında çocukla 3 saat oluyor. Yemesi içmesi bölünüp duruyor. Kadın pratik olanı istemiş :)

Cocugunun olmamasi degildir sorun anne ve babanin torun özlemi var isin icindeki sende bi baskasin onlarin gözünde en kucuk olman avantaj senin icin bide cocuk sahibi oldummu bak nasil titriyolar ustune asla dislanmis sanma kendini hersey zamanla düzene oturur

Onlarla kıyaslama kendini sen yaptığın şeyi onlar için mi kv için mi yapıyorsun . Kıyas yaparsan kinlenirsin farkında olmadan .

Bide şöyle düşün kv şuan sen.müsaitsin diye sana söylüyor belli ki nazi da geçiyor .

Yarın sen hamile kalip çocuğun olduğunda sana da birşey demeyecek . Ötekilerin ki büyüyecek sıra onlarada gelecek ..

Ama şunu da unutma hergün bu dediklerini yapmıyorsan boş yere kendini doldurma . Eğer hergünse biraz mesafe koy her isim var yetiş dediğinde koşma tatlı dille işinin olduğunu söyle vs.

Çocuklarla gelip iş mi yapacaklar daha da karışır ortalık sen 2 dk da halledersin.

2 senede bir defa evde yokken bi havalandir süpür demiş kadın nazi size geçmiş abartmayın . Bu kadar küçük mevzuyu eşine de bu şekilde yansıtmani doğru bulmadım .

Bi misafire de 2 çeşit yardımda bulunmak çok mu gerçekten . İnsan yeri geliyor kırk kat yabancıya yapıyor . Hemde size iyi davraniyorlarmis bi sıkıntınız yok.

Siz kızı gibi davranırsanız belli ki kızı gibi davranacak . Arada bir yaptığınız bu tarz şeyler sıkıntı olmamalı diye düşünüyorum. İyilik herzaman kazanır bosver in .

Ya bak bunu mesela bende yapabilirdim ama ben isteyip ben teklif ederdim yani emrivaki seyleri sevmiyorum . eline yapısmaz yapsan evet ama bi tek senin yapman sorun.. ya hic dert etmeyip yapıp geciceksin yada laf söyliceksin bu sefer kötü olucaksın zor valla

Kotu olmayalim o halde..

Ben böyle bir insanla 2 senede bir defa süpür dedi diye kötü olmam :)
Yarın öbür gün hamileliğiniz olur, doğumunuz olur, bir tencere corbanın önemi o zaman ortaya çıkar. Kimse kimseye bakmak yada kimsenin işini görmek zorunda degil. Ama burada karşılıklı anlayış var.
Bence hiç başkasını da çağırmayın. Kendiniz söylüyorsunuz, evi pırıl pırıldı zaten diye.
3 kişi bir süpürge yapacak değilsiniz.
Ben ayağınıza dolanan cocuk yok diye sşze söylediğini düşünüyorum. 1 saatlik iş, 2 yaşında çocukla 3 saat oluyor. Yemesi içmesi bölünüp duruyor. Kadın pratik olanı istemiş :)

Haklisiniz.... Temizlerim olur biter bencede. O an duyduktan sonra agirima gitti ama soyle dusununce bana yaptiklari benim ona yaptiklarimdan cok daha fazla.

Onlarla kıyaslama kendini sen yaptığın şeyi onlar için mi kv için mi yapıyorsun . Kıyas yaparsan kinlenirsin farkında olmadan .

Bide şöyle düşün kv şuan sen.müsaitsin diye sana söylüyor belli ki nazi da geçiyor .

Yarın sen hamile kalip çocuğun olduğunda sana da birşey demeyecek . Ötekilerin ki büyüyecek sıra onlarada gelecek ..

Ama şunu da unutma hergün bu dediklerini yapmıyorsan boş yere kendini doldurma . Eğer hergünse biraz mesafe koy her isim var yetiş dediğinde koşma tatlı dille işinin olduğunu söyle vs.

Evet ister istemez kinlendim ve o sekilde dusundukce kendimi doldurmaktan baska birsey gecmedi elime.
Umarim oyle olur :)))

Çocuklarla gelip iş mi yapacaklar daha da karışır ortalık sen 2 dk da halledersin.

2 senede bir defa evde yokken bi havalandir süpür demiş kadın nazi size geçmiş abartmayın . Bu kadar küçük mevzuyu eşine de bu şekilde yansıtmani doğru bulmadım .

Bi misafire de 2 çeşit yardımda bulunmak çok mu gerçekten . İnsan yeri geliyor kırk kat yabancıya yapıyor . Hemde size iyi davraniyorlarmis bi sıkıntınız yok.

Siz kızı gibi davranırsanız belli ki kızı gibi davranacak . Arada bir yaptığınız bu tarz şeyler sıkıntı olmamalı diye düşünüyorum. İyilik herzaman kazanır bosver in .

Gercektende oyle. Abarttim bayagi bi :). Evet esimide uzdum galiba bu yuzden.. Yazik oda birsey demedi sadece ablamlarida cagirirsin beraber yaparsiniz bende yardim ederim dedi.

Kizim lafi agizlarindan hic dusmez zaten bende kendi annem babam yerine koydum.. Annem yok benim. Yani varda beni istemiyor. KV esime herzaman der bu kizi uzersen beni bulursun karsinda diye.

Cocugunun olmamasi degildir sorun anne ve babanin torun özlemi var isin icindeki sende bi baskasin onlarin gözünde en kucuk olman avantaj senin icin bide cocuk sahibi oldummu bak nasil titriyolar ustune asla dislanmis sanma kendini hersey zamanla düzene oturur

Avantajmi gercekten. Ben hep en kucuk olmak guzel degil diye dusunmusumdur. Ama dusununce dogru olabilir diye dusunuyorum.

Back
X