dert değil fikir almak

tazecikannee

benim çekirdek ailem 👪
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
295
659
23
ağustos’ta 3 yıl olacak 3 aylıkda bir evladım olan evliliğim var. eşimi çok seviyorum mutluyum da çok şükür. belki beni anlayanlar olacaktır diye yazmak istedim, dert değil sadece fikir almak istiyorum.
ben öğretmenim ve kızım sen dersine çalış ben yaparım diyen bir anneye sahiptim, annem de çalıştığı için evimiz çok düzenli olmazdı, böyle bir evde büyüdüm.
evlendim (hiç boş yılım olmadı mezun olur olmaz atandım), eşim titiz birisiydi başta sıkıntılar yaşadık ben dağınıktım, kansızlıkta olduğu için okuldan gelince hiç halim olmazdı. Yemeğimi mutlaka yapardım ama mutfağı toplamak felan zor gelirdi (Haftanın 6 günü çalışırdım birikim yapmak için o uyurken ben kursa giderdim haftasonu). Eşime de hak verirdim. Sağolsun bana da yardım ederdi.
Bebeğim olduktan sonra bilmiyorum anneliğin verdiği bi’şey mi derli toplu olmaya her işe kendim yetmeye başladım, belkide kendime bunu ispat etmek istedim.
Fikir almak istediğim şeyse şu;
Ben çok kırılgan biriyim sanırım,
* Mesela eşimin bi’ kıyafeti dikilecekti bana söyledi bebekle uğraşırken sonra vakit olmadı unuttum ertesi gün aldı kendi eline yanıma geldi kendi dikmeye yeltendi suratı asık, ben de ver canım ben dikiyim dedim ses etmedi, tekrar söyledim verdi aldım diktim.
* Salonda bir iki çiçek vardı solmuşlardı almış onları kapıyı açtı, baktım atma onları ben arada suluyorum dedim. o zaman doğru düzgün bi’ yere koy sula temizle dedi.
* Bebekten önce bir arkadaşa gittik eşi hanımının çok titiz olduğunu söyledi, benim eşimde eğer değişmek isterse *tazecikanne’yle takılsın dedi.
* Kaynanama hangi gelinin daha becerikli dedi bi’ laf arasında? (Eltimin daha becerikli olduğunu biliyor 5 6 yıl annesi yaşlı olduğu için evinin işlerini o yapmış çalışmamış)
* Bi’ iki kıyaslama daha yaptı farkında olmadan veya şöyle söyleyim başka bir bayanın becerikli olduğundan bahsetti bir ortamda.
İşte böyle şeyler benim zoruma gidiyor. Kalbim kırılıyor. Ben elimden geleni yaparken kendimle ilgili güzel şeyler duyamamak zoruma gidiyor. Bebeğime bakıyorum, yemeğimi yapıyorum, elimden geldikçe evimi süpürüyorum, evim eskisine göre hep düzenli.
Yorumlarınızı bekliyorum. Uzattıysam kusuruma bakmayın.

ağustos’ta 3 yıl olacak 3 aylıkda bir evladım olan evliliğim var. eşimi çok seviyorum mutluyum da çok şükür. belki beni anlayanlar olacaktır diye yazmak istedim, dert değil sadece fikir almak istiyorum.
ben öğretmenim ve kızım sen dersine çalış ben yaparım diyen bir anneye sahiptim, annem de çalıştığı için evimiz çok düzenli olmazdı, böyle bir evde büyüdüm.
evlendim (hiç boş yılım olmadı mezun olur olmaz atandım), eşim titiz birisiydi başta sıkıntılar yaşadık ben dağınıktım, kansızlıkta olduğu için okuldan gelince hiç halim olmazdı. Yemeğimi mutlaka yapardım ama mutfağı toplamak felan zor gelirdi (Haftanın 6 günü çalışırdım birikim yapmak için o uyurken ben kursa giderdim haftasonu). Eşime de hak verirdim. Sağolsun bana da yardım ederdi.
Bebeğim olduktan sonra bilmiyorum anneliğin verdiği bi’şey mi derli toplu olmaya her işe kendim yetmeye başladım, belkide kendime bunu ispat etmek istedim.
Fikir almak istediğim şeyse şu;
Ben çok kırılgan biriyim sanırım,
* Mesela eşimin bi’ kıyafeti dikilecekti bana söyledi bebekle uğraşırken sonra vakit olmadı unuttum ertesi gün aldı kendi eline yanıma geldi kendi dikmeye yeltendi suratı asık, ben de ver canım ben dikiyim dedim ses etmedi, tekrar söyledim verdi aldım diktim.
* Salonda bir iki çiçek vardı solmuşlardı almış onları kapıyı açtı, baktım atma onları ben arada suluyorum dedim. o zaman doğru düzgün bi’ yere koy sula temizle dedi.
* Bebekten önce bir arkadaşa gittik eşi hanımının çok titiz olduğunu söyledi, benim eşimde eğer değişmek isterse *tazecikanne’yle takılsın dedi.
* Kaynanama hangi gelinin daha becerikli dedi bi’ laf arasında? (Eltimin daha becerikli olduğunu biliyor 5 6 yıl annesi yaşlı olduğu için evinin işlerini o yapmış çalışmamış)
* Bi’ iki kıyaslama daha yaptı farkında olmadan veya şöyle söyleyim başka bir bayanın becerikli olduğundan bahsetti bir ortamda.
İşte böyle şeyler benim zoruma gidiyor. Kalbim kırılıyor. Ben elimden geleni yaparken kendimle ilgili güzel şeyler duyamamak zoruma gidiyor. Bebeğime bakıyorum, yemeğimi yapıyorum, elimden geldikçe evimi süpürüyorum, evim eskisine göre hep düzenli.
Yorumlarınızı bekliyorum. Uzattıysam kusuruma bakmayın.
Bu tip konularda her zaman aynı yorumu yaparım
Ütülü kıyafet giymek isteyen ütü yapacak , temiz kıyafet giymek isteyen çamaşır makinesini çalıştıracak ve asacak, güzel yemek yemek isteyen yemek yapacak , temiz evde oturmak isteyen evi supurecek ve bunun cinsiyetle alakası yoktur. O çiçekleri atmaya kalkacağına ben şunları bı temizleyeyim bakımını yapayım deseydi. Erkekler ya da kadınlar evlenince eş olur " eş" kelimesinin anlamını derin derin araştırmaya gerek yok. Eş denk eşit yoldaş birliktelik yan yana yürüdüğün vs vs..... Bence eşiniz eş olmayı idrak edememiş . Oturun konuşun güzelce anlatın olmadı aynısını siz de ona yapın herkesin içinde de anlasın beyefendi herkesin içinde laf sokmanın nasıl bişey olduğunu

Bazen . Esler cok abartabiliyor sen elinden geleni yaptığına inanıyorsan icin rahat olsun insandan insana fark var. Esiniz de artik bunu kabullenip herseyi oluruna bırakmalı. Cok sıkma canını bnde bazen unuturm bisi yapmayı esim kendi yapar banada der niye yapmadin üzerinde durmuyorsun dediklerimin..bende hatirlat yapayım benimde bana gore isim var derim.

Bebekten önce evet yardım ederdi daha çok, evi süpürürdü felan bi’ de ben 9 ay kusarak hamilelik geçirdim. Ben sadece ne biliyim canım bunu dikmeyi unutmuşsun şimdi boşsun hadi şimdi dik, canım bu çiçekler orda kalmış ne yapalım onları demesini bekliyorum. Veya bi’ gün evi süpürdüğümde eline sağlık ev tertemiz olmuş demesini. Aslında bi’ karşılık almak için yapmıyorum ama işte..

Erkek erkekliğini, kadın kadınlığını bilmeli.
Çok fazla yemek ve ev işi bilen veya çok titiz anneyle büyümüş erkeği tercih etmem doğrusu çünkü bayıyorlar.
Eşiniz de bayma aşamasına gelmiş; eleştirip kendinizi eksik hissettiriyor; düşüncelerinizi söylemelisiniz.
Hem bir işin ucundan tutmayıp hem size bunu yapmak hakkı yok ne yazık ki.

İlk tavsiyem paranıza kıyın,
düzenli yardımcı alın.
Eşinize kırılmakta haklısınız ama adamın temizlik ve düzen takıntısını bu yaştan sonra terbiye edemezsiniz.
Belli ki ikinizin mizacı çok farklı.

Size vereceğim en önemli tavsiye eşinizin söylediklerini kırılacak kadar içselleştirmeyin.
Kendinizce uygun ve yeterli gördüğünüz bir temizlik düzeni sürdürün.
Eşimi memnun edeceğim veya bu konuda konuşturmayacağım diye gereğinden fazla fedakarlık etmeyin.
Çalışan kadın olarak eşinizin ev işlerini sizinle paylaşması gerektiğini bilin ve suçluluk duygusuna kapılmayın.
Ayrıca eşiniz beyfendi her konuda çok mu mükemmel?

Sağolsun bana da yardım ederdi.
Kilit cümle burada aslında. Siz haftanın 6 günü çalışırken ev işi üzerinize zimmetli gibi eşiniz neden yardım ediyor? Yardım değil zaten ortaklaşa yapmanız gereken bir durum böyle çalışan kişilerde.
Çok titiz olan da kendi kriterlerini kendi yerine getirecek hiç kusura bakmasın.

Hani demissiniz ya çocuktan sonra daha bir düzenli oldum iş yapar oldum diye..
Sizin bu kıvama gelmeniz biraz zaman almış..

Eşinizin de bu kıvamı fark etmesi belki biraz zaman alacaktır.

bu alınganlık değil de insanın eşi bi kıyaslama işine girince üzülüyor insan, boşver elinden geleni yapıyorsan kulak tıka, beğenmiyorsa eve yardımcı alırsın, sana acımaz belki ama verdiği paraya acır:KK53:

Evliliğin ilk zamanları eşimde bu olmamış su eksik kalmış muhabbetleri yapardı, birgün dedim, sen benim eşimsin peşim sıra eksik arayacağına gördüğün bir şeyi sen düzelt, sen temizle, diğer türlü ne anladım eşim olmamdan.

8 yıllık evliyiz, şimdi evde birşeyleri eksik görse, süpürülecek bir olsa kalkar kendi yapar.

Siz eşinize bu hakkı vermeyin, o evde beraber yaşıyorsunuz. Düğmesini kendi dikemiyorsa unuttunuz diye surat asmasın. Asıyoraa da bundan rahatsız olmayın.

Insan eşi ile bazı şeyleri zamanla yerine oturtdurur, ama beni başka kadinlarla kıyaslamak saygısızlıktır. O kıyaslamayi da burnundan getiririm.

verdiğiniz emeğin karşısında beklediğiniz takdiri yerme olarak aldığınız için alınıyorsunuz ki çokta normal bir tavır bu madem beğenmiyor eşiniz kendi yapsın siz bakın bakalım güzel yapıyor mu? :kahve:

Sizi beceriksizlikle suçlayan adamın ne becerileri var, bir anlatır mısınız?
Kendi söküğünü dikemeyen herif, kalkmış her işe koşturmaya, yetmeye çalışan kadını milletle kıyaslıyor.
Siz de onu kıyaslayın madem bundan anlıyor. Eşlerimizin değerini, yaptıkları işlerde ne kadar maharetli oldukları, her şeyi eksiksiz yapmaları filan belirlemez. Anlayış, sevgi, saygı belirler o değeri. Ve bence siz bu adama fazlasınız. Kendinizi sorgulamak yerine, eşinize arada haddini bildirin, inanın rahatlarsınız.

Ben bu kafayı anlamıyorum, adam kendi dikiyor işte yapması gerektiği gibi sen ben dikicem diyorsun. Daha çok üzülürsün böyle. Üstüne vazife olmayan şeyleri yapma.
Sende başka kocalardan örnek ver babam haftasonları yemekleri yapar, ütü yapar. Biz 2 kız 2 erkek kalırken ev işlerinin çoğunluğunu erkek arkadaşlar yapıyordu onlar çalışmasına rağmen biz dışarda gezerken vs. Üstüne sorumluluk haddinden fazla almışsın ve tembel olmasına rağmen kıyaslama yapabilecek kadar şımarttıgın bir eşin var.

Kendine çeki düzen versin işini yapsın sen de onu iş yapmaya teşvik et ve sen de onu uyar seni kıyaslarsa diğer erkeklerle kıyasla.

Erkek erkekliğini, kadın kadınlığını bilmeli.
Çok fazla yemek ve ev işi bilen veya çok titiz anneyle büyümüş erkeği tercih etmem doğrusu çünkü bayıyorlar.
Eşiniz de bayma aşamasına gelmiş; eleştirip kendinizi eksik hissettiriyor; düşüncelerinizi söylemelisiniz.
Hem bir işin ucundan tutmayıp hem size bunu yapmak hakkı yok ne yazık ki.

evet- katiliyorum.
benimkinin annesi (kendini sevmem) asiri titiz ve inanilmaz becerikli bi kadin. hele yemekleri- beni benden aliyor.
KV hep full time calismis, ayni zamanda kendi restorantini acmis- iki cocuk büyütmüs, yorulmayan akülü bir varlik.

sansima benim nisanlim hic gocunmaz ve herseyi yapar (atladigi bile oluyor) ama rahatda yermez. hadi kahve pisene kadar su cami hemen silelim sonra keyif yapariz diyor :) Ütüsüz don bile giymez (kendi yapiyor) bide baskalarinin evini süzer sonrada hafif dedikodu yapar (anasindan miras kalan huy)

Eşinizle sakince konuşun biz beraber yaşıyoruz ,bende senin gibi çalışıyorum ,senin eşinim ,temizlikçin ,terzin değilim ,ben hiç seni az kazanıyorsun brn çalışmak zorunda kalıyorum şeklinde rencide edip kırmıyorum,sende beni başkalarının yanında bu şekilde irdeleme diyin ...çok seviyorda temizlik düzen kendisi de oekkala yapabilir

evet- katiliyorum.
benimkinin annesi (kendini sevmem) asiri titiz ve inanilmaz becerikli bi kadin. hele yemekleri- beni benden aliyor.
KV hep full time calismis, ayni zamanda kendi restorantini acmis- iki cocuk büyütmüs, yorulmayan akülü bir varlik.

sansima benim nisanlim hic gocunmaz ve herseyi yapar (atladigi bile oluyor) ama rahatda yermez. hadi kahve pisene kadar su cami hemen silelim sonra keyif yapariz diyor :) Ütüsüz don bile giymez (kendi yapiyor) bide baskalarinin evini süzer sonrada hafif dedikodu yapar (anasindan miras kalan huy)

Ya işte hem iyi hem kötü değil mi, bana itici geliyor açıkçası. Her şey dozunda olmalı; başkasının evine bakıp dedikodu yapması da ayrı mesele zaten :D

Ya işte hem iyi hem kötü değil mi, bana itici geliyor açıkçası. Her şey dozunda olmalı; başkasının evine bakıp dedikodu yapması da ayrı mesele zaten :KK70:

Iyi yanlari var- ev hep cicek gibi, bende pasakli degilim ama hep iki kisi giristigimiz icin is 1 saatde bitiyor.
yemek desen ben fazla cesit bilmiyorum- zaten karadenizliyim fazla cesit cesit agir yemeklerimiz yok, e annemde calisan kadindi (aslinda KVde calisiyor ama) fazla ögretmedi. Nisanlim annesinden (italyan kendisi) heeeeeeeeeeeerseyi ögrenmis. bir hamur acmasi var dillere destan. gecende arkadasinin hanimina baklava hamuru acdi :)
ama mutfagi daginik birakip yatmak asla olmaz. yatmadan önce cöpü bile atiyor-ev kokarmis.
e dedikodu huyuda annesinden kalma- bide yasli teyzeler gibi dedikodu yaptikdan sonra- ayyy simdi arkasindan konusmak olmaz diyor :)

Iyi yanlari var- ev hep cicek gibi, bende pasakli degilim ama hep iki kisi giristigimiz icin is 1 saatde bitiyor.
yemek desen ben fazla cesit bilmiyorum- zaten karadenizliyim fazla cesit cesit agir yemeklerimiz yok, e annemde calisan kadindi (aslinda KVde calisiyor ama) fazla ögretmedi. Nisanlim annesinden (italyan kendisi) heeeeeeeeeeeerseyi ögrenmis. bir hamur acmasi var dillere destan. gecende arkadasinin hanimina baklava hamuru acdi :)
ama mutfagi daginik birakip yatmak asla olmaz. yatmadan önce cöpü bile atiyor-ev kokarmis.
e dedikodu huyuda annesinden kalma- bide yasli teyzeler gibi dedikodu yaptikdan sonra- ayyy simdi arkasindan konusmak olmaz diyor :)

Allah'ım yarabbim yahu ne çok örnek var.
Umarım siz mutlu olursunuz madem iyi yanları ağır basıyor koyverin gitsin :halay:

Back
X