dert değil fikir almak

Bebekten önce evet yardım ederdi daha çok, evi süpürürdü felan bi’ de ben 9 ay kusarak hamilelik geçirdim. Ben sadece ne biliyim canım bunu dikmeyi unutmuşsun şimdi boşsun hadi şimdi dik, canım bu çiçekler orda kalmış ne yapalım onları demesini bekliyorum. Veya bi’ gün evi süpürdüğümde eline sağlık ev tertemiz olmuş demesini. Aslında bi’ karşılık almak için yapmıyorum ama işte..

Çok haklısınız.
İletişim dilini bilmiyor
Bilmediği gibi psikolojik şiddet uyguluyor.
Laf sokmak, surat asmak vs bunlar hep şiddet.

Eşimize de çocuklarımıza da, sevdiklerimize hiç hiç hiç yapmamamız gereken hareketler bunlar.

ağustos’ta 3 yıl olacak 3 aylıkda bir evladım olan evliliğim var. eşimi çok seviyorum mutluyum da çok şükür. belki beni anlayanlar olacaktır diye yazmak istedim, dert değil sadece fikir almak istiyorum.
ben öğretmenim ve kızım sen dersine çalış ben yaparım diyen bir anneye sahiptim, annem de çalıştığı için evimiz çok düzenli olmazdı, böyle bir evde büyüdüm.
evlendim (hiç boş yılım olmadı mezun olur olmaz atandım), eşim titiz birisiydi başta sıkıntılar yaşadık ben dağınıktım, kansızlıkta olduğu için okuldan gelince hiç halim olmazdı. Yemeğimi mutlaka yapardım ama mutfağı toplamak felan zor gelirdi (Haftanın 6 günü çalışırdım birikim yapmak için o uyurken ben kursa giderdim haftasonu). Eşime de hak verirdim. Sağolsun bana da yardım ederdi.
Bebeğim olduktan sonra bilmiyorum anneliğin verdiği bi’şey mi derli toplu olmaya her işe kendim yetmeye başladım, belkide kendime bunu ispat etmek istedim.
Fikir almak istediğim şeyse şu;
Ben çok kırılgan biriyim sanırım,
* Mesela eşimin bi’ kıyafeti dikilecekti bana söyledi bebekle uğraşırken sonra vakit olmadı unuttum ertesi gün aldı kendi eline yanıma geldi kendi dikmeye yeltendi suratı asık, ben de ver canım ben dikiyim dedim ses etmedi, tekrar söyledim verdi aldım diktim.
* Salonda bir iki çiçek vardı solmuşlardı almış onları kapıyı açtı, baktım atma onları ben arada suluyorum dedim. o zaman doğru düzgün bi’ yere koy sula temizle dedi.
* Bebekten önce bir arkadaşa gittik eşi hanımının çok titiz olduğunu söyledi, benim eşimde eğer değişmek isterse *tazecikanne’yle takılsın dedi.
* Kaynanama hangi gelinin daha becerikli dedi bi’ laf arasında? (Eltimin daha becerikli olduğunu biliyor 5 6 yıl annesi yaşlı olduğu için evinin işlerini o yapmış çalışmamış)
* Bi’ iki kıyaslama daha yaptı farkında olmadan veya şöyle söyleyim başka bir bayanın becerikli olduğundan bahsetti bir ortamda.
İşte böyle şeyler benim zoruma gidiyor. Kalbim kırılıyor. Ben elimden geleni yaparken kendimle ilgili güzel şeyler duyamamak zoruma gidiyor. Bebeğime bakıyorum, yemeğimi yapıyorum, elimden geldikçe evimi süpürüyorum, evim eskisine göre hep düzenli.
Yorumlarınızı bekliyorum. Uzattıysam kusuruma bakmayın.

Bence eşinizle bu konuyu açık açık konuşun ve bu durumun sizi üzdüğünü bir daha tekrarlamamasını belirtin.
Ne güzel ya hem kadını çalıştır maaşını al harca eve katkı yapsın hem de ekstradan bir de ev işlerinde titiz ve hamarat olmasını bekle. Siz de kendinizi kötü hissetmeyin elimden gelen bu deyin . Zaten dahası nasıl olsun?

Hem çocuğa bak, işe git gel, bir de ev işleri.. Siz kendinize ne zaman zaman ayıracaksınız.

Eşinizle bu durumu açıkça konuşun ve bir daha bu konuda eleştiri duymak istemediğinizi belirtin.

Sinirlerim bozuldu valla , bu nedir ya. Bizim Türk erkeklerin en iyisinin bile içinde kesinlikle biraz hödüklük ve odunluk var...

Eşiniz titiz birisiyse temizliğini yapacak. Ne farkınız var eşinizden. Siz de çalışıyorsunuz sabahtan akşama kadar o da. Yaptığı şey size yardım etmek değil yetişkin bir insan olarak yaşadığı yeri temizlemek/ temiz tutmak ve kendi karnını doyurmak için yemek yapmak. Bunları zaten yapması gerekiyor. Yapmadan her yer parlasın yemeğim önüme gelsin istiyorsa az yiyip hizmetçi tutacak. Kimsenin hizmetçisi değilsiniz. Üstünüze görev olarak alınırsanız eşinizin ağzına böyle laf verirsiniz.

Ben de bu temizlik ve duzen hastasi erkekleri anlamiyorum. Duzen hastasiysan duzenli ol. Ben cok titizim deyip tum gorevi karsiya yikmak kolay. Kendin yap o zaman. Kusura bakmayin sinirlendim esinize. Kendi sokugunu dikiyor diye niye surat asiyor. Zaten basta kendi gorevi. Aciz mi ki kendisi. Siz de calisiyorsunuz, ustelik bebek var. Kendi sokugunu de diksin bi zahmet. Oturun konusun, ne kadar cabaladiginizi sakin sakin surekli anlatin, belli edin. Anlamazsa da kendi bilir. Oturup surat asarak dikmeye devam etsin pasam.

Sizde baskalarıyla kıyaslayın öyle diyince bu ne yahu yedigi önünde yemedigi arkasında hala bi talepler icinde
Calısıyorsanız ev işlerinin tamamını kendiniz yapmayın eşinizdende yardım isteyin hatta haftada bir yardımcı alın

Sakin alınganlık yapıp getir ben dikeyim aman laf etmesin diye onuda ben yapayım şunu da demeyin. Herşey üzerinize kalır. Madem dikebiliyo diksin. O çiçek susuz görüyorsa oda sulayabilir. Bebeğiniz var ona bakıyorsunuz yemek yapıyorsunuz o dabiseylerin ucundan tutmayı ogrensin. Herşeyi siz yapincada madalya takmayacak.

Bu tip konularda her zaman aynı yorumu yaparım
Ütülü kıyafet giymek isteyen ütü yapacak , temiz kıyafet giymek isteyen çamaşır makinesini çalıştıracak ve asacak, güzel yemek yemek isteyen yemek yapacak , temiz evde oturmak isteyen evi supurecek ve bunun cinsiyetle alakası yoktur. O çiçekleri atmaya kalkacağına ben şunları bı temizleyeyim bakımını yapayım deseydi. Erkekler ya da kadınlar evlenince eş olur " eş" kelimesinin anlamını derin derin araştırmaya gerek yok. Eş denk eşit yoldaş birliktelik yan yana yürüdüğün vs vs..... Bence eşiniz eş olmayı idrak edememiş . Oturun konuşun güzelce anlatın olmadı aynısını siz de ona yapın herkesin içinde de anlasın beyefendi herkesin içinde laf sokmanın nasıl bişey olduğunu
böyle durumlarda esinize söyleyin eksikliklerini alttan alttan valla rahat olun iyi valla canımız mi çıksın yani siz de rahat olun. İstediği varsa yardimi yapsin

ağustos’ta 3 yıl olacak 3 aylıkda bir evladım olan evliliğim var. eşimi çok seviyorum mutluyum da çok şükür. belki beni anlayanlar olacaktır diye yazmak istedim, dert değil sadece fikir almak istiyorum.
ben öğretmenim ve kızım sen dersine çalış ben yaparım diyen bir anneye sahiptim, annem de çalıştığı için evimiz çok düzenli olmazdı, böyle bir evde büyüdüm.
evlendim (hiç boş yılım olmadı mezun olur olmaz atandım), eşim titiz birisiydi başta sıkıntılar yaşadık ben dağınıktım, kansızlıkta olduğu için okuldan gelince hiç halim olmazdı. Yemeğimi mutlaka yapardım ama mutfağı toplamak felan zor gelirdi (Haftanın 6 günü çalışırdım birikim yapmak için o uyurken ben kursa giderdim haftasonu). Eşime de hak verirdim. Sağolsun bana da yardım ederdi.
Bebeğim olduktan sonra bilmiyorum anneliğin verdiği bi’şey mi derli toplu olmaya her işe kendim yetmeye başladım, belkide kendime bunu ispat etmek istedim.
* Mesela eşimin bi’ kıyafeti dikilecekti bana söyledi bebekle uğraşırken sonra vakit olmadı unuttum ertesi gün aldı kendi eline yanıma geldi kendi dikmeye yeltendi suratı asık, ben de ver canım ben dikiyim dedim ses etmedi, tekrar söyledim verdi aldım diktim.
* Salonda bir iki çiçek vardı solmuşlardı almış onları kapıyı açtı, baktım atma onları ben arada suluyorum dedim. o zaman doğru düzgün bi’ yere koy sula temizle dedi.
* Bebekten önce bir arkadaşa gittik eşi hanımının çok titiz olduğunu söyledi, benim eşimde eğer değişmek isterse *tazecikanne’yle takılsın dedi.
* Kaynanama hangi gelinin daha becerikli dedi bi’ laf arasında? (Eltimin daha becerikli olduğunu biliyor 5 6 yıl annesi yaşlı olduğu için evinin işlerini o yapmış çalışmamış)
* Bi’ iki kıyaslama daha yaptı farkında olmadan veya şöyle söyleyim başka bir bayanın becerikli olduğundan bahsetti bir ortamda.
İşte böyle şeyler benim zoruma gidiyor. Kalbim kırılıyor. Ben elimden geleni yaparken kendimle ilgili güzel şeyler duyamamak zoruma gidiyor. Bebeğime bakıyorum, yemeğimi yapıyorum, elimden geldikçe evimi süpürüyorum, evim eskisine göre hep düzenli.
kendini olduğun gibi kabul etmen lazım, titiz biri olamadığına göre, kırılmanda yanlış...

Bu tip konularda her zaman aynı yorumu yaparım
Ütülü kıyafet giymek isteyen ütü yapacak , temiz kıyafet giymek isteyen çamaşır makinesini çalıştıracak ve asacak, güzel yemek yemek isteyen yemek yapacak , temiz evde oturmak isteyen evi supurecek ve bunun cinsiyetle alakası yoktur. O çiçekleri atmaya kalkacağına ben şunları bı temizleyeyim bakımını yapayım deseydi. Erkekler ya da kadınlar evlenince eş olur " eş" kelimesinin anlamını derin derin araştırmaya gerek yok. Eş denk eşit yoldaş birliktelik yan yana yürüdüğün vs vs..... Bence eşiniz eş olmayı idrak edememiş . Oturun konuşun güzelce anlatın olmadı aynısını siz de ona yapın herkesin içinde de anlasın beyefendi herkesin içinde laf sokmanın nasıl bişey olduğunu
Bence üstüne diyecek bir şey yok. Çok güzel aciklamissiniz.

Kendinizi heder etmeyin.üstelik çalışıyormışsunuz..tüm işler eşinizinde ev işi.kendi silsin süpürsün.bir zahmet pantolonunuda size söylemesin kendi diksin.

Vallahi burada okudugum konular benim dengemi bozdu. Bu konuyu okuduktan sonra az once koltuga gecip uzandim ve esime iftar sofrasini toplattirdim. :KK53: Normalde ben yaparim, isime karisilmasini sevmem de adamlari boyle alistirmamak gerek demekki.

Ev isleri, cicek sulamak vs sizin goreviniz degil. Esinize sizi kucumseme firsati vermeyin. Gomlegini kendi diksin, utusunu kendi yapsin, cicekleri sulasin baksin. Kimse kimsenin hizmetcisi degil

Bu nesil erkekler eşlerini analari gibi olacak saniyor. Tabi arti olarak calisip para da getirecek. Yok oyle dunya. Artik kadinlar kocamin ustu basi temiz olsun evim temiz olsun diye kendini paralamiyor. Olmasi gereken de bu zaten

Ev işi kadının görevi değildir önce siz de bunun farkına varın.
Karı koca çalışıyorsunuz ve hayat her alanda müşterektir.
Siz toplamıyorsanız o toplasın, siz unuttuysanız o yapsın.
Her şeyi 4×4 lük istiyor madem önce kendi 4×4 lük insan olmayı başarsın.

Susmayın ve ezdirmeyin kendinizi.

Başlarını ben yazdım sandım benim de evim dağınık olur çünkü çocuk cidden izin vermiyor toplu olmasına ama öncesinde de çok toplu değildim benim eşim aşırı titiz değildir yardımcı da olur evi de süpürür bulaşık da dizer ama benimki de bir şey çürüsün çöpe atmadan bana gösterir bak bu çürümüş diye bir şey bozulsun çok yaptın bozuldu der

bunları okudukça hep şükrediyorum eşimin bir lafı vardır sen benim eşimsin annem değilsin der hep kendi söküğünü diker ütüsünü yapar ev kirlendiğinde mesela kim müsaitse o yapar her akşam iş çıkışı annesine uğrar ne ihti,yacı varsa yapar öyle gelir eve ben böyle alışmamışım babam tabakların yerini bile bilmezdi evde ilk evlendiğimizde çok garipsedim hatta kendimi yetersiz hissettim sonra anladım ki olması gereken buymuş

Back
X