biraz önce eczaneden geldim haplarımı yazdırmıştım 18 lira fazla aldı benden açıklamasınıda yapayım 8 lira muayene ücreti 10 lirada önceden varmış geçenayda o eczaneden aldım ondan önceki ay başka bi eczaneden aldım o zaman dişim için gargara almıştım 10 lira demişti 10 lira çok değil mi dedim onlarda 8 lira muayene ücreti demişlerdi haplarla birlikte almıştım neyse sorun yok ozaman alındı muayene ücretim bi geçen ay alınmadıysa alınmadı 10 lira bilgim yok ama böyle ilaçları aldığım halde neden muayene ücreti almadılarda bu aya bıraktılar anlamadım ..gerçi şuan elimde bi çıktı var orda ödemeniz gereken muayene ücreti 18 tldir yazıyor karışık geldi dediğim gibi önemsiz ama öğrenmek isterim yinede bilgim olsun..sizden bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi?
şimdiden teşekkürler
canım ablama sordum eczacı, devlet hastanelerine gidersen her gittiğinde 8 tl eczaneye ödemen gereken tutar var.ilacı acilden yazdırırsan ödemiyosun.ama devlet kendi muayene ücretini eczacı eliyle alıyormuş. Her gittiğin muayenenin borcu içerde kalıyor bir sonraki gidişinde eczaneye onu ödüyosun.yani her hastaneye gidişte devlete 8 ytl borçlanıyosun.
oluyor malesef böyle şeyler ben muayene parası olarak değilde ilaç temin etme konusunda bayağı sıkıntı yaşadım.
Doğum kontrol hapı kullanıyordum tedavi için ve yanında bazı ilaçlar
yanında kullandığım ilacı veriyor da d.k hapını vermiyorlardı.
28. Günde bir kullanılan ilacın süresi dolmadığı gerekçesiyle vermiyorlardı
1 hafta aradan sonra ilacı içeceğim güne denk geliyordu yazdırmam gereken tarih
Sonra ödünç alıp yazdırmaya başladım.
öyle mağdur oldum ki devletin ödediği ilaca 1 ay 8 lira ödedim
daha sonra yine aynısı oldu evli olan ablamın üstüne yazdırdık
artık bir ilaç bitmeden diğerini yazdırıyorduk
ne yaptıysam olmadı hep falso verdi pes ettim.
Bu da bana ders oldu artık o eczaneden almam ilaçlarımı ...
[ı]komik ama gecen sene ekım ayında amelıyat olmuştum.
Neyse bir gece acillik oldum ilaçlarımızı aldık ücretini ödedik.
2-3 ay önce yıne rahatsızlandım ilaç alıcam
dedilerki gecen sene ekim ayından kalma borcunuz var :44:
Nasıl oluyor tüm ücretleri ödedik dedim,ekim ayından sonra defalarca ilaç aldım
neden cıkmadı dedim,bazen sisteme geç yükleme yapılıyormuşta ondanmış
neredeyse 1 sene öncesinin ücretini ödedim.
Oluyor böyle saçmalıklar
bende pc çıktısı istedimde adımı soyadımı ve hastaneyı görünce inandım ödeme yaptım.[/ı]
e_devlet şifren varsa oradan takip edebilirsin.çok güzel bir sistem.aile hekimin kim,ne zaman hastaneye gitmişsin,hangi ilaçları almışsın daha bir sürü hizmet oradan takip edebilirsin.
Bazen muayene ücreti o ayda gözükmeyip diğer aya devredebiliyor. Bana da bu sistem çok karışık gelir ezelden beri, yeni yeni çözebiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?