dert değil sadece fikir istiyorum

Kızlar eve geldim eşimle konuştuk
Çok sinirliydi bu insanlar yaklaşık iki üç hafta önce sormuşlar kayinvalideme
Oda bize söyleme bile zahmetinde bulunmadan tabi gidin demiş
İnsanlarda galiba buna güvenerek aramamış
Dün yok haberim diyordu güya ama taa önceden varmış
Eşimde bunu anlayınca kızmış bizim evimize gelecek misafiri bile sen mi ayarlayacaksin anne bize sormadan
Madem sen söz verdin kalacak yerlerini sen ayarla ben misafir kabul etmiyorum demiş
Onlarda seni tekrar ararsa söylersin demiş
Öylece duruyoruz
Şimdi kabul etsek kv hep aynı şeyi yapacak
Etmesek başka bir türlü
Bir kaç yer aradık yer yok otellerde felan
Bakalım ne olacak

Tek tanidik siz misiniz koca sehirde?

Otel var, apart var, pansiyon var... Hepsini gectim internet var... Kimse bu devirde caresiz, sefil falan olmaz...

Vicdan yapmayin. Degmez. Sonra o kizin sorumluklari gelebilir ustunuze. Hafta sonu gelsin kalsin, camasiri var, hasta oldu.. Bir kac gunluk misafirlikle bitmez o is..

Yorumlari okudumda sasirdim insanlarin gittikce bencillestigini dusunuyordumda bu kadar oldugunu bilmiyordum...iki uc gunlugune geliyorlar HIC bilmedikleri bir sehirde bildikleri bir siz varsinizki HIC tanimadiklari halde yardimci olabileceginizi dusunuyorlar,yoksa tanimadiklari insanlarin kimse evinde kalmayi istemez...Ben sizin yerinizde olsam tabiki misafir ederdim iki bayan belki maddi durumlari yerinde degil otele para verecek durumda degil,haa calistiginiz icin kararsizsaniz kayinvalidenize Rica edin oda gelsin kalsin ilgilensin,ama tepkisiz kalmayin yapilan HIC bir iyilik karsiliksiz kalmaz...yurt disinda yasiyorum Ben yeri geliyor buraya yeni goc Eden turkler oluyor burdaki herkez tanimasa bile evinde aylarca misafir ediyor,cok dogal bir durum bu kaldiki zamaninda esinin babasina da yardimlari dokunmus esin vefasizlik yapmis acikcasi...

Evet kv bir hata yapmış olabilir. Ama ben olsam misafir ederdim. Bilmedikleri bir şehir iki tane bayan yardım etmek güzeldir yaa.
Kv hep bunu yapıyor
Bizden habersiz bilet alıp çocukları yolluyor
Bizden habersiz evimizde herşeyi yapıyor
Bizden habersiz istediği şeyi alıyor
Hepsi bizden habersiz
Bunda dik duramazsak yine aynı şey olacak
Bu seferde başkasını yollayacak
Hep kendi kafasına göre

Yorumlari okudumda sasirdim insanlarin gittikce bencillestigini dusunuyordumda bu kadar oldugunu bilmiyordum...iki uc gunlugune geliyorlar HIC bilmedikleri bir sehirde bildikleri bir siz varsinizki HIC tanimadiklari halde yardimci olabileceginizi dusunuyorlar,yoksa tanimadiklari insanlarin kimse evinde kalmayi istemez...Ben sizin yerinizde olsam tabiki misafir ederdim iki bayan belki maddi durumlari yerinde degil otele para verecek durumda degil,haa calistiginiz icin kararsizsaniz kayinvalidenize Rica edin oda gelsin kalsin ilgilensin,ama tepkisiz kalmayin yapilan HIC bir iyilik karsiliksiz kalmaz...yurt disinda yasiyorum Ben yeri geliyor buraya yeni goc Eden turkler oluyor burdaki herkez tanimasa bile evinde aylarca misafir ediyor,cok dogal bir durum bu kaldiki zamaninda esinin babasina da yardimlari dokunmus esin vefasizlik yapmis acikcasi...
Biz yardımcı olurduk zaten
Ama Kv dem kendi kafasından iş yaptığı için istemiyoruz

merhaba hanımlar
eşimin bir memleketlisi bizim yaşadığımız yerde üniversite kazanmış
bizi dün akşam aradılar 'eee biz size gelip kalacağız' (anne ve kız)
eşimde hiç haberi olmadığı için bir anda söylenince biz evde yokuz demiş
onlarda tamam demişti
sonrada vicdan yaptı
Bende eşime eğer perişan olacaklarsa bir günlük misafir edebilirim (çalıştığım için evi tanımadığım insanlara bırakıp gitmek istemedim)
Eşimde arada kaldı
Dünden kayınvalidem benim haberim yok demişti (kadın sormuş biz x şehrine gideceğiz oğluna birşey yollar mısın diye ama kv anlamamış ne hikmetse bize geleceklerini)
Bugün kayınvalidem tekrar aramış seni aramaya utanıyorlarmış
Bize biryer ayarlasın çok perişan olacağız diye
Bu arada bugün gelecekler
Yani düne kadar bizde kalmayı garantilemişler yani
Bu güveni eminim ki kayınvalidem vermiştir
Şimdi sizce kabul etmeli miyim?
Etmemeli miyim bu insanları
İki bayan oldukları için vicdanım el vermiyor ama tanımadığım içinde pek içime sinmiyor
Gelirlerse 1,2 gün kalırız demişler
Yani onlar evde olduğu süreçte biz çalışıyor olacağız
sizce ne yapayım?
Anlamadığım 2 gün içerisinde nereye,nasıl yerleşecekler ki?
Birde size mi güvenmişler anlamadım.
Benim bildiğim başka bir kente gidilecekse,orada yaşanacakda,önden gidilir ev bakılır,ayarlanır sonra eşyalarla birlikte gelinir. Tuhaf geldi bana bu durum.
Ha 2 gün kalacakları kesindir ,eminsinizdir idare edersiniz ama etmek zorunda değilsiniz.

merhaba hanımlar
eşimin bir memleketlisi bizim yaşadığımız yerde üniversite kazanmış
bizi dün akşam aradılar 'eee biz size gelip kalacağız' (anne ve kız)
eşimde hiç haberi olmadığı için bir anda söylenince biz evde yokuz demiş
onlarda tamam demişti
sonrada vicdan yaptı
Bende eşime eğer perişan olacaklarsa bir günlük misafir edebilirim (çalıştığım için evi tanımadığım insanlara bırakıp gitmek istemedim)
Eşimde arada kaldı
Dünden kayınvalidem benim haberim yok demişti (kadın sormuş biz x şehrine gideceğiz oğluna birşey yollar mısın diye ama kv anlamamış ne hikmetse bize geleceklerini)
Bugün kayınvalidem tekrar aramış seni aramaya utanıyorlarmış
Bize biryer ayarlasın çok perişan olacağız diye
Bu arada bugün gelecekler
Yani düne kadar bizde kalmayı garantilemişler yani
Bu güveni eminim ki kayınvalidem vermiştir
Şimdi sizce kabul etmeli miyim?
Etmemeli miyim bu insanları
İki bayan oldukları için vicdanım el vermiyor ama tanımadığım içinde pek içime sinmiyor
Gelirlerse 1,2 gün kalırız demişler
Yani onlar evde olduğu süreçte biz çalışıyor olacağız
sizce ne yapayım?
Aynı şeyi bende yaşamıştım
Daha önce hiç görmediğim insanlardı üniversitenin misafirhanesini ayarlamıştım
Hiç tanımadığım insanlara evimi bırakıp gidemem sonuçta
Birde emrivaki olunca dahada itici gelmişti

Biz yardımcı olurduk zaten
Ama Kv dem kendi kafasından iş yaptığı için istemiyoruz
Emrivakilerden nefret ederim bende kafalarina gore yonlendirmeyi seven es ailesine sahibim malesef o zaman acik acik sirf kendi kafasina gore takildigi icin misafir etmeyeceginizi soyleyin belki o zaman ayni halti yemeye cekinir

Kayınvalidenizin emirvaki yapması çok ayıp ancak anne-kıza yardımcı olmak adına evde misafir ederdim ben.
Yazık bilmedikleri bir şehre geliyorlar, maddi durumları otelde kalmak için yeterli belki.

Yani kv nin emrivakisi hos degil evet ama ne zaman toplum olarak bu kadar bencil olduk? Halbuki örf ve adetimizde misafir bastacidir, evin bereketidir...

2 kadin bilmedikleri bir sehirde pansiyonda birakmak bana cok ters... isleri olduklari icin degil gezmek icin gelmis olsalar dahi pansiyonda otelde kalin demem..

Sen ise gittigin zaman büyük ihtimalle evde durmazlar zaten, islerini filan hallederler.. dursalar bile ne olacak? Evine ne yapacaklar?

Belki onlardan aldigin bir hayir dua ile hayatin degisecek?

Öğrenci yerleştirmeye geliyorlar anladığım kadarıyla,çok kalmazlar diye tahmin ediyorum, güvenilir tanıdık bir aileyse misafir edin bence. Sizi tanımıyorlarsa onlar da diken üstünde olur zaten, anne-kız yabancı bir şehirde otelde kalmaktansa size güvenmişler sanırım, çok yük olmayacaklarsa kalsınlar bence. İhtiyacı olan bir öğrenciye yardım etmiş sayın kendinizi.

Eğer kabul ederseniz bunun devamı gelir , annesi kızını ziyarete geldiğinde sizde kalır her defasında.
Böyle emrivakilerden hiç hoşlanmıyorum. Üni kazanmış kız nasıl sefil olacaklar ? o zaman şehir dışında okul yazmasaymış size mi güvenmişler.
Normal bir durum olsa siz evde olsanız kabul edilir ama siz evde yoksunuz ve hiç tanımıyorsunuz.

Hanımlar vicdanım el vermedi :(
Sırf kayinvalidemin yaptığı şeyden dolayı hiç bir yeri bilmeyen 2 bayanı yapayalnız gece dışarıda bırakmayı
Öğretmen evini felan aradık yer yoktu :(
Eve davet ettik
Başlarına birşey gelse bundan daha fazla üzüleceğime eminim :(
Kusura bakmayın sizide meşgul ettim
Kendimi koydum yerlerine dayanamadım :(
Kaç gün kalırlar bilinmez en fazla 2 gün
Eşim kayinvalidemle konuştu umarım oda almıştır dersini
Bende eşime bu saatten sonra böyle bir emri vaki olursa kim olursa olsun kabul etmem dedim
Oda aynı fikirde
Her iki tarafında düşünceleri doğru ve haklı bende öyle düşünüyorum ama vicdanım daha ağır bastı.

şimdi onlar da garip tanımadıkları insanda kalmayı hemen olur demişler

kv den hatalı

ama nerede kalınabilir acaba

yani sizin şehirde uygun yer varsa ayarlayın

ya da muhtemelen o yurtların apartların vs anneleri bir gece misafir etme opsiyonu da vardır gibi

kıza kalacak yeri geldikleri gün ayarlasınlar

yani çoğu yerde bugün ders başladı kalacak yeri neden bekletmişler ki

tanımadığımız insan garip tabii evimizde

genellikle olmaz demişler hatra yatak odama girerlerse demişler

yani insanlar yatak odasına girse ne olur ki

valla benim evimde çalınacak bir şey dahi yok tv buzdolabı çalacak halleri yok ya

onlar da zaten siz yokken kalmazlar sizinle kalkar yola çıkarlar

Maddi imkani olmayan genclerimiz baska sehirde universite yazmayin kimseye yuk olmayin imkani olmayan aileleri zorda birakmayin
Siz kabul etmemekte haklisiniz etseniz sevaba girerdiniz orasi ayri

bende kalsınlar derdım işe gderken yatak odamı kıtlerdım evımın bır anahtarınıda onlara verırdım kafamda rahat olurdu gayet

Doğru bir karar vermişsiniz bence, ben de üniversite zamanı annemle gelmiştim, kimsemiz yoktu, öğretmen evinde kaldık, hiç bilinmeyen şehirde iki kadın zor oluyor, o zaman internet vs böyle geniş değildi, kayıt, yurt vs geldiğimiz zaman ayarlamak zorundaydık, zorluk çektik bayağı yabancı şehirde, adres vs bilmeden. Emlakçılarla falan ikimiz gezdik, kalacak yer ayarlamak için. En azından akşam kalacak bildik güvendik yerleri olması, arayacak tanıdık birilerinin olması iyi. Kendimi onların yerine koyarak söylüyorum tabi, ama evimde kalacak olsalar da davet ederdim. Kaynananız konusunda da haklısınız, ama bu seferlik böyle olsun, öğrencinin hatrına :)

Back
X