Dert değil. Sadece kendimi kötü hissettim

İngilizce dedim ama dil belirtmemişsiniz hangi dilse onu evde konusun

Yazını ekran görüntüsü aldım çok teşekkür ederim

Böyle konularda çok şevk kırıcı. Fazlasıyla alaycı

Orada büyümekle, sonradan yerleşmek arasındaki farktan bihaber

İnternette konuşma ve telafuz derslerini izleyin..skypetan yada almanyada yaşayan türkler forumlarından kendinize bayan konuşma arkadaşı bulun..bu zorluğu tek siz yaşamadınız..demoralize olmayın..nasılsa öğreneceksiniz.Sevgiler.

Gerçekten motive edici konuştınuz çok teşekkür ederim

merhaba

Dil ögrenmenin tek yolu hic cekinmeden konusmaya calismaktir.Birakin esiniz bir iki alay etsin.Siz her defasinda ondan kendinizi düzeltmesini isteyin.Almanca zor bir dil.Ben de 11 yil önce geldim ve su anda dil ile ilgili hic bir sikintim yok.Ben geldigimde 31 yasindaydim.Siz cok daha gencsiniz daha cabuk ögrenirsiniz.Her zaman radyo acik olsun.Kesinlikle türk programlari izlemeyin.

Kursa gidince sizin gibi olan diger insanlarla iletisime gecersiniz.Ayrica mümkün oldugunca türk olmayan arkadaslar bulun yoksa türkce konusmaya mahküm kalirsiniz.Cizgi film izlemekle baslayin.Ayrica cocu kitaplari ve sesli cocuk kitaplari da size yararli olacaklardir.

Son olarak anlamadiginiz seyleri bana sorabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim

Akilli telefon uygulamalarini da takip edin, kelime ogrenmede cok ise yariyor.

Bir de almanlar pek ingilizce konusmuyorlar diye duymustum, turkce mi islerinizi hallediyorsunuz? Turk cevresinden Uzak durun bence.

Alt yazılı dizi film izl
Akilli telefon uygulamalarini da takip edin, kelime ogrenmede cok ise yariyor.

Bir de almanlar pek ingilizce konusmuyorlar diye duymustum, turkce mi islerinizi hallediyorsunuz? Turk cevresinden Uzak durun bence.
yeni nesil ingilizce konuşuyo oda bazen. Evet burda türkler olduğu için ister istemez gittiğim yerlerde türklerle karşılaşıyorum işimi öyle hallediyorum

Evde elimden geleni yapıyodum. Bugün kadın yazmamı çok beğendi. Hatasız yazıyosun ama konuşma pratiği yapman lazım dedi.
Kasma kendini, inan kimse senin hatanı umursamayacak. Konuşmazsan, millet ne der diye çekinirsen, hiç özgüvenin yerine gelmez. Aksine, her fırsatta öğrendiğini kullan, insanların anladığını görünce gerçekten şevk gelecek.

Aynı kitabı 2 kere okursan onun da çok faydasını görürsün. Hatta sesli oku

Öncelikle hata yapmaktan korkma..
Kendini öyle hissetmen gayet dogal , ister istemez utangaclik da oluyor ..
Kucuk bi defterin olsun ona ögrendigin kelimeyi yaz ve o kelimeyle ilgili cümle kur böylelikle aklinda kalir ..

Esinle evde o dilde filmler izleyin basta zor olucak ama merak edip kendini adepte ediceksin ..

Cocuk kitaplari oku en iyi onlarla anlarsin..

Disarda cekinme yanlis olsada sen öde markette kendini geri cekme..

Haftada 5 defa git kursa nolucakki , yurt disinda dogan insanlar bile cok ciddi gramatik hata yapiyorlar .. ( ben bile )

Bir kac defa söylediginde zaten dilin alisiyor ..

Mutlaka oldugun ulkenin dilinden tv izlemelisin. Gazeteleri oku anlamadigin kelimeleri ustune yaz. Artik telefon icin guzel app'ler var ondan yukleyebilirsin telefonuna. Hadi sen çekiniyorsun konusmaya, eşin neden seninle konuşmuyor ve seni motive etmiyor. Senin iyiligin icin 5 gun gel demişlerdir seni ezmek icin degil. Benim esimde yurtdisina gelicek, valla catir catir konusuyor yani soylediklerinin hepsi dogru degil tabi ama salliyor konusamadigi yerde. Bukadar kasma kendini öğrenirsin yavas yavas

Çok teşekkürler

Ben dizilerden öğrenmiştim.
Türkçe altyazılı ve dili akıcı olan diziler çok işime yaramıştı.

Hem evde hem dışarıda Türkçe konuşmayı unutun bayağı bir süre. Başka türlü öğrenemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…