- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Yazını ekran görüntüsü aldımE İngilizce az çok biliyordum, Anadolu lisesi İngilizcesi :) ama yurtdışında konuşmayı öğrenmemde en etkili olan, her sabah metroda gazete okumak ve bir şey almasam bile alışverişe çıkmak oldu.
Bir de biraz yırtık olmak gerekiyor, laf atın, sorun, konuşun. Devamı gelmiyorsa kusura bakma, dilinizi yeni öğreniyorum diyin. Başka bir şey konuşun. Kimse anasının karnında öğrenmiyor :)
Böyle konularda çok şevk kırıcı. Fazlasıyla alaycıİnsan niye kocasından çekinir ki??
AlmancaHangi dil?
Böyle konularda çok şevk kırıcı. Fazlasıyla alaycı
Gerçekten motive edici konuştınuz çok teşekkür ederimOrada büyümekle, sonradan yerleşmek arasındaki farktan bihaber
İnternette konuşma ve telafuz derslerini izleyin..skypetan yada almanyada yaşayan türkler forumlarından kendinize bayan konuşma arkadaşı bulun..bu zorluğu tek siz yaşamadınız..demoralize olmayın..nasılsa öğreneceksiniz.Sevgiler.
Çok teşekkür ederimmerhaba
Dil ögrenmenin tek yolu hic cekinmeden konusmaya calismaktir.Birakin esiniz bir iki alay etsin.Siz her defasinda ondan kendinizi düzeltmesini isteyin.Almanca zor bir dil.Ben de 11 yil önce geldim ve su anda dil ile ilgili hic bir sikintim yok.Ben geldigimde 31 yasindaydim.Siz cok daha gencsiniz daha cabuk ögrenirsiniz.Her zaman radyo acik olsun.Kesinlikle türk programlari izlemeyin.
Kursa gidince sizin gibi olan diger insanlarla iletisime gecersiniz.Ayrica mümkün oldugunca türk olmayan arkadaslar bulun yoksa türkce konusmaya mahküm kalirsiniz.Cizgi film izlemekle baslayin.Ayrica cocu kitaplari ve sesli cocuk kitaplari da size yararli olacaklardir.
Son olarak anlamadiginiz seyleri bana sorabilirsiniz.
Alt yazılı dizi film izlmerhaba
Dil ögrenmenin tek yolu hic cekinmeden konusmaya calismaktir.Birakin esiniz bir iki alay etsin.Siz her defasinda ondan kendinizi düzeltmesini isteyin.Almanca zor bir dil.Ben de 11 yil önce geldim ve su anda dil ile ilgili hic bir sikintim yok.Ben geldigimde 31 yasindaydim.Siz cok daha gencsiniz daha cabuk ögrenirsiniz.Her zaman radyo acik olsun.Kesinlikle türk programlari izlemeyin.
Kursa gidince sizin gibi olan diger insanlarla iletisime gecersiniz.Ayrica mümkün oldugunca türk olmayan arkadaslar bulun yoksa türkce konusmaya mahküm kalirsiniz.Cizgi film izlemekle baslayin.Ayrica cocu kitaplari ve sesli cocuk kitaplari da size yararli olacaklardir.
Son olarak anlamadiginiz seyleri bana sorabilirsiniz.
yeni nesil ingilizce konuşuyo oda bazen. Evet burda türkler olduğu için ister istemez gittiğim yerlerde türklerle karşılaşıyorum işimi öyle hallediyorumAkilli telefon uygulamalarini da takip edin, kelime ogrenmede cok ise yariyor.
Bir de almanlar pek ingilizce konusmuyorlar diye duymustum, turkce mi islerinizi hallediyorsunuz? Turk cevresinden Uzak durun bence.
Kasma kendini, inan kimse senin hatanı umursamayacak. Konuşmazsan, millet ne der diye çekinirsen, hiç özgüvenin yerine gelmez. Aksine, her fırsatta öğrendiğini kullan, insanların anladığını görünce gerçekten şevk gelecek.Evde elimden geleni yapıyodum. Bugün kadın yazmamı çok beğendi. Hatasız yazıyosun ama konuşma pratiği yapman lazım dedi.
Öncelikle hata yapmaktan korkma..merhaba arkadaşlar. Ben geçen sene evlenip yurtdışına geldim. Geldiğimde dil için sadece 2 ay kursa gittim. Sonra kurs bitti. Benimde burda yabancı arkadaşım olmadığı için haliyle dili geliştiremedim hatta çoğu şeyide unuttum. Eşim çok iyi konuşuyo dili ama onunla konuşmaya çekiniyorum. Dalga geçecekmiş gibi hissediyorum. Neyse asıl konuya geçeyim. Tekrar kursa yazıldım. Bugün görüşmeye gittim. Seviyemi ölçmek için bi odada kadınla konuşma yaptım. Çok heyecan yaptım bildiklerimi de unuttum. Normalde haftanın 3 günü gidilecekse sen 5 gün gel dedi. Kendimi salak gibi hissettim. Hem yenisin hemde bilgileri unutmuşsun dediler. Bi kötü oldum. Haftaya kurs başlıyo kendimi nasıl motive etmeliyim. Çok hırslı bi insan değilim. Hırsım 2 saniye sürüyo. Bu dili kurs dışında dili öğrenmek için ne yapmalıyım. Uzun yazdım kusura bakmayın
Mutlaka oldugun ulkenin dilinden tv izlemelisin. Gazeteleri oku anlamadigin kelimeleri ustune yaz. Artik telefon icin guzel app'ler var ondan yukleyebilirsin telefonuna. Hadi sen çekiniyorsun konusmaya, eşin neden seninle konuşmuyor ve seni motive etmiyor. Senin iyiligin icin 5 gun gel demişlerdir seni ezmek icin degil. Benim esimde yurtdisina gelicek, valla catir catir konusuyormerhaba arkadaşlar. Ben geçen sene evlenip yurtdışına geldim. Geldiğimde dil için sadece 2 ay kursa gittim. Sonra kurs bitti. Benimde burda yabancı arkadaşım olmadığı için haliyle dili geliştiremedim hatta çoğu şeyide unuttum. Eşim çok iyi konuşuyo dili ama onunla konuşmaya çekiniyorum. Dalga geçecekmiş gibi hissediyorum. Neyse asıl konuya geçeyim. Tekrar kursa yazıldım. Bugün görüşmeye gittim. Seviyemi ölçmek için bi odada kadınla konuşma yaptım. Çok heyecan yaptım bildiklerimi de unuttum. Normalde haftanın 3 günü gidilecekse sen 5 gün gel dedi. Kendimi salak gibi hissettim. Hem yenisin hemde bilgileri unutmuşsun dediler. Bi kötü oldum. Haftaya kurs başlıyo kendimi nasıl motive etmeliyim. Çok hırslı bi insan değilim. Hırsım 2 saniye sürüyo. Bu dili kurs dışında dili öğrenmek için ne yapmalıyım. Uzun yazdım kusura bakmayın
Çok teşekkürlerKasma kendini, inan kimse senin hatanı umursamayacak. Konuşmazsan, millet ne der diye çekinirsen, hiç özgüvenin yerine gelmez. Aksine, her fırsatta öğrendiğini kullan, insanların anladığını görünce gerçekten şevk gelecek.
Aynı kitabı 2 kere okursan onun da çok faydasını görürsün. Hatta sesli oku
Türkçe alt yazılı Almanca dizi sitesi bulamadım maalesef. Siz biliyo musunuz?Ben dizilerden öğrenmiştim.
Türkçe altyazılı ve dili akıcı olan diziler çok işime yaramıştı.
O zaman almancı film izleyebilirsin,alt yazılı. İngilizcen varsa Almanca'yı kolay öğrenirsin.Türkçe alt yazılı Almanca dizi sitesi bulamadım maalesef. Siz biliyo musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?