- 22 Mayıs 2018
- 3.500
- 5.718
- 158
Umarım en kısa zamanda öğrenirizBenimde bu aralar derdim bu beş aydır kursa gidiyorum ama yine de toparlayamadım
Siz hangi ülkedesinizBen kısa bi süre çalıştım ama orda konuşmaya izin yoktu. Molalarda da herkes kendi halindeydi. Bi işime yaramadı bende ayrıldım ordan. Şimdi kursta arkadaş edinmeye çalışıyorum. Siz hangi dili öğreniyorsunuz?
Almanca
Sizi çok iyi anlıyorum. Evlenince eşimle olan bazı sorunlar yüzünden bende içime kapandım. Okumayı seven biri olarak okuduğumu anlamaz hale geldim. Hayattan zevk almıyorum. Dil öğrenmek o kadar zor geliyor ki anlatamam. Normalde arkadaş yanlısı olan ben şuan arkadaşlık kurarken zorlanıyorum. Bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsunBen de evlenerek geldim, iyi bir egitimim iyi derecede ingilizcem vardi.
Fakat yasadiklarim beni bambaska bir insana dönüstürdü, anlamadan icinde buldum kendimi.
Ailesel problemler derken kisiligim cok incindi, icime kapandim.
Degil almanca ögrenmeyi ilgilizcemi bile unuttum.
Evet alman bir arkadasim da hic olmadi, icine kapalilar, üstüm irk olduklarini düsünür gibi halleri var, yabanciysaniz yabancisiniz o kadar. Denemiyorum bile iletisime gecmek o kadar sevmedim bu durumu.
Sacma sapan birsey söylüyorlar sinirleniyorsun ister istemez.
Kurstan baska bir carem yok malesef, ne güzel haftanin bes günü gidin pratik yapin.
Iki cocugum oldu senelerdir evden cikamadim, cocuk oyun gruplarina katildim kimse yine konusmadi benimle ve beni türk grubuna gönderdiler ilk bulusmanin ardindan. Derdim alamanca ögrenmekti ama böyle böyle sogudum.
Simdi ikinci cocugum büyüyünce okula devam edecegim. orada bol bol pratik yapiyor insan, konusma ortami oluyor. Cok rahat ediyorum.
Sonrasinda da ise girecegim insallah.
Malesef sosyallesemeden yasiyorum. Bir arkadasim var bana sürekli ama sen modern müslümansin diyor sinirim tepeme cikiyor. Sürekli neden bunu diyorsun, müslümanim sadece.
Cok sig düsüncelerle karsilasiyorum, sanmayin ki herkes medeni.
Medeniyeti irkla. kültürle sinirlandirmis cahiller cogunlukta malesef.
Neyse kursa gidin kurs en güzeli. Ben de sabirsizlikla kursa gidecegim günü bekliyorum.
Keşke bende sizin gibi olsam gülüp geçsem. Maalesef öyle biri değilim. Geçen gün bi kelimenin sonuna fazladan bir harf koydum diye baya güldü. Gücendim yani ne yalan diyim. Bende gülüp geçsem evet eşimle konuşabilirim ama yapamıyorumKendinizi kötü hissetmeyin sonucta dil ögrenmek kolay degil ve esinizden cekinmeyin sürekli konusmaya calisin .. kendinizi kötü hissetmenize gerek yok .. biraz ilerletince kitap okuyun orda kütüphaneler vardir eminim... bende yurtdisindan buraya geldim ana dilim oldugu halde kitap okumasaydim cogu seyi ögrenemezdim ve esimden hic cekinmedim bazen beraber gülsük dalga gectik cok ciddiye almayin komik sonucta daha halen gülüsüyoruz yanlis kelimeler söylüyorum mesela daha bi kac ay oldu vb ve benzeri demekmis ben ve bayre diyodum anmasizca ve komik
İsviçre. SizSiz hangi ülkedesiniz
Türk arkadaş bi şekilde bulurum diye düşünüyorum bu dili öğrenmem için Farklı insanlarla iletişim kurmak daha mantıklı bence. Kurstaki insanlarla konuşmaya çalışıyorum bakalım nolcak. Bide siz yenisiniz. Ben geçen sene geldim. Geçeb sene gittiğin kurs hiç iyi değildi. Bana çok bişey karmadı. Bu kura daha iyi ama bu seferde çocuk olacak. Araya zaman girecek. Bakalım nolcakBen geldiğimin ertesi gün başladım kursa.Mart ayında gelmiştim oturumu alıp geri gitmiştim.Haftanın beş günü gidiyorum kurstan Türk arkadaşlar edindim.Bir tanede kanadalı komşum var.İngilizce problemini bende yaşıyorum bildiklerimi de unuttum.Hepsi bir birine girdi.Kurs bittikten sonra konuşma kursları oluyormuş oraya gitmeyi düşünüyorum.2 üniversite bitirdim ama dil olmayınca bir işe yaramayacak.Çocuk olana kadar Ne yaparsam benim için o kadar iyi.Kapalılara karşı bir tutum var onu bende hissettim kursta.Almanya nın hangi şehrindesiniz.
Sizi çok iyi anlıyorum. Evlenince eşimle olan bazı sorunlar yüzünden bende içime kapandım. Okumayı seven biri olarak okuduğumu anlamaz hale geldim. Hayattan zevk almıyorum. Dil öğrenmek o kadar zor geliyor ki anlatamam. Normalde arkadaş yanlısı olan ben şuan arkadaşlık kurarken zorlanıyorum. Bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Almanya’dayım ben.Ailevi sorunların olması sizin için süreci epey zorlaştırmıştır.Bende kendimi yavaş yavaş dibe doğru gidiyormuşum gibi hissediyorum.Sosyal bir yaşantımız Yok.Eşim evlenince şehir değişikliği yaptı Ve onunda burda hiç arkadaşı Yok.Görümcemler var onlarda uzakta.Hergün aynı şeyi yaşıyoruz gibi Türkiye’de çok renkli bir hayatım yoktu ama en azından arkadaşlarla bir yere oturup çay içmek çok büyük nimetmiş onu gördüm.İsviçre. Siz
Bizim burda hiç tanıdığımız olmadığı için Türk arkadaşlar çok iyi geldi bana.Benim gittiğim kursta hiç iyi değil aslında ama değişiklik olsun zaman geçsin diye bırakmadım kursa.Türk arkadaş bi şekilde bulurum diye düşünüyorum bu dili öğrenmem için Farklı insanlarla iletişim kurmak daha mantıklı bence. Kurstaki insanlarla konuşmaya çalışıyorum bakalım nolcak. Bide siz yenisiniz. Ben geçen sene geldim. Geçeb sene gittiğin kurs hiç iyi değildi. Bana çok bişey karmadı. Bu kura daha iyi ama bu seferde çocuk olacak. Araya zaman girecek. Bakalım nolcak
Hadi hayırlısı :)Evet birbirimizi cok iyi anlariz ona eminim. Burada bambaska bir insana dönüsüyor insan elinde olmadan. Kendine yabancilasiyorsun, bambaska psikolojilere giriyorsun. Ben bu süreci zor atlattim, ama gecti. Simdi ne yapmam gerektigini biliyorum.
Malesef okuldan baska yer gözükmüyor bana. Sonuna kadar dil okuluna gidecegim, anadilim kadar iyi oluncaya kadar ugrasacagim. Orda burda sürekli cocuk muamalesi yapiyorlar, kusuyorum hastanede almanca ögren diyorlar tepemde, ya bir git yaa geleli birkac ay olmus misal, böyle böyle soguttular. Ki gayet de basarili bir insandim lisans mezunuyum, cevrem benim gelecegimi cok parlak görürdü. Birden bir anlayamadim, öyle tuhaf bir muamele gördüm ki. Bir saskinim hala. Dil ögrenmeme yansidi bu. Bu kadar zir cahil tipler bana mi denk gelir, yok ya yasadigim bölgenin masallahi var, defolup gitmek istiyorsun aslinda ama alistim. Iki arada kaliyor insan, cocuklarin alisiyor buraya, keza esimin meslegi burada neyse iste.. Okula git, ben isleri yoluna koydum. Cok sükür. B1 i bir sekilde aldim , ama c1 istiyorum en az. Bir iki seneye kurslara baslayacagim insallah
Evet Türkiye de sosyal olup burda olamamak insanda etki yaratıyo. Ben baya afalladım. Yavaş yavaş kendimi toparlamaya çalışıyorum. Yada toparlamaya çalıştığımı sanıyorum. Sosyallik çok önemli. Türkiye deki gibi olsaydım şimdi dil sorunum olmazdı. Ama işte hayat. Umarım hallederizAlmanya’dayım ben.Ailevi sorunların olması sizin için süreci epey zorlaştırmıştır.Bende kendimi yavaş yavaş dibe doğru gidiyormuşum gibi hissediyorum.Sosyal bir yaşantımız Yok.Eşim evlenince şehir değişikliği yaptı Ve onunda burda hiç arkadaşı Yok.Görümcemler var onlarda uzakta.Hergün aynı şeyi yaşıyoruz gibi Türkiye’de çok renkli bir hayatım yoktu ama en azından arkadaşlarla bir yere oturup çay içmek çok büyük nimetmiş onu gördüm.
Kursta ki yabancılara bakıyorum saçma sapan kuralsız konuşuyorlar ama dertlerini de anlatabiliyorlar.Ben gramere çok takılıyorum Ve hocaların dediği ingilizce bilmem benim için bariyer.Doğru,yanlış bakmadan konuşmak gerekiyor ben yapamadım ama inşallah siz kursta yaparsınız.Konuşmaya çekindiğim için fazla yabancı çevreye de girmeyi istemiyorum.Evet Türkiye de sosyal olup burda olamamak insanda etki yaratıyo. Ben baya afalladım. Yavaş yavaş kendimi toparlamaya çalışıyorum. Yada toparlamaya çalıştığımı sanıyorum. Sosyallik çok önemli. Türkiye deki gibi olsaydım şimdi dil sorunum olmazdı. Ama işte hayat. Umarım hallederiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?