Dert degilde bir iç döküş...

Bunu sizi üzmek ya da "Aaa aklımıza gelmemişti sağ ol ya" anlamında söylemiyorum yanlış anlamayın ama evlat edinmeyi düşünmez misiniz? Yani evet belki kendi çocuğunuz gibi olmayabilir ama bir çocuğu evlat edinip ya da koruyucu ailesi olup ona bambaşka bir gelecek sunabilir, bir derece annelik özleminizi dindirebilirsiniz.
Ne güzel olurdu. Çocuk isteyip olmayanlar zorlu tedaviler yerine evlatlık edinse, hatta hamile kalmakta zorlanmayalar bile bir tane doğurup bir tane de evlatlık alsa.
Dünya çok adaletsiz bir yer

Amin canım herkesin gönlüne göre versin insallah, ben artık bıktım sanırım gönlüm istiyormu bilmiyorum.
Bak tatilde etrafta çocuk peşinde koşanları, akşam plan yapayayanları görünce insan biraz rahatlıyor :)))) artık tüm kötü yönlerini düsünüyorum iyi hissettiriyor.

Ama biz unutsak cevre illaki hatirlatiyor onlarada laf sokup stres atiyorum.

Bizim insanlarımız çok sinir bozucu!
Hiçbir sağlık sorunu olmayan insanlar da çocuk yapmak istemeyebilir!
Onlar için de ileri geri konuşup nasihat vermeye çalışıyorlar!
Her neyse....
Çocuğunuz olmuyorsa evlatlık edinebilirsiniz ne güzel birine hayat olursunuz :) ama evlatlık edinmek istemiyorsanız da bir mucize yaşarsınız umarım :)
Versinlerde nasihatında bir dozu olsun :)
Umarım, teşekkürler :)
yaşınızı ve neden olamayacağını öğrenebilirmiyiz?
Saglık Nedenine girmek istemiyorum ama 30 a merdiven dayadım :)

Bir arkadasim var tedavi artik istemiyoruz dedikten sonra ben artik bebek konusundan konusmuyorum.
Hamile oldugumu bile uzulur diye 5 ay gizledim.
Ozenmesin uzulmesin benim neden olmuyor demesin diye.

Sen cogu kisinin sesi olmussun.
En azindan bu konuyu okuyan bilmis kisiler , artik bebek icin yillarca ugras verenlerle ugrasmaktan vazgecerler.

Benim de uzun zaman olmadi ve son zamanlarda bana hamilelikten ve bebekten bahsedenlere dusman gozuyle bakmaya baslamistim.insanin bir zaman sonra yasadigi durum degilde insanlarin surekli cok bilmis tavirlari zoruna gidiyor.
Ne kadar düşüncelisin keşke herkes böyle olsa ama işte bilen anlıyor halden,
Umarım vazgeçerler insanın içini acıtmaktan başka bi faydası yok söylediklerinin.

Lutfen benim icin bu ihtimal dusuk demeyin.. Zorlu tedavilerim hep basarisiz oldu.. Kabus dolu gunler yasadim.. Sonra birden artik kabullenmisken geldi yawrum kendi kendine.. Yumurta toplama isleminde yumurtam bile yoktu toplanacak ... Sadece hoc dusunmeyin.. Cevrenin ne onemi var? Cocuk olunca da susmuyorlar lohusaligimdan biliyorum. O yuzden onlara sakin takilmayin. Ihtimal dusuk de demeyin.. Cunku onun ruhu yaratildiysa gelecek mutlaka her seye ragmen..sabirlar diliyorum size. Ne oldugunu biliyorum nasil hissettiginizi .. Evimin her kosesinde gozyaslari biraktim ben de.. Daha kurumadan geldi kondu icime bebegim.. Nasip ve bol bol dua. Ben buna cok inandim yasadim.. Sevgiyle kal..
Teşekkür ederim yorum için,
Çevrenin benim için bi önemi yok,
Ne düşündüklerininde..
Ama ben aklımdan çıkartmaya çalıştıkça insanın beynine beynine sokmaları sinir bozucu :)
İnşallah nasipte vardırda bir sebepten gelir.

Tweety'im canım daha çok gençsin bu kadar umutsuz olma.Rabbim elbet birgün nasip edecek.:dua:Tıp çok gelişti.
İnsanları çok fazla takılma canım benim.Sen inan 1. bebeğe hamile kalırsın 2. ne zaman derler.Kimseyi memnun edemezsin.Biraz aklından çıkar canım benim:KK60:
Sagol ablam,
Umutsuzluk degilde işte iç döküş,
İnşallah hayırlısıysa olsun zaten hayırlı degilse hiç olmasın diyorum.
Gerçekten ne düsündükleri umrumda degilde,
Dedim ya iyi niyetin dozu artık lüzumsuzluga geçiyor.

Çocuk konusu çok ince ve mahrem bir konu bence.kimsenin üzerine vazife değil sorulması.o yuzden insanlara kulak tıkamaya çalışın onların patavatsizligi.diğer konudaysa sakin olmaz imkansız gibi dusunmeyin inanin o çocuk dogacaksa bütün dünya bir araya gelse engel olamaz Allah en yakın zamanda nasip eder ins umudunuzu kaybetmeyin

Sagol ablam,
Umutsuzluk degilde işte iç döküş,
İnşallah hayırlısıysa olsun zaten hayırlı degilse hiç olmasın diyorum.
Gerçekten ne düsündükleri umrumda degilde,
Dedim ya iyi niyetin dozu artık lüzumsuzluga geçiyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun canım:dua:

Ne güzel olurdu. Çocuk isteyip olmayanlar zorlu tedaviler yerine evlatlık edinse, hatta hamile kalmakta zorlanmayalar bile bir tane doğurup bir tane de evlatlık alsa.
Dünya çok adaletsiz bir yer

Ben düşünüyorum, olursa bir biyolojik bir evlat edinme şeklinde ama tabi plan aşamasında şu an. Umarım gerçekleştirebilirim. :)

İnşallah sana uygun bi tedavi yöntemi de çıkar canım çok zor 9yıl nasıl durmuşum diyorum İnan unutuyor bile insan çektiği acıyı Allahım sana da unuttursun tez zamanda
İnşallah,
Bende 8 yıl durdum duruyorum :)

Amaaan bizde de durumlar aynı.öğreniyor insan başkasını takmamayı,alışıyor.belki bir gün nasip olur bizlere de.
İnşallah :)
Allah kucagını doldursun inşallah
Amin inşallah :)
giz tweety. deme öyle... üzme bizi. Herseyden önce Allah gönlüne göre versin. atma icine lütfen, biri seni rahatsiz ettiginde pat pat vur suratlarin eninde sonunda susarlar.

aklima bu konuda hep ayni kisi geliyor. bir tanidik abartmiyorum evlendigi günden beri denedi denedi, herseyi denedi olmadi. en sonunda olmuyor artik yasimda gecti artik diip kesti atti olayi. bide nolsun kadin dogal yollardan hamile kaldi. ama gercekten yillarca ugrasti.

al banada doktor 90% olmaz demisti. rahmim ve yumurtaliklarimda sorun vardi. ama oldu iste
İnşallah,
Zaten sonunda çatacagım birine ama kim olur bilemem :)
Çok duyuyorum hiç beklemedigi anda hamile kalanları,
Allah büyük :dua:
Amin canım herkesin gönlüne göre versin insallah, ben artık bıktım sanırım gönlüm istiyormu bilmiyorum.
Bak tatilde etrafta çocuk peşinde koşanları, akşam plan yapayayanları görünce insan biraz rahatlıyor :)))) artık tüm kötü yönlerini düsünüyorum iyi hissettiriyor.

Ama biz unutsak cevre illaki hatirlatiyor onlarada laf sokup stres atiyorum.
Bende senin gibi yapıyorum :)
Başka yapacak birşey yok zaten..

Sizin kadar anne olmayı isteyen ve hak eden bir insan mutlaka sonuç alacaktır. Evliliğinin ilk beş senesinde çocuk sahibi olamayan, doktorların imkansız dediği bir tanıdığım var. Tedavi olmaktan vazgeçtikten sonra kadın iki sene içinde iki kere hamile kaldı. Allahtan umut kesilmez :)

Ay dünde o lüzumsuzlardan biri evlenmememe takti:bicak: ya midem bulaniyor artik yapmasinlar :işsiz: bas bas bagırma evresindeyim ... kimseye sormam ama bakiyorum vazife gibi evlen,cocuk yap:duduk: surekli tekrarliyorlar... yani başkalarin akil vermek parali olsun:KK12: tuylerim diken diken cevrenizdekilere cemkiresim var:halay::lülülü:

Çocuk konusu çok ince ve mahrem bir konu bence.kimsenin üzerine vazife değil sorulması.o yuzden insanlara kulak tıkamaya çalışın onların patavatsizligi.diğer konudaysa sakin olmaz imkansız gibi dusunmeyin inanin o çocuk dogacaksa bütün dünya bir araya gelse engel olamaz Allah en yakın zamanda nasip eder ins umudunuzu kaybetmeyin
İnanın insanların ne düşündügü umrumda degil,
Canımı acıtan kısmı sanki onlar söylemese ben bilmiyorum hiç ugrasmadım gamsız biriyim gibi davranmaları üzüyor.
İnşallah umudum her zaman bir köşede bekliyor.

Bu akrabalardan tahmini ne zaman kurtuluruz
Sence mümkün mü ? :D

ay gözlerim doldu, o kadar içten yazmışsınız ki. Allah inşallah en kısa zamanda hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip etsin.:dua:
İnşallah çok teşekkürler :)

Sizin kadar anne olmayı isteyen ve hak eden bir insan mutlaka sonuç alacaktır. Evliliğinin ilk beş senesinde çocuk sahibi olamayan, doktorların imkansız dediği bir tanıdığım var. Tedavi olmaktan vazgeçtikten sonra kadın iki sene içinde iki kere hamile kaldı. Allahtan umut kesilmez :)
İnşallah :) çok teşekkür ederim.

Ay dünde o lüzumsuzlardan biri evlenmememe takti:bicak: ya midem bulaniyor artik yapmasinlar :işsiz: bas bas bagırma evresindeyim ... kimseye sormam ama bakiyorum vazife gibi evlen,cocuk yap:duduk: surekli tekrarliyorlar... yani başkalarin akil vermek parali olsun:KK12: tuylerim diken diken cevrenizdekilere cemkiresim var:halay::lülülü:
Allah sanada sabır versin.
Sen ilk leveldesin,
2. Levelde çocuk konusu işte,
Bu güzeldi başkalarına akıl vermek gerçekten paralı olsa keşke :D

İnsanın bilerek ve isteyerek canını acıtmaya bayılıyorlar :işsiz:
Üzülmeyin bile diyemiyorum size çünkü neler hissettiğinizi tahmin edebiliyorum

Ne yazık ki bizim insan kullandığı dilin, seçtiği kelimelerin ne anlama geldiğinin farkında bile değil bazen.
Dönüp dönüp evlatlık çocuklar için bile " kendi çocuğun gibi olmaz" diyorlar sahi, kendi çoçuğun ne demek? Sevgi vermek ve anne - baba olmak sadece doğurmakla mı oluyor, peki bu durumda zerre biyolojik değişiklik yaşamayan erkeklerin biyolojik olarak minnacık katkıları sayesiden elde ettikleri babalıkları ile evlat edinen annelerin anneliği arasında ne fark var zira ikisi de biyolojik olarak doğum yapmadıkları canlılara bakıyorlar !

Bak ben neredeyse 35 yaşındayım bana söylenenleri söyleyeyim : yaaa evlenme ne gerek var evlenmeden yasa evlilik sıkıcı.
Evleniyorsan bile çocuk yapma, çok yorucu, görüyorsun halimizi!

En sonunda birine çok sinirlenip : madem istemiyordun evlenmeseydin, hadi evlendin boşanmak diye bir opsiyon var, hadi onu geçtim çocuk kötü ise neden çocuk yaptın, korunma yöntemlerinden haberin yok mu? Madem vardı ama oldu o zaman hala istemiyorsan çocuk esirgemeye verseydin" dedim.

Bütün bu gereksizlikleri yapanlar da kadınlar. Takılma lütfen, hayat insanı beklemediği anda şaşırtabilir ve umarım sen de bu insanlardan biri olursun. Sevgiler.

Ne yazık ki bizim insan kullandığı dilin, seçtiği kelimelerin ne anlama geldiğinin farkında bile değil bazen.
Dönüp dönüp evlatlık çocuklar için bile " kendi çocuğun gibi olmaz" diyorlar sahi, kendi çoçuğun ne demek? Sevgi vermek ve anne - baba olmak sadece doğurmakla mı oluyor, peki bu durumda zerre biyolojik değişiklik yaşamayan erkeklerin biyolojik olarak minnacık katkıları sayesiden elde ettikleri babalıkları ile evlat edinen annelerin anneliği arasında ne fark var zira ikisi de biyolojik olarak doğum yapmadıkları canlılara bakıyorlar !

Bak ben neredeyse 35 yaşındayım bana söylenenleri söyleyeyim : yaaa evlenme ne gerek var evlenmeden yasa evlilik sıkıcı.
Evleniyorsan bile çocuk yapma, çok yorucu, görüyorsun halimizi!

En sonunda birine çok sinirlenip : madem istemiyordun evlenmeseydin, hadi evlendin boşanmak diye bir opsiyon var, hadi onu geçtim çocuk kötü ise neden çocuk yaptın, korunma yöntemlerinden haberin yok mu? Madem vardı ama oldu o zaman hala istemiyorsan çocuk esirgemeye verseydin" dedim.

Bütün bu gereksizlikleri yapanlar da kadınlar. Takılma lütfen, hayat insanı beklemediği anda şaşırtabilir ve umarım sen de bu insanlardan biri olursun. Sevgiler.
Keşke herkes senin gibi düşünseydi.
Senin çevredekiler daha bir degisikmiş,
Evlenme, cocuk yapma diyeni duymamıştım şimdiye kadar :))
Ama sen ne güzel cevabı vermişsin.
İnşallah çok teşekkürler.

Back
X