Bir proje beni yurtdışına göndermişti. Gittiğimde orada bana para ödeyeceklerdi. Sadece part time işlerde çalışan bir işsiz olduğum için fazla param yoktu, ailemden de para almayı sevmiyorum. Ben de yeni memur olmuş canım eski ev arkadaşımdan istedim. Hemen gönderdi.
Sonra gelmişken az gezeyim diye yan ülkeye bilet almak istedim, bir baktım kredi kartım dolmuş. Kızın kredi kartıyla aldım.
En son Türkiye'ye dönerken beni uçağa almadilar. Haliyle biletim yandi. Sabahın 5inde kızı arayıp dert yandım, ise giderken benim bankamatigime gidip kredi kartima bir milyara yakın ödeme yapti da, kartımda yer açılınca yeni bilet alabildim.
Sonuç olarak hersey dahil bir buçuk milyar falan gönderdi. Ki bizler için fazla bir para.
Döner dönmez bilet hariç olan kısmı ödedim, çalışıp edip 2 bucuk ay sonra da kalanını ödedim. Arada da hem gittiğim ülkelerden hem başka şekilde hediyeler aldım :)
Yani o konuda arkadasimi takdir ediyorum çünkü para benim için hayat memat meselesi değildi, son derece keyfiydi ve ailemden istesem alamayacagim birsey değildi. Üstelik işsizdim ve ne zaman vereceğim bile belli değildi. Buna rağmen sağolsun lafını bile yapmadı asla.
Yani bana göre dostlar arasında para alışverişi olabilir^^
Ama kredi öder gibi ödemesini kabul etmeyin. Ama 2-3 taksitle böle böle öderse neden olmasın?