Dert sahibi mi oldum ?

Çok yakın arkadaşınıza borç verir misiniz ?

• 20.000 TL'ye kadar evet veririm

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    208

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Bi arkadasima yuklu bir miktar borc verdim. Ev alicakti. Normalde cok karsiyim ama hayir diyemedim. Ve kotu hissediyorum biraz. Dost ile ye ic alisveris etme demisler. Sıkıntı olur mu. Bi de arkadasim kredi oder gibi odeyeyim dedi. Bunu kabul edeyim mi. Cunku her ay bana yatirdi yatirmadi dusunmek istemiyorum. Diger turlu toptan istesem zamani geldiginde belki biriktirmiycek.

Yani ben yüklü miktarda borç almadım/vermedim.
Ama diğer türlü üçün beşin hesabını da yapmadık hiç, bizde borç yok yani.

Bi arkadasima yuklu bir miktar borc verdim. Ev alicakti. Normalde cok karsiyim ama hayir diyemedim. Ve kotu hissediyorum biraz. Dost ile ye ic alisveris etme demisler. Sıkıntı olur mu. Bi de arkadasim kredi oder gibi odeyeyim dedi. Bunu kabul edeyim mi. Cunku her ay bana yatirdi yatirmadi dusunmek istemiyorum. Diger turlu toptan istesem zamani geldiginde belki biriktirmiycek.
tl değilde döviz ya da altın olarak verseydiniz keşke.paranız değer kaybetmezdi..bundan 13 yıl kadar önce bir arkadaşıma 15 bin tl borç vermiştim, o da bana 3 aylık çek yazmıştı..o 3 ay geçmek bilmedi.ne kabuslar, ne rüyalar...Allah sabır versin. Artık vermişsiniz ama parça parça geri almayın bence, o zaman paranın hiç bereketi kalmıyor. tabi karar sizin...

Sizden parayı taksitle almadı dimi? Alırken tek seferde almayı biliyor da öderken niye kredi öder gibi taksitle ödeyecek? Hayır kurumu değilsin. Taksitle ödeyecekse faizini isteyin diycem de arkadaş olduğunuzdan isteyemezsiniz bence. Yani uygun bir dille anlatın sizi zarara sokmadan ödemesi gerektiğini ya da o paraya ihtiyacınız olduğunu söyleyin ki rahat olmasın. Siz ona paraya ihtiyaci olamayan bir görüntü vermişsiniz ama bu kadar rahat olmadığınızı ima edin.

500 tl üstünü veremem çünkü o kadar zengin değilim
çünkü borç verirken mottom şudur geri almayacaksam veririm evet
geri almayacak kadar miktarda borç verin (yani aklınız o parada kalmayacaksa gerçekten) geri alacağınızın teminatı yok çünkü doğrusu

Çok güvendiğim bı arkadaşım bile olsa vericegim o paranın geri donmeme ihtimalini düşünerek verirdim.(yardım gibi düşünerek) miktarı da gelirime göre değişir. Ama orta gelirli biriysem 5000ler 10000ler vermem. O parayı zor kazanıyorsun sonuçta.

iyilik yapmışsınız artık, kendinizi huzursuz etmeyin suan beklemekten başka yapabilceginiz pek bir sey yok gibi görünüyor

Bir proje beni yurtdışına göndermişti. Gittiğimde orada bana para ödeyeceklerdi. Sadece part time işlerde çalışan bir işsiz olduğum için fazla param yoktu, ailemden de para almayı sevmiyorum. Ben de yeni memur olmuş canım eski ev arkadaşımdan istedim. Hemen gönderdi.
Sonra gelmişken az gezeyim diye yan ülkeye bilet almak istedim, bir baktım kredi kartım dolmuş. Kızın kredi kartıyla aldım.
En son Türkiye'ye dönerken beni uçağa almadilar. Haliyle biletim yandi. Sabahın 5inde kızı arayıp dert yandım, ise giderken benim bankamatigime gidip kredi kartima bir milyara yakın ödeme yapti da, kartımda yer açılınca yeni bilet alabildim.
Sonuç olarak hersey dahil bir buçuk milyar falan gönderdi. Ki bizler için fazla bir para.
Döner dönmez bilet hariç olan kısmı ödedim, çalışıp edip 2 bucuk ay sonra da kalanını ödedim. Arada da hem gittiğim ülkelerden hem başka şekilde hediyeler aldım :)
Yani o konuda arkadasimi takdir ediyorum çünkü para benim için hayat memat meselesi değildi, son derece keyfiydi ve ailemden istesem alamayacagim birsey değildi. Üstelik işsizdim ve ne zaman vereceğim bile belli değildi. Buna rağmen sağolsun lafını bile yapmadı asla.
Yani bana göre dostlar arasında para alışverişi olabilir^^
Ama kredi öder gibi ödemesini kabul etmeyin. Ama 2-3 taksitle böle böle öderse neden olmasın?

Verdiginiz miktar ne kadar? Mesela 15bin verdiyseniz ayda en az 1000 tl olacak sekilde taksitlendirmesini kabul edebilirsiniz. Ama mesela 100 bin verdiyseniz ve ayda 2bin 2bin şeklinde ödeyeyim diyorsa bu kabul edilemez.

25bin tl verdim. Dedim ki biliyosun hayallerim var her an verebilcek durumda isen verebilirim dedim o da kredi cekeri yine veririm dedi. Benden de kredi cekmek istemedigi icin aldi. Taksiti su yuzdne istemiyorum ha verdi ha vermedi. Unutsa ne dicem taksit vardi mi dicem. En sevmedigim sey.

25bin tl verdim. Dedim ki biliyosun hayallerim var her an verebilcek durumda isen verebilirim dedim o da kredi cekeri yine veririm dedi. Benden de kredi cekmek istemedigi icin aldi. Taksiti su yuzdne istemiyorum ha verdi ha vermedi. Unutsa ne dicem taksit vardi mi dicem. En sevmedigim sey.
huh bu zamanda 25bin tl borç verebilecek arkadaş var mı yahu
bence taksit olacaksa eğer bankasından otomatik ödeme ayarlasın
ama yerinde olsam çok takside böldürmem 5 bin 5 bin alırdım (3 ayda bir filan mesela)

Back
X