Dert sahibi mi oldum ?

Çok yakın arkadaşınıza borç verir misiniz ?

• 20.000 TL'ye kadar evet veririm

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    208
Y
Sizden parayı taksitle almadı dimi? Alırken tek seferde almayı biliyor da öderken niye kredi öder gibi taksitle ödeyecek? Hayır kurumu değilsin. Taksitle ödeyecekse faizini isteyin diycem de arkadaş olduğunuzdan isteyemezsiniz bence. Yani uygun bir dille anlatın sizi zarara sokmadan ödemesi gerektiğini ya da o paraya ihtiyacınız olduğunu söyleyin ki rahat olmasın. Siz ona paraya ihtiyaci olamayan bir görüntü vermişsiniz ama bu kadar rahat olmadığınızı ima edin.
Ya hic sorma bi hayat dersi aldim. Kimseye ama kimseye para muhabbeti acmiycaksin. Hele birikim yaptigini fln asla soylemeyeceksin. Ben de yatirim yapmak istiyorum ama henuz degil. Ondan biriktiriyorum. Birikimimi bildigi icin geldi direk istedi. Hic beklemiyodum. Hayir diycel durumda degildi. Keyfen hayir dicektim. Diyemedim. Ama icim hic rahat degil. Benim icin de zaman gecmiycek

Cok yakınımsa 500 tl gibi bi rakam veririm,yani en azından geri gelmesse arkasından üzülmiycegim bi rakam olsun diye.

Ama daha üzerini veremem heleki öyle taksit maksit hiç bana göre değil..

25bin tl verdim. Dedim ki biliyosun hayallerim var her an verebilcek durumda isen verebilirim dedim o da kredi cekeri yine veririm dedi. Benden de kredi cekmek istemedigi icin aldi. Taksiti su yuzdne istemiyorum ha verdi ha vermedi. Unutsa ne dicem taksit vardi mi dicem. En sevmedigim sey.
Iyi geliri olan bir kisiyse ayda 2,5 otomatik ödeme yapmasini kabul ederdim.

huh bu zamanda 25bin tl borç verebilecek arkadaş var mı yahu
bence taksit olacaksa eğer bankasından otomatik ödeme ayarlasın
ama yerinde olsam çok takside böldürmem 5 bin 5 bin alırdım (3 ayda bir filan mesela)
Benim gibi artik keriz mi var deriz dost mu var deriz bilmiyorum. Ne kadar odersin aylik dedim 2 bin dedi. Ben de sizin gibi dusundum iki ayda bir 5bin yap ver demeyi dusundum. Bilmiyorum nasil fikir

25bin tl verdim. Dedim ki biliyosun hayallerim var her an verebilcek durumda isen verebilirim dedim o da kredi cekeri yine veririm dedi. Benden de kredi cekmek istemedigi icin aldi. Taksiti su yuzdne istemiyorum ha verdi ha vermedi. Unutsa ne dicem taksit vardi mi dicem. En sevmedigim sey.

Arkadadiniza da boyle soylediniz mi? Birde keske altin ya da doviz olarak verseydiniz en azindan paraniz deger kaybetmezdk

Kesinlikle dolar yada altın olarak hesaplayın suan ona gire ödesin çünkü diğer türlü ödeyene kadar kaybınız olur

Mod bi de ben bu basligi boyle istemiyorum. Cunku desifre olabilirim. Kaldirir misiniz? Bilerek borc yazmamistim

Benim gibi artik keriz mi var deriz dost mu var deriz bilmiyorum. Ne kadar odersin aylik dedim 2 bin dedi. Ben de sizin gibi dusundum iki ayda bir 5bin yap ver demeyi dusundum. Bilmiyorum nasil fikir
mantıklıı 2-3 ayda bir 5bin versin
öbür türlü o ne öyle ohoo

Ya kizlar cok kotu hissediyorum. Annem babam duysa mahvederler beni
Acilen sana lazım olsa ne olacak neden kredi cekmedi bilmiyorum güvendiğin biriyse ve durumun iyiyse olabilirde yoksa olmaz simdi benim için zaman geçmeyecek diyorsun ki ödemesi 1 yili bulacak 1 yıl işkence cekeceksin resmen..

Valla iyi cesaret
Faizsiz para
25 bin tl 12 ay kredi sorguladım
3500 tl faiz koyuyor
Bir de ayda ödemesi 2400 oluyor
Size ayda 2500 ödesin 10 ayda bitirsin bu işi

Dedim. Benim nisan gibi biter taksit taksit dedi. Nisan olmaz dedim. Her an verebilcek durumda isen verebilirim dedim. O da kredi cekerim dedi oyle bi durumda
Ee senden alcahina direk kredi cekseydi. Onun bu yaptigi yuzsuzluk. Heralde sen de keyfine biriktirmiyodun. Insanlar nasil bunu ister anlamiyorum 3 degil5 degil 10 degil.

Yani çok yüksek bir meblağ vermişsiniz. Kredi çekebilirdi sırf faiz olmasın diye sizden istemiş. Neden birikiminiz olduğunu söylediniz ki birikim en yakin arkadaşa dahi söylenmemesi gereken bir şey. Size ayda 2500 ödesin söyleyin ailem farkederse bana kızar ihtiyacimiz var deyin. Yoksa o iş yatar ben diyim:eğlence:

Back
X