Dert sayılmaz sadece fikir istiyorum

Merhaba Güzellerim 😍
Size bir fikir danışacağım zira ben bir türlü karar veremedim.
Ayın 5 inde maaşım yatacak ilk işim ilk maaşım.
Ondan önce hatta maaşım yatana kadarda hep babamdan harçlık aldım annem diyor ki ilk maaşının tümünü babana ver memnun olsun. Bir yanım yıllardır esirgemeyen babacıma neden esirgiyorum diye kendini yerken bir yanımda bu duruma alışırsa onu alıştırırsam ya daha kötü olursa diyor. Bu arada babamın durumu iyi borcumuz VS. Yok çok şükür yani paraya ihtiyacı da yok.
parayı olduğu gibi vermek saçma olur ya ihtiyacı borcu harcı da yokmuş zaten.sonra napıcaksın paranı harçlık olarak geri mi istiyceksin hepsini verirsen :KK6: ben de mesela senin gibi hep babamdan yedim parayı çok şükür para sorunu da yok , maaşımı hediye olsun diye götürsem saçmalama der almaz.al bir yemeğe çıkar aileni , bir de babana anlamlı bir hediye al.daha iyi olur.hem kalıcı hem anlamlı olur.

o sizi dünyaya getiren babanız ve eliniz ekmek tutana kadar babalık vazifesi olduğu için size bakmak zorunda, maddi sıkıntısı da yok diyorsunuz. bütün maaşınızı ona verseniz ne yiyip içeceksiniz? iyi kalpli ve fedakar bi babanın en büyük mutluluğu zaten destek olarak yetiştirdiği evladının elinin ekmek tuttuğunu görmektir. Alın babanızı güzel bir yemeğe çıkın beraber sohbet edin ve ona teşekkür edin bu çok daha değerli bir hareket olur bence.

Tüm maaşını niye veriyorsun ki? Sonuçta onlar senin annen ve baban, tabi ki seni büyütecekler, okutacaklar, harçlığını verecekler. Destek olmak ayrı tüm maaşını vermek ayrı. Babanla konuşup teklifte bulunabilirsin atıyorum bu ay elektrik su faturalarını ben ödemek istiyorum babacığım gibi. Kabul etmezse güzel bir yere yemeğe götürürsün ya da eve mutfak alışverişi yaparsın. Tüm maaşını vermen gereksiz bir jest olur.

Merhaba Güzellerim 😍
Size bir fikir danışacağım zira ben bir türlü karar veremedim.
Ayın 5 inde maaşım yatacak ilk işim ilk maaşım.
Ondan önce hatta maaşım yatana kadarda hep babamdan harçlık aldım annem diyor ki ilk maaşının tümünü babana ver memnun olsun. Bir yanım yıllardır esirgemeyen babacıma neden esirgiyorum diye kendini yerken bir yanımda bu duruma alışırsa onu alıştırırsam ya daha kötü olursa diyor. Bu arada babamın durumu iyi borcumuz VS. Yok çok şükür yani paraya ihtiyacı da yok.
Hediye al yeterli hepsini verme. Bir alışınca devamı geliyor. Sonra anne ben birikim yapıyorum de biriktir

Sonra aylık evin bir iki faturasını üstüne alırsın. Sadece elektrik su mesela. Geri kalanları ailen ödemeye devam etsin. Abartı dan kaç. Cunku sonradan mecbursun gibi bir durum ortaya çıkar. Kurtulamazsın

Babanıza ihtiyacı olan bir şey alıp hediye etseniz daha uygun olur bence, hoşuna gider.

Katılmıyorum annenize .tümünü vermek ne demek durumuda ıyiymis ben olsam hediye alırdım babama güzel şık bir hediye .hem böylece herkes maaşın benim.ve benim kontrolüm altında olduğunun ayrımına varır hemde para beklentisine girmez . Elbette canınız ciğeriniz ama burda görüyoruz bu tarz durumlar bir yerden sonra görev haline geliyor babanız her maaş günü para beklicek o zaman sizden cidde zamanla oluyor bu .o yuzden kesinlikle hediye alın anne ve babaniza birde eve tatlı alın kutlamak icin tmmdir .kimseyi maddi beklentiye sokmamış olursunuz anne baba bile olsa

Babanızın size verdiği maddi, manevi emeklerin karşılığı para olamaz. Bu sebeple eline maaşınızı tutuşturmanız bana göre incitici bir hareket bile. Bunun yerine manevi anlamı olan bir şey yapmanız daha kıymetli ve ince bir hareket olur. Bir hediye alabilirsiniz; babaya ne alınır, çok şık bir saat belki, arkasına da babanıza ithafen bir şey yazdırabilirsiniz. Buna ek olarak onun adına ağaç diktirebilirsiniz, bir hayır kurumuna bağış yapabilirsiniz. Olmazsa bir tatil armağan edebilirsiniz. Anne babalar kaplıca maplıca severler mesela, öyle bir şey ilgisini çeker mi bilmem, mevsim de çok uygun. Onları çok şık bir yere yemeğe götürebilirsiniz. Bunların hepsini aynı anda yapabilirsiniz. Ama maaş vermek bana basit ve anlamsız geliyor.

Maaşınızı vermeyin.
Onun yerine aileyi yemeğe götürmek bir haftasonu yakın lokasyon bir geziye götürmek şık ve güzel bir ilk maaş hatırası olur.

Kazancınız hayırlı bol ve bereketli olsun

Tümünü verme canim, sonucta senin emegin. Bir miktar yardim edebilirsin veya hediye alabilirsin

İlk maasinizi vermeyin , annenize bir anlam veremedim gercekten
İlk maasinizla ailenize hatira kalacak hediye alip bir de yemege cikarin
Maas falan vermeyin , o sizin emeginiz

ilk maaşım ile ailemde (annem,babam ve kardeşlerime) herkese hediye almıştım
çok güzel bir duyguydu ama hepsini vermek anlamsız
anne-baba olarak zaten okutup biyerlere getirmek görevdir
ihtiyacıda yoksa ben olsam vermezdim hepsini
ilk maaşınızdan sizinde almak istediğini birşey mutlaka vardır
zaman zaman maaş aldıkça jest yapılır ama, yemeğe çıklır ufak tefek hediyeler alınır
bir seferle kalmayın tabii

Sakın maaşını verme mutlu etmek için yaparsın görevin olur. Bi daha ki aya vermeyin senden kötüsü olmaz surat asıp laf vurabilirler. Onun yerine güzel bi hediye alın

Back
X