dert verme sırası kocamın sülalede mi?

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
1-evliliğin ilk zamanları ziynetlerime göz koymuşlardı.vermedim bozdurmadımda kasa kirasını ödüyorum.
2-4 duvar ev teslim ettiler eşim kendince içerisini düzeltti yaşanacak kadar evin kökü eski.kvaldem kocamın üstüne yapsın dedim o kadar içini adam etti.ayrıca daha düzgün evde kendileri oturuyorlar ve kaynım evlenince orada da onlar oturup alt kata(yaptırıp) gececekler.evin vergisini öderiz neyse sorun değil.
3-kocam asgari ücretle çalışırı bende çalışırım.ona göre biraz fazla alsamda biriktiririm.kendi masraflarımı çıkarıyorum.doktor dahil.kocam bi ev faturalarını öder(zaten tüm gün işteyiz tv çok izlemem bilgisayara bakarım yada telefonun internetine falan) bazende yiyecek bir şeyler alır.yerine göre bende yiyecek giyecek alırım ona deterjan vb alırım.
böyle geçinirken kocam bir şeyler yapmam lazım dedi en iyi bildiği kendince hayvancılığa yönelmek istiyor.kpeder bedava çalıştırıyor kvaldemin evinde oturduğumuz için tabi kocam kendine göre haklı sadece babasına değilde (babasından hayır gelmeyeceğini bildiği için)kendi koyunlarına da bakıp para kazanmak istiyor 0 dan düzen kuracağına kurulu düzende ikisini de yürütmek için.
1-sadece kocama güveniyorum fakat babasının ağzına bakıyor.bu yüzden ortaya bir şey koymak istemiyorum.(kaynana gibi dırdır ediyor kocamın başında)
2-kpederim üç kağıtta isim yapmış ve kendisi maddi olarak daha iyi .benim bebek tedavisi için elimi sürmediğim paraya göz koydu.sürekli kocamı kışkırtıyor.kocama babanın ağzına bakıyorsun desem tabi babası altından değerli olur.
3-kocam bekar iken 5 koyun almış zamanında kpeder istememiş koyunları. 2 sını sattırmış gerisi kpederin sürüye karışıp gitmiş.tabi kalanların kuzusu olmuşsa da cebine atmış parayı kpeder.
4-tutmuş kocam birden zengin olmak için 30-40 koyun almaya dedim ki geçmişte bunlar olmuş ısrarın ne değil mi?bari bir 10 koyunla başla dedim sonra büyütürsün dedim.hala para için trip atma peşinde.

Kimseyle ortak is yapmayin. Esiniz tek basina bir is yapacaksa belki isterseniz destek olabilirsiniz. Kayinvalideniz ve kayinpederiniz evi esinizin uzerine yapar ya da satar bu onlarin karari. Sonucta ev vermek zorunda degiller. Siz de altin para vermek zorunda degilsiniz.

Kendi güvenceni ne olacağı belirsiz bir yere tabii ki verme.
Hayat bu, geçmiş zamanla tekerrür ediyor malesef.

valla eşinize güveniyorsunuzda kayınpeder sakat iyi düşünün.

kvaldem varını yoğunu vermiş zaten.kpedere o koyunlarda o arazilerde.kvaldem ve kocamın bekarken çalışmalarının payı büyük kpederin onlar kadar emeği yok yeri geliyor.zor geliyor hayvanları gütmek ona.daha kaynım var ileride okuyacak.evlenecek.

Rızam yok deseniz? Kimine öylesine gelen bir laf bu, kimini de çok etkiler. Sizin eşiniz rızam yok sözünü ciddiye alır mı?
kimi bayanların eline sayar maaşını eşleri benim öyle beklentim yok.ama derim ki sen evli olduğun için artık paranda eş-çocuk hakkı olur dinen.o yüzden başkası yalandan onu senden alırsa helal olmaz ona diye o yüzden kendi hakkına sahip çık vs diye çok mesajdıır konuşmadır.söyledim ama.çoğunu kulağı ile idnlemiyor.işine nasıl gelirse onu anlamak istiyor.hani elimdekini çar çur etsem ver bana yatırım yapalım dese bi nebze haklı ama ben biriktiriyorum.kvaldemin bize verip vermeyeceği belirsiz evinde oturuyoruz belki de kaynım evlenmeye kalksa çıkın evden bile derler.sonuçta tapusu bizde olmayan bir şeyde her durum mümkün.

Kimseye verme paranı o tedaviler çok pahalı Can'ım sakın ha

yani ev vermisler oturuyorsunuz 3 koyun icin yaptiginiz hesaplar bu kafayla bir ise girismeyin kismet isleri bunlar

Bu kadar para pul hesabını anlamıyorum yaa. 4 duvar ev verdiler, içini kocam yaptı, evi de kocam yapsın ne demek?

Evin 4 duvarı para etmiyor mu? 4 duvarı küçümseyip 3 koyunun ve varlığından haberdar olmadığınız kuzuların derdine düşmüşsünüz. Kocanız beceremeyip babasına vermiş koyunları. E adam hayvana bakmış beslemiş kuzuları da kocanın hakkı mı oluyor yani?

Ayrıca o ev olmasaydı kira ödeyecektiniz sanırım. Içine harcadığınız parayı da, vermediğiniz kira parasına sayın...

İmkanları vArsa verecekler içini yaptıracaklar tabi imkanları varmış

İmkanları vArsa verecekler içini yaptıracaklar tabi imkanları varmış
Niye dünyaya çocuk getirirken sözleşme mi imzalıyoruz, ev vereceğim içini yaptıracağım diye?

Eşek kadar adam olacak, evleneceğim diyecek, ondan sonra da babasından ev bekleyecek hem de içi yapılı dayalı döşeli?

Oldu, başka?

Adam da enayi çünkü 3koyunun ve ondan doğacak kuzuların hesabını yapan gelin için mal mülk tasasına düşecek.

İmkanım varsa söZleşme imzalarım evet yaparım ailem de yapar kız bebeği olsun diye köşeye para koymuş onlarda madem kadınlar para bekliyor avukat mimar falanla evlendireceklerdi kızın günahı ne vermesin parasını
Parası z kalıp dr köşelerinde beklemeyen ilaç parAsı denkleştirmeye çalışmayan bilemez
Polemik yasak aynı şeyleri düşünmüyorum o yüzden size cevabım bu kadar

Ben parasını versin gibi bi cümle kurmadım. Sadece eşinin ailesinden beklentilerine yorum yaptım. Zaten o yorumu da konu sahibine yaptım, size değil.

Polemiğin yasak olduğunu biliyorsunuz madem, kendi görüşünüzü belirtip geçin. Polemik çıkacağını Bile bile zıt görüşü alıntılamayın madem...

Ayrıca kadından para bekliyorsa avukatla, mimarla evlendirsin ne demek? Avukatlar mimarlar doktorlar para mı yedirmek zorunda kocasına ya da ailesine? Ya da avukatlar mimarlar çok mu zengin oluyor da etrafa para saçacak?

Avukatım ama ne eşimin ailesinden birşey bekliyorum, ne de eşimin ailesine 1 kuruş para yediriyorum. Aylarca işsiz de kaldım, üstüne ilk maaşımla ev kredisine de girdim. Kimseden ev beklemedim, kimsenîn arkasından da para hesabı yapmadım!

Oki öpt byee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…