Dert yok, Sohbet var.... :)

Oğlumun pastasının siparişini verdim..
İsmindende kurabiye yaptırıyorum.

Çeşit olarak aklımdakiler ise;

Patates salatası
Poğaça
Börülce salatası
Mercimek köftesi
Kek

Sizce nasıl ? yaklaşık 20 kişi gelicek diye düşünüyorum.Muhtemelen erkeklerde olacak.
Fikir verin hadi

yogurtlu bisi eklemeyi düsünmez misin??

bi de börek... doyurucu olsun.. ya da ben cok acim.. yukaridakileri okuyunca karnim doymadi. gözümde ispanakli börek canlandi

bana da bozulan bulasik mak. ile ilgili soru soran bi abla olmustu...

bi de dikis makinesi mi yaptigimi sormustu biri....

ay koptum

bana ya yatırım tavsiyesi soruyorlar (altın çıkacak mı, düşecek mi bilmem ne) ya da "bizim bi kredi işi var da, size gelsek??"

birinci konu için, "yatırım danışmanlığı yaparım ama ücretimi de alırım kehkehkeh" gibi esprilerle geciştiriyorum (çünkü çıkacak düşecek vs desen, sonra tersi olsa, yakanı kurtaramazsın maazallah )

ikinci durum için de ben şubede değilim diyorum, ordan yırtıyorum..

börülce salatasını bilmiyorum
sigara böreği yapabilirsin
bir de z.yağlı yaprak yapabilirsin

benim kızın dg nünde en revaçta olanlar (orduya yetecek kadar yaptığım halde neredeyse yetmeyecekti)

mercimek köfte
sigara böreği
yaprak sarma
yoğurtlu-cevizli kabak
makarna salatası

patates salatası
kek-poğaça
pek rağbet görmeyenler grubundaydı

@gizmo: türkce tarifi yokmu kuzum?

canim, cok tarif vermemis zaten.. bildigin beyaz muffin hamurunu yap, icine nutellayi karistir demis...

üstü icinde nutella + tereyag + krema

ama sanirim ben brownie yapcam.. hem pazar 2 arkidis gelecek hem de pazartesi okula götürecegim gecmis d.günü icin... sanirim tepside yapip dilimlemek daha cokca olur...

Ağır mı değil mi hadi vicdanna sor

bak baaakkkk, basina gelen bir olayi anlatarak, bizim de önümüzü kesiyorsun.. oyasaki ben burada kazandigim yurocuklari tr.de nasil degerlendirecegimi sana sormak üzereydim....

Abla sigara böreğini düşünmüyorum çünkü ortam yeteri kadar kalabalık olacak çoluk çocuk büyükler filan. Birde mutfağım çok büyük değil sigara böreğini pişirirsem her taraf hem kokar hemde o kadar kişiye 2 kilo yufkadan yapmam lazımkızart kızart bitmez o. o yüzden sigara böreği olmaz.

Zeytin yağlı sarma evet onuda koymalıyım listeme.
Yoğurtlu kabakta artık listemde.

benim bugün iki dr u sorularımla mağdur ettiğim düşünülür ise
evet, doğru tanı

kurumun bir pratisyen hekimi var, adam benim sorularımdan yıldı, illallah getirdi.. doktor buldum mu, branşına bilmem nesine bakmadan tüm herşeyimi anlatasım geliyo..

allahtan sülalede ya da arkadaş çevremde hiç doktor yok.. çok taciz ederdim yoksa..

Ağır mı değil mi hadi vicdanna sor

ben üstünü yapmicaktim zaten... ama ici beni benden aldi.. suan odada, masanin üzerinde bi kase nutella var... nasil canim cekiyor anlatamam...

lal, su milföy hamuruna benzer hamurla yapilan icine cikolata konulan kiosk larda satilan seyin adi neydi yaa.. schokokros... gibi bisiydi ama hatirlamiyorum... ondan 1 dene yedim ama 4-5 tane daha yiyebilirim...

bana sor bebeyim... doktora yapiyorum ben...

bunu da coook yasiyorum P

şöyle yapabilirsin
sodayla ıslatarak
sigara böreği gibi sarıp (biraz daha bol bırakıcan ama)
fırına atabilirsin

1 yaprak 8 börek eder
5 yaprak 40 börek

böylece 1 kg'dan 2'şer tane düşer adam başı

ben 2.5 kh ya yakın yuffkadan yapmıştım sarması kolay

Yoğurtlu kabağı ekledim gizmo

Yoğurtlu kabak ne yaaa ben sana bi tarif vericem onu yap tmm mı cok şekil

Yoğurtlu kabak ne yaaa ben sana bi tarif vericem onu yap tmm mı cok şekil

bana da söyle o zaman... benim de misafirlerim gelcek.. türk isi atistirmaliklar yapcam dedim.. börek cörek tarzi...

ispanakli börek

makarna salatasi

firinda patates

brownie düsündüm

az mi? cok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…