Dert yok, Sohbet var.... :)

Biz onu Ankara'ya getirdiğimiz icin(?) iş bulmak zorundaymışız. Devlet işi bulacakmışız. Bana işimi babam mı buldu? Rahatlığa bakar mısın?

Yoruldum dedim. Ben yapacaklarımdan korkuyorum. Cumartesiye kadar sessz düşünmem lazım. Konuşmak bile istemiyorum cünkü saygımı yitirdim ona karşı. Onu sırtımda taşımaktan yoruldum.

Umutsuzluğa kapılma canım ya hemen mutlaka bulunur bir iş,illaki devlettemi iş olması gerekiyor yani hadi olmadı ne yapacak bu seferde mecbur başka bir iş bakacak..Kesin tavrını koy sende ne bileyim artık gücünün kalmadığını mutlaka iş bakması gerektiğini söyle biraz kapris yapıyor sanki eşinde iş beğenmemekle..

herkese günaydin canlarim

@elmeyra: öncelikle sakin olmaya calis belki baska bi yerde daha iyi bi kismeti vardir...hayat bi sinav unutma bebegim seninde sinavin belliki bu....

kizlar bu arada dranasi merak ediyorum bugün büyük gün insallah dranas adina olumlu gelismeler olur....

umarım en hayırlısı ne ise o olur dranas için....

offf içim çok kötü oldu şimdi...

dranas.... elmayra.... :43:

Biz onu Ankara'ya getirdiğimiz icin(?) iş bulmak zorundaymışız. Devlet işi bulacakmışız. Bana işimi babam mı buldu? Rahatlığa bakar mısın?

Yoruldum dedim. Ben yapacaklarımdan korkuyorum. Cumartesiye kadar sessz düşünmem lazım. Konuşmak bile istemiyorum cünkü saygımı yitirdim ona karşı. Onu sırtımda taşımaktan yoruldum.

Alla alla başka bir isteği dileği varmıymış paşazadenin?
madem öyle girsin sınava, kazansın.
sen başbakan kızısın da bizim mi haberimiz yok?
ayrıca ne mecburiyetiniz var???

neyse ben gerçekten yorum yapamayayım zaten çok ince bir çizgidesin...

İnan bana sorması değil sinirlendiğim, bana sormadan bile cıkmaması gerektiğinin bilincinde olması lazımdı. Ama yapmadı. Yapmayacak da. Ben kendimi kandırıyorum.

Daha sert nasıl olunur nore. Ne yapıcam ki? Ne yapabilirim? Seni boşarım desem ciddiye bile almaz. Hani tehdit etsem falan.

Ruhum sıkılıyo.

bilmiyorum ki....

şuan moralin çok bozuk...ve yazmak istediğim çok şey var ama dolduruşa falan getirmemek için yazmıcam...

sana nasıl destek olurum onu da bilmiyorum...

kötü oldum...

@elmeyra: öncelikle sakin olmaya calis belki baska bi yerde daha iyi bi kismeti vardir...hayat bi sinav unutma bebegim seninde sinavin belliki bu....

Bir insan iki yıldır aynı sınavdan kalır mı? Yemine derim dinden cıkıcam. İsyan noktasındayım. Ben de ana kuzusuyum, dünyanın bütün yükünü sırtlamak zorunda mıyım?

iş bulmak neden senin/sizin göreviniz olsun ki???

anlayamıyorum :50:

Paşada ki rahatlığa bak ya, ben ona sözleşme imzaladım sanki iş bulacakmışım. e buldum zaten, olmaz devlet işi olacakmış.

Elmayra özür dilerim ilk başta amacım seni üzmek değil.
Eşinin sunduğu bahaneler çok saçma insanlar ne kadar zor şartlarda çalışıyor. Eşin rahata fazlaca alışmış.Sorumluluğu yok eve bakan kadın değil erkektir.Yeri gelir kadın ben çıkıyorum der çıkar fakat erkeğin böyle bir lüksü yok.Umarım o arandığı yerlerden geri dönüş çabuk olur ve biran önce başlar işe.

Kırılmam canım merak etme sen.

Çocuk gibi dimi. Ben onun yüzünden anne olma isteğimi öteleyeyim paşam işten cıksın, maaşımdan kesilmesin diye hasta hasta işe gidiyorum rpor bile alamıyorum :S

Yeni bir yere başlasa ne olacak ki, ordan da cıkar. Arayana sebep bulmak kolay. Orada da başka birşey bulur nasılsa.

Sanki seçme şansı var. Sanki odtüden boğaziçinden mezun, cv si referans kaynıyo, sen pazarlık bile yapamazsın. Sen kendini işini mesleğini bile satamazsın. ne verirlerse ne kadar çalıştırırlarsa ona razı olmak zorundasın, dedim. Ama işe yaradı mı hayır.

Benim içimi bu kadar acabildiğim sadece sizler varsınız. Söylemek istediklerinizi rahat rahat yazın. Ben üzülürüm diye korkmayın. Acın gözümü, farklı bakış açıları getirin hayatıma :S

mantalitesi gerçekten buysa, eğer bu cümleyi seni kızdırmak için değil de, inanarak söylediyse, işin zor kuzum..

bu demektir ki bu adam işsizliğin rahatlığına alışmış, gökten biri ona rahat bir iş bulana kadar da sınırları zorlamayacak..

Ben ÖSYM atamasıyla değil mülakatla atandım. Yemin ederim tek bir torpilim bile yok, kimseyi tanımam etmem babam da milletvekili değil. Babam biz evlenmeden önce; Ankaraya yerleşirseniz daha rahat iş bulursunuz dedi. Ama o diyor ki; burda yaşayın ben sana iş bulurum demiş. Lan benim babam kim, alt tarafı emekli bir memur. Siyasetle işi olmaz. Kİmseyi tanımaz etmez. Ayrıca sen kimsin ki sana iş bulsun. Adam damadım şu işi yapıyor bile diyemiyor.

Yazık bana, yaa. Yazık gencliğime

Bir insan iki yıldır aynı sınavdan kalır mı? Yemine derim dinden cıkıcam. İsyan noktasındayım. Ben de ana kuzusuyum, dünyanın bütün yükünü sırtlamak zorunda mıyım?

canim hepimiz benzer seyleri yasamiyormuyuz...herkesin sinavi farkli oluyor iste kimi belki daha kisa sürüyor ama cok daha fazla yara aliyor bu zaman icinde...sen biraz daha sabretmeye calis....

Benim içimi bu kadar acabildiğim sadece sizler varsınız. Söylemek istediklerinizi rahat rahat yazın. Ben üzülürüm diye korkmayın. Acın gözümü, farklı bakış açıları getirin hayatıma :S

yasadiklarinin sonucunu degistirmekte cok fazla etkili olamasak bile biz her zaman yanindayiz bunu unutma...

mantalitesi gerçekten buysa, eğer bu cümleyi seni kızdırmak için değil de, inanarak söylediyse, işin zor kuzum..

bu demektir ki bu adam işsizliğin rahatlığına alışmış, gökten biri ona rahat bir iş bulana kadar da sınırları zorlamayacak..

Beni kızdırmak icin mi başından savmak icin mi yoksa gerçekten inanarak mı söyledi inan bilmiyorum. Milyonlarca işsizin icinde ona iş bulacakmışım.

Lan zaten buluyorum. Kariyer net yenibiris secret gezmediğim kariyer sitesi kalmadı. :S

bizim yazacaklarımızı sen zaten biliyorsun canım.
içinden biliyorsun sadece itiraf edemiyorsun.

bu evliliğe gerçekten değer verseydi, seni kaybetme korkusu içini kaplamış olsaydı bu kadar rahat davranamazdı.
nice insanlar var, orta yaşlı halleriyle, asgari ücrete, belki de hiç bir sosyal güvencesi olmadan çalışan.
ama sorumlulukları var ve bunun bilincindeler.

emre de yok bu... ben göremeiyorum en azından (özür dilerim ama)
konunda da yazmıştım, "acaba müzmin bir tembel mi yoksa gerçekten iş mi bulamıyor" diye hatırlarsan,
ben zora gelmeyi sevmediğini düşünüyorum.
en rahat imkanlarla, en iyi maaşlarla çalışmak istiyor. aksi durum onu geriyor, mutsuz oluyor.
dişini sıkıp çalışmaktansa, evde oturup yeni işler bakmak daha cazip geliyor ona.
oysa bilmiyormu ki cv'de durmadan değişik işlerin (hem de kısa zamanlı) olması işverenlerin hiç tercih ettiği bir durum değildir???

sana ve evliliğinize gelince...
senden o kadar emin, seni kaybetmeyeceğinden senin sevginden o kadar emin ki, "elmayranın sevgisi herşeyin üstünden gelir"e o kadar inanmış ki; bunu da atlatacağına inanıyor...

Beni kızdırmak icin mi başından savmak icin mi yoksa gerçekten inanarak mı söyledi inan bilmiyorum. Milyonlarca işsizin icinde ona iş bulacakmışım.

Lan zaten buluyorum. Kariyer net yenibiris secret gezmediğim kariyer sitesi kalmadı. :S

memuriyet istiyomuş paşa hzleri..

benim kocam mesleğimi yaptığım halde, kamuda garantili bir işim olduğu halde, maaşım fena olmadığı halde.. kendini bırakma sen daha iyisini yapabilirsin önce kendi kendine saygı duyman için sonra benim ve çevrenin sana saygı duyması için yerinde sayma orada çalışmaya mecbur değilsin, sen çok daha iyisini yapabilecek kapasitedesin diye beni eleştiriyor..

Allah'tan bi kaza bela gelmedikçe, sağlık sorunları olmadıkça bir erkek çalışmalı en az eşine denk bir kariyere ve maaşa sahip olmalı..

çünkü kadının erkeğe saygı duyması için bu şart.. ilkel dönemlerden beri bu böyle..

elmayra'm bunları zaten sen bildiğin ve hissettiğin için sıkıntılısın.. ona, hiç bırakıp gidebileceğini hissettirmemişsin.. onu bir anne gibi sahiplenmişsin.. hani annelerimiz bize ne yaparsak yapalım kıyamaz ve sahip çıkarlar ya.. aynen öylesin.. ona annesi olmadığını göstermelisin..

hiçbir duygu sonsuza dek sürmez eğer beslemezsen.. saygı bittiğinde aşk sevgi devam eder elbette bir süre ama bir bakmışsın öyle bir noktaya gelmişsin ki ortada ne aşk kalmış ne sevgi.. bunu yaşayan çok yakınım çok sevdiğim biri oldu..

o evlilik asla bitmez diyorduk çünkü adam çok entellektüel, yazan çizen aktif konferanslar seminerler vs yapan bir adamdı ama bunların hi parasal karşılığı olmadı.. evi hep kadın geçindirdi.. nihayetinde o başlangıçta aşık olduğu entellektüelliğiyle dalga geçer hale gelmişti kadın.. ve bitmez dediğimiz aşk bitti..

bunları okumak bile seni sıkıyor biliyorum ve susuyorum..

Canım benim ya çok üzülüyorsun şimdi tabi,eşin iş beğenmiyor zorluk çıkarıyor sana haber vermeden işi bırakıyor..

Sana nacizane önerim eşine direk tehdit edici konuş,iş bulamadığı takdirde artık hayatında olmayacağı sinyallerini ver onsuzda tek başına olabileceğini anlasın erkekler zora geldimi tek başlarına kalacağını bildiği için biraz korkarlar inan..

Tehdit her zaman işe yarayabilir,aklı başına gelir umarım..

bizim yazacaklarımızı sen zaten biliyorsun canım.
içinden biliyorsun sadece itiraf edemiyorsun.

bu evliliğe gerçekten değer verseydi, seni kaybetme korkusu içini kaplamış olsaydı bu kadar rahat davranamazdı.
nice insanlar var, orta yaşlı halleriyle, asgari ücrete, belki de hiç bir sosyal güvencesi olmadan çalışan.
ama sorumlulukları var ve bunun bilincindeler.

emre de yok bu... ben göremeiyorum en azından (özür dilerim ama)
konunda da yazmıştım, "acaba müzmin bir tembel mi yoksa gerçekten iş mi bulamıyor" diye hatırlarsan,
ben zora gelmeyi sevmediğini düşünüyorum.
en rahat imkanlarla, en iyi maaşlarla çalışmak istiyor. aksi durum onu geriyor, mutsuz oluyor.
dişini sıkıp çalışmaktansa, evde oturup yeni işler bakmak daha cazip geliyor ona.
oysa bilmiyormu ki cv'de durmadan değişik işlerin (hem de kısa zamanlı) olması işverenlerin hiç tercih ettiği bir durum değildir???

sana ve evliliğinize gelince...
senden o kadar emin, seni kaybetmeyeceğinden senin sevginden o kadar emin ki, "elmayranın sevgisi herşeyin üstünden gelir"e o kadar inanmış ki; bunu da atlatacağına inanıyor...

Hic özür dileme Csi, benim icimden gecirdiklerimi sen yüzüme söylüyosun. Müzmin bir tembel o, karım herseyi halleder diyen bir asalak. Az calısıp cok kazanma derdinde.

Yüz tane iş değiştirmiş bi adamı iş görüşmesine cağırırlar mı, hayır. Bunu anlatamıyorum ya.

Kafam cok karışık. Gerçekten. Yoruldum. Bunun da üstesinden gelirim diyemiyorum artık. :S

bir erkek nasıl olur da kadının eline bakmayı gururuna yedirebilir???

daha 2 gün önce yazmıştım,maaş az olsun ama sorumluluğunu bilsin diye...

fakat eşin çok rahat....

yanlış anlama da elmayracım acaba sen mi alıştırdın o'nu rahatlığa???

sana duyduğu güvenden dolayı mı bu kadar rahat??

elmayra konunuza dalmış oldum kusura bakmayın.
senin durumun da bir arkadaşım vardı.
eşi çalışmaz, girdiği işten sürekli çıkardı.
arkadaşım sinir olurdu, eşine de çok değer veriyordu.
sonra çok sıkı bir kavga ettiler, eşi bir işe girdi ve 2 yıl hiç çıkmadan çalıştı,
arkadaşım hamile kaldı, güveni gelmişti.
sonra hamileliğin ortalarında eşi yine işten çıktı.
arkadaşım doğuma kadar çalıştı.
kocasının umrunda değil gibiydi
arkadaşımın canına tak etti ve rest çekti.
bu ailenin reisi ya sensin, ya benim...
ya evde oturup çocuk bakarsın, ailenin reisi benim kabul edersin, belli bir süre sonra saygımla beraber sevgimin de bitmesini beklersin...
ya da şimdi çek git gibi bir konuşma yaptı.
bakkal çırağı bile olsan bir iş bul ne olduğu önemli değil dedi...
aşık olduğum adamı istiyorum sen o değilsin filan gibi bir sürü şey...
işe yaradı.
kısaca gerçekten artık onunla bir plan yapamadığını ve sadece sevginin her şeyi çözmediğini göstermen lazım.
umarım bir çıkış yolu bulursun.

hepinize çok selamlar..

benim kocam mesleğimi yaptığım halde, kamuda garantili bir işim olduğu halde, maaşım fena olmadığı halde.. kendini bırakma sen daha iyisini yapabilirsin önce kendi kendine saygı duyman için sonra benim ve çevrenin sana saygı duyması için yerinde sayma orada çalışmaya mecbur değilsin, sen çok daha iyisini yapabilecek kapasitedesin diye beni eleştiriyor..

Allah'tan bi kaza bela gelmedikçe, sağlık sorunları olmadıkça bir erkek çalışmalı en az eşine denk bir kariyere ve maaşa sahip olmalı..

çünkü kadının erkeğe saygı duyması için bu şart.. ilkel dönemlerden beri bu böyle..

elmayra'm bunları zaten sen bildiğin ve hissettiğin için sıkıntılısın.. ona, hiç bırakıp gidebileceğini hissettirmemişsin.. onu bir anne gibi sahiplenmişsin.. hani annelerimiz bize ne yaparsak yapalım kıyamaz ve sahip çıkarlar ya.. aynen öylesin.. ona annesi olmadığını göstermelisin..

hiçbir duygu sonsuza dek sürmez eğer beslemezsen.. saygı bittiğinde aşk sevgi devam eder elbette bir süre ama bir bakmışsın öyle bir noktaya gelmişsin ki ortada ne aşk kalmış ne sevgi.. bunu yaşayan çok yakınım çok sevdiğim biri oldu..

o evlilik asla bitmez diyorduk çünkü adam çok entellektüel, yazan çizen aktif konferanslar seminerler vs yapan bir adamdı ama bunların hi parasal karşılığı olmadı.. evi hep kadın geçindirdi.. nihayetinde o başlangıçta aşık olduğu entellektüelliğiyle dalga geçer hale gelmişti kadın.. ve bitmez dediğimiz aşk bitti..

bunları okumak bile seni sıkıyor biliyorum ve susuyorum..

Burada da erkek egemen bi sayı hakim. Müdürüm bile cırpınıyo yaa, cocugu daha iyi şartlarda bakılsın diye acaba eşim işten mi cıksa diyo.

Sizin yazdıklarınız beni üzmez, sıkmaz. Zaten o kadar kırgınım ki daha fazla kırılmam mümkün değil. Ben evin erkeğiyim, bütün sorumluluklar benim. O işten özgürrrce cıkıp evde yatma lüksüne sahip, oysa ben özel sektördeyken bile cıkmadım işimden hic. Herşeyin bilincindeydim.

Parasını gectim, sorumluluklarıyla karşıma gelseydi inan bu kadar kırılmazdım. Evet kovulabilir, patronuyla ters düşebilir. Ama aklım almıyo yaa, sevgim devam ediyor ama saygımı tamamen yitirdim.

Canım benim ya çok üzülüyorsun şimdi tabi,eşin iş beğenmiyor zorluk çıkarıyor sana haber vermeden işi bırakıyor..

Sana nacizane önerim eşine direk tehdit edici konuş,iş bulamadığı takdirde artık hayatında olmayacağı sinyallerini ver onsuzda tek başına olabileceğini anlasın erkekler zora geldimi tek başlarına kalacağını bildiği için biraz korkarlar inan..

Tehdit her zaman işe yarayabilir,aklı başına gelir umarım..

Tehdit ona sökmez ablam. Ben ona seni boşarım desem nah boşarsın der kaba tabirle. O kadar güveniyo bana. Ama güvendiği dağlara kar yağdırma zamanı geldi. Sanırım kayınpederimi arıycam, gelsin alsın oğlunu. Alsın götürsün. Eğer ben bu hayatı tek başıma sürdürebiliyorsam ona ihtiyacım yok.

bir erkek nasıl olur da kadının eline bakmayı gururuna yedirebilir???

daha 2 gün önce yazmıştım,maaş az olsun ama sorumluluğunu bilsin diye...

fakat eşin çok rahat....

yanlış anlama da elmayracım acaba sen mi alıştırdın o'nu rahatlığa???

sana duyduğu güvenden dolayı mı bu kadar rahat??

Yok canım ne yanlış anlıycam. Benim zihniyetim bu değil ki onu alıştırayım. Hicbir zaman; "amaan cıkarsan cık benim maaşım ikimize de yeter" demedim. "boş ver yenisini bulursun" da demedim. "her zaman 300 lira al ama aynı yerde 1 yıl calış en azında sebat et" dedim. Demek ki yanılmışım.

elmayra konunuza dalmış oldum kusura bakmayın.
senin durumun da bir arkadaşım vardı.
eşi çalışmaz, girdiği işten sürekli çıkardı.
arkadaşım sinir olurdu, eşine de çok değer veriyordu.
sonra çok sıkı bir kavga ettiler, eşi bir işe girdi ve 2 yıl hiç çıkmadan çalıştı,
arkadaşım hamile kaldı, güveni gelmişti.
sonra hamileliğin ortalarında eşi yine işten çıktı.
arkadaşım doğuma kadar çalıştı.
kocasının umrunda değil gibiydi
arkadaşımın canına tak etti ve rest çekti.
bu ailenin reisi ya sensin, ya benim...
ya evde oturup çocuk bakarsın, ailenin reisi benim kabul edersin, belli bir süre sonra saygımla beraber sevgimin de bitmesini beklersin...
ya da şimdi çek git gibi bir konuşma yaptı.
bakkal çırağı bile olsan bir iş bul ne olduğu önemli değil dedi...
aşık olduğum adamı istiyorum sen o değilsin filan gibi bir sürü şey...
işe yaradı.
kısaca gerçekten artık onunla bir plan yapamadığını ve sadece sevginin her şeyi çözmediğini göstermen lazım.
umarım bir çıkış yolu bulursun.

hepinize çok selamlar..

Çok teşekkür ederim, ilgine ve yorumuna... Evet sevginin herşeyi çözemediğini göstermem lazım. Kör bir adama bunu nasıl göstereceğimi biliyorum :S

Back
X