- 23 Haziran 2025
- 29
- -13
- 1
- 26
- Konu Sahibi bhintkumasi
-
Yapmak zorunda değiller. Kendi oğlu sorun etmiyorsa siz neden sorun edip ortalığı karıştırmaya, huzurluk çıkarmaya çalışıyorsunuz ki? Bu durumdan memnun değilseniz aileyle mesafenizi koruyun.
Belki de onların maddi durumu daha kötüyse o şekilde destek olmaya çalışıyorlardır.
Bana hiç hoş gelmiyor bu konuları açıp açıp huzur bozmak. Eşiniz herşeyin farkındadır emin olun. Sadece ailesi olduğu için kötü olmak istemiyordur. Anne baba bu sonuçta. Ayrıca evlenirken, çocuk yaparken birilerine güvenip yaptığınızı sanmıyorum. Ee o zaman sorun
Ortaligi karistirmak miYapmak zorunda değiller. Kendi oğlu sorun etmiyorsa siz neden sorun edip ortalığı karıştırmaya, huzurluk çıkarmaya çalışıyorsunuz ki? Bu durumdan memnun değilseniz aileyle mesafenizi koruyun.
Belki de onların maddi durumu daha kötüyse o şekilde destek olmaya çalışıyorlardır.
Bana hiç hoş gelmiyor bu konuları açıp açıp huzur bozmak. Eşiniz herşeyin farkındadır emin olun. Sadece ailesi olduğu için kötü olmak istemiyordur. Anne baba bu sonuçta. Ayrıca evlenirken, çocuk yaparken birilerine güvenip yaptığınızı sanmıyorum. Ee o zaman sorun ne?
size mi sorucam hamile kalirken hey allahim ya ayni fikirde degilsiniz diye saldiramazsinizDemeyin o halde, diyeceksiniz de hamile kalmasaydiniz.
ben hic bu cevaplari alicagimi dusunmuyordum, tesekkur ederim yalnizca sizden olumlu cevap aldim. detay vermemistim yazarken ama hakikaten insanin cok zoruna gidiyor. biz nisanlilik surecinde esimin ailesine yuk olmadik hic. Beyaz eşyamdan salon takimima kadar babam aldi sirf esimin babasi ev alicam durumum sıkışık dedigi icin. ama ortada yillardir ev mev yok. Musluk sadece bi yarafa akiyor. Esimle biz onlar yokken cok mutluyuz ama bu meselelerde hakikaten ayrilma raddesine geliyoruz. Cocugu yaparken onlara mi sordunuz demisler, en cok buna uzuldum. Ben de bir torun vericem sonucta onlara bana bu cok kirici geliyor zor degil ya birine hadiye paketleriyle gelirken otekine de bisey almak zor degil hakikaten.Buradaki hanımların çoğu bu konularda yapmazsa yapmaz . Abiye almış size ne tarzı cevaplar veriyorlar. Ben hala anlamış değilim. Bu haksızlık. Es sorun etmese de haksızlık. Anne baba çocuklarına eşit davranmak zorunda. Ya ikisine de alacak ya hic almayacak. Siz tepkinizi gösterin arada lafınızı esirgemeyin. İnsanlar susunca apt sanıyorlar.
bunlarin hicbiri hak yemek icin sebep degil, ayrica kendileri de eltiyle kavga ettilerZamanında eltiyle beraber eş ailesinin dedikodusunu yapmışlar elti de bu gelinin kuyusunu kazmış :)
Ne var ne yok gidip kayınailesine anlatınca kötü olan bu gelin, iyi olan elti olmuş.
Eş ailesi de duydukları karşısında eltiye inanmış karşılıklı birbirinizi yok saymışsınız ve hala niye bize ev almıyorlar diyebiliyorsunuz
Hayret vallahi.
Kimse size ev almak zorunda değil. Kardeşler arasında ayrımcılık yapılıyorsa eşinize yapılıyor, bunu dert edecek olan eşiniz siz değil. Eşin sorun yapmıyorsa sana ne? Bu kadar şikayetçi olduğun adamdan niye hamilesin?1 senelik evliyim, eşimin ailesinden ciddi anlamda bıktım, ayrımcılık yapiyorlar fazlasiyla. Benim ailemin maddi durumu iyi kendi agizlariyla soylemeseler de tavirlarindan anliyorum her seyi onlardan bekliyolar. Esimin kendisinden 1 yas buyuk abisi var. Onun evini aldilar, cocugu oldu ignesinden ipligine her seyini aldilar yaptilar. Ben suan hamileyim 30. haftama giricem asla bize destek olmadilar. En basiti dun aksam aile oturmasi vardi, kaynimin cocugunu 1 aydir gormuyolar diye ellerinde hediye paketleriyle geldiler. Esim 2 isle birden ugrasiyor ek geliri var bundan mi bilmiyorum ama her seyi hep kendi halletmeye calisiyor esim hep. Ben cok yoruldum bu ayrimciliklardan en cok da esimin bunlari gormemesinden kendini surekli kullandirmasindan biktim. Onlar bizim icin bisey yapmiyor dedigimde deliriyor resmen. Evi 3 senedir alicaz diye oyaliyolar. Her konuda hep soz verip tutmuyolar. Bunaldim hamilelikten mi bilmiyorum ama ayrilmayi bile dusunuyorum artik.
Kimse size ev almak zorunda değil. Kardeşler arasında ayrımcılık yapılıyorsa eşinize yapılıyor, bunu dert edecek olan eşiniz siz değil. Eşin sorun yapmıyorsa sana ne? Bu kadar şikayet
ay yeter ya sktirin gidin umarim siz de ayni seyleri yasarsiniz o zaman bakalim gamsiz baykuslar gibi millete boyle sallayabilecek misinizKimse size ev almak zorunda değil. Kardeşler arasında ayrımcılık yapılıyorsa eşinize yapılıyor, bunu dert edecek olan eşiniz siz değil. Eşin sorun yapmıyorsa sana ne? Bu kadar şikayetçi olduğun adamdan niye hamilesin?
Seviye ortaya çıktı, terbiyesizay yeter ya sktirin gidin umarim siz de ayni seyleri yasarsiniz o zaman bakalim gamsiz baykuslar gibi millete boyle sallayabilecek misiniz
aynen oylee seviyesize seviyesiz davranilirSeviye ortaya çıktı, terbiyesizMune
Merhaba, bakın çok şükür durumunuz iyiymiş üstelik hamilesiniz evinize tatlı bir neşe gelecek bunlara daha fazla odaklanın. Eşinizin ailesi size hiçbirşey yapmak zorunda değil. Siz de değilsiniz ama karşılıklı saygilı olmaniz gerekiyor. Bana kalırsa eşinizin ailesine yaptığı destekler sizi eksiltmiyorsa Allah için sadaka gibi görün. Dinen bu yönde minik bir araştırma yapın eşiniz sizi mağdur etmediği sürece ailesine yardım etse çok sevap. Evinizin yuvanızın bereketi olsun o yardımlar öyle dusunun bir de.. ama sizi aç açıkta birakacak düzeyde yardımı varsa güzel bir dille eşinizi uyarın. Zaten bebek geliyor minik bir masraf kapısı geliyor ona odaklanın. Böyle şeyler için yuva bozulmaz. Zaten boşanmayı düşünüyorum lafınız sadece lafta onu sizde bizde biliyoruz sinirle söyleniyor. Ama biraz yapıcı olun lütfen. Insanin cani sikiliyor anliyorum sizi ama aile saadetinizi 3-5 kuruşa bozmayin. Kendi aileniz de size az yardım etsin bazı eşler nasılsa ordan geliyor diye umursamıyor aileniz vermesin eşinize sorumluluk yükleyin. Hatta bir mal borcuna sokabilirsiniz bazi erkekler bol keseden harcıyor sizin ki de öyle mi bilemem ama böyle de deneyebilirsiniz. Yuvanızda mutluluklar dilerim1 senelik evliyim, eşimin ailesinden ciddi anlamda bıktım, ayrımcılık yapiyorlar fazlasiyla. Benim ailemin maddi durumu iyi kendi agizlariyla soylemeseler de tavirlarindan anliyorum her seyi onlardan bekliyolar. Esimin kendisinden 1 yas buyuk abisi var. Onun evini aldilar, cocugu oldu ignesinden ipligine her seyini aldilar yaptilar. Ben suan hamileyim 30. haftama giricem asla bize destek olmadilar. En basiti dun aksam aile oturmasi vardi, kaynimin cocugunu 1 aydir gormuyolar diye ellerinde hediye paketleriyle geldiler. Esim 2 isle birden ugrasiyor ek geliri var bundan mi bilmiyorum ama her seyi hep kendi halletmeye calisiyor esim hep. Ben cok yoruldum bu ayrimciliklardan en cok da esimin bunlari gormemesinden kendini surekli kullandirmasindan biktim. Onlar bizim icin bisey yapmiyor dedigimde deliriyor resmen. Evi 3 senedir alicaz diye oyaliyolar. Her konuda hep soz verip tutmuyolar. Bunaldim hamilelikten mi bilmiyorum ama ayrilmayi bile dusunuyorum artik.
bu da farkli bi pencere tesekkur ederim, basimin gozumun sadakasi olsun ama onlar da bizim kazancimizdan uzak dursun. biz kirada oturuyoruz ve zor geciniyoruz onlar son model luks bir sitede oturuyor. gercekten durumlari olmasa bunlari dusunmezdim bile ama icimden gelmiyor yani onlara 1 trilyonum olsa 1 lirasini vermek istemem. gerçekten ihtiyacı olan birine veririm. ama yine de dusunucem dedikleriniziMerhaba, bakın çok şükür durumunuz iyiymiş üstelik hamilesiniz evinize tatlı bir neşe gelecek bunlara daha fazla odaklanın. Eşinizin ailesi size hiçbirşey yapmak zorunda değil. Siz de değilsiniz ama karşılıklı saygilı olmaniz gerekiyor. Bana kalırsa eşinizin ailesine yaptığı destekler sizi eksiltmiyorsa Allah için sadaka gibi görün. Dinen bu yönde minik bir araştırma yapın eşiniz sizi mağdur etmediği sürece ailesine yardım etse çok sevap. Evinizin yuvanızın bereketi olsun o yardımlar öyle dusunun bir de.. ama sizi aç açıkta birakacak düzeyde yardımı varsa güzel bir dille eşinizi uyarın. Zaten bebek geliyor minik bir masraf kapısı geliyor ona odaklanın. Böyle şeyler için yuva bozulmaz. Zaten boşanmayı düşünüyorum lafınız sadece lafta onu sizde bizde biliyoruz sinirle söyleniyor. Ama biraz yapıcı olun lütfen. Insanin cani sikiliyor anliyorum sizi ama aile saadetinizi 3-5 kuruşa bozmayin. Kendi aileniz de size az yardım etsin bazı eşler nasılsa ordan geliyor diye umursamıyor aileniz vermesin eşinize sorumluluk yükleyin. Hatta bir mal borcuna sokabilirsiniz bazi erkekler bol keseden harcıyor sizin ki de öyle mi bilemem ama böyle de deneyebilirsiniz. Yuvanızda mutluluklar dilerim
Bunu eşine ve ailesine söyleyebiliyor musun? Sorun kayınvalide ve kayınpederinde değil kocanda.ay yeter ya sktirin gidin umarim siz de ayni seyleri yasarsiniz o zaman bakalim gamsiz baykuslar gibi millete boyle sallayabilecek misiniz
Ay Allah eşine sabır versinay yeter ya sktirin gidin umarim siz de ayni seyleri yasarsiniz o zaman bakalim gamsiz baykuslar gibi millete boyle sallayabilecek misiniz
Yahu insanlar hep bir şeyler yapmak zorundalar mı? Niye ev alsınlar size?1 senelik evliyim, eşimin ailesinden ciddi anlamda bıktım, ayrımcılık yapiyorlar fazlasiyla. Benim ailemin maddi durumu iyi kendi agizlariyla soylemeseler de tavirlarindan anliyorum her seyi onlardan bekliyolar. Esimin kendisinden 1 yas buyuk abisi var. Onun evini aldilar, cocugu oldu ignesinden ipligine her seyini aldilar yaptilar. Ben suan hamileyim 30. haftama giricem asla bize destek olmadilar. En basiti dun aksam aile oturmasi vardi, kaynimin cocugunu 1 aydir gormuyolar diye ellerinde hediye paketleriyle geldiler. Esim 2 isle birden ugrasiyor ek geliri var bundan mi bilmiyorum ama her seyi hep kendi halletmeye calisiyor esim hep. Ben cok yoruldum bu ayrimciliklardan en cok da esimin bunlari gormemesinden kendini surekli kullandirmasindan biktim. Onlar bizim icin bisey yapmiyor dedigimde deliriyor resmen. Evi 3 senedir alicaz diye oyaliyolar. Her konuda hep soz verip tutmuyolar. Bunaldim hamilelikten mi bilmiyorum ama ayrilmayi bile dusunuyorum artik.
Kesinlikle birine alsan diğeri de bekliyor. İkisine de alsan “onlara ön cephe aldı bize arka cephe aldı” ya da “onlara 3 oda bize 2 oda aldı” diye birbirlerine düşecekler.. belli yaştan sonra gelin/damadın kaprisini çekemez..ben sağken kimseye bir şey yok öldükten sonra da miras hukuku ne derse o..Millet hiç bir çocugunuza ev mev almayın.
Yiyin gezin dolanın.
Cevaplarınızla ne kadar kindar olduğunuzu gösteriyorsunuz.bu da farkli bi pencere tesekkur ederim, basimin gozumun sadakasi olsun ama onlar da bizim kazancimizdan uzak dursun. biz kirada oturuyoruz ve zor geciniyoruz onlar son model luks bir sitede oturuyor. gercekten durumlari olmasa bunlari dusunmezdim bile ama icimden gelmiyor yani onlara 1 trilyonum olsa 1 lirasini vermek istemem. gerçekten ihtiyacı olan birine veririm. ama yine de dusunucem dediklerinizi
Hamile kalmadan bir işe girip çalışsaydınız ve kimseden bir beklentiniz olmasaydı daha mutlu olurdunuz. Kimse size ev almak zorunda değil.1 senelik evliyim, eşimin ailesinden ciddi anlamda bıktım, ayrımcılık yapiyorlar fazlasiyla. Benim ailemin maddi durumu iyi kendi agizlariyla soylemeseler de tavirlarindan anliyorum her seyi onlardan bekliyolar. Esimin kendisinden 1 yas buyuk abisi var. Onun evini aldilar, cocugu oldu ignesinden ipligine her seyini aldilar yaptilar. Ben suan hamileyim 30. haftama giricem asla bize destek olmadilar. En basiti dun aksam aile oturmasi vardi, kaynimin cocugunu 1 aydir gormuyolar diye ellerinde hediye paketleriyle geldiler. Esim 2 isle birden ugrasiyor ek geliri var bundan mi bilmiyorum ama her seyi hep kendi halletmeye calisiyor esim hep. Ben cok yoruldum bu ayrimciliklardan en cok da esimin bunlari gormemesinden kendini surekli kullandirmasindan biktim. Onlar bizim icin bisey yapmiyor dedigimde deliriyor resmen. Evi 3 senedir alicaz diye oyaliyolar. Her konuda hep soz verip tutmuyolar. Bunaldim hamilelikten mi bilmiyorum ama ayrilmayi bile dusunuyorum artik.
1 senelik evliyim, eşimin ailesinden ciddi anlamda bıktım, ayrımcılık yapiyorlar fazlasiyla. Benim ailemin maddi durumu iyi kendi agizlariyla soylemeseler de tavirlarindan anliyorum her seyi onlardan bekliyolar. Esimin kendisinden 1 yas buyuk abisi var. Onun evini aldilar, cocugu oldu ignesinden ipligine her seyini aldilar yaptilar. Ben suan hamileyim 30. haftama giricem asla bize destek olmadilar. En basiti dun aksam aile oturmasi vardi, kaynimin cocugunu 1 aydir gormuyolar diye ellerinde hediye paketleriyle geldiler. Esim 2 isle birden ugrasiyor ek geliri var bundan mi bilmiyorum ama her seyi hep kendi halletmeye calisiyor esim hep. Ben cok yoruldum bu ayrimciliklardan en cok da esimin bunlari gormemesinden kendini surekli kullandirmasindan biktim. Onlar bizim icin bisey yapmiyor dedigimde deliriyor resmen. Evi 3 senedir alicaz diye oyaliyolar. Her konuda hep soz verip tutmuyolar. Bunaldim hamilelikten mi bilmiyorum ama ayrilmayi bile dusunuyorum artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?