Dert..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ortaligi karistirmak mi ben detay vermeden yuzeysel bi sekilde sorunu yazdim sadece. 3 senedir o kadar sacmaliklarina katlandim ki hala da katlaniyorum. Bizim paramiz bize kalsa zaten umrumda degil benim de kazancim var, ama esimi somurup bide ustune ayrimcilik yaparlarsa ortaligi atese bile veririm

Buradaki hanımların çoğu bu konularda yapmazsa yapmaz . Abiye almış size ne tarzı cevaplar veriyorlar. Ben hala anlamış değilim. Bu haksızlık. Es sorun etmese de haksızlık. Anne baba çocuklarına eşit davranmak zorunda. Ya ikisine de alacak ya hic almayacak. Siz tepkinizi gösterin arada lafınızı esirgemeyin. İnsanlar susunca aptal sanıyorlar.

ben hic bu cevaplari alicagimi dusunmuyordum, tesekkur ederim yalnizca sizden olumlu cevap aldim. detay vermemistim yazarken ama hakikaten insanin cok zoruna gidiyor. biz nisanlilik surecinde esimin ailesine yuk olmadik hic. Beyaz eşyamdan salon takimima kadar babam aldi sirf esimin babasi ev alicam durumum sıkışık dedigi icin. ama ortada yillardir ev mev yok. Musluk sadece bi yarafa akiyor. Esimle biz onlar yokken cok mutluyuz ama bu meselelerde hakikaten ayrilma raddesine geliyoruz. Cocugu yaparken onlara mi sordunuz demisler, en cok buna uzuldum. Ben de bir torun vericem sonucta onlara bana bu cok kirici geliyor zor degil ya birine hadiye paketleriyle gelirken otekine de bisey almak zor degil hakikaten.

bunlarin hicbiri hak yemek icin sebep degil, ayrica kendileri de eltiyle kavga ettiler ne kadar meraklisiniz insanlarin sorunlarini kucumseyip dalga gecmeye

Kimse size ev almak zorunda değil. Kardeşler arasında ayrımcılık yapılıyorsa eşinize yapılıyor, bunu dert edecek olan eşiniz siz değil. Eşin sorun yapmıyorsa sana ne? Bu kadar şikayetçi olduğun adamdan niye hamilesin?

Kimse size ev almak zorunda değil. Kardeşler arasında ayrımcılık yapılıyorsa eşinize yapılıyor, bunu dert edecek olan eşiniz siz değil. Eşin sorun yapmıyorsa sana ne? Bu kadar şikayet

ay yeter ya sktirin gidin umarim siz de ayni seyleri yasarsiniz o zaman bakalim gamsiz baykuslar gibi millete boyle sallayabilecek misiniz

Merhaba, bakın çok şükür durumunuz iyiymiş üstelik hamilesiniz evinize tatlı bir neşe gelecek bunlara daha fazla odaklanın. Eşinizin ailesi size hiçbirşey yapmak zorunda değil. Siz de değilsiniz ama karşılıklı saygilı olmaniz gerekiyor. Bana kalırsa eşinizin ailesine yaptığı destekler sizi eksiltmiyorsa Allah için sadaka gibi görün. Dinen bu yönde minik bir araştırma yapın eşiniz sizi mağdur etmediği sürece ailesine yardım etse çok sevap. Evinizin yuvanızın bereketi olsun o yardımlar öyle dusunun bir de.. ama sizi aç açıkta birakacak düzeyde yardımı varsa güzel bir dille eşinizi uyarın. Zaten bebek geliyor minik bir masraf kapısı geliyor ona odaklanın. Böyle şeyler için yuva bozulmaz. Zaten boşanmayı düşünüyorum lafınız sadece lafta onu sizde bizde biliyoruz sinirle söyleniyor. Ama biraz yapıcı olun lütfen. Insanin cani sikiliyor anliyorum sizi ama aile saadetinizi 3-5 kuruşa bozmayin. Kendi aileniz de size az yardım etsin bazı eşler nasılsa ordan geliyor diye umursamıyor aileniz vermesin eşinize sorumluluk yükleyin. Hatta bir mal borcuna sokabilirsiniz bazi erkekler bol keseden harcıyor sizin ki de öyle mi bilemem ama böyle de deneyebilirsiniz. Yuvanızda mutluluklar dilerim

bu da farkli bi pencere tesekkur ederim, basimin gozumun sadakasi olsun ama onlar da bizim kazancimizdan uzak dursun. biz kirada oturuyoruz ve zor geciniyoruz onlar son model luks bir sitede oturuyor. gercekten durumlari olmasa bunlari dusunmezdim bile ama icimden gelmiyor yani onlara 1 trilyonum olsa 1 lirasini vermek istemem. gerçekten ihtiyacı olan birine veririm. ama yine de dusunucem dediklerinizi

ay yeter ya sktirin gidin umarim siz de ayni seyleri yasarsiniz o zaman bakalim gamsiz baykuslar gibi millete boyle sallayabilecek misiniz
Ay Allah eşine sabır versin
Bence adam seni boşar bu gidişle
Benim durumum iyi gelirim var diyerek adamın üstünde Baskı oluşturuyorsun
Bebek hamilelik bu kabalığın bahanesi olamaz

Yahu insanlar hep bir şeyler yapmak zorundalar mı? Niye ev alsınlar size?

Hemen hamile kalana kadar çalışıp evinizi alsaydınız.

Ayırım yapıyorlarsa da bırakın bu eşinizi ilgilendirsin.

Millet hiç bir çocugunuza ev mev almayın.
Yiyin gezin dolanın.
Kesinlikle birine alsan diğeri de bekliyor. İkisine de alsan “onlara ön cephe aldı bize arka cephe aldı” ya da “onlara 3 oda bize 2 oda aldı” diye birbirlerine düşecekler.. belli yaştan sonra gelin/damadın kaprisini çekemez..ben sağken kimseye bir şey yok öldükten sonra da miras hukuku ne derse o..

Cevaplarınızla ne kadar kindar olduğunuzu gösteriyorsunuz.

Bir bebek doğacak ve siz bu duyguları kendinize yüklüyorsunuz.

Daha yeni evlisiniz evinizlle, eşinizle, bebeğinizlle ilgilenin.

İyi niyet, güzel düşünceler ve sabır her kapıyı açar..
ama siz öylesiniz ki insanlar belkide oğullarına bile sırf sizin mizacınız, uslubunuz yüzünden vaktiyle bir şey de yapmak istemiyor.

Hiç bu pencereden de baktınız mı?

Dilerim kimse sizin 1 kuruşunuza muhtaç olmaz. Belli ki faydasız bir yapınız var.

Hamile kalmadan bir işe girip çalışsaydınız ve kimseden bir beklentiniz olmasaydı daha mutlu olurdunuz. Kimse size ev almak zorunda değil.

siz onlardan bekliyorsunuz onlar sizin ailenizden bekliyor çok güzel tencere kapak olmuşsunuz.. kimse kimseden bir şey beklemese herkes kendi yağında kavrulsa keşke..

Kimse size bir şey yapmak zorunda değil. Milletin sırtına binerek hayat sürdüremezsiniz. Ne mal davasıymış arkadaş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…