Dertlere Derman 1.001 Fatiha Listesi

açıklama için teşekkürler benimde okuduklarımdan dolayı kafam karışmıştı dualarınıza benide katın kızlar verdigim duayı okuyalım ALLAHın izniyle

Fetih suresine başlamayı dört gözle bekliyorum arkadaşlar gerçi şu anda hastayım ama sayfada da ilerleme yok, ne yapalım?

Arkadaşlar, ben duayı yatsı namazının ve ya sabah namazının ardından okuyordum. Özel bir namaz kılıp mı okumak gerekiyordu? Öyle bir durum varsa duaları tekrarlıyayım...

Canım Allah kabul etsin sen daha güzel yapıyomuşsun bizim içinde dua et,kendi hacetin için iki rekat namaz kılıp yapabilirsin canım en başında yazmıştım bulamazsan tekrar yazıp paylaşayım..

Rabbim bütün sıkıntılarımızı gidersin,dualarımız kabul olsun inşaallah...

nazlıefe--------
Hadiborazan----
paris68---------
Perlanore------
egeli-----------
nekadarzor-----
ironik----------
mavimenekşe---okudu
nisanbu-------
blk10----------okudu
bahar85-------
vck-----------
umutt99------
başak2569----okudu
esma------

nazlıefe--------
Hadiborazan----
paris68---------
Perlanore------okudu
egeli-----------
nekadarzor-----
ironik----------
mavimenekşe---okudu
nisanbu-------
blk10----------okudu
bahar85-------
vck-----------
umutt99------
başak2569----okudu
esma------

nazlıefe--------okudu
Hadiborazan----
paris68--------okudu
Perlanore------okudu
egeli-----------
nekadarzor-----okudu
ironik----------okudu
mavimenekşe---okudu
nisanbu-------okudu
blk10----------okudu
bahar85-------
vck-----------
umutt99------
başak2569----okudu
esma------

nazlıefe--------okudu
Hadiborazan----
paris68--------okudu
Perlanore------okudu
egeli-----------okudu
nekadarzor-----okudu
ironik----------okudu
mavimenekşe---okudu
nisanbu-------okudu
blk10----------okudu
bahar85-------okudu
vck-----------
umutt99------okudu
başak2569----okudu
esma------

nazlıefe--------okudu
Hadiborazan----
paris68--------okudu
Perlanore------okudu
egeli-----------okudu
nekadarzor-----okudu
ironik----------okudu
mavimenekşe---okudu
nisanbu-------okudu
blk10----------okudu
bahar85-------okudu
vck-----------
umutt99------okudu
başak2569----okudu
esma------

nazlıefe--------okudu
Hadiborazan----
paris68--------okudu
Perlanore------okudu
egeli-----------okudu
nekadarzor-----okudu
ironik----------okudu
mavimenekşe---okudu
nisanbu-------okudu
blk10----------okudu
bahar85-------okudu
vck-----------okudu
umutt99------okudu
başak2569----okudu
esma------

nazlıefe--------okudu
Hadiborazan----
paris68--------okudu
Perlanore------okudu
egeli-----------okudu
nekadarzor-----okudu
ironik----------okudu
mavimenekşe---okudu
nisanbu-------okudu
blk10----------okudu
bahar85-------okudu
vck-----------okudu
umutt99------okudu
başak2569----okudu
esma------

Bismillahirrahmanirrahim
La ilahe illellahül melikül hakkul mübin.
La ilahe illellahül hakemül adlül metin.
Rabbüna ve rabbü abainel evvelin.
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin.
La ilahe illellahü vehdehu la serike leh,lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyi ve yümitü ve hüve hayyül la yemutü ebeden biyedihil hayru veileyhil masiru ve hüve ala küllü sey´in kadir.
Ve bihî nesteînü ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm.
La ilahe illellahü sükran li ni´metih.
La ilahe illellahü ikaran bi rububiyyetih.
Ve sübhanellahi tenzihen li azametih..
Es´elükellahümme bi hakkismikel mektubi ala cenahi cibrile aleyke ya rab.
Ve bihakkismikel mektubi ala cenatubi ala cenahi cibrile aleyke ya rab.
Ve bihakkismikel mektubi ala cenahi mikaile aleyke ya rab.
Ve bihakkismikel mektubi ala cebheti israfile aleyke ya rab:
Ve bihakkismikel mektubi ala keffi azraile aleyke ya rab.
Ve bi hakkismikellezi semmeyte bihi münkeran ve nekiran aleyke ya rab.
Ve bihakkismike ve esrari ibadike aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi temme bihil islamü aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi telekkahü ademü lemma hebeta minel cenneti fe nadake fe lebbeyte düaehü aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi nadake bihi sitü aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi kavveyte bihi hameletel arsi aleyke ya rab.
Ve bihakkismikelmektubi fittevrati vel incili vezzeburi vel fürkani aleyke ya rab.
Ve bihakkismikeila münteha rahmetike ala ibadike aleyke ya rab.
Ve bihakki temami kelamike aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi nadake bihi ibrahimü fecealtennara aleyhi berden ve selamen aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi nadake bihi ismailü fe necceytehü minezzebhi aleyke ya rab.
Ve bihakkismikllezi nadake bihi hudü aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi deake bihi ya´kubü fe ra.dedte aleyhi basarahu yusufe aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi nadake bihi davüdü fe cealtehü halifeten fil ardi ve elente lehül hadide fi yedihi aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi deake bihi süleymanü fe a´taytehül mülke fil ardi aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi nadake bihi eyyubü fe necceytehu minel gammillezi kane fihi aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi nadake bihi isebnü meryeme fe ahyeyte lehül mevta aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi nadake bihi musa lemma hatabeke aletturi aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi nadetke bihi asiyetümraetü fir´avne fe razaktehel cennete aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi nadake bihi benu israfile lemma cavezulbahra aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi nadake bihil hidiru lemma mesa alel mai aleyke ya rab.
Ve Bihakkismikellezi nadake bihi muhammedün sallallahü aleyhi ve selleme yevmel gari fe necceytehu aleyke ya rab.
Inneke entel kerimül kebiru.
Hasbünellahü ve ni´mel vekil.
Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim.
Ve sallallahü ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi vesellem

Arkadaşlar, ben duayı yatsı namazının ve ya sabah namazının ardından okuyordum. Özel bir namaz kılıp mı okumak gerekiyordu? Öyle bir durum varsa duaları tekrarlıyayım...

bende yatsı namazını kıldıktan sonra okuyorum kızlar herkesin dileği bebiş sanırım değilmi başta niyetlerimize belirtsek daha iyi olur

arkadaşlar konudan uzak kaldım kusurabakmayın.Zaman ayırıp bizler için ellerini açan bütün arkadaşlardan allah razı olsun.
Bu akşam güslümü aldıktan sonra ben de tüm liste adına okuyacam, okuduğumda haber veririm.

Allah hepimizin dualarını kabul etsin.

bende yatsı namazını kıldıktan sonra okuyorum kızlar herkesin dileği bebiş sanırım değilmi başta niyetlerimize belirtsek daha iyi olur

Demek böyle iyi niyetli birbirine yardımcı olan olgun insanlar da varmış,bende namazımı kıldıktan sonra sizlere mutlaka dua edeceğim.Tez zamanda herkes hayırlısıyla dilediklerine kavuşsun inşallah.Hepinzi Allah korsun dualarımız kabul olsun.

arkadaşlar benim 2 dileğim var rabbimden birincisi (herkes gibi) tez zamanda hayırlı ve sağlıklı bi evlat sahibi olmak istiyorum,
ikincisi çok borcum var, çok zor günler geçiriyorum, eşimin işleri hergeçen gün daha da kötüye gidiyor.Rabbim önümüze yeni ve hayırlı kazanç kapıları açsın diye yalvarıyorum.

Başka da bi isteğim yok zaten.
Hepinizden allah razı olsun.

Duasız üşür yürekler sana bir dua eden olsun sende birine dua et bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıkları aydınlatan sana ummadık kapılar açan bilmezsin kimin için ettiğin duadır seni böyle ayakta tutan...

cnm bugün nekadarzor ve ironik arkadaşımız için okudum rabbim kabul etsin ben okudukça yazarım..)

duları içimizden geldigi gibi okumayla alakalı çok güzel bir hikaye buldum onuda sizlerle paylaşayım." Hazreti Musa, bir gün bir başına dağları dolanırken, uzaktan yoksul ve yanlız bir çoban gördü. Çoban dizüstü çökmüş, ellerini semaya açıp dua etmekteydi. Bu durum hz. Musa'nın çok hoşuna gitti, ama yaklaşıpta çobanın duasını duyunca şaşırdı.

Çoban Rab'ine şöyle yalvarıyordu:

*** Kurban olduğumAllah 'ım. Seni ne kadar severim, bir bilsen. ne istersen yaparım, yeter ki Sen iste. Sürüdeki en yağlı koyunu kes desen, gözümü kırpmadan keserim Sen'in için. Koyun kavurması güzeldirAllah 'ım, kuyruk yağını da alır pilavına katarsın, tadına yenmez olur.

Hz. Musa duaya kulak kabartarak çobana yaklaştı.

Çoban Duasına devam ediyordu:

*** Yeter ki Sen dile, ayaklarını yıkarım. Kulaklarını temizler, bitlerini ayıklarım. Ne kadar çok severim ben Sen'i. Sana çok hayranım.

Duydukları karşısında hz. Musa öfekeden küplere bindi, bağıra çağıra kesti çobanbın duasını:

Hz. Musa:

---- Sus, seni cahil adam! Ne yaptığını sanırsın?Allah pilav yer mi? Allah'ın ayakları mı var yıkayasın? Böyle dua olur mu? Külliyen günaha giriyorsun. Derhal tövbe et!

Çoban, Hz. Musa'dan azarı işitince kulaklarına kadar kızardı, utancından yerin dibine girdi. Bir daha böyle kendi kafasına göre dua etmiyeceğine gözyaşları içinde yeminler etti. o gün akşama kadar hz. Musa çobanın yanında durup ona temel duaları ezberletti.Sonra "Allah benden razı olur, iyi iş yaptım" diye düşünerek yoluna devam etti.

Hz. Musa o gece bir ses işitti, seselenen Rab idi:

**** ". Ey Musa! sen bugün ne yaptın? sen ayırmaya mı geldin buluşturmaya mı? Şu garip çobanı azarladın. Onun bana ne kadar yakın olduğunu anlayamadın. Ağzından çıkan lafı bilmese de, O çoban inancında samimi idi. kalbi temiz, niyeti halisti.

Biz kelimelere bakmayız, Niyete bakarız! kelemlere bakacak olsak yeryüyünde insan kalmazdı!

Biz çobandan razıydık. başkasına medih olan söz sana zemdir. Ona bal olan sana zehirdir. Sen işittiklerini inkar ve küfür saydın ama bilsen ki bir kabahati varsa bile, ne tatlı kabahattır onun ki"

Musa hatasını anlatı ertesi gün çobanın yanına gitti çoban duaya durmuştu yine, Ama dünkü heyecanından, samimiyetinden eser yoktu. Öğretildiği gibi yakarmaya gayret gösterdiğinden, aman bir yanlış laf etmiyeyim diye takılıyor, kekeliyor, terliyordu.

Hz. Musa, çobana ettiğinden pişman olup sırtını okşadı ve dediki:

" Ey dost, ben hatalıyım, ne olur affet. Bildiğin gibi dua et.Allah nazarında böylesi daha kıymetlidir.
Mesnevi'den alıntıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…