• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DERTLERLE NASIL BAŞEDİYORSUNUZ?

zeplin88

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2014
1.052
834
323
Gücünüz tükendiğinde,baş edemediğiniz, çıkmazda olduğunuzda, eviniz huzurunuz işiniz rast gitmediğinde, çabalayıp da birşeylerin sonuıcu hayal kırıklığı olduğunda, emeklerinizin boş olduğunu hissettiğinizde,kalbiniz katılaştığında duaya sığınırmısınız ne yaparsınız? Arkadaşlarınızla paylaşırmısınız özelinizi? Genel de modum yüksek biriyim ama nedense insanlar enerjini kırmak için elinden geleni yapıyor.Buna eşim de dahil.Zaman Zaman zaman iş arkadaşlarım da.Duaya sığınıyorum..Herkes istediği gibi davransın. Neden kötü enerji verirsin yeterince kötü bu dünya iyi şeylerin olmasına neden izin vermezler

Dua etmek verenden istemek insana muazzam huzur veren bir durum. Etrafimizi etrafımızda olup bitenleri insanlari istedigimiz gibi sekillendiremiyoruz.bir girdabin icindeyiz hepimiz. İcinden nasil geliyorsa derdini sıkıntını yaradana anlatarak rahatlayabilitsin. Derdim oldugundada olmadigindada bazilari kendi kendine konusmak desede yaradanla konusurim.ben yalniz degilim...

Duaya En önemlisi Allaha sığınırım. Çünkü onda başka anlayanımın olmadığını, bu hayata neden geldiğimin sebebini , birgun geçeceğini, bilir , "Rabbim kalpler senin elinde sen kötü düşünen insanların kötü hissettiren insanlarin kalbini iyiye çevir "diye dua eder inancıma sığınırım.

Gücünüz tükendiğinde,baş edemediğiniz, çıkmazda olduğunuzda, eviniz huzurunuz işiniz rast gitmediğinde, çabalayıp da birşeylerin sonuıcu hayal kırıklığı olduğunda, emeklerinizin boş olduğunu hissettiğinizde,kalbiniz katılaştığında duaya sığınırmısınız ne yaparsınız? Arkadaşlarınızla paylaşırmısınız özelinizi? Genel de modum yüksek biriyim ama nedense insanlar enerjini kırmak için elinden geleni yapıyor.Buna eşim de dahil.Zaman Zaman zaman iş arkadaşlarım da.Duaya sığınıyorum..Herkes istediği gibi davransın. Neden kötü enerji verirsin yeterince kötü bu dünya iyi şeylerin olmasına neden izin vermezler

Ben duaya sığınanlardanım
Eskiden dostlarıma anlatır dertleşirdim artık yapmıyorum
Kimseye hayatımın detaylarını anlatmıyorum, çünkü sonradan çıkan lafla sözle daha çok üzülüyorum
Dua ederim, namaz kılarım, Rabbim derdimden büyük derim her zaman
Kafamı boşaltacak bir kaç kitapla okuma odama kapanırım bir süre
Ha çok içinden çıkamadığım bir dönem oldu, doktor yardımı aldım kısa bir süre
Genel anlamda sorunları çok büyütmemeye çalışırım, pozitif bakmaya gayret ederim
Haa bir de yazarım, sayfalarca, defterlerce parmaklarım uyuşana kadar yazarım

Ben direk fişimi çekiyorum şaka değil gerçek. Hiç derdime odaklanmam başka şeylere yonelirim. Dua ederim rahatlatır beni. Kimseyle de paylaşmam, niye çünkü fişi çekiyorum :KK28:

Dua tabi ki en büyük sığınma şekli.
Benim de işlerim umduğum gibi gitmez,huzurum kaçar,kendimi yerim,mantıklı açıklama bulana kadar düşünür düşünür,beynimi yakarım.
Ama hep dua hep dua.
Arada sebep olanlara da habire küfür en kallavisinden.

çok tatlsınız kızlar inanın bende dua ediyorum fırsatım oldukça...İyi arkdaşlarımda var ama anlat anlat yoruluyor insan.Rabbim herşeyin ilacı diyorum.Katı kalpleri yumuşatsın.Eşimde zor karakterde bir adam.O hem yara açan hem yaralarımı saran bir adam ne tuhaf....İşimde zor.Allahım çıkmazlardan uzak tutup bana ışık tut diye yalvarıyorum..Şükür ediyorum hep. Bazen düşünüyorum aslında hepimiz yalnızız ailen de olsa eşin de olsa arkadaşların akraba iyiysen iyiler.Kötü günde?? Allahtan başkası yok.Ne tuhaf.

çok tatlsınız kızlar inanın bende dua ediyorum fırsatım oldukça...İyi arkdaşlarımda var ama anlat anlat yoruluyor insan.Rabbim herşeyin ilacı diyorum.Katı kalpleri yumuşatsın.Eşimde zor karakterde bir adam.O hem yara açan hem yaralarımı saran bir adam ne tuhaf....İşimde zor.Allahım çıkmazlardan uzak tutup bana ışık tut diye yalvarıyorum..Şükür ediyorum hep. Bazen düşünüyorum aslında hepimiz yalnızız ailen de olsa eşin de olsa arkadaşların akraba iyiysen iyiler.Kötü günde?? Allahtan başkası yok.Ne tuhaf.

İnsan yalnız doğar ve yalnız ölür, gerçekten Allah'tan başka kimsemiz yoktur
Bunu kabullenirsek yaşamak daha kolay
Bazen düşünürüm, elim ayağım bile benim değil, hayatımdaki her şey emanet, düşünsenize evlat bile emanet

inanan bir insan tabiki dua eder,yerini baska ne doldurabilir ki,
dertlesme olarak da esimle dertlesmek beni cok rahatlatiyor.
o bahsetiginz kotu enerji verenler varya,
insanlarin mutsuzluguyla mutlu olup ,mutluluklariyla mutsuz olanlar,
birkac senedir benim hayatimda yoklar.

dua ederim bol bol da ağlarım
kardeşim anlatırım çok :( güzel tesellicidir canım benim

bide canımı yakanı Allah a havale eder yoluma bakarım

Dua beni de rahatlatır zaten gün içinde çalışırken evdeyken yürürken arabadayken yani aklıma her geldiğinde içinden yaradanla konuşurum, rabbim imandan ayırmasın.

Bir de benim dertlerim paylaşınca küçülüyor içimde tutarsam büyüyor kocaman oluyor. Konuşmayı çok severim birileriyle :KK45:

Ama en en önemlisi sorunu kaynağında yok etmek yani eğer elimizdeyse bize ağır gelen yükleri atıp gitmek hayatımızdan çıkarmak. Tabi herşey elimizde olmuyor onları da düşüne düşüne kendimizi üzmemek lazım aslında.

kimi zaman cekerek kimi zaman aglayarak dua ile hasbunallah diyerek

Ben dua sız baş edenlerdenim :) Beni ne mutlu ediyorsa onu yaparım. Kafam dağılması için film izlerim,kitap okurum,hareketli müzikler dinlerim.. Ben insanın her şeyi kendi için de yaşayıp,çözebildiğine inanırım. Ben umursamaz olmayı istersem olurum,kafama takmamak istersem takmam.Her şey benim elimde..

valla müzik kitap spor yapıyorum dua haricinde evet iyi geliyor özellkle müzik.Ama bazen sabretmekten çok yoruluyorum. Ne olcak nasıl olcak soruları kafa bulandırıyor.O zaman Rabbim sen en hayırlısını verensin diyorum

sizin gibi hissetğimde hep allahıma sığınırım ben en huzur bulduğum yer olası içim ferahlar rahatlarım bunun yanında birde iyi bir arkadşım varsa dertleşir rahatlarım.

bazen başedemiyorum.
arkadaşlarım vardı mesela .evet yardımıma koştukları iyiliklerini gördüğüm zamanlar çok oldu.
ama baktım ben aramasam etmesem hiç aramıyorlar. artık bende aramıyorum.en azından bi naber diye mesaj yazmalarını bekledim.
gelgelim noldu koptuk şu anda.ama bu durum beni üzüyormu evet üzüyor.
arkadaşssız kaldım resmen .bu durumla başetmeye çalışıyorum mesela şuanda.arkadaşsız nasıl yaşanır? :)

beni çok üzen bir insan olmuştu. fiziki ve başka özelliklerimle aşşağılayıcı imalarda laf sokmalarda bulunan. cidden çok üzmştü.
beni üzdüklerinle üzül dedim.hiç bişey olmadı tabi aksine çok da güzel şeyler yaşadı.
başedemediğim sorunlardan biride budur mesela

Back
X