Dertleşecek kimsem yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yine içime atıp biriktirdiğim bi dönemdeyim. Yeni evliyim ve gurbete gelim geldim. Hemen çocuğum olsun da kendimi yalnız hissetmiyim istiyorum.Allahım nolur en yakın zamanda çocuğum olsun sırdaşım dert ortağım olsun artık
Aynen öyle valla bende meşgale aramıyorum oyuncak hiç aramıyorum zaten. Çocuk istemek evliliğim yada eşim kötü anlamına da gelmiyor. Sadece içimden gelen anne olma isteğine engel olamıyorum.erken diyolar ama size erken gelebilir benim için tam zamanı
Hanımefendi ilk mesajınızda gayette derdime ortak olsun yalnız kalmayayım diye çocuk istediğinizi yazmışsınız. Biz de sizi sadece uyardık. Çocuk sahibi olmak büyük sorumluluktur diye. Sonra da tepki alınca ben anne olmak isteğine engel olamıyorum demişsiniz. Kendinizi hazır hissediyorsanız olun tabi...

Aynen öyle valla bende meşgale aramıyorum oyuncak hiç aramıyorum zaten. Çocuk istemek evliliğim yada eşim kötü anlamına da gelmiyor. Sadece içimden gelen anne olma isteğine engel olamıyorum.erken diyolar ama size erken gelebilir benim için tam zamanı
Can sıkıntısından yalnızlıktan yaptığınızı söyleyen sizsiniz, insanlar ona göre yorum yapıyor değil mi?
Amacınız dua istemekse bu sitede dua sayfaları var ordan yardım isteyebilirsiniz ama tavsiyeleri de yabana atmayın. Bende evlendim gurbete gittim 3 sene çocuk istemedim, bir sürü arkadaş edindim orda, hatta şimdi kendi memleketimde o kadar samimi çevrem yok.

Can sıkıntısından yalnızlıktan yaptığınızı söyleyen sizsiniz, insanlar ona göre yorum yapıyor değil mi?
Amacınız dua istemekse bu sitede dua sayfaları var ordan yardım isteyebilirsiniz ama tavsiyeleri de yabana atmayın. Bende evlendim gurbete gittim 3 sene çocuk istemedim, bir sürü arkadaş edindim orda, hatta şimdi kendi memleketimde o kadar samimi çevrem yok.
Ben tabikide yalnızlığıma ortak olsun isterim siz annenize destek olmadınız mı hiç. Oyuncak ve meşgale istemiyorum dedim

Ben kendi kendime yeten bir bireyim can sıkıntımı gidermek için başka birine ihtiyaç duymayabilirim. Bu benim düşüncem. Siz can sıkıntınızı gidermek için çocukla ilgilenirsiniz. Çünkü mutlu olmak için başkalarına ihtiyacınız vardır o da sizin düşünceniz...
Evet demeki insandan insana degisiyor

Ben tabikide yalnızlığıma ortak olsun isterim siz annenize destek olmadınız mı hiç. Oyuncak ve meşgale istemiyorum dedim
Cevaplarınızdaki mantıksızlığı gençliğinize veriyorum. Ayıca küçücük çocuk sizin hangi derdinize ortak olacak? Niye çocuğunuza ısrarla böyle bir şey yüklüyorsunuz?

Evliliğim de eşim de mükemmel. Ama ben kendimi bildim bileli çocuk istemişimdir. Kötü bişey değil ki bu. Kendi ailemden yana hep sorunlar yaşadım yaşıyorum da. Simdi sıra kendi kurduğum yuvama geldi. İstediğim gibi yetiştirebileceğim bi çocuk istemem normal değil mi. Erken veya geç bunlar kişiyr göre değişir. Beni yargılıyorlar kaç yıllık evliymiş gibi istiyorsun diye. Bilmem istiyorum işte. İstemek için yıllarımın geçmesi mi gerekirdi
Yok canım onun için demedim tabi ki isteyebilirsin. Ben iki çocuk annesiyim. Burda yorumlarimda da hep yazarim olmuş çocuğa asla neden demeyin diye. Ama olmadan önce insan düşünmeli. Evet evlat bambaşka birşey hatta benim şu durumumda nefes alma sebebim. Çünkü eşimle iyi değil aramız hatta ayriligin eşiğindeyiz. Ama kendi hayatımla beraber onları da etkilemekten korkuyorum. Ama tek kendim olsaydim suan herşey çok başka olurdu. Onlar benim şükür sebebim ama bende onlarin şükür sebebi olmak isterim yani. Bunun için dedim. Yoksa çocuk istiyorsunuz diye sizi elestimedim.

Evlât özlemini anlayabiliyorum ama yalnız kalmamak adına evlat sahibi olma. Göründüğü kadar kolay değil evlat büyütmek.
Bir de kimsenin çocuk yapma yeteneği yok canım. Allah nasip eder veya etmez. O yüzden kimse kimseyi evlâdı yok diye kınayamaz. Ablana gelince de Allah evladıyla sınamaz inşallah. Avlarla sınanmak evlatsizlikla sinanmaktan daha kötü.

Kac yasindasin canim? Biraz kendine zaman ayir bence once bi esinle evliliginin tadini cikar pat diye cocuk yapmak bence iyi degil zaten. Arkadaslarin da dedigi gibi kurslara git, kendine bi seyler katacak seyler yap. Zira cocuk olunca hepten bunalabilirsin ters tepebilir yani bu durum. Bence su an ihtiyacin olan cocuk degil baska seyler.

İçinde bulunduğun psikolojiyle çocuk yetiştirmen çocukta onarılmaz psikolojik sıkıntılara yol açabilir. Annen rahatsızmış, sizler psikolojik olarak sıkıntılar çekiyorsunuz, çocuğun da çeksin istiyorsan (sırf yalnız kalmayıp dert paylaşsın diye istiyormuşsun, olmayan çocuğa dert yükleme peşindesin, sağlıklı düşünemediğin noktasına burdan geldim) yakında hamile kalırsın zaten. Hamilelik olmuyorsa doktora bi git görün kocanla beraber.
Çocuk yetiştirmeyle ilgili kitaplar var, bence onlardan okuyarak işe başlayabilirsin. Hem vaktin dolu dolu geçer hem de nasıl yetiştirmen gerektiğine dair fikir edinirsin. Nilüfer Devrcigil videolarını izleyebilirsiniz, bağlanma ile ilgili olanların yol göstereceğini düşünüyorum. Işığın yolu’nu okuyabilirsin. Çocukla bunları yapman zor öncesinde bi heybeni doldur ki çocuğa bir şeyler verebilesin.

Yine içime atıp biriktirdiğim bi dönemdeyim. Yeni evliyim ve gurbete gelim geldim. Hemen çocuğum olsun da kendimi yalnız hissetmiyim istiyorum ama dün yine adet oldum. Ailemden yana hep bir yanım buruktur benim, bi kanadım kırık. Babam öldü annem de hep psikolojik sorunlar yaşar. Kardeşlerim ve ben de fakirlikten ve büyük ablam-abim yüzünden ezik karakterleri insanlar olduk.
Büyük ablamın kızıyla birlikte büyüdük en yakın arkadaşm. İki yıl önce evlendi o ve şmdi ikncisine hamile. Ama ablam sürekli bizi kıyaslayarak beni küçük düşürür en zayıf noktamdan vurur. Bildiğin limon gibi sıkar her gördüğü yerde. Alştm sanmştm ama hala içime atıp ağlamaktn başka bişi yapmamşm.. Bana dua edecek iyiliğimi istiyecek bi garip annemden başka kmsem yok. Hakkaten kmsemiz yok. Ablam (sözde) her cuma dini sohbet evine gider orda mevlütler okunur dualar edilir yasinler hatimler bitirilir. Kendi kızına ve çevresine bolca dua eder. Yasinler adar. Bi yetim kız kardeşi gurbette demez. Gecen gün en uzaktan bi akrabamz 4. Kızına hamileydi erkek olsun diye 41 tane yasin adamış. Bunu duyunca ne kadar üzüldm bi bilsenz. Bi kere de elini açıp kardeşine istesen. Tek kalmasam şurda. Zaten okuyamadm tek hayalim çocuğumun olmasıydı o da olmasa kafayı yicem burda 😢 Allahım nolur en yakın zamanda çocuğum olsun sırdaşım dert ortağım olsun artık

Eşinizle aranız nasıl?

Şunu da unutmayın. Çocuk hiç bir zaman arkadaş olmaz. O size hep muhtaç.
Siz onun ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüsünüz. Bu karamsarlık ve negatiflikle çocuk büyütmek mantıklı değil. 4 aydın evlisiniz ve çoçuğunuzun olmadığını söylüyorsunuz. Kendinize biraz zaman tanıyın. Ben 8 aylık evliyken hamilelik haberi aldım. Planlıyorduk çok istiyorduk. Şu an düşünüyorum, şimdiki aklım olsa 2 sene istemezdim. Ama yine de pişman değilim. Kızım şu an tek torun ve dedesi ölmeden önce görebildi. Tek tesellim bu. Önce şu bahsettiğiniz eziklik psikolojisinden kurtulun. Çalışmıyorsanız bir işe girin. Bu kadar çaresiz, güçsüz hissetmeyin kendinizi. Çocuğunuza bunlar hep yansır. O da siz nasılsanız öyle olur. Biraz cesaretlenin

Pardon ama senin derdin ne ki! Okuduğum metin de dert filan göremedim ben. 3 aylık evlisin ve henuz hamile kalmaman mı dert? Kusura bakma ama saçmalamayı bırak ve kafanı dağıtacak hobiler edin. Senin derdin filan yok bence ve çalışmıyorsun muhtemelen evde oturup oturup kuruyorsun!

Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin sana inşallah ama sana gönülden bir tavsiye Yüce Allah var ondan dile dua et hayırlı olacaksa evladım nasip et de sen oku dualarını ac ellerini Yaradana.... Ablam şu bu ihtiyacın yok yalnız geldik yalnız gidicez kırılma kimseler takma lafları Rabbimize sığın veren de alan o unutma... Ailen sorunlu annen içinde üzüldüm yalnız kalmış kadıncağız Rabbim yardımcısı olsun onunda sen evliliğine odaklan ve bol bol dua et Rabbim her şeyi bilendir isyan etme asla kimseye gönül koyma. Sabırlı ol ve bekle sabaha karşı kalk seher vakti yap dualarını en güzel dua zamanıdır. Rabbim sana inşallah hayırlıtertemiz evlatlar nasip etsin hep mutlu olun inşallah. Benim Allahtan başka kimseye ihtiyacım yok... O bize yeter bunu sakın unutma buna inanarak dualarını et bak göreceksin Allahım öyle büyük ki en zor anlarımda aglayark dua ettim Rabbim bir sen varsın tut elimden ne olur diye her duam dn sonra Rabbim hayırlısını verdi bana yollarının çok şükür gönülden teslim olmak gerek canım

Gurbet dediginiz yurtdisi mi? Oyleyse niye hemen cocuk derdine dustunuz? Su an yasadiginiz ulkenin dilini, kulturunu ogrenmeye calismaniz gerekiyorken, asil bunu dert etmeniz gerekirken ne bu aceleniz? Once dilini ogrenin, kendinizi kocanizdan bagimsiz ifade etmeye calisin ki nereye gitseniz muhtemelen o tercumanlik yapiyor size. Ilerde cocugunuz olsa okuluna gidip ogretmenleriyle iki laf bile edemeyeceksiniz. Carsi pazara cikip iki aliaveris yapamayacaksiniz. Ehliyetinizi alamazsiniz. Televizyona baksaniz bisi anlamayacaksiniz. Once kendi islerinizi yoluna koyun. Bu sekilde cocugunuza bilgisizlikten baska ne verebileceksiniz? Cevremde sizin gibi o kadar cok yeni gelinler var ki. Bu mentaliteyi hic anlamayacagim.

Pardon ama senin derdin ne ki! Okuduğum metin de dert filan göremedim ben. 3 aylık evlisin ve henuz hamile kalmaman mı dert? Kusura bakma ama saçmalamayı bırak ve kafanı dağıtacak hobiler edin. Senin derdin filan yok bence ve çalışmıyorsun muhtemelen evde oturup oturup kuruyorsun!
En buyuk dert insandaki sıkinti... haklisiniz aslinda.. ama bazi insanlarin psikolojisi okadar bozukkki.. en ufak sey bile insanin bagrinin yanmasina sebebiyet verebiliyor.. konu sahibi ailesinden uzak..ben onu anlayabiliyorim

1.5 ay oldu evleneli aynı mahalledeyim sadece 6 sokak aşağıya gelin geldim ve hala alışamadım eve de evliligede şuan sadece kendimi düşünüyorum birde çocuk sorumluluğu almak çok cesaret isteyen bisey bence sende iyi düşün yapacak başka biseyler bulabilirsin kitap oku elisleriyle oyalan kafan meşgul olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X