Dertleşelim mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanın bana ben çok doğru insan demiştim hatasını yakalayana kadar yakaladıktan sonra gerçek yüzünü gördüm çocuk olunca tam anlamıyla öğrendim ne olduğunu
Kaç yaşındasın 29 mu ve 2. Evliliğin kaç senelik

Kaç yaşındasın 29 mu ve 2. Evliliğin kaç senelik
29 yaşındayım ilk evliliğim babam nişanladı beni ve evlendim 16 yaşında mahkeme kararıyla yoksa nikah olmuyordu ikinci evliliğim 25 yaşında oldu

29 yaşındayım ilk evliliğim babam nişanladı beni ve evlendim 16 yaşında mahkeme kararıyla yoksa nikah olmuyordu ikinci evliliğim 25 yaşında oldu
Ben doğru seçim yaptığını düşünmüyorum ne olacak şimdi? Eşin çalışmıyor mu anlamadım madem gidecek yerin yok paran yok bari sus huzurunu bozma. Çevrende fabrikalara bak kreşli vardır. Kira yerine kapıcı dairesi vs bulun en azından bebekle kolay olur. Ya da kümes bakıcılığı vs tarzı bi iş bulun en azından kira fatura derdi olmaz. Başka yol yok görünüyor 3. Olmasaydı ama olmuş

Eşim çalışıyo belde belediyesinde küçük belediye yani şehir merkezindeki belediye gibi değil icralarımız çok oraya kesiliyo elden borçlar var ne fatura ödeniyo doğru düzgün ne bişey

Nasıl susayım çocuklarımın doğru düzgün bişeyi yokken ben hüngür hüngür ağlarken adamın umrunda değil nasıl susayım dururken olmadı ki sesimi yükseltmem çarşamba günü tutum haftasıydı öğretmen tatlı ve hamur işi bi kaç şey daha istediler öğrenciye ben oğlumu okula yollayamadım malzemem olmadığı için evimde sebzem yok kuru bakliyatım yok alınan malzeme üç günde bitiyo iki çocuğa beslenme akşam için bişi yap et derken dolabım bomboş benim eşim birkez pazar yapmış insan değil evine tamam çok borç var doğru maaşın yattığında ben yollcm borçları dedim denedim maaştan kalan 300 400 tl olduğu zamanlar oldu faturaları mı ödeyim alışveriş mi yapayım evimin her gün ekmegini mi alayım bende haksız yere sesimi yükseltmedim inanın bana bende doldum taştım artık

En düşük spor ayakkabı ne kadardır 500 600 diyelim onu bile alamadık hanımefendi inanın bana yapıştırıcıyla yapıştırmaya çalıştık olmadı çok sevdiğim bi ablam oğluma ayakkabı almasaydı yırtık haliyle gitçekti benim oğlum bende isterim huzurum bozulmasın ama olmuyo bir yudum çabasını görsem tamam bugün kuru ekmek yenir yarın et yenir ama çaba olur bi insanda gayret olur evine bakmak isteyen insan taştan çıkarır ekmek parasını ayağım sakatlanmadan önce hurda topladm kutu kola şişesi durumu iyi olanlar tencere bişiler atmışlar bir sürü kutuları ezdim doldurdum çuvala neden üç evladım var ben doğurduysam sahip çıkmak zorundayım bakmak zorundayım diye ben kadınken bu sorumluluğu düşündükçe bu adam uyma peşinde telefonuyla oynama peşinde

Anlıyorum ama bu adamı seçen sensin evlendiğinde istenmediğini fakir olduğunu biliyordun yine bu parasızlıkta duruma rağmen çocuk yaptın bak aynı yaştayız kocamla mesleklerimiz iyi aileden de destek gördük buna rağmen ben 7. Senede yaptım çocuk. Hataların o kadar çok ki adam suçsuz demiyorum ama senin de suçun çok. Kocadan boşanınca nasıl yaşadın geçindin? dediğim gibi para kazanman lazım millet 2 alıyorsa 1.5 al ev temizliğine git lojmanlı bi iş bak gece bulaşığa git. Büyüğü yatılı liseye ver en azından karnı doyar. Kreşli iş bak sanayi yok mu fabrika vs işkura gittin mi

Bizim burda iş imkanları çok kısıtlı kreşli bi fabrika yok evet hatalarım var kabul ediyorum ilk eşimden olan küçük oğlumla hiç geçinemiyorlar bakmak istemiyo işe girsem onlara kim bakcsk oda var napçam bilmiyorumki ailemden biri olsa baksa hem evimin giderlerini karşılasam hemcdestek olsam ona belki düzelir bazı şeyler ama yok işte çocuklarım için kimsem yok büyük oğlum orta okula gidiyo burda yatılı orta okulda yok lise var ama orta okul yok diye biliyorum

aL işye gerçekten kırıcı olmak istemiyorum ama 16 yaşında evlenmişsin ailen belli 2 çocuk var kocan baştan belliymiş zaten yazık sen işteyken okulda olacak hani sağlam bi adam olsa zaten seni bulmazdı. Yazık çocuklara 2 taneye bakabilmiş gibi 3. Doğur eksik kalmasın sakın aman bi işe girer paran olur yoksa. Yapacak bir şey yok ÇOCUKLARIN AÇ AÇ mecbursun başka seçenek yok. Var yatılı ortaokulda araştır en azından aç kalmazlar. Ona yok buna yok. Sen çocukları düşünmüyorsun ki el adamı düşünse

Konuyu okumadan ne güzel yazmışsınız ya . Yorum yapmak zorunda değilsiniz okumadığınız bişeye guzel yazmışsınız .
Sen ne diyorsun ya şizofrenmisin..ben sana bisey yazmamışım kadin gelmis bana yorum yapmak zorunda degilsin dio sende bana yorum yazmak zorunda degilsin şizo...konuyu senden guzel okuduğum kesin git şimdi benim ilk yorumumu bi daha oku inşallah bu sefer anlarsin okuduğunu.

Zonguldakta yaşıyorsun baktım varmış. Arasam lojmanlı bi işte bulurum. Yardım yerine iş iste belediyeden. En kötü imam hatipler var yatılı. Gece gece sinir ettin. En kötü düğüne garson olursun temizliğe gidersin ya

Ya kiyamam sana ya Off canim benim ne yapilir bilmiyorum Türkiye de yasasam inan seni evime alirdim cok üzüldüm

Nerde yasiyorsun Instagram da biri var zor durumda olanlara yardim ediyor istanbuldaysan müge anli ya basvur

Caresizlik cok kötü Allah yardimcin olsun

Hic bir sey bulamazssan cocuklari yurda vermek zorundasin sen calisip bir düzen kurana kadar

Ama kolay da degil ki insan nasil verir cocugunu nasil cabuk düzen kurar ya ailen hic mi destek olmuyor anlamiyorum

Gittsen cocuklarla ailene almazlar mi iceri

O kadar badireler atlatmissin insan kizina kiyar mi ya

Bu konu gerçek midir dert ettim ya çevrende kimse konu komşu da mı yok yardım edecek benim anlamadığım nasıl yardım gelmiyor bizim burada bir hanım var çocuklarının biri engelli ona yardım geliyor erzak koli koli orada nasıl yardım gelmiyor anlayamıyorum

Daha önce bir kaç defa açıldı aynı konu. Hatta konu sahibine Zonguldak sosyal yardım dernekleri falan hep söylendi bakıldı. Adamın sigortalı düzenli işi var, belediye çalışanı. Yardım kriterlerini karşılamıyorlar demek ki. Para yetmiyor değil icraya borca gidiyormuş. Kocası bacağından bıçakladı diye 2 yaşındaki çocukla sığınma evine giden biri iki çocuk daha yapıyor. Her yerde sağlık ocağı var, kimseye söylemeden bile doğum kontrol hapı alır veya spiral taktırırsın.

Yani eğitim yok, diploma meslek yok, aileden maddi güç yok, manevi destek yok... Çocuk yapmamak için bütün kriterler var ama yine de 3. çocuk yapılıyor. İyi kötü eve para getiren, akşama yemek çıkmasını sağlayan biri var onu da kaçırmış evden. Bu zamanda hamile kalan her kadının düşünmesi gerekenen en önemli şey olur da ters durumlar yaşarsam işler planladığı gibi gitmezse ben bu çocuğa tek bakabilir miyim olmalı. Zaten çocuklar öyle ya da böyle büyümüş, okuldan gelip evde yalnız durabilirler kendi de çalışabilir geçinebilirdi ama onun yerine aç bırakılan 3 çocuk var ortada. Yazık günah o çocuklara. Kızsam kızamıyorum , ne annesi olmuş ne babası, ne aile sevgisi huzuru görmüş ne eğitim alabilmiş.

Ben eşinizden çok size kızdım, çocuklarınız adına üzüldüm. 2. Eşiniz babalık duygusu tatsın diye çocuk yapıyorsunuz ama bu çocuklar ne yiyip ne içeçek diye düşünmüyorsunuz.
Kusura bakmayın ama önceki evliliğinizden olan çocukların geçimini düşünmek sizi ve eski eşinizi bağlar, 2. Eşinizi uykudan kaldırıp ağlamak yersiz bir davranış olmuş.

Konuda herkes hatalı bir tek o çocuklar masum Rabbim yardımcıları olsun inşallah.

sorunlusunuz cidden . Kendınızı ifade etme şekliniz bile hakaret çünkü bilmiyorsunuz !
Adam 3 çocuk mu yapmış daha fazlasını açıklamıcam konuyu ve yorumunuzu yenıden okuyun

Dua edin olur mu güzel yorumunuz için Allah razı olsun
Rabbim yardımcınız olsun..ilk evlilikten olan çocuklarınız büyümüş keşke evlenmeyip dul maaşı eğer eski eş nafaka vermiyorsa artı bir yerde çalışarak iyi kötü idare edebilirsiniz, şimdi bebek var evinizde bir erkek olduğu için devlet yardımı da olmuyor Allah yardımcınız olsun ne diyim..

Çok teşekkür ederim şimdi gördüm Zonguldak ereglideyim ben daha önce Esra Erol’a ve Müge anlıya yazdım ama dönüş olmadı

Allah razı olsun çok teşekkür ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`