Bu derece değildik inanın bana durumlar bu kadar değildi ben çocuklarımı düşünmez miyim onlar benim varım yoğum bide yazmışsınız ya ilk eşinizi bağlar şuan ki eşinizi değil diye nasıl eşimi bağlamaz onu anlamadımBen eşinizden çok size kızdım, çocuklarınız adına üzüldüm. 2. Eşiniz babalık duygusu tatsın diye çocuk yapıyorsunuz ama bu çocuklar ne yiyip ne içeçek diye düşünmüyorsunuz.
Kusura bakmayın ama önceki evliliğinizden olan çocukların geçimini düşünmek sizi ve eski eşinizi bağlar, 2. Eşinizi uykudan kaldırıp ağlamak yersiz bir davranış olmuş.
Konuda herkes hatalı bir tek o çocuklar masum Rabbim yardımcıları olsun inşallah.
İlk eşinizden olan çocuklar eski eşiniz ve size ait. Şu anki eşinizin üzerine düşmüyor sorumlulukları. Bundan bahsediyor.bide yazmışsınız ya ilk eşinizi bağlar şuan ki eşinizi değil diye nasıl eşimi bağlamaz onu anlamadım
Çok haklısınız benim bir defa bile aklıma gelmedi bu adam beni bırakıp giderse naparım diye ilerisini düşünmedim hiç çok haklısnızDaha önce bir kaç defa açıldı aynı konu. Hatta konu sahibine Zonguldak sosyal yardım dernekleri falan hep söylendi bakıldı. Adamın sigortalı düzenli işi var, belediye çalışanı. Yardım kriterlerini karşılamıyorlar demek ki. Para yetmiyor değil icraya borca gidiyormuş. Kocası bacağından bıçakladı diye 2 yaşındaki çocukla sığınma evine giden biri iki çocuk daha yapıyor. Her yerde sağlık ocağı var, kimseye söylemeden bile doğum kontrol hapı alır veya spiral taktırırsın.
Yani eğitim yok, diploma meslek yok, aileden maddi güç yok, manevi destek yok... Çocuk yapmamak için bütün kriterler var ama yine de 3. çocuk yapılıyor. İyi kötü eve para getiren, akşama yemek çıkmasını sağlayan biri var onu da kaçırmış evden. Bu zamanda hamile kalan her kadının düşünmesi gerekenen en önemli şey olur da ters durumlar yaşarsam işler planladığı gibi gitmezse ben bu çocuğa tek bakabilir miyim olmalı. Zaten çocuklar öyle ya da böyle büyümüş, okuldan gelip evde yalnız durabilirler kendi de çalışabilir geçinebilirdi ama onun yerine aç bırakılan 3 çocuk var ortada. Yazık günah o çocuklara. Kızsam kızamıyorum , ne annesi olmuş ne babası, ne aile sevgisi huzuru görmüş ne eğitim alabilmiş.
Anladm sagolunİlk eşinizden olan çocuklar eski eşiniz ve size ait. Şu anki eşinizin üzerine düşmüyor sorumlulukları. Bundan bahsediyor.
Çok kırıcı oluyorsunuz ölümlü dünya ben evlatlarımı düşünmesem babasına verirdim yurda verirdim temizliğe gittim ben Zonguldak Ereğli’de yaşıyorum ileriyi düşünmeden hareket ettim o doğru ama çocuklarımı düşünmesem bu topallayan ayağımla aglaya aglaya yardım yerlerini gezmezdim lütfen bir defa olsun yerime koyun kendinizi anne yok baba yok neler yaşadım en ince detayına kadar yazdım buradaki herkes çok iyi insan yardım isteme iş iste diyorsunuz ya düğün salonuna bile başvuru yaptım yazmadığım bi çok şey varaL işye gerçekten kırıcı olmak istemiyorum ama 16 yaşında evlenmişsin ailen belli 2 çocuk var kocan baştan belliymiş zaten yazık sen işteyken okulda olacak hani sağlam bi adam olsa zaten seni bulmazdı. Yazık çocuklara 2 taneye bakabilmiş gibi 3. Doğur eksik kalmasın sakın aman bi işe girer paran olur yoksa. Yapacak bir şey yok ÇOCUKLARIN AÇ AÇ mecbursun başka seçenek yok. Var yatılı ortaokulda araştır en azından aç kalmazlar. Ona yok buna yok. Sen çocukları düşünmüyorsun ki el adamı düşünse
Çocukları nasıl vereyim verememki yeri gelir kuru ekmek yeriz ama veremem görüyorsunuz neler yapıyorlarHic bir sey bulamazssan cocuklari yurda vermek zorundasin sen calisip bir düzen kurana kadar
Ama kolay da degil ki insan nasil verir cocugunu nasil cabuk düzen kurar ya ailen hic mi destek olmuyor anlamiyorum
Gittsen cocuklarla ailene almazlar mi iceri
O kadar badireler atlatmissin insan kizina kiyar mi ya
Evet sigortslı ve nikah olduğu için herşeye red geliyoRabbim yardımcınız olsun..ilk evlilikten olan çocuklarınız büyümüş keşke evlenmeyip dul maaşı eğer eski eş nafaka vermiyorsa artı bir yerde çalışarak iyi kötü idare edebilirsiniz, şimdi bebek var evinizde bir erkek olduğu için devlet yardımı da olmuyor Allah yardımcınız olsun ne diyim..
Nikahım var bide sigortası var bundan dolayı elektrik yardımım vardı onu bile kestiler geçen yılBu konu gerçek midir dert ettim ya çevrende kimse konu komşu da mı yok yardım edecek benim anlamadığım nasıl yardım gelmiyor bizim burada bir hanım var çocuklarının biri engelli ona yardım geliyor erzak koli koli orada nasıl yardım gelmiyor anlayamıyorum
Şuan siz eşinizden boşanmış olsanız daha çok yardım gelir sanırım değil mi?Nikahım var bide sigortası var bundan dolayı elektrik yardımım vardı onu bile kestiler geçen yıl
Kuru ekmek yeriz mi, sanki şu an ne yiyorlar? Kaç defa konu açtınız oradan yardım yok buradan yardım yok diye. Hakkınız var mı çocukları yetersiz sağlıksız beslemeye? Asla aldırıp günaha girmem diyenler çocuklar aç sefil olunca günaha girmemiş mi oluyor? Adam çekmiş gitmiş ki siz hamileyken de yapmış bunu. Ben bakamıyorsam besleyemiyorsam ayakkabı bile alamıyorsam bunları yapacak bir kuruma verir en azından sağlıklı beslenmelerini isterim. Geçici süreliğine, durumunuzu düzeltene kadar maalesef yurda vermeniz gerekiyor. Boşanırsanız yardım gelir, herkes her kurum bakıyor, evde sigortalı çalışan düzenli maaş alan biri var. Çocuklardan eşim sorumlu değil mi diyorsunuz, eski eşinizden olanlardan sorumlu değil. Yani yapsa iyi olur ama adama zorla bunlara da bak diyemezsiniz.Çocukları nasıl vereyim verememki yeri gelir kuru ekmek yeriz ama veremem görüyorsunuz neler yapıyorlar
Bende o ışığı görmemeniz için ne var sorumsuzluk mu var siz zannediyorsunuzki çocuklarım bişi istese canlar öyle kalıyo alınmıyo mu sanıyosnz sorun şu çocuklarımın herşeyini ben alıyorum bi evde kadın ne yemek yapayım ay bugün çocuklarımla hangi oyunu oynayım diye düşünmeli evinde bişi olmadığında ben bunu nasıl bulurum naparım diye değilde eşimi arayım getirir denmeli ya ben bunu hiç bi zaman diyemedim benim derdim bu çocuklarım bişi istediklerinde hem erkek hem kadın oldum ben benim üstümden yük alınmadı ben hiç bi zaman evde makarnam salçam eksik olduğunda gelirken eşim alır diyemedim hep kendim çabaladımbir erkek eşyalarını toplayıp evden gidiyorsa gittiği o yerden gelmesin bir zahmet. Evde karısını çocuğunu bırakıp gidene adam demem adam yerine koyup değil kadınlık yapmak öldüm Allah dese bir bardak su vermem. Konu sahibi bizlerin haklı olması çözüm değil. Olan olmuş artık yapacağın şey belli yapar mısın sanmıyorum ama yine de söyleyeyim. Evlatların için boşanacaksın yatılı yurtları araştırıp onları oraya yerleştirip küçük bebeğinle sosyal yardımlardan faydalanacaksın bebeğinle temizliği yada hangi işi bulursan gidip yapacaksın. Ama gram o ışığı görmüyorum sende maalesef bari sağlık ocağına git durumunu izah et spiral taktır yazıktır günahtır ya o çocukların canı hiç mi birşey istemiyor ya.
Ben derdimi anlatmak için içimi dökmek için konu açtım az öncede yazdım çocuklarım bişi istediğinde bakkala yazıdırıyorum ediyorum cabalıyorum bunu anlatmak istedim hani bi insan biriyle evlenince bütün sorumluluğu alır ya sonuçta onlarıda kendi evladı gibi benimser bunu anlatmak istedim benim çocuklarım kuru ekmek yemiyo diyorum ya hep çaba gösterdim hep erkekte kadında ben oldum çaresiz olmasam katlanır mıyımKuru ekmek yeriz mi, sanki şu an ne yiyorlar? Kaç defa konu açtınız oradan yardım yok buradan yardım yok diye. Hakkınız var mı çocukları yetersiz sağlıksız beslemeye? Asla aldırıp günaha girmem diyenler çocuklar aç sefil olunca günaha girmemiş mi oluyor? Adam çekmiş gitmiş ki siz hamileyken de yapmış bunu. Ben bakamıyorsam besleyemiyorsam ayakkabı bile alamıyorsam bunları yapacak bir kuruma verir en azından sağlıklı beslenmelerini isterim. Geçici süreliğine, durumunuzu düzeltene kadar maalesef yurda vermeniz gerekiyor. Boşanırsanız yardım gelir, herkes her kurum bakıyor, evde sigortalı çalışan düzenli maaş alan biri var. Çocuklardan eşim sorumlu değil mi diyorsunuz, eski eşinizden olanlardan sorumlu değil. Yani yapsa iyi olur ama adama zorla bunlara da bak diyemezsiniz.
Bence vermelisin de. Evde huzur yok yemek yok. Şimdi de topallık çıktı. Senden daha kötü hqyatı olanlar var sen annesin sen düşüneceksin yahu o ayakkabı alsın bu erzak versin böyle hayat geçmez herkesin çocuğu bebeği var millet 4 aylık bebeği kreşe bırakıyor. Boşanınca bile çalışmamışsın ki. Ben koyuyorum benim de anne babam ayrı bu annem boşanınca çok ç2kti ama bi şekilde tutundu ben de iyi işim eşim evim aile desteğim olmasına rağmen 7 senede 1 bebek yapamadım bir şey olsa tek bakacak seviyeye geldim öyle yaptım. Ailemin durumu iyi olmasına rağmen çalıştım okurken. Tamam roman vs misin bilmiyorum 16 yaşında evlenmişsin boşanmışsın yol gösteren olmamış AMA bu çağda bu bahane kalmıyor. Doğuruyorsan bakacaksın hiiiiç sonradan oldu deme. En kötü yaşlı bul bak kapıcılık yap yahuÇok kırıcı oluyorsunuz ölümlü dünya ben evlatlarımı düşünmesem babasına verirdim yurda verirdim temizliğe gittim ben Zonguldak Ereğli’de yaşıyorum ileriyi düşünmeden hareket ettim o doğru ama çocuklarımı düşünmesem bu topallayan ayağımla aglaya aglaya yardım yerlerini gezmezdim lütfen bir defa olsun yerime koyun kendinizi anne yok baba yok neler yaşadım en ince detayına kadar yazdım buradaki herkes çok iyi insan yardım isteme iş iste diyorsunuz ya düğün salonuna bile başvuru yaptım yazmadığım bi çok şey var
Cam kemik rahatsızlığım var benim sürekli kolum bacağım kırılıyo benim bir iki ay içinde en az iki üç sefer kırıldı öncesini saymıyorum bile roman değilim ben zaten bakmak zorundayım bakma zorunluluğum yok desem şuan çocuklarım o pislik babasında olurlardı şimdide topallık çıktı diyorsunuz ya yalan söylüyormuşum gibi ne dym Rabbim kimseye yaşatmasınBence vermelisin de. Evde huzur yok yemek yok. Şimdi de topallık çıktı. Senden daha kötü hqyatı olanlar var sen annesin sen düşüneceksin yahu o ayakkabı alsın bu erzak versin böyle hayat geçmez herkesin çocuğu bebeği var millet 4 aylık bebeği kreşe bırakıyor. Boşanınca bile çalışmamışsın ki. Ben koyuyorum benim de anne babam ayrı bu annem boşanınca çok ç2kti ama bi şekilde tutundu ben de iyi işim eşim evim aile desteğim olmasına rağmen 7 senede 1 bebek yapamadım bir şey olsa tek bakacak seviyeye geldim öyle yaptım. Ailemin durumu iyi olmasına rağmen çalıştım okurken. Tamam roman vs misin bilmiyorum 16 yaşında evlenmişsin boşanmışsın yol gösteren olmamış AMA bu çağda bu bahane kalmıyor. Doğuruyorsan bakacaksın hiiiiç sonradan oldu deme. En kötü yaşlı bul bak kapıcılık yap yahu
YA sen cam kemik hastası olup nasıl 3 kere doğurdun?Cam kemik rahatsızlığım var benim sürekli kolum bacağım kırılıyo benim bir iki ay içinde en az iki üç sefer kırıldı öncesini saymıyorum bile roman değilim ben zaten bakmak zorundayım bakma zorunluluğum yok desem şuan çocuklarım o pislik babasında olurlardı şimdide topallık çıktı diyorsunuz ya yalan söylüyormuşum gibi ne dym Rabbim kimseye yaşatmasın
Cam kemiksin de maşallah 3 çocuk yapmışsın neyse çocuklara üzüldümCam kemik rahatsızlığım var benim sürekli kolum bacağım kırılıyo benim bir iki ay içinde en az iki üç sefer kırıldı öncesini saymıyorum bile roman değilim ben zaten bakmak zorundayım bakma zorunluluğum yok desem şuan çocuklarım o pislik babasında olurlardı şimdide topallık çıktı diyorsunuz ya yalan söylüyormuşum gibi ne dym Rabbim kimseye yaşatmasın
Sadece meraktan ve bilmediğim için soruyorum. Cam kemik hastasıyken hamile kaldığınızda çocuk tekme attığında vs sorun olmuyor mu? Yani bazen şiddetli tekmeler oluyor deniyor da ordan aklıma geldiCam kemik rahatsızlığım var benim sürekli kolum bacağım kırılıyo benim bir iki ay içinde en az iki üç sefer kırıldı öncesini saymıyorum bile roman değilim ben zaten bakmak zorundayım bakma zorunluluğum yok desem şuan çocuklarım o pislik babasında olurlardı şimdide topallık çıktı diyorsunuz ya yalan söylüyormuşum gibi ne dym Rabbim kimseye yaşatmasın