Dertleşmek İçin...

Davanda Haklısın..
Ama O da Baba İşte Koruma İç Güdüsü v.s

2 Ay Daha Sık Dişini..
Gider Ayak Kırma Kimsenin Kalbini..

Hiç bir yere gitmiyorum ki... Üniversiteyi İstanbul'da okuyacağım, yani tercihlerimi bu yönde yapacağım, ailemin huzurunu şehir dışını tercih ederek bozamam. 2 ay sonra reşit olacağım sadece.

Canim bu seni cok rahatsiz ediyor belli ama hic bir yere gondermeyen aileler de var.
Belli ki seni gozlerinden sakiniyorlar.Ha 2 ay once ha 2 ay sonra aslinda,resit olunca basina birsey gelmez diye bir hukum yok.
Sana guvenmedikleriyle de ilgisi yok, denize bile yalniz girmene icleri razi olmuyormus,seni cok seviyorlardemek ki..
sevgileri bu kadar korumayi gerektirmez tabi ama umarim degisirler.

Benim de anlatmaya çalıştığım bu canım. Reşit olmam bir şeyi değiştirmeyecek. Çünkü şimdikinden daha olgun görünmeyeceğim, 2 ay sonra mucizevi bir şekilde koruma kalkanı oluşmayacak etrafımda. İşte o şekilde oyalamaya çalışıyor beni babam. Çok canım sıkılıyor bu duruma. Baştan beri her şeyde çok tutucu bir aile olsalar, bir nevi alışmış olurdum. Ama çok açık görüşlü bir aile olup, böyle davrandıklarını için ben de nasıl hareket edeceğimi bilemiyorum. Bazı şeyler çok serbest benim için, bazı şeyler çok sıkı. Dediğin gibi inşallah değişir canım.

18 yaşındasın ve özgürlüğüne düşkünsün! Ne güzel bir şey!
İnan okuduklarımda abartılı bir konu göremedim. He vardır o yaşlarda arkadaşlarıyla tatile çıkanlar,dışarda sabahlayanlar ama inan ki benim de o yaşlarda ailem anlattıklarından farklı değildi.
Ki şu yaşımda (ablan sayılırım,sıksan teyze bile diyebilirsin) akşam bir yere gidecek olsam "biz bırakalım,alalım" geyiği döner,arada gönülleri olsun diye kabul ederim..

Ha 2 ay sonra,ha 2 ay önce.Ne fark eder ki?Hatta madem üniversiteye gidince mecburen sen tek başına gidip geleceksin ve baban bunu kabul ediyor;o zaman şimdiden alıştırmaları gerekmez mi?Eminim ki sen ne yapacağını biliyorsun ama sudan çıkmış balığa da dönebilir insan bu mantıkla.Bu durum kendine güvenini zedeler.Ama ailen kararlıysa iki ay daha beklemekten başka bir çare yok.İnsanın başına bir şey gelecekse 1000 kişilik aile ordusu da olsa yine olan olur bence.

hani keşke böyle olmasa ama böyle olmuş demekki..
ailen seni çok sıkmıyor sadece gözünden sakınıyor..
eger seni sıkan bi aile olsaydı erkek arkaşına izin vermezdi..
ilerde zaten böyle olmaycak.. bana istesede bunu yapamaz..
üniversiteye gitmek için bekle derim.. sıkmada canını..

babasıyla konuşmayan bi şevkat görmeyen insanlar var.. şükür et haline..
Rabbim yardımcın olsun..

Babam tutarsız. Yani nasıl desem... Mezuniyetim gece 12 deydi ve erkek arkadaşımla birlikte gittik, geldik. Hiç bir sorun olmadı. Fakat şudan şuraya kız arkadaşlarımla gideyim desem kıyamet kopuyor. Ben de bunu anlayamıyorum. Tek bildiğim çok fazla evhamlı ve gerçekten niyeti beni sıkmak değil, sadece çevreden korkuyor. Ama bunu aşması lazım. Da nasıl...

Canım o 2 ay bahane. 2 ay sonra da sen daha 18 ine yeni girdin serenatları başlayacak. Ben üniversiteye başladığımda biraz daha kabuğumu kırmak istiyorum. En azından kendi kendime okuluma gidip gelmek... Çok bir şey değil ki istediğim.

Kesinlikle sıkmak değil amacı ama hastalık derecesinde korkuyor çevreden. Ve bunu bir şekilde aşması lazım ama nasıl...

Yalnız değilsiniz..
Annem kırk yılda biryere gidecek olsa ve ben okuldan eve dönsem (babam emekli) annem gelene kadar dışarı çıkmaz.
Beni kapacaklar sanıyor !
21 yaşındayım bir değişme yok..
İşin daha da kötüsü ben bu duruma alıştım.
Neredeyse bir şikayetim yok diyeceğim..

Normal arkadaşlarınıza bir şey demiyor.Onu geçtim erkek arkadaşınız olmasına hatta gelip gitmesine de bir şey demiyor.Ki Türk erkekleri malumunuz.Babalar bu konuda taviz vermezler.Yani demem o ki aslında ileri görüşlü bir baba.

Çevre takıntısı acaba size söyleyemediği ama zarar vereceğini düşündüğü insanlardan ötürü olabilir mi? diye düşündürdü bana.Gerçi denizde bile tek başıma yüzmeme izin vermez demişsiniz ama.Biraz çelişkili geldi bana. :/ İki ay daha bekleyin bakalım.Belki düşündüğünüz tersi olur ve dediklerini uygular.​

Beni de evde tek bırakmazlar çok uzun mesafeli yerlere gittiklerinde. Alışamadım ben... Babam bildim bileli böyle ama yaşım ilerledikçe daha çok batıyor bana. Artık bu kadarını istemiyorum. Bilemiyorum nasıl bir psikoloji buna sevinmek bencillik belki ama yalnız olmamak içimi rahatlattı canım

Korktuğu biri yok. Kesinlikle açık görüşlü ve çağdaş bir babam var. Bunun için ona ne kadar teşekkür etsem az. Ama asıl önüme engel koyması gereken konularda(çevremden gördüğüm kadarıyla) serbest olması ama bir arkadaşlarımla çıkmak istediğimde kıyametler kopması dengelerimi bozuyor

Son düzenleme:
"18 yaş" Avrupa mantalitesidir, Türkiye'de 28 ol 38 ol farketmez :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…