• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertleşmek istiyorum..

Emojii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2014
555
199
53
İzmir
İyi geceler arkadaşlar.. Sizinle bir konuda konuşmak istedim. erkek arkadaşım şeker hastası 7 yıl önce bu hastalığa yakalanmış.. O süreçten bu sürece hiçbir şekilde sağlığında bir sıkıntısı yok düzenli olarak kontrollerine gidip insülin iğnesini yapıyor. Ve her gittiğinde Doktor düzenli olduğunu bir sıkıntı olmadığını söylüyor.. hayatım boyunca ilk defa Sevildiğimi hissettim onunla hayatı paylaşmam gerektiğini hissettim Her şeyden önce onun fedakarlığıni, insanlığınu, Merhametini temiz kalbini sevdim.. Bana benden çok değer verişini.. ve ben bu kişiyle ciddi düşünüyorum ailemle tanıştırmayı düşünüyorum.. Ama Endişelerim var korkuyorum ya ailem istemezse diye, ama tanısalar karakteri benim ailemin istediği birisi sadece korkuorum..çevremde hiç Şeker hastası olan biri olmadı ilerde bir sorun olur mu O daha kötü olur mu diye her gece düşünüyorum. Dua ediyorum Allaha.. Ona bir şey olur mu diye.. çevremizde diyabeti sanki çok kötü bir şeymiş gibi gösteriyorlar insanların önyargılı olmasından korkuyorum. Yarın bizim ne şekilde olacağımizi sadece Allah biliyor ona nasıl ön yargılı olabilirm ki.. Çok çaresiz kaldım.. Biraz dertleşebilir miyiz?

Etrafa hastalığını anlatmana gerek yok ki... sen kendin biliyorsun sen kendin sorun etmiyorsan kimseye de söyleme birşey.
Ben söylemiyorum kimseye fakat mutlaka birisi bir şekilde duyacak ve insanlar gerçekten çok meraklı Herseye laf çıkarmaya. O kendisi bile 7 yıldır soran insanlardan bıktım artık diyor.

Geçmiş olsun. Allah şifa versin. Düzenli spor yapıp kilosuna dikkat ederse, tedavisini aksatmazsa bir şey olmaz inşallah.
Tabiki geleceğin ne getireceği de bilinmez. Ama bu hepimiz için geçerli!
Evet bende böyle düşünüyorum diyetini sporunu herşeyini yapıyor. Meyvesini saatini aksatmadan yiyor iğnesini yapıyor yanında her an şekeri düşerse diye meyve suları şekerleri var. Fakat insanların abartmasından korkuyorum. İlerde şeker hastasi insanların çocuklari olmayabilire kadar getirenler var etrafta..

Cok dikkatli takibinin yapilmasi gereken bir hastalik,
Erkek arkadasinizinki sanirtim tip1 diyabet ,
İleride dogabilecek sorunlara gelince ,
Bobrek yetmezligi ,
İktidarsizlik,
Bunama ,
Ayak parmaklarinin kesilmesi gibi ,diyabet konusunu iyice bir arastirin ,
Daha bir cok sorun var olabilecek ,

Evet bende böyle düşünüyorum diyetini sporunu herşeyini yapıyor. Meyvesini saatini aksatmadan yiyor iğnesini yapıyor yanında her an şekeri düşerse diye meyve suları şekerleri var. Fakat insanların abartmasından korkuyorum. İlerde şeker hastasi insanların çocuklari olmayabilire kadar getirenler var etrafta..

Öyle bir şey yok. Hayatınızı çevrenize göre yaşamayın.
Tabiki enine boyuna düşünün zor zamanları olacaktır destek olabilir misiniz? Canı yandığında dayanabilir misiniz?
Kimsenin etkisi altında kalmadan düşünün ve kararınızı öyle verin. Kimse kararınızdan dolayı sizi sorgulamayacaktır böylece.

Cok dikkatli takibinin yapilmasi gereken bir hastalik,
Erkek arkadasinizinki sanirtim tip1 diyabet ,
İleride dogabilecek sorunlara gelince ,
Bobrek yetmezligi ,
İktidarsizlik,
Bunama ,
Ayak parmaklarinin kesilmesi gibi ,diyabet konusunu iyice bir arastirin ,
Daha bir cok sorun var olabilecek ,
Evet biliyorum okudum bunları peki napmam gerekiyor vazmigeçeyim :KK42:

Ablam şeker hastası.. evlenirken konusu olmadı herkes biliyordu zaten.. ablam diyetine çok dikkat ediyor eşi için de iyi bi durum.. Sağlıklı bekleniyorlar.. birlikte spora gidiyorlar..

Öyle bir şey yok. Hayatınızı çevrenize göre yaşamayın.
Tabiki enine boyuna düşünün zor zamanları olacaktır destek olabilir misiniz? Canı yandığında dayanabilir misiniz?
Kimsenin etkisi altında kalmadan düşünün ve kararınızı öyle verin. Kimse kararınızdan dolayı sizi sorgulamayacaktır böylece.
Bunu hep kendime soruyorum rüyalarima giriyor endişelerim sürekli ona nasıl taş kalplilik yapıp sen şeker hastasının yapamam diyebilirim birbirimize bu kadar değer verirken.. Evet evleneceğim erkek karakteri bu derken...

Ablam şeker hastası.. evlenirken konusu olmadı herkes biliyordu zaten.. ablam diyetine çok dikkat ediyor eşi için de iyi bi durum.. Sağlıklı bekleniyorlar.. birlikte spora gidiyorlar..
Peki yaşadıkları başka sorunları var mı. Bana biraz daha anlatabilir misiniz

Bunu hep kendime soruyorum rüyalarima giriyor endişelerim sürekli ona nasıl taş kalplilik yapıp sen şeker hastasının yapamam diyebilirim birbirimize bu kadar değer verirken.. Evet evleneceğim erkek karakteri bu derken...

Evet böyle bir şey demek hastalığı için de iyi olmaz çünkü şeker hastalarının stres de yapmaması ve üzülmemesi gerekir.
Umarım en doğru kararı verirsiniz.

Peki yaşadıkları başka sorunları var mı. Bana biraz daha anlatabilir misiniz

Valla hiçbir sorun yasamiyorlar..
Çevremde evli çocuklu birçok şeker hastası var hepsi normal hayatlarını yaşıyorlar..
Hatta yediklerine dikkat edip spor yaptıkları için çok da sağlıklı uzun ömürlü oluyorlar denir şeker hastaları için..
Sigara içenler için de kanser riski var mesela.. Şeker hastaları için de hastalıklar var.. hepimiz için tüm hastalıklar olabilir ileride..

Iyi hic bir seker hastası evlenmesin omrunun sonuna kadar bekar kalsin o zaman. Bu ne sacmalik yahu? Kime ne adamin hastalığından. Siz söylemezseniz kimse bilmez. Hem bilseler ne olur aids mi bu?

Sağlıklı beslendiği, kilo almadığı sürece sorun olmaz diye biliyorum ama hapur hupur yer içerse yüksek şekerle gezerse iç organları iflas edebilir. Kendi sağlığına çok önem veren biri ise devam et. Ama sorumsuz bir insansa iyi düşün. Yaşlılığınızda kolu bacağı gider, gözlere böbreğe vurursa sen çekersin.

İyi geceler arkadaşlar.. Sizinle bir konuda konuşmak istedim. erkek arkadaşım şeker hastası 7 yıl önce bu hastalığa yakalanmış.. O süreçten bu sürece hiçbir şekilde sağlığında bir sıkıntısı yok düzenli olarak kontrollerine gidip insülin iğnesini yapıyor. Ve her gittiğinde Doktor düzenli olduğunu bir sıkıntı olmadığını söylüyor.. hayatım boyunca ilk defa Sevildiğimi hissettim onunla hayatı paylaşmam gerektiğini hissettim Her şeyden önce onun fedakarlığıni, insanlığınu, Merhametini temiz kalbini sevdim.. Bana benden çok değer verişini.. ve ben bu kişiyle ciddi düşünüyorum ailemle tanıştırmayı düşünüyorum.. Ama Endişelerim var korkuyorum ya ailem istemezse diye, ama tanısalar karakteri benim ailemin istediği birisi sadece korkuorum..çevremde hiç Şeker hastası olan biri olmadı ilerde bir sorun olur mu O daha kötü olur mu diye her gece düşünüyorum. Dua ediyorum Allaha.. Ona bir şey olur mu diye.. çevremizde diyabeti sanki çok kötü bir şeymiş gibi gösteriyorlar insanların önyargılı olmasından korkuyorum. Yarın bizim ne şekilde olacağımizi sadece Allah biliyor ona nasıl ön yargılı olabilirm ki.. Çok çaresiz kaldım.. Biraz dertleşebilir miyiz?
babamı bu yüzden kaybettik . Direk şeker değildi tabiki 23 seneden sonra oldu. Önce tansiyon kalbi gözleri böbrekleri derken içten içe eridi tükendi. Tabiki Herkes böyle olacak diye bir kural yok. O çok dikkat etmezdi. Hakkınızda hayırlısı olsun. Sonuçta Yarın ne olacağını kimse bilemez hiç birimiZin garantisi yok

Şeker hastası bir arkadaşım var evli ve bir çocugu var, düzenli kontrollerini yaptırıp yediklerine ve insülinine dikkat ettigi sürece bir problem olmuyor. Evlenirken esine bu hasta kızla ne yapacaksın gibi seyler söyleyenler de oldu tabi. Ama aştilar bu sorunlari gayet normal bi hayatlari var

Diyabet hastaları hastalıkları gereği diyet ve sporlarını düzenli yaptığı ve bilinçli oldukları sürece daha uzun ve sağlıklı yaşıyorlar. Dikkat etmez ise o zaman problem yaşarsınız, ki çok dikkatliymiş. Dert etmeyin.

Şaştım kaldım ya
Şekeri evliliğe engel olarak gören insanlarda mı var
Hadi cinsel yolla bulaşan ölümcül hastalık olsa kafan karışırda
Sevgilinin yerinde olsam hakkımda böyle bir konu açılsa kahrolurum

Back
X