• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertleşmek istiyorum..

İyi geceler arkadaşlar.. Sizinle bir konuda konuşmak istedim. erkek arkadaşım şeker hastası 7 yıl önce bu hastalığa yakalanmış.. O süreçten bu sürece hiçbir şekilde sağlığında bir sıkıntısı yok düzenli olarak kontrollerine gidip insülin iğnesini yapıyor. Ve her gittiğinde Doktor düzenli olduğunu bir sıkıntı olmadığını söylüyor.. hayatım boyunca ilk defa Sevildiğimi hissettim onunla hayatı paylaşmam gerektiğini hissettim Her şeyden önce onun fedakarlığıni, insanlığınu, Merhametini temiz kalbini sevdim.. Bana benden çok değer verişini.. ve ben bu kişiyle ciddi düşünüyorum ailemle tanıştırmayı düşünüyorum.. Ama Endişelerim var korkuyorum ya ailem istemezse diye, ama tanısalar karakteri benim ailemin istediği birisi sadece korkuorum..çevremde hiç Şeker hastası olan biri olmadı ilerde bir sorun olur mu O daha kötü olur mu diye her gece düşünüyorum. Dua ediyorum Allaha.. Ona bir şey olur mu diye.. çevremizde diyabeti sanki çok kötü bir şeymiş gibi gösteriyorlar insanların önyargılı olmasından korkuyorum. Yarın bizim ne şekilde olacağımizi sadece Allah biliyor ona nasıl ön yargılı olabilirm ki.. Çok çaresiz kaldım.. Biraz dertleşebilir miyiz?
Bizim ailedede genetik şeker hastalığı annem,babam,babaannem,annneannem,teyzem vs herkeste var bizlerde yüksek risk grubundayız şuanda yok çok şükür ama olabilirde...Yarın diyabet yada başka bir hastalığa yakalanmayacağımızın garantisini kim verebilirki?Eğer seviyor ve seviliyorsan sorun dahi etme derim arkadaşım dediğim

Evet biliyorum okudum bunları peki napmam gerekiyor vazmigeçeyim :KK42:

Kendini en iyi sen tanirsin ,bunlar olasi durumlar herhangi biriyle nasil yasayabilecegini dusun ,kararini ona gore ver
Cok zor bir durum ama tip 1 diyabetse cocugunuda gececek ,
Kabullenme meselesi

Arkadaşımın eşi de epilepsi. Nur topu gibi evlatları oldu bi de oh mis... hem yarın senin hasta olmayacağın ne malum?

Kendine dikkat ettikten ve beslenmesine özen gösterdikten sonra en rahat hastalık diyo doktorlar diyabet için.. kv teyzem ve biçok tanıdığım var diyabet olan hiç öyle kötü bi şey değil.. sıkmayın canınızı..

Yalnız ilerki dönemlerde ereksiyon problemi yaşayabilir büyük ihtimalle.. bu sizin için sorun olur mu onu bi düşünün..

Bir de geceleri yatmadan önce ev yoğurdu olursa daha iyi olur içine limon sıkıp yesin bi kase.. insülini ve ilaçlarını bu şekilde bırakan tanıdığım insalar var

Tabi ki yaninda olacaksın bosami iyi gunde kotu gunde diyoruz evlenirken. Kimseye de soylemene gerek yok abartmaya gerek yok dikkat ettikten sonra hic birsey olmaz

Benimde çok yakın arkadaşım vardı aynı bu durumu yaşıyordu. Oğlan istemeye geldi vermediler şekeri var diye. Yok çocugu olmaz yok bilmem ne. Sonra arkadaşım kaçtı oğlana. Bi tane çocugu var nur topu gibi. Oğlanı da çok seviyor ailesi arkadaşımın. Karşı çıkma ihtimalleri var. Ama unutulmaması gerekir ki bu dünya da hiç birşeyin garantisi yok. En sağlıklısı da hastalığa yakalanabilir. Ayrıca şeker hastalığı da kontrol altında tutulabiliyor. Doktorun söylediklerini düzenli yapıp tedavisini de aksatmazsa hiç sorun yaşamaz. Kimseye söyleme hastalığını bence. Ailen sorarsa geçici birşey dersin. Rabbim daha büyük dertler vermesin. Çaresiz hastalıklar vermesin :)

bizim buralarda şeker hastasına kötü diyen öcü diyen kimse yok. sizin oralarda olan birşey sanırım.
sorun şu ki sevmiyorsunuz.. sevseniz gözünüzde olmazdı..

Cok dikkatli takibinin yapilmasi gereken bir hastalik,
Erkek arkadasinizinki sanirtim tip1 diyabet ,
İleride dogabilecek sorunlara gelince ,
Bobrek yetmezligi ,
İktidarsizlik,
Bunama ,
Ayak parmaklarinin kesilmesi gibi ,diyabet konusunu iyice bir arastirin ,
Daha bir cok sorun var olabilecek ,

Sen insallah doktor falan degilsindir,
Cok sacma bi yorum
Bilip bilmeden her seyi yazmayin

Diyabet halk arasinda şeker, tedavi edildigi surece saydigin riskleri yok eder

Adam kendine dikkat ediyor
İnsulini zamaninda vuruyor
Yaninda meyve suyunu tasiyacak kadar bilinçli

Hic biseycikte olmaz konu sahibi ,abarti mesajlara kulak asma
Seviyorsan hiiiiiiiç dert edilecek bir durum degil

Şeker hastalığı bu kadar problem edilecek bişey değil ya. Annem 54 yaşında 45 inde çıktı şeker. Düzenli sağlıklı beslenmeyle hallolur bişey bu. Allah Allah çok şaşırdım ya gerçekten bu kadar büyütülecek bi durum değil ki bu adam hastalığının farkındaysa dikkat ediyorsa ne olacak ki.

İyi geceler arkadaşlar.. Sizinle bir konuda konuşmak istedim. erkek arkadaşım şeker hastası 7 yıl önce bu hastalığa yakalanmış.. O süreçten bu sürece hiçbir şekilde sağlığında bir sıkıntısı yok düzenli olarak kontrollerine gidip insülin iğnesini yapıyor. Ve her gittiğinde Doktor düzenli olduğunu bir sıkıntı olmadığını söylüyor.. hayatım boyunca ilk defa Sevildiğimi hissettim onunla hayatı paylaşmam gerektiğini hissettim Her şeyden önce onun fedakarlığıni, insanlığınu, Merhametini temiz kalbini sevdim.. Bana benden çok değer verişini.. ve ben bu kişiyle ciddi düşünüyorum ailemle tanıştırmayı düşünüyorum.. Ama Endişelerim var korkuyorum ya ailem istemezse diye, ama tanısalar karakteri benim ailemin istediği birisi sadece korkuorum..çevremde hiç Şeker hastası olan biri olmadı ilerde bir sorun olur mu O daha kötü olur mu diye her gece düşünüyorum. Dua ediyorum Allaha.. Ona bir şey olur mu diye.. çevremizde diyabeti sanki çok kötü bir şeymiş gibi gösteriyorlar insanların önyargılı olmasından korkuyorum. Yarın bizim ne şekilde olacağımizi sadece Allah biliyor ona nasıl ön yargılı olabilirm ki.. Çok çaresiz kaldım.. Biraz dertleşebilir miyiz?

Hastalıktan dolayı birini istememek çok saçma geldi bana her zaman. Sonuçta kimsenin yarına ne olacağı belli değil.
Ayrıca kimse bilmek zorunda da değil.

şeker hastalığından ölümcül bir hastalık gibi bahsetmişsin.
evet ciddi bir hastalıktır.ancak beslenmesine ve tedavisine dikkat ettiği sürece sorun yaşamaz uzun yıllar.
cidden çevrende hiç yok mu şeker hastası?
halbuki çok yaygındır.
bizler ne olacağız Allah bilir elbet.
şeker hastası diye sevdiğin adamdan vazgeçmeyi bile düşünmüşssün.
çok sakat bir düşünce şekli.
milletin lafına bu kadar takılmayın.
küçücük çocuklarda bile çıkıyor diyabet.
onlar napsın hayatlarının baharındalar.
hepsi tedavilerini düzgünce yapıp hayatlarını sürdürüyorlar.
ailenin böyle abartı tepki vereceğini de sanmıyorum.
dünya halidir kimsenin bir garantisi yok

Benim eski bir talibim tip 1 diyabetti. İlk başlarda herşey normaldi. Ben de sağlıkçı olduğum için çok destek oldum. Ama sonradan en ufak problemde hastalığını kullanmaya başladı. Yok işte şekerim senin yüzünden yükseliyor bilmem ne demeye başladı. Ben de ilerlemeden kestim ilişkimi.

Sende de böyle olacak diye birşey yok. Diyabet başedilemeyecek bir durum değil. Çocuk filan mevzularını da çok takma herkes konuşur. Çok kafana takılıyorsa evlenmeden evvel sperm testi yaptırın vesaire... Tabi bunu nasıl söylersin bilmiyorum.

Ancak dikkatli ol derim. Hasta diye değil. Hastalığını kullanabilecek biri olup olmadığını anlamadan ciddi bir adım atma bence. Sonra çok üzülürsün.

yani hepimizi bu besin maddeleri yüzünden birer diyabet hastalığı adayıyız.
dikkat ettiği sürece sıkıntı yok. anneannem çok dikkatliydi 80 yaşadı maşallah.
üstelik diyabet olup çocuk doğuran hanımlarda var.
bence ailenize anlatmanıza gerek yok. duyarlarsa da hepimiz hastalık adayıyız deyip konuyu kapatırsınız. hani ciddi bir hastalık olsa düşünün baş edebilir misin derdim de artık diyabet çok sıradanlaştı malesef. tek sıkıntı birlikte tatlı yiyemeyecek olmanız o kadar.

elaleme söylemek zorunda değilsiniz. hatta anne babanıza söylemek zorunda de değilsiniz. adam sanki sabıkalıymış gibi muamele ediyosunuz, siz bile...

O kişi hasta olabilir, ama bizim olmayacağımız ne malum?
Belkide bizim içimizde şu an nüksetmemiş ölümcül bir hastalık kanımızda dolaşıyor..
Nerden bilebiliriz yarını, o yüzden bu konuya hiç takılma bile..

Benim de kocam diyabet.
Hiç duymamıştım,sağlığın sorun olduğunu.

sen kafanda ilişkini tam oturtamamışsan çevrenin laflarına aldanma konusunda açık olursun. önce kendi kafandaki soru işaretlerini temizle derim.

Hayirlisi hersey icin herkes icin

Back
X