Benim de kocam diyabet.
Hiç duymamıştım,sağlığın sorun olduğunu.
Cok haklisiniz. Insanlar bir garip, sonsuza kadar genc, saglikli, guzel, zengin vs kalacaklarini saniyorlar galiba.
Ben 15 yasimdan beri hipotiroidiyim, ve surekli dalgalanir hormonlarim. Cocugumun olmama ihtimali de var, dusuk yapma ihtimalim de. Ama bu hangi kadinda olmayan bir risk? Tek farki bizim gibilerin bu sorunlarla karsilasma ihtimalinin biraz daha yuksek olmasi, onda da modern tiptan faydalaniyoruz ve cok yuksek bir yuzdeyle tedavi basarili. 5 yillik evliligimde, esim bir kere olsun lafini bile etmedi. Hatta aramizdaki bag kuvvetlendi bu sayede, ilaclarimi, diyetimi benden daha iyi takip eder. Onun beni bu kadar dusundugunu gordukce de benim ona hurmetim artar.
Su basligi bir hemcinsimiz, "erkek arkadasim bana diyabetsin, ailem seni istemeyebilir dedi" diye acsa, biz o adami suracikta yuz kere idam edip yine de hincimizi alamamistik...
Tamamen geri kalmis toplum garezleri bunlar. Bilmiyorlar, ogrenmek istemiyorlar, sonra da bilmedikleri seyden korkup vesvese satiyorlar. Millet HIV'i kontrol altina aldi, AIDS'e donusmuyor artik ve HIV+ bireyler evleniyor. Diyabet ne, tiroid ne?