Malesef ülkemizde bir çocuk bir ekmek bir suyla büyümüyor.Bir kere çocuklar doğuştan borçlu doğuyorlar.her işi allaha havale ederek hayat yaşanmaz.Bu durumun özellikle birbirini seven çiflerde depresyon yaratması,üzüntü yaratması doğal.çünkü mecbur kalıyorsun.Ancak çocuk doğduktan sonra isteklerini karşılayamamak da insanı daha fazla üzüntüye sokmaz mı? şımarıklıktan değil, mecbur kalındığı için böyle bi durumun olabileceği hiç mi aklınıza gelmiyor?emin olun o çocuğu aldırırken annesiyle babası sizin klavye başında düşündüğünüzden daha fazla düşünüp üzülmüşlerdir, ve daha çok acı çekmişlerdir.siz oturduğunuz yerden ahkam kesiyorsunuz fakat o insankarın ne yaşadığından haberiniz var mı? kolay olan insanları yargılamaktır,zor olan empati kurmaktır.maddiyat yüzünden nasıl çoçuğunuzu aldırdınız ?verecek bi ekmek bi suyunuz yokmuydu .bebeği veren Allah rızkını elbette verir.rızık endişesiyle bir bebeği öldürmek ne kadar büyük bir günah bunu sizde biliyorsunuzdur.ki onun rızkını siz değil Allah verecekti.
ve ayrıca onu kucağınıza aldığınızda bütün sıkıntılarınızı unuttururdu.
malesef ülkemizde bir çocuk bir ekmek bir suyla büyümüyor.bir kere çocuklar doğuştan borçlu doğuyorlar.her işi allaha havale ederek hayat yaşanmaz.bu durumun özellikle birbirini seven çiflerde depresyon yaratması,üzüntü yaratması doğal.çünkü mecbur kalıyorsun.ancak çocuk doğduktan sonra isteklerini karşılayamamak da insanı daha fazla üzüntüye sokmaz mı? şımarıklıktan değil, mecbur kalındığı için böyle bi durumun olabileceği hiç mi aklınıza gelmiyor?emin olun o çocuğu aldırırken annesiyle babası sizin klavye başında düşündüğünüzden daha fazla düşünüp üzülmüşlerdir, ve daha çok acı çekmişlerdir.siz oturduğunuz yerden ahkam kesiyorsunuz fakat o insankarın ne yaşadığından haberiniz var mı? Kolay olan insanları yargılamaktır,zor olan empati kurmaktır.
@terasus33 , yaşadıkların gerçektenzor şeyler. Ama hayat iyi veya kötü dönemlerle dolu.kendiniz üzgün hissetmen gayet doğal.ama geleceğe dair umut taşımazsan depresyonun daha da derinleşir.geleceğe umutla bakmak zorundasın.unutma ki bu hayatta kendin için en değerli varlık önce kendinsin.benim annem de 2 tane çocuk aldırmış,biri düştüğü için diğeri de maddi durum yüzünden.ben 3. Olucaktım. Canım bence daha fazla kendini üzme. Allah isterse çocuğunun olmasını mutlaka olur. Sen inancını kaybetme.ve asla isyan etme. Buradan mutlu haberlerini alırız inşallah canım. Kendini ne zaman kötü hissedersen destek olmaya hazırım.
öyle deme önünde kocaman bir hayat var.lütfen kafandan kötü düşünceleri silmeye çalış.Hayata başka bir bakış açısıyla bakmaya çalış.yaşadıklarımız bizi biz yapan şeylerdir.geçmişe dönemezsin belki evet ama geleceğini kendin şekillendirebilirsin.kendine inanmalısın.desteğin için teşekkür ederim. En büyük hayalimdi benim gelinlik giymek. Ilk zamanlar ne olucak sanki giyemediysem falan diyordum ama öle değilmiş işte. Ben umutlarımı çoktan kaybettim bileee.
öyle deme önünde kocaman bir hayat var.lütfen kafandan kötü düşünceleri silmeye çalış.hayata başka bir bakış açısıyla bakmaya çalış.yaşadıklarımız bizi biz yapan şeylerdir.geçmişe dönemezsin belki evet ama geleceğini kendin şekillendirebilirsin.kendine inanmalısın.
Hem bu hayatta senin yaşadıgını yaşayan o kadar çok insan var ki, hayat sana bir kere vuruyorsa, sen ayağa kalk ve tekrar yürü, düştün mü ? Kalk, tekrar yürü. Bir gün mutlaka yeniceksin. Ama dediğim gibi inanmalısın.
kimse anlamıyor beniiii
neden bu kadr karamsar oluyosun ki.hayat herşeye rağmen devam ediyor.eşinlede aran iyi değil gibi gldi banaa?? Ailen vrmediği için mi kaçarak evlendin??
maddiyat yüzünden nasıl çoçuğunuzu aldırdınız ?verecek bi ekmek bi suyunuz yokmuydu .bebeği veren Allah rızkını elbette verir.rızık endişesiyle bir bebeği öldürmek ne kadar büyük bir günah bunu sizde biliyorsunuzdur.ki onun rızkını siz değil Allah verecekti.
eşimle aram çok iyi benim ilk aşkım o. 4 sene sonra tekrar karşılaştık ve 1 ay içinde evlenmeye karar verdik. Onu herşeyden çok seviyorum.beni böle mutsuz görmek onuda çok üzüyor biliyorum. Mezhep ayrılıklarından dolayı istemediler evet.
maddiyat yüzünden nasıl çoçuğunuzu aldırdınız ?verecek bi ekmek bi suyunuz yokmuydu .bebeği veren Allah rızkını elbette verir.rızık endişesiyle bir bebeği öldürmek ne kadar büyük bir günah bunu sizde biliyorsunuzdur.ki onun rızkını siz değil Allah verecekti.
Malesef ülkemizde bir çocuk bir ekmek bir suyla büyümüyor.Bir kere çocuklar doğuştan borçlu doğuyorlar.her işi allaha havale ederek hayat yaşanmaz.Bu durumun özellikle birbirini seven çiflerde depresyon yaratması,üzüntü yaratması doğal.çünkü mecbur kalıyorsun.Ancak çocuk doğduktan sonra isteklerini karşılayamamak da insanı daha fazla üzüntüye sokmaz mı? şımarıklıktan değil, mecbur kalındığı için böyle bi durumun olabileceği hiç mi aklınıza gelmiyor?emin olun o çocuğu aldırırken annesiyle babası sizin klavye başında düşündüğünüzden daha fazla düşünüp üzülmüşlerdir, ve daha çok acı çekmişlerdir.siz oturduğunuz yerden ahkam kesiyorsunuz fakat o insankarın ne yaşadığından haberiniz var mı? kolay olan insanları yargılamaktır,zor olan empati kurmaktır.
@terasus33 , yaşadıkların gerçektenzor şeyler. ama hayat iyi veya kötü dönemlerle dolu.kendiniz üzgün hissetmen gayet doğal.Ama geleceğe dair umut taşımazsan depresyonun daha da derinleşir.geleceğe umutla bakmak zorundasın.unutma ki bu hayatta kendin için en değerli varlık önce kendinsin.Benim annem de 2 tane çocuk aldırmış,biri düştüğü için diğeri de maddi durum yüzünden.Ben 3. olucaktım. Canım bence daha fazla kendini üzme. Allah isterse çocuğunun olmasını mutlaka olur. sen İnancını kaybetme.ve asla isyan etme. buradan mutlu haberlerini alırız inşallah canım. kendini ne zaman kötü hissedersen destek olmaya hazırım.
ben bu düşünceye katılmıyorum ...allah rızkını verecek diye doğurdukca doguralım o zaman... allah her zaman rızkını verir şüphesiz ama elimizden geleni yapmayalım allaha bırakalım olurmu hiç öyle şey?sokakta yasayan cocuklar neden yasıyor bunu düşündünüz mü hangi cocuk ekmek ve su ile büyümüş en basit örnek siz öyle mi büyüdünüz...
bebek aldırmak dinende günah evet ama yapacak bir şeyi kalmamıs ne yapsın o sıkıntı ıcıne dogursaydı bebeğine zaten bakamayacaktı ya yurt sahıp cıkacak ya sokaklara düşecek böylesi daha mı iyi...her yönüyle düşünmek lazım bazı şeyleri
allah c.c onun rızkını verirdi kendi karnını doyuran insan çocuğunun karnını da doyurur.amma malesef insanlar daha çocuk doğmadan yok eğitimiydi yok bilmem neyiydi derdine düşüyorlar ve herşeyi dört dörtlüğe yakın olsun istiyorlar bizi annelerimiz dört dörtlükmü büyüttü ?insanın hayatında mutlaka maddi sıkıntı yaşadığı durumlar oluyor hele de ilk evlilik zamanlarında borçlar vs bitmiyor ama emin olun ki allah insana yardım ediyor benimde bir bebeğim var yeri geliyor bezini almakta sıkıntı çekiyorum .istediğim herşeyini alamıyorum amma büyümüyormu elbette büyüyor.
Terasus arkadaş da bir hata yapmış belki de eşi destek olmamıştır bilemeyiz ama bunun pişmanlığı içinde belliki ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?