- 6 Mayıs 2017
- 20
- 6
- 1
- 33
- Konu Sahibi hayatyordu
2014 te evlendik her zaman esimle cok iyiydik tek sorun ailesine aşırı bagliydi.2015 te yurtdisinda yasayan abisi esi ve kizlari turkiyeye dondu. Gelmeden ne kadar esyalari varsa taksit taksit havalimanlarina birileriyle gonderdi esimde oralardan topladi avrupa yakasinda bi yakinlarinda biriktirdi. Gelmeden once abisi anadolu yakasinda olsun dedi esim gitti dinya kadar bavulu evimize getirdi bi odaya yigdik. Esine ve kendisine simkart istedi geldiklerinde acik olsun diye aldik. Geldiler bu seferde bavullari avrupa yakasina geri istediler. Topladik geri goturduk.oyle boyle yerlestiler.burda yasamaya basladilar. 2015 te bi cocugumuz oldu. Esimin abisi surekli esimden biseyler istedi. Esimde abimdir dedi her dedigini yapti.2016 da supriz bi sekilde ikinciye hamile kaldim. 2016 temmuz da darbe olayi oldugunda hamileydim. Esimde calisiyodu.(saglikci). Ben o gece cok sıkıntı cektim. Düşük tehlikem vardi zaten. Aşırı kasilmalarim oldu. Allahima bin şükür bu şerefsizler isteklerinde basarisiz oldular. Asıl sorun bundan sonrası. Esimin abisi ve esi fetoculerin ogretmeniydi. Biz nasil ettiysek birazcik kendimizi cocuklarimizi dusunemedik ve zarar gorecegimizi aklimiza getiremedik. Bizden kredi kartimizla bilet almak istediler. Esim abisine hayır diyemedi verdi kartini .tekrar yurtdisina gittiler. Kactilar. Ben esimi zarar gorebiliriz diye uyarsamda o bunun olacagina ihtimal vermedi. Esimin gozunde kotu olmamak icin sesimi cikaramadim. Abisi giderken tutmus esime vekalet birakmis. Cunku kactilar. Peslerinden fatura aboneliklerini kapattirmasini istemis. Esimde yapti. Hic sorgulamadi. Ben 2016 nin sonbaharinda 2. Ci cocugumu dogurdum. Ve 2017 subatta benim esimi açığa aldilar. Sebebi ise bizim abisine aldigimiz simkartlar cikti. Kahroldum. 4 aylik bebegim ve daha 1.5 yasinda cocugumla esim derbeder mahvolduk. Ama keske ler fayda etmiyo. 3 aydir bitmis durumdayim. Heryere basvuruyoruz simkartlar ustumuze ama kullanmadik diye ama ohal sebebiyle hicbisey yapilmiyo. Abisi olacak serefsiz resmen bizi feda etti. Kendisi suan istedigi yerde istedigi hayati yasiyo. Bi belge istedik hatti kullandigini kabul eden adam 1 ay sonra alirim dedi. Iki gun dayanamayan hatlari hemen isteyen adam her dedigini aninda yaptiran rica etmeyi hic bilmeyip herseyi emrivaki yapan adam bizim hayati meselemizi 1 ay sonraya atti. Biz burda tukendik esimle birbirimize destek olmaya calissakta sorunlar arttikca canimiz yandikca birbirimizin de canini yakar olduk. Esim yaptigi hatalarin farkina vardi. Ama cok gec oldu. Ben abisinin inanci baglantilari icin bizi feda ettigini kendini kurtarmak icin bizi bu cehenneme surukledigini düşünüyorum. Hergun heran kendime kızıyorum. Keske zamaninda aklimdakini dilime vursaydim hayir deseydimde bugun bu hayati yasamasaydim. Cevremiz akrabalarimiz herkes biliyo biz degil bu ailede sadece abisi fetocu ama onlarin secimlerinin cezasini biz cekiyoruz. Dusunsenize aciga alindigimizi duydugunda hicmi uzulmez hicmi kardesim insallah kurtulursun demez. Adam bize tuttu biz yasadiklarimizi gunahlarimizin kefaretine sayiyoruz artik sizde oyle sayicaksiniz dedi. Hicmi utanmaz bi insan. Esi var bide zaten biz o cematten degiliz diye bizi mesimeyen bi kadindi. Kactiklarindan beri hic iletisim kurmadi oncesindede kurmazdi ama en acisi basimiza bunlar geldi 3 aydir bi mesaj dahi yazmadi uzgunuz diye. Cunku adim gibi eminim uzulmuyolar nede olsa onlara olan bisey yok. Kaynanam kaynatam olacak insanlar bile onlar yurtdisindalar diye onlari hakli buluyolar sanki bizim bu halimize onlar sebep olmamis gibi. O adamin anasi babasi umrunda degil tek derdi cemaati ama bu ana baba nin tek derdi o evladi sanki benim esim evladi degil. Sanki benim esim degil asıl sikintiyi ceken. Cok dertliyim. Ve etrafimda dertlesebilecegim kimsem yok. Buraya yazdim. Cok uzun yazdim. Hakkinizi helal edin.